Mishell14 Mishell14 komentáře u knih

☰ menu

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Cením si toho,že to mělo příběh a nebylo to pouze a jenom sexuální kniha. Avšak příběh jako takový se mi zdál občas dost přitažený za vlasy. Chvíli horor,chvíli zase velké drama. Spojené s lehkým klišé. Vím,že tahle série je velký boom, a asi dám šanci dalším knihám,ale přece jen čekala jsem něco víc.

30.03.2024 3 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Robin a Strike mě neskutečně baví. Případ byl za mě trochu slabší hlavně jeho vyřešení,ale i tak to bylo úžasný čtení. Jinak by jsem přes 1000 stran nedala za 9 dní. Co už mě trochu unavuje je to, jak dvojice kolem sebe neustále krouží. Ale, kdo si počká, ten se dočká tedy snad. Doufám, že sedmý díl se přeloží co nejdřív.

19.02.2024 4 z 5


Splněné přání Splněné přání Barbara O'Connor

Čteno v angličtině. Jedna z nejkrásnějších knh,co jsem kdy četla. Příběh chytne za srdce.

20.01.2024 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Knihu jsem začala číst pár dní před smrtí Matta,takže o to bylo těžší knížku číst. Obdivuju ho za to,že vše v knize řekl narovinu bez příkras i když se to moc lidem nelíbilo,stejně jako že dost nezmiňuje přátele. Pravda,přeskakování v čase bylo trochu náročné ale nebrala bych to tak,že se v tom ztrácel jako spíš,že všechny vzpomínky prožíval znovu a byl v tom tak ponořený,že psal nad čím zrovna přemýšlel. Hodně silný a teď už i smutný příběh,ovšem i velmi inspirativní a pravdivý,že i lidé o kterých si myslíme,že mají všechno,nejsou ve skutečnosti šťastní.

11.11.2023 5 z 5


Naše vina Naše vina Mercedes Ron

(SPOILER) Konečný díl téhle triologie mě mile překvapil. I když bylo už trochu únavné číst pořád dokola,jak jeden chce k tomu druhému se vrátit ale druhý stále odmítá,dávám velký plus za to,že to nebylo tak toxické,jak jsem čekala po druhém díle. Velké plus má u mě i to,že půlka knihy je věnována těhotenství a následně miminku. Že to nebylo jen v závěrečném epilogu. Zvratů tam na můj vkus bylo až příliš,ale konec knihy stál za to.

01.11.2023 4 z 5


Tvoje vina Tvoje vina Mercedes Ron

(SPOILER) Mrzí mě,že v těhle žánrech se trable s láskou řeší nevérou,už zkrátka asi nejsem cílová skupina,ale ten konec zkrátka celou knihu pohřbil. Chápu,že je to triologie a autorka nejspíš chtěla co nejvíc zvratů,aby si lidi koupili třetí díl,půodně jsem si ani druhý díl koupit nechtěla první mi přišel dost uzavřený,ale jelikož mě nadchnul film a chtěla jsem vědět,co mě tak nějak čeká v pokračování... Ale čeho je moc toho je příliš,a nevím jestli to třetí kniha zachrání.

15.10.2023 2 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Jedna z nejkrásnějších autobiografií,které jsem kdy četla. Obdivuju Tomovu maminku,přeci jenom vychovávat čtyři kluky,to už chce odvahu. Obdivuju Tomovu dlouholetou přítelkyni Jade,která bojovala s velmi nepříjemnými reakcemi od Tomových fanoušků a Tom konečně věci uvedl na pravou míru. A nejvíc obdivuju právě Toma,že šel s kůží na trh a řekl vše upřímně bez jakékoliv povýšenosti. Umět si v dnešní době přiznat,že nejsme dokonalí,že jsme udělali spoustu chyb,není zrovna jednoduché a Tom to zvládl s upřímností,pokorou a humorem. I když třeba nejste fanoušci Harryho,tahle kniha vám dá mnohem mnohem víc,než pohled do zákulisí zdánlivě šťastného kluka,co má "dokonalý slavný" život.

