Mezi láskou a smrtí

Mezi láskou a smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127582/podsveti-mezi-laskou-127582.jpg 4 457 94

Podsvětí série

1. díl >

Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička a strýček s pochybnou pověstí. Po počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné – je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam se v žádném případě nechce vrátit... Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti? První díl nové strhující „podsvětní“ řady.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Abandon , 2011


více info...

Přidat komentář

Gabux
19.01.2024 2 z 5

Těžko se mi tahle kniha hodnotí.

Příběh je napsán čtivě, ale po příběhové stránce dost pokulhává. Člověk je vhozen do děje a chvilku tápe než se chytí. Příběh je sestaven zvláštně a celá ta instaromance je dost těžko uvěřitelná. Líbil se mi nápad s ostrovem a jeho historií.

Co s týče samotných postav, tak Pierce mi dost dlouho lezla na nervy než jsem si na ni zvykla. Johna je naopak skvěle napsán a hned jsem si ho oblíbila.

Když to vezmu kolem a kolem, tak to nebylo tak špatné čtení, ale člověku trvá než se zorientuje a to docela dlouho. Nedivím se, že to většina vzdá.
Kniha je rozhodně určena mladším čtenářům.

2,5*

janadibelkova
10.06.2023 1 z 5

Po dlouhé době se mi asi ani nechce knihu komentovat..


Artep071
19.11.2022 3 z 5

Dala bych 3 1/2 * mě se právě ta posloupnost děje líbila, v podstatě to bylo jiné a do poslední chvíle nepředvídatelné ..těším se na pokračování :)

lenka8617
06.04.2022 2 z 5

Tak tohle se moc nepovedlo... To vhození do děje, kdy netušíte o co jde, protože se vždy jen zmiňuje o určitých situacích, ale vysvětlení přijde až po x stranách/kapitolách, to je dost rozčilující. Ještě v polovině knihy jsem měla silné nutkání ji odložit, ale jelikož nemám ráda nedočtené knihy, tak jsem to protrpěla do konce, kde se konečně začalo něco trochu dít... Teď přemýšlím, jestli má vůbec smysl pouštět se do dalších dílů.

Amitiel76
04.08.2021 2 z 5

Ach jo. Na straně 172 odkládám nedočtenou, protože jsem pochopila, že s tímhle dílem bych jen ztrácela drahocenný čas. Na tohle prostě nemám nervy....
Příběh Háda a Persefony v současných kulisách. Proč ne. První stránky mě zaujaly, a já se těšila na fajnové fantasy. Jenže místo aby děj byl čím dál zajímavější a gradoval, tak tady to šlo bohužel spíš od desíti k pěti. Hlavní hrdinka totálně nesympatická holka , a to skákání z minulosti do současnosti vyznělo tak zmateně, že jsem přemýšlela, jestli této knize něco nepředcházelo, a já se zmateně nepohybuji v bůhví kolikátém pokračování série. Věci tu totiž nebyly pořádně vysvětleny. Myšlenky a vzpomínky byly utnuty div že ne v půli věty, a působilo to naprosto chaoticky...no prostě mazec.
Za mě absolutně nee. A to jsem milovník fantasy. Meg Cabotová omlouvám se, ale my dvě asi kamarádky nebudeme.

knihomolka27
10.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Zezačátku bylo těžké se začíst. Dokonce tak těžké, že jsem si i myslela, že knihu nedočtu. Bylo to hned z několika důvodů, ale ten nejzřetelnější byl hlavní hrdinka. Ta se chovala na ránu, jako nějaká ufnukaná nádhera, a já jí měla dost plné zuby. Děj byl šíleně chaotický, a člověk přemýšlel jaká událost vlastně čemu předcházela.....a tak to bylo vlastně skoro celou knihu. Jelikož se retrospektivní vzpomínkové pasáže Pierce v ní objevovaly nahodile a dost často. Obzvlášt ze začátku to působilo hrozně amatérsky a chaoticky, navíc jste vůbec vlastně nevěděli kdo Pierce vlastně je a proč se tak chová.......díky retrospektivním pasážím, to ale nakonec dávalo smysl a vy s Pierce dokonce dokážete soucítit a chápat jí.

Pro mě se kniha rozjela zhruba ve chvíli kdy se Pierce dostala do Akademie Nový směr. No jako už ten název by mě doháněl k zlosti no, bejt já student. Tam to začalo bejt zajímavý....a samozřejmě i ty vzpomínky, které Pierce vždycky utla v tom nejlepším. Díky tomu tedy kniha měla zhruba od poloviny spád....a já se těšila až jí dočtu a konečně budu vědět co a jak.

