Splněné přání

Splněné přání https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472048/bmid_splnene-prani-Ivb-472048.jpg 5 23 6

Každý sen se ti může splnit, když si ho opravdu přeješ! Klárka musí odjet od rodičů k tetě na venkov, kde se jí vůbec nelíbí. Všechno se ale změní, když se objeví chlupatý psí tulák. Kromě vysněného pejska Klára nakonec získá i toho nejúžasnějšího kamaráda a především nový domov a milující rodinu. Neobyčejně poutavý příběh o věrném kamarádství.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Wish , 2016


více info...

Přidat komentář

Mishell14
20.01.2024 5 z 5

Čteno v angličtině. Jedna z nejkrásnějších knh,co jsem kdy četla. Příběh chytne za srdce.

Lovehorses365
06.03.2023 5 z 5

Nádherná oddechovka.


Josh
31.01.2022 5 z 5

Srdcová záležitost pro děti i pro dospěláky. Tato kniha má u mne označení „vřelá“, což se málokdy dá použít. Avšak tady nejsou přání, hodnoty života, láska či přátelství jen prázdná slova. Na „obyčejném“ životě je popsán život v plnosti, a záleží jen na čtenáři, ať malém či velkém co si z toho odnese pro ten svůj….

Monačte
26.01.2022 5 z 5

Tahle knížka mě vtáhla, napínala po celou dobu a na konci dojala. Úplně jsem zapomněla, že jde o knížku pro děti. Asi proto, že tenhle příběh, kdyby byl možná jen rozepsaný na více stran a v košatějších větách, by mohl být úplně s klidem společenským románem. O co tu jde? O jednu malou holku, která nemá zrovna nejideálnější rodiče, pravda. Osud jí ale zavane do láskyplné náruče, do krásné přírody a dokonce jí přihraje i dva skvělé přátele - kulhavého kluka a toulavého psíka. Jenže v její hlavičce stále přežívá pocit, že je to všechno na nic a že lépe by bylo, kdyby se vše vrátilo do starých kolejí. Co na tom, že se o ní máma nestará a tátu vlastně moc nezajímá. Uvědomí si nakonec Klára, jaké štěstí našla? Jasně, uvědomí. To asi není žádné překvapení. Překvapení ale je, jak vás to její hledání a uvědomování bude dojímat a jak to budete všechno prožívat...

Renike
15.01.2022 5 z 5

Naprosto souhlasim s ladyfromakye, moc krasny pribeh nejen pro deti.

ladyfromskye
27.07.2021 5 z 5

Splněné přání mě dostalo. Tak krásnou dětskou knížku jsem už hodně dlouho nečetla! Právem patří tento skvěle napsaný příběh holčičky Klárky k nejoceňovanějším dětským knížkám v USA, odkud pochází.
Největší předností