05.11.2022 5 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Daniel je naprosto úžasný,chci říct,že má určitě nějaké chyby,jako každý z nás,ale ta jeho dobrosrdečnost a láska k tomuhle ne vždy lehkému světu a životu celkově přímo sálala z každé stránky. Vystřídali se u mě při čtení všechny emoce a co nejvíc,že jsem se do Daniela zamilovala ještě víc,než předtím. Možná,bych uvítala více Kapitol o něm samotném,cesty k herectví,dabingu atd. Ale toho se možná dočkám příště,doufám,že tohle není první a poslední kniha od něj. :)

13.10.2022 5 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Takový Kulti v zimním podání. Byla jsem zvědavá, jestli bude styl psaní a celkově příběh trochu jiný, ale ne. Konec konců to ale ani nevadí, protože je to zkrátka oddychovka, kde je sice naprosto jasné, jak to dopadne, ale přesto se do toho dá začít a odpočinout si.

08.06.2021 3 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Trochu mi trvalo se do knížky začít. Na to u Jojo nejsem moc zvyklá. Postavy mi lezly na nervy ale nakonec jsem si k příběhu našla cestu. :)

19.11.2020 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Přiznávám, knihu jsem si koupila pouze ze zvědavosti, jestli opravdu je ten povyk kolem díla zasloužený. Co se týče příběhu, bylo to v podstatě to samé dokola. Tessa mě rozčilovala, že si ani jednou neuměla dupnout, a skoro pokaždé skončila v slzách. Knize se ale nedá upřít to, jak je to čtivé a nedá se od toho odtrhnout. Víc by mě ale knížka zaujala, kdyby byla od začátku vyprávěna postavou Hardina.

01.10.2020 3 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Knihu jsem původně chtěla vynechat. Ale naštěstí jsem si ji přeci jen přečetla a je to skvělé! Návrat do Panemu, vidět jak se že Snowa stává chladnokrevný bezcitný člověk. Hvězdičku ubírám za LUCY, protože její osud je vlastně ve hvězdách.

29.09.2020 4 z 5


Deník ze dna Deník ze dna Tomáš Řepka

Pana Řepku nemusím, ale odprostila jsem se při čtení ode všeho a soustředila se pouze na knihu. Která si nezaslouží hodnocení odpad jen proto, že ji napsal pan Řepka. Ne, že bych na něj změnila názor, ale tak nějak věřím, že mu vězení bylo něčím přínosné jestli napořád těžko říct.

07.08.2020 2 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Oddehovka, která se mi líbila. Hvězdičky ubírám pouze za epilog, který mi trochu nedává smysl vzhledem k pokračování.

20.07.2020 3 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Princ se mi líbil o trošku míň, ale ta propracovanost Voldemortovi minulosti byla dokonalá a nezbytná. Harry mi v tomhle díle lezl trošku na nervy, ale je to prostě zlom. :)

23.06.2020 4 z 5


Čtenářský klub slečny Lucie Čtenářský klub slečny Lucie Emma Davies

Nádherná knížka o tom jak je život vlastně kouzelný :)

02.06.2020 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Upřímně, čekala jsem to horší, než to na mě nakonec působilo, některé části mi přišly i hezké, ale naopak některé až moc mimo mísu. Každopádně bylo celkem fajn, pobýt zase v Bradavicích.

20.04.2020 3 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Trochu jsem se obávala díky některým názorům, že mě knížka nebude bavit, ale opak je pravdou. Zcela chápu, že pro některé může být kniha zdlouhavá nezajímavá někdy až překombinovaná. Ale za mě je to jeden z mých nejoblíbenějších dílů a děj mi naprosto utekl.

19.04.2020 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Zlomová kniha, která je dokonale propracovaná do detailu. Škoda, že takto do detailu není propracovaný i film.

07.04.2020 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

U Harryho Pottera a tajemné komnaty si vždycky nádherně odpočinu, a zároveň se potěší má fantazie, která vždy u HP jede na plné obrátky.

27.02.2020 5 z 5