Vyvolená

Vyvolená https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29166/vyvolena-29166.jpg 4 1260 67

Škola noci série

< 3. díl >

V Škole noci ožívajú temné sily a v živote upírskeho mláďaťa Zoey Redbirdovej nastanú prevratné zmeny. Z tých, čo sa tvária ako priatelia, sa vykľujú nepriatelia. A napodiv sa zrazu môže spoľahnúť na zaprisahaných rivalov, ktorí ju podržia. Zoeina najlepšia priateľka Stevie Rae je nemŕtva, ale zubami-nechtami sa usiluje držať zvyškov svojej ľudskosti. Zoey by jej veľmi chcela pomôcť, lenže vôbec netuší ako... Navyše musí všetko držať v tajnosti, lebo pravda je v Škole noci nebezpečná. Aj nevyriešené ľúbostné vzťahy k trom chlapcom jej dávajú zabrať. A keď sa zdá, že horšie to už byť nemôže, niekto začne vraždiť dospelých upírov...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Chosen , 2008


více info...

Přidat komentář

Artep071
06.03.2024 4 z 5

Bavím se :)

KatnissLavender
21.06.2023 4 z 5

Tento díl je pro mne trochu slabší, než ty předchozí. Může za to občasný styl psaní, kde mi některé pasáže přišly zbytečné, nevhodné, či trapné a už mě začínalo štvát i chování Zoey a její milostný čtyřúhelník. Naštěstí se to ale ke konci knihy o dost vylepšilo, takže si ode mne tato kniha opět vysloužila 4 hvězdy a já se mohu s pozitivním očekáváním pustit do dalšího dílu...


Majuš333
14.05.2023 5 z 5

'Nechci znát pravdu, pořád vedu svou: že krásná jsi a že jsi moje světlo, když jsi jak noc a černější než peklo.'


Na začiatku som si hovorila, že toto snáď napísala iná autorka. Bolo to svižné, dynamické, no potom sa to opäť vrátilo do zabehnutých koľají: Zoey a jej chlapci a pripomínanie vecí z predchádzajúcich častí...
Ale som rada, že aspoň Zoeyna situácia s chlapcami sa už vyriešila...


Damien se na holky výmluvně zamračil a odkašlal si. "Vy dvě jste hotové povětrnice."
"Ségra, co to prosím tebe je povětrnice?" zeptala se Shaunee.
"To je žena či dívka, která na čerstvém povětří vypadá ještě líp než vevnitř," prohlásila Erin a pokračovala v břišním tanci.

michaela5515
24.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Kenny Chesney dokáže i z monstra Stevie Rae vytáhnout tu správnou kovbojku :) Heath je miláček, Eric moc ne. Zoey a Afrodita k sobě hledají cestu a utužují přátelství, které je jednou možná zachrání. Za mě super!

Kaila146
26.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Rozhodně lepší než předchozí díly, četlo se mi to daleko líp. Zoey mě štvala o malinko míň než v předchozím díle, ale stále dost. Přece jí muselo dojít, že je s Lorenem něco špatně! Ale jsem ráda, že na své chyby konečně nějak doplatila. A taky jsem ráda, že přeměna Stevie Rae nebyla zadarmo.
Konec byl vážně napínavý.

rampapa
20.04.2022 5 z 5

Miluju tuhle Školu noci. Miluju knížky o upírech. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

knihomolkaMist
18.06.2021 4 z 5

Může ten zatracený Heath už umřít?! V této sérii snad není postava, která by mi lezla na nervy víc než on. I když zrovna v tomhle díle mi lezli na nervy snad všichni kluci kromě Damiena.
Ale zpět ke knize... ta je neskutečně čtivě napsaná, má spád a na konci, jak už je zvykem, čeká naprostý převrat o 180 stupňů, který vás donutí číst další díl.

RoseJP
15.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha je tenká, opět má čtivý děj, ale nezajímavější byla kniha ke konci. Byla jsem ráda, že kniha nekončí happyendem. Snesla bych zkrácení vyprávění o milostných problémech, které Zoey má, i když jí je sedmnáct, přece je jasné, že s Lorenem bylo od začátku něco špatně. Jsem zvědavá jestli jí kamarádi opět vezmou mezi sebe a jestli se k ní vrátí Erik.

vlkove
07.11.2020 3 z 5

Slabší než předchozí díly. Nejvíce mě chytl konec a jsem zvědavá jak se bude děj dále vyvíjet.

