Hostitel přehled

Stephenie Meyer

Hostitel série

1. díl

Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2009 , Tatran (Bratislava)
Originální název: The Host, 2008

Co říkají o knize uživatelé?

Hostitel je fascinující sci-fi román, který zaujme čtenáře svou hloubkou a emocemi. Stephenie Meyer vytvořila příběh o lidskosti, lásce a odvaze, který se odehrává v neobyčejném světě. Mnozí čtenáři oceňují její schopnost vykreslit charaktery a napětí mezi postavami. Kniha se stala oblíbenou nejen mezi fanoušky sci-fi, ale i těmi, kteří hledají silné příběhy o vztazích a identitě.

Přestože se někteří čtenáři potýkali s pomalejším rozjezdem, většina se shoduje na tom, že jakmile se začtou, nemohou se od příběhu odtrhnout. Kniha je doporučována pro svou čtivost a schopnost vyvolat silné emoce. Mnozí se k ní rádi vracejí a nacházejí v ní nové myšlenky a inspiraci. Více v komentářích.

Komu by se kniha Hostitel mohla líbit?

• Fanoušci sci-fi a fantasy literatury
  • Čtenáři hledající silné emocionální příběhy
  • Milovníci romantiky a komplexních vztahů
  • Ti, kteří ocení propracované charaktery
  • Čtenáři, kteří se rádi vracejí k oblíbeným knihám

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hostitel. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Bianca23
23.02.2026

(SPOILER) Emocionální horská. Příběh se odehrává v dobách mimozemské invaze na zemi, kdy jsou lidská těla osidlována dušemi, entitami z jiného vesmíru.
Duše Poutnice dostává lidské tělo, aby získala informace o lidských uprchlících, jenže původní vlastník těla Melanie se nevzdává bez boje a dává o sobě Poutnici velmi hlasitě znát. Ze strachu, že Poutnice nedokáže ovládnout nové tělo a vědomí, se nechává vést Melaniímy vzpomínkami až do tajného úkrytu přeživších lidí. Přes veškeré útrapy, putování pouští na hraně smrti, věznění a strach, si získává alespoň částečnou důvěru lidí.
Postavy jsou tak krásně vykreslené, že vám přirostou k srdci. Dokonce i cizopasná mimozemšťanka v lidském těle, která objevuje krásu Země a sílu lidských emocí. Nechybí ani milostný trojúhelník, který mi silně připomínal Stmívání, ale emoce byly tak silné, že to vůbec nebylo rušivé.

všech 559 komentářů

Související novinky - Hostitel (1)

Knižní novinky (14. - 21. 3.)

13.03.2013

„Je to vskutku divný svět, broukla jsem spíš pro sebe než pro tu druhou duši. „Ten nejdivnější ze všech, potvrdil.

Kniha Hostitel v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených4 716x
v Mé knihovně1 240x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi