Tvoje vina

Tvoje vina https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516963/bmid_tvoje-vina-jcc-516963.jpeg 4 197 31

Viníci série

< 2. díl >

Kniha Tvá vina, druhý díl romantické trilogie Viníci od Mercedes Ron o drsňákovi s velkým srdcem a hodné dívce s velkou odvahou, obsahuje ještě víc romantiky, zrady a záhad. Když se Noah zamilovala do Nicka, věděla, že jejich vztah nebude snadný: jsou protikladní jako oheň a voda a když jsou spolu, létají nebezpečné jiskry... naprosto ve všech směrech. Dosud byla jejich vášeň ještě silnější než jejich hrdost, ale věkový rozdíl, vysoká škola, večírky, rodiče a stíny z minulosti, které oba pronásledují, je znovu a znovu zkoušejí jako časovaná bomba, která hrozí výbuchem. Je Noah opravdu připravena čelit svému strachu a znovu někomu důvěřovat? Dokáže se Nicholas oprostit od své minulosti a otevřít své srdce jedné jediné osobě?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Culpa tuya , 2017


více info...

Přidat komentář

Laf
13.04.2024 4 z 5

Musím říci, že jsem si při čtení tohoto dílu často říkala, že tato série neměla být sérií, ale skončit u prvního dílu a vůbec by to nevadilo. Tento díl mi přišel hodně vycpávkový, kde Nick a Noah museli řešit, jak vlastně s jejich vztahem nikdo nesouhlasil a všichni jim házeli klacky pod nohy a popisuje, jak oba bojují se svými démony. Až na posledních stránkách se to hodně rozčeřilo, takže jsem díky tomu tuto sérii nezatratila a rovnou sáhla po pokračování.

Andrejka91
11.04.2024 4 z 5

Jak jsem psala i u prvního dílu, že je to podobné sérii After, tento díl mě v tom naprosto utvrdil.
Ale ne ve zlém, tohle se mi líbí mnohem víc.
Je to napínavé, plné zvratů a ten konec? Tak to přece nemůže dopadnout. Já jim fandím. Těším se na další díl


Kristy.Seb
27.02.2024 4 z 5

Šťasten být neumíš, protože po tom, co nemáš, se ženeš, a co máš, na to zapomínáš.


Zralost není o nějakým nesmyslným čísle, ale o zkušenostech, které jsme zažili, a o tom, co jsme se z nich naučili.

Tak to byl jeden problém za druhým. V tomhle díle mě štvalo všechno a všichni. Ale nejvíc obě matky.

Terka18
18.02.2024 1 z 5

Zdlouhavé, překombinované a vlastně strašně podobné sérii After. Za mě velké zklamání a hlavní postavy mi občas tak lezly na nervy až mi to bralo chuť číst.

IrenaMikerová
06.02.2024 3 z 5

Já tuhle sérii miluju a Nicka a Noah totálně žeru, ale v tomhle díle se mi z Noah vařila krev! Příběh byl podle mě zbytečně opět zdlouhavý. Jsem zvědavá na filmové zpracování, upřímně je to jediný důvod proč jsem si knížku přečetla. Říkala jsem si, že knížky jsou vždycky lepší než film, ale bohužel této série se to netýká.

lenka7679
31.01.2024 2 z 5

Správňačka Noah mi ve druhém díle neskutečně pila krev. Taky sev příběhu skoro až do konce nic neděje. Vše se rozproudí až na konci, ale to dojdou stránky. Z vlastní zkušenosti je v trilogii druhý díl vycpávkový, což tady úplně sedí. Spousta zbytečných písmenek, točení se neustále na místě a nelogické jednání všech postav. Opravdu se chovají všichni divně.
Nehledě na to, že mi přijde, že autorka totálně přepsala charaktery postav.
Co se musí nechat, že se kniha čte docela lehce a má hezkou obálku.
Ani nevím, jestli se vlastně na třetí díl těším a chystám. Vzhledem k tomu, že už teď vím o čem nejspíš bude.

Evaho73
31.01.2024 2 z 5

Druhý diel zo série Viníci ma až tak neuchvátil. Dejová zápletka nijak zvlášť nenapredovala, opakovali sa tam stále tie isté scény len v iných variáciách. Prekážalo mi aj to, že autorka tu oproti prvému dielu poprekrúcala charakter niekoľkých postáv a to mňa v knihách zvykne iritovať. Až ku koncu sa dej aj vzťah medzi postavami posunul alebo skôr skomplikoval.
Neviem, som sklamaná a zvedavá na záver, aby som to vedela objektivnejšie prehodnotiť z celkového pohľadu.