CiaKawlone
20.10.2020 5 z 5

Takhle puberťácká série nabírá na obrátkách. Rozhodně je potřeba ur
znat, že se přiostřuje a už to není jen ta nevinná zábava.

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Dobrá série o upíří ŠKOLE NOCI :-) Hlavní hrdinka Zoey prožívá slasti a strasti dospívání (což určuje i věkovou skupinu čtenářů a z toho pohledu jsem na celou sérii nahlížela, nicméně mně se to líbilo) a k tomu ještě je upír :-) starostí nad hlavu a když se přidá pár nepřátel co vám jdou po krku...je dobré mít takové přátele jako Zoey :-)

Luccinda
24.08.2020 4 z 5

Zoey Redbirdová se pomalu, ale jistě dostává na pomyslný vrchol mého imaginárního žebříčku nejotravnějších knižních hrdinek všech dob. Celý třetí díl této série se točí v podstatě pouze kolem jejího zdánlivě neřešitelného problému s kluky. Ale pozor, téhle holce nestačí kluk jeden, nebo snad dva. Zoey je přece výjimečná, nejnadanější mládě v upířích dějinách, takže si nabrnkne rovnou tři kluky naráz! A přestože v průběhu celé knížky v jednom kuse přemýšlí, jak jednoho či druhého pustit k vodě, stále si hledá důvody, proč s tím či oním zůstat. To všechno vyústí až k velkolepému závěru, kdy se konečně stane nevyhnutelné a Zoey dostane lekci, kterou si upřímně řečeno opravdu zaslouží.

Teď už ale k příběhu. "Příběhu". Ono totiž není moc o čem psát, protože si nejsem vědoma toho, že by se příběh od druhého dílu někam výrazně posunul. Vyvolená je spíše jakási předzvěst něčeho velkého a temného, to něco ale budeme muset objevit až v dalších dílech. I přes to všechno byl ale tento díl zatím nejlepší z celé série, a to hlavně pro jeho čtivost. Celou knížku jsem zhltla během jednoho odpoledne a navzdory všem nedokonalostem jsem si její čtení opravdu užívala.

CarolineAn
02.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Třetí díl byl o něco horší než ostatní a to z dvou důvodů- Zoey neustále lítala za klukama( měla 3) a pak se divila, když se to pokazilo. A pak to co se dělo ke konci knihy, neříkám že je Zoey bez viny, ale bohužel jim nemůže říct všechno.
Ale na druhou stranu jsem ráda, že Stevie Rae je zase "normální". Doufám, že v dalším díle se to zlepší.

meibi67
19.06.2020 5 z 5

Krásná a napínavá... hltám každé slovo.... určitě bude číst další a další .... :)
Sice tu slečny (paní) píší, že to je pro náctileté, ale i pro ...cítky jako jsem já, je to pěkný únik z reality ...

Ivet1990
06.02.2020 2 z 5

Tak tento díl trochu pokulhával za ostatními. V tomto díle se svým způsobem nedělo nic víc než jen řešila své problémy s klukama a běhala od jednoho k druhému, trochu mě to přišlo, že neví co chce

verunka93
03.12.2019 4 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. Jen mě Zoey trochu zklamala, když si začala se třemi kluky najednou. Do dalšího dílu se určitě postím :)

Brunnetka
27.10.2019 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem a pokračuji na další díl! Skvělá série :)

Safira7
30.01.2019 5 z 5

Zajímavé pokračování série. Doporučuji

Layss
07.06.2018 3 z 5

Opravdu zajímavá série. Upíří tématiku mám ráda, a tohle se čte dobře

Laughtubbe
16.05.2018 4 z 5

V tomto dílu se mi nelíbilo, že z hlavní hrdinky dělají lehkou holku. Pro tento důvod jsem knižní sérii, ŠKOLA NOCI, odložila. Po několika letech jsem se dostala k této sérii znovu, a tak jsem se zakousla, a rozhodla se ji dočíst. Chybí mi Stivie Ray.

Štítky knihy

upíři

Autoři knihy

Phyllis Christine Cast
americká, 1960
Kristin Cast
americká, 1986

Kniha Vyvolená je v

Právě čtených4x
Přečtených2 620x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených86x
Knihotéce716x
Chystám se číst135x
Chci si koupit30x
dalších seznamech14x