Mě osobně citace z Inferna moc nepohltila. Přišlo mi, že autorka chtěla ve čtenáři probudit beznadějnou nebo melancholickou nebo dokonce strašidelnou tísen. Jenomže vzhledem k tomu, že citáty neodpovídaly kapitolám, a to co na nich bylo se knihy ani zas tak netýkalo, tak jsem v tom trochu postrádala smysl. Přišlo mi, že je autorce vlastně jedno jaký to bude mít smysl, hlavně aby tam bylo to slovo Peklo.


Vztah s Johnem.
Tak John Hayden je podle mě dobře vykreslená postava. Obzvášt když se jedná o postavu z naivních knížek pro malé školačky. Díky bohu má charisma a není tam jen na ozdobu. Taky se mi paradoxně líbí, že v prvním díle tak často nebyl ....přišlo mi to víc seriozní, velký prostor dostala Pirce, a tak to podle mě v prvním díle mělo být. Navíc je to dost originální, když mužská postava netráví s hrdinkou každou minutu jejího času. Předpokládám, že ve dvojce se o Johnovi dozvíme určitě víc a jeho tajemná maska, která se mu dařila po celou jedničku udržet tedy spadne. Uvidíme jestli to bude ku prospěchu nebo ne....ono totiž mě ta romantická linka zas tak neohromila. Postavy samy o sobě jsou sice vcelku zajímavé, ale dohromady je jejich vztah velmi neuvěřitelný, nelogický, naivní, plochý a povrchní. Netroufám si říct jestli se to ve druhém díle zlepší.

On ji hned miluje a proč vlastně? Ona s ním střídavě chce být a nechce, navíc je pořád strašně naměkko, Skoro se ani neznají a už se hned vášnivě líbají....zkrátka ta romantická linka není vůbec dobře vystavěná...tak aby vám na ní aspon trochu záleželo.
Škoda, protože to dost podkopává jinak slibný příběh, nadruhou stranu chápu, že nějakým třináckám to bude bohatě stačit a budou u toho vzdychat...protože to bych asi v tomhle věku dělala taky. Vzhledem, ale k mým zkušenostem se spoustou romantických knih a také velkou spoustou romantických linech......zkrátka mám co porovnávat. A za mě tahle linka prostě nestačí.......a není to, to co bych nějak prožívala.

I tak mě ale zajímá co bude dál......a tak se vrhám do dalšího dílu.

Ps: Jo a jinak ten konec bylo jako jet na horský dráze v tom špatným slova smyslu........pro mě velký zklamání. Asi jako když celou detektivku hádáte kdo je vrah.......a on je to pak někdo, kdo tam v tý detektivce vůbec nevystupoval, nebo se tam jenom jakoby mihnul......viz babi Fúrie Prostě frc prc at máme konec, kterej je dost podezřelý, navíc podkopává jinak docela komplexní scény.........................jinak je teda pravda, že spousta věcí z jedničky se nedořešila.......ale předpokládám, že o to se postará další díl....takže OK


Jo a další PS: Asi je to jen můj problém, ale mě prostě vadí, když jako fanouškovi mytologie se mi do toho pletou nějaký tablety a tak. Jako jo dává to svým způsobem smysl, jelikož se doba posouvá a nestále mění, a nikoho kdo tam zemřel už tablet nepřekvapí, protože ho samy používali skoro každý den. Ale pokud je něco mytologického a starého, tak by to tak mělo i zůstat..pro to je to starobylé a mytologické. Ale OK odehrává se to v moderní době mobilů a selfíček a už se asi modernizuje úplně všechno.....jenom pro mě to byl dost rušivej element a radši bych tam viděla to Chárona s jeho lodkou..jak to bylo v Percy Jacksonovi....

Calwen89
26.02.2021 2 z 5

Tak já nevím.. zajímalo mě to z hlediska mytologie a těšila jsem se na příběh Persefony a Háda v moderním hávu, ale tohle se moc nepovedlo. V samotném ději ani nevidím takový problém, jako ve stylu psaní. Samozřejmě chápu, že se tím autorka snažila dodat na autentičnosti psychickému stavu Pierce, ale trochu dost to přehnala a člověk měl opravdu co dělat, aby s jejími myšlenkovými pochody udržel krok.

anelise
22.02.2021 2 z 5

Nevím proč, ale nějak mi to nesedlo.