Michelleee
31.01.2024 4 z 5

Do příběhu Noah a Nicholase jsem se zamilovala díky filmu. Pokračování děje se mi líbilo, ale musím říct, že první polovina knihy byla docela zdlouhavá a dala by se zkrátit. Můj názor, ale druhá polovina to zachránila. Pak jsem nemohla ani knihu odložit, kvůli všemu co se stalo. Na konci se dozvíme dvě různé odhalení a skončí to něčím co opravdu nečekáte.

Tess_BooksNerd
09.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Miluji tuto sérii. Culpa Mia byla lahodná ochutnávka Nicka a Noah. Stejně tak film. Culpa Tuya byla strhující jízda pocitů. Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale kdykoli jsem knihu odložila, musela jsem přemýšlet co se sakra bude dít dál? Rozejdou se Nick a Noah? Opravdu je to s ní tak špatné? Vyřeší problémy mezi sebou? A tak jsem četla a četla a uvědomila si jednu věc. Noah mi tento díl neskutečně lezla na nervy. Nick byl ovšem kouzelný. Tak moc se jí snažil pomoci. Byl tam pro ni, ať se dělo cokoli.

Noah a Nick jsou pár. I přes všechny okolo, kteří je chtějí rozdělit. Na veřejnosti se ovšem musejí chovat jako bratr a sestra. Nick bydlí sám, Noah maturuje a po létě bude nastupovat na vysokou. Nickovo přání je, aby se k němu nastěhovala. Její matka a Nickův otec se je snaží rozdělit, a tak si Raffaella vymyslí výlet po Evropě na celý měsíc. Po návratu tráví čas s Nickem. Snaží se ho kontaktovat jeho matka. Noah se za Nickovymi zády setkává s ženou, která jejího přítele zničila. Ta jí vyhrožuje, pokud mu nepředá dopis nedovolí, aby s ním jeho sestra strávila pár dní. Nakonec se k Nickovi nepřestěhuje a nachází novou spolubydlící Birar. Ta je ve skutečnosti Nickovo bývalá. Nick se snaží svou přítelkyní přesvědčit, aby začala chodit k psychologovi. Noah souhlasí a útěchu najde ve školním psychologovi Michaelovi. S Nickem se neustále hádá a tak se rozhodne pro pauzu, kdy po něm žádá týden a pak další, aby si urovnala pocity, myšlenky a vyrovnala se se svými démony. Briar sehraje svou roli a donutí Noah myslet si, že ji Nicholas podvedl. Chvíli předtím Noah zjistila, že její matka nebyla tou ženou, za jakou ji celý život považovala. A tak se v záchvatu vzteku, paniky a zoufalství vyspí Michalem. Když Noah zjistí, že ji Nick nepodvedl, nedobrovolně se přizná, že ho podvedla. Dokáže ji Nick odpustit nebo to byla poslední kapka, přes kterou se jejich vztah nedokáže přenést?

Juici
04.01.2024 2 z 5

Tvoje vina, Mercedes Ron

Táhlé pokračování série Viníci. 75% nuda a vážně jsem se přemáhala ke čtení. Posledních 25% mě bavilo a mělo to energii. Více se těším na filmové zpracování.

Pája699
18.12.2023 4 z 5

Ufff, tak to bylo zase něco...jsem vyždímaná :-) Upřímně se musím přiznat, že nemám moc ráda trilogie, páč vždycky druhý díl je zbytečně natahovaný a vlastně o ničem. Tady tomu je to tak půl napůl.

Ve své podstatě se celý díl řeší vztah Nicholase a Noah. Budeme spolu, nebudeme spolu, všechno zvládneme....nikdo jejich vztahu nevěří, že vydrží, a i rodiče jim hází klacky pod nohy....a upřímně Rafaella mě v tomto díle pěkně štvala a brnkala na nervy :-D

Spisovatelka ale umí neskutečně psát a vtáhnout čtenáře do děje. Všechny ty myšlenky a pocity hodit na papír je umění. Mě si získala a já to hltala jedním dechem a všechno jsem prožívala s nimi, jako bych tam byla.

Jejich láska mi chvílemi přišla až toxická. Oba dva se milují, chtějí být spolu, ale jejich démoni z minulosti a žárlivost jim to dost zkomplikuje. V knize jsou všechny emoce.....hněv, láska, obviňování, žárlivost, vášeň, nenávist, bolest, radost. Všechny tyhle emoce, jsem cítila i já při čtení. Bylo to jako na houpačce.

No a ten konec a epilog??? Děláte si ze mě srandu? :-D Myslím, že to bude hodně zajímavé a jsem zvědavá, jak se s tím celá rodina Leisterových vypořádá a jaké toto odhalení bude mít následky. Teď jsou určité věci vidět v jiném světle. Jak tohle všechno ustojí? Sama jsem na to zvědavá


Určitě doporučuji mít všechny díly u sebe, než se pustíte do této úžasné série Viníci! Jinak vám to nedá spát a budete si okusovat nehty, jak budete chtít vědět, jak to vlastně všechno dopadne .-)

B.Garden
01.12.2023 3 z 5

Ze začátku mi to dost připomínalo serii Afer a nebo Stanek s polibky. Děj mě začal bavit, až v posledních kapitolách knihy. Neustále neshody obou hlavních postav, už byli trochu moc. Ale ten závěr to napravil, jen ta nevěra. Těším se na pokračování, jak to vse dopadne.

Mishell14
15.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Mrzí mě,že v těhle žánrech se trable s láskou řeší nevérou,už zkrátka asi nejsem cílová skupina,ale ten konec zkrátka celou knihu pohřbil. Chápu,že je to triologie a autorka nejspíš chtěla co nejvíc zvratů,aby si lidi koupili třetí díl,půodně jsem si ani druhý díl koupit nechtěla první mi přišel dost uzavřený,ale jelikož mě nadchnul film a chtěla jsem vědět,co mě tak nějak čeká v pokračování... Ale čeho je moc toho je příliš,a nevím jestli to třetí kniha zachrání.

VNI
11.10.2023 3 z 5

Dle mne byl první díl knihy lepší. Toto pokračování není zlé, ale žádná zář. Not great not terrible :) Vlastně vše je postaveno na tom že dva milující lidé mají svá traumata a strachy tím nedokáží spolu komunikovat a dostávají se do větších problémů. Pokud v poslední 3 knize se to naučí tak to bude příjemné překvapení. Zde může člověk vidět jak každý z partnerů a jejich blízkých má nějaké negativní vlastnosti a pak to vyústí v nějaký problém. Pro mladší dobré./jako ponaučení/ Pro mě už pouze průměr.

uzivatel83509
01.09.2023 4 z 5

(SPOILER) První díl se mi líbil moc a upřímně jsem měla obavu z druhého dílu...
Tohle byla emoční jízda, která ve mě vyvolávala pocity úzkosti.
Bylo mi Nicka líto, co prožíval tím, jak se Noah vždycky rozhodovala (výlet, bydlení). Možná na ni příliš tlačil, možná ne - z prvního dílu jsem měla pocit, že jsou oba do sebe zamilovaní a chtějí to společně.. není se čemu divit, že ji Nick chtěl chránit po tom, co se ji přihodilo. Chápala jsem i to, že šel na pomoc svému nejlepšímu příteli, i když tušil, že dělá strašnou blbost.. Spousta dalších věcí se dala jednoduše řešit upřímností, jenže oni spolu příliš nemluvili a spíš se od sebe jen vzdalovali...
Michaelovi jsem od začátku nevěřila, čekal vyloženě jen na vhodnou příležitost, kterou mu, bohužel, Noah sama poskytla...
Po dočtení knihy jsem ztratila úplně řeč, musela jsem si nalít sklenku vína, abych vůbec večer usnula... sakra

".... minulost musí zůstat tam, v minulosti, protože kdybychom jí dovolili se vrátit, byla by schopna pohltit naši přítomnost..."

jana1874
16.08.2023 3 z 5

Upřímně, ani nevím, co mám napsat. Na to jak se mi první díl líbil tak z druhého dílu mám smíšené pocity. První díl skončil celkem uzavřeně, takže byla otázka, o čem bude další. Hlavně se řešil vztah Noah a Nicka, jejich vztah s rodiči,...

Někdy jsem měla chuť ty dva trefit něčím po hlavě kvůli jejich chování (které bylo místy dětinské, nedospělé), pak promluvit do duše jejich okolí za to, jak se stavěli k jejich vztahu. Ano, měli to těžké i právě kvůli svému okolí, ale některé jejich hádky byly zbytečné, dalo se jim snadno předejít. Pak tam byly takové, která úplně chápu, že se chytli. Vlastně velká část knihy byla o hádkách mezi více postavami, usmiřování a intimnostech mezi hlavními hrdiny, u nichž chemie nijak nepolevila od jedničky.

Je tam vidět, že skrývaná tajemství budou jednou odhalena, že lež má krátké nohy, krásné přátelství, že každý si v sobě něco neseme, i když to tak na první pohled nemusí vypadat, a tak dále...

Třetí díl si určitě přečtu, protože ten konec mě dostal (na posledních stránkách se toho stalo tolik, že jsem si na poslední stránce říkala - "a to je už jako konec? Teď čekat do října na další díl?" a chci vědět, jak to bude pokračovat, jak to celé všechno dopadne.

sabina1996
07.08.2023 5 z 5

Po nedávnem shlédnutí filmu, který mě naprosto ohromil a mohla bych se na něj dívat 10x denně jsem si říkala: Tohle bych si chtěla přečíst jako knihu . Zadala jsem název do vyhledávače a hned na mě vyskočila kniha. Neváhala jsem ani vteřinu a koupila rovnou oba díly. Jak jsem předpokládala, obě knihy jsem přečetla během chvilky a po dočtení druhého dílu jsem si nastavila upozornění do mobilu na datum vydání závěrečného dílu a doufám, že vše dobře dopadne i když je mi jasné, že už nikdy nic nebude jako dřív.

MilackovaN
02.08.2023 5 z 5

Než jsem se dostala k druhému dílu, tak už jsem zapomněla, o čem byl díl první, ale po prvních stránkách už jsem byla zpět v obraze. Občas mi chování Nicka a Noah přišlo až příliš dětinské, ale stejně mi slza ukápla. Nutně bych potřebovala třetí díl, ale ten má vyjít až v říjnu :-( Do té doby zase zapomenu o čem to bylo a všechno to napětí po dočtení se vytratí. DOPORUČUJI MÍT VŠECHNY TŘI DÍLY, než se pustíte do čtení.

V.Marie
30.07.2023 3 z 5

Z prvního dílu jsem byla nadšená, prostě to skončilo happyendem a dobrý. Z dílu nyní mi to trochu připomíná After sérii. Další díl přečtu spíše jen proto, abych dokončila sérii.

petusska01
27.07.2023 4 z 5

Ach bože, táto časť je tak chaotická a psychotická až som mala dojem, že by som si mala dať nejaký ukludňovák. Minimálne odporúčam pohár vína, aj keď tvrdý alkohol by tiež pri niektorých častiach nezaškodil. No, Noah aj Nick sa vlastne správajú na svoj nedospelý nedozretý vek - sú detinskí, hádaví, prplú sa v detailoch, kúpu sa v žiarlivosti, neriešia svojich démonov z minulosti, klamstvá sa nabaľujú a zlí ľudia a dráma pribúdajú tiež. takže ku koncu už je to riadny guláš, kde človek nevie, čo skôr riešiť a kto je vlastne zloduch - mám dojem, že úplne všetci a nakoniec ešte ani rodičia nie sú úplne z obliga. Najprv to je boj na štýl Rómea a Júlie, potom sa stanú len bábkami ostatných a vlastne si to jeden druhému vyčítajú a kladú za vinu a plus vlastne v dobrej vôli mlčia o svojich klamstvách až sa im to vypomstí....Byť potvora poviem, že si môžu za všetko sami, lebo ako stačila jedna úprimná komunikácia a bolo by vyriešené, ale ako na druhej strane sú obetami machinácií dospelých a jedného psychológa. Čo ďalšie ma dostávalo do varu nie v pozitívnom zmysle je Nick a jeho správanie. Na jednej strane akoby bol ON ten schopný, ten pozitívny, ten čo sa zmenil k lepšiemu a "dokáže milovať"...na druhej strane akože to jeho správanie k Noah to je riadne nátlakové...sama Noah cíti, že nemôže dýchať, že Nick musí mať všetko pod kontrolou a všetko podľa seba....a ozaj si chceme zamieňať toto toxické správanie za romantiku? Samozrejme som veľmi zvedavá na koniec, mám dojem, že veru ozdravné roky bez seba je to čo potrebujú aby z tohto chaosu mohlo vyjsť niečo poučné, niečo zdravé a pevné. Takže áno, kniha je veľmi emocionálna, pútavá a plná nekončiaceho napätia a drám, o ľahkej romantike nemôže byť ani reči. A aj keď môj názor znie skôr negatívne, tak to preto, že autorka ma veľmi vtiahla do deja a ja som stále z toho ešte rozčarovaná. A to snáď svedčí o kvalite príbehu, či?

Autorovy další knížky

Mercedes Ron
argentinská, 1993
2022  85%Moje vina
2023  81%Tvoje vina
2023  88%Naše vina

Kniha Tvoje vina je v

Právě čtených13x
Přečtených260x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených9x
Knihotéce208x
Chystám se číst168x
Chci si koupit39x
dalších seznamech6x