Hostitel přehled

Hostitel
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23767/mid_hostitel-Bs5-23767.jpg 4 2874 2874

Hostitel série

1. díl

Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Host , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hostitel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (546)

ellypusik
16.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Já se na knihu těšila, protože, i přes některé nesrovnalosti, se mi líbilo Stmívání. Nicméně zde bych řekla, že mnohem zajímavější byl i film, kde mi více sedly dvě dějové linky Hledačky a Wandy. V knize žádný konflikt s dušemi nenastal a najednou se objevila Hledačka. Celkově tam pro mě bylo dost nepřirozených pasáží. Spisovatelka má čtivý styl psaní, ale za mě kniha 550 stran vůbec nepotřebovala a spoustu částí zde bylo zbytečně. A k nezdravému vztahu všech hlavních milostných párů se snad ani nebudu vyjadřovat, (jen trochu teda) např. mi nepřijde nijak romantické říkat svému protějšku, že bude patří jenom jemu a nikomu jinému.. Úplně stejný vzorek jako ve Stmívání.

adrika20
15.06.2024 3 z 5

Musím říct že scifi není můj šálek kávy ,ale po přečtení recenzí na knihu, jsem jí dala šanci. A bohužel vím, že scifi uz nikdy nebo spíš ne tuhle spisovatelku .Kniha byla zdlouhavá ,ztrácela jsem se v ní ,musela jsem se vracet po stránkách ,ten začátek byl strašně chaotický . Někde po sté stránce to začalo být tak nějak zajímavé a dostalo to už i hlavu a patu . Teprve pak , se dala číst. Konec byl zajímavý a nečekaný. Ráda se ke knihám vracím, ale tuhle už znovu číst určitě nebudu a nikomu jí ani nedoporučím.


axisno
09.06.2024 4 z 5

Film jsem viděla už dávno a ke knize jsem se dostala, když jsem byla starší. Film je dost podobný knize, i když vše stejné není. Je to originální příběh a mě se moc líbil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 3.)

13.03.2013


Citáty z knihy (1)

„Je to vskutku divný svět, broukla jsem spíš pro sebe než pro tu druhou duši. „Ten nejdivnější ze všech, potvrdil.


Zfilmováno

Hostitel (2002)


Kniha Hostitel v seznamech

v Právě čtených37x
v Přečtených4 554x
ve Čtenářské výzvě256x
v Doporučených558x
v Knihotéce1 188x
v Chystám se číst908x
v Chci si koupit204x
v dalších seznamech23x