lenka7679
03.02.2021 4 z 5

Trošku mi v této knize vadí uskákanost. Vracení se do minulosti se občas tak promíchává s dějem, že není poznat, zda se jedná o vzpomínku, či současnost.
Souhlasím, že spisovatelka se v této knize odklonila kousek od svého stylu psaní, ale za mě jí to prospělo.
Nicméně je to vše tak nějak rychlé. Nechci prozrazovat děj, proto nezmíním nic konkrétního, ale city nejdo do hlobky, je to vše po povrchu, jako kapka vody na voskovém ubrusu. Situace, do kterých se hlavní hrdinka dostává jsou většinou způsobeny její zbrklostí a neschopností uznat, že by také někdy nemusela mít pravdu jen ona. To jsem si však všimla zatím u všech hrdinek této spisovatelky. V jistých případech se tomu již dá opravdu říkat sobectví a hloupost. Jindy by mi to hodně vadilo, ale zde to jsou mladičké dívky a proto to nebudu posuzovat tak, přísně.
Každopádně to, že spisovatelka dovede vyvolat takové pocity, je známkou, že kniha nějak funguje a proto i dávám 4 hvězdy, dala bych 3,5, ale takové hodnocení zde není.
Doufám, že v dalším díle se spisovatelka více ponoří do příběhu.
Kniha stojí za přečtení a jako oddechovka, ve které nebude čtenář hledat nic skutečného super.

mona.benny
11.11.2020

Poprvé jsem odložila knihu, nemohla jsem se zacist,nuda stále pokračovala. Nesedlo mi to. Nebudu ani hodnotit:-)

Pitrissek87
20.08.2020 5 z 5

Já jsem neměla problém se začíst. Ze začátku mi trochu vadilo, že kniha nezačala od nehody Pierce a pak nepokracovala dal... Ale vzhledem k tomu, že kniha začíná v podstatě 2 roky po nehodě Pierce tak to chápu. Prostě se k důležitým událostem vrací ve vzpomínkách. Bavila mě, dočetla jsem za jeden den. Nemohla jsem přestat, dokud nebudu vědět, jak to dopadne ;) Určitě se k ní nekdy vrátím...

Booky84
26.07.2020 4 z 5

Příjemná a pohodová kniha, zajímavý nápad na propojení s mytologií. Hlavní hrdinka mne úplně nezaujala, ale uvidím jak to bude v dalších dílech.

CampHalfBlood
19.02.2020 3 z 5

Musím říci, že jsem se nadchla tímhle dílem. Nápad skvělý, popis také skvělý i děj se mi moc líbil. Miluji všechny mytologie, takže to u mě bylo další plus, každopádně zhruba od půlky knihy to šlo dosti z kopce... proto tři hvězdy

Luc.i
01.01.2020 2 z 5

Moc jsem knížce nefandila ale mile mě překvapila. Moc se mi líbily citace z Danteho. Příběh mě bavil a John byl super. Další díly bych se přečetla protože pokračování bude určitě taky dobrý, bohužel u nás v knihovně nejsou ale časem asi seženu. Líbilo se mi taky propojení s mytologií. ..

Kudík
08.12.2019 4 z 5

Přiznávám, že jsem měla problém se začíst. Po přečtení jiných sérií od Meg Cabot jako "Mediátor" nebo "Hrdinkou snadno a rychle" mi tato nepřišla jako od ní. Následně se děj rozjede a stránka od stránky (následně i díl od dílu) je lepší a lepší. První díl mi přesto přijde nejslabší, a to na cca 3,5*. Pierce jsem musela postupně přijít na chuť, ale pán podsvětí/kapitán John, to bylo něco. Super jsou citace z Danteho. Přečteno za den.

Medasek
13.08.2019 5 z 5

Úplně úžasná kniha. Přečetla jsem jí jedním dechem. Postavy mají příjemný charakter. Líbí se mi, že je to vlastně takové moderní pojetí mýtu o Hádovi a Persefoně.

kalinka99
28.07.2019 5 z 5

Příjemná oddechová kniha. Líbí se mi pojetí světa po smrti. Oba hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí, tak jsem se hned musela pustit do pokračování.

Damonka12
21.06.2019 3 z 5

Všechny knihy od této autorky jsou super oddechovky a tato není žádnou výjimkou. Mou nejoblíbenější sérií od autorky, ale zůstává Mediátor, ale uvidíme třeba se to po dalších dílech změní.

oluskace
15.04.2019 4 z 5

Jsem moc zvědavá na druhý díl :)

elyonka9643
26.10.2018 5 z 5

Oblíbený řecký mýtus, oblíbená autorka a krásný vládce podsvětí a ne až tak hloupá hrdinka. Co víc si může člověk od románu pro náctileté přát? Taky bych občas chtěla mít diamantový přívěsek, který by mě chránil před nebezpečím.^^ Nemůžu se dočkat pokračování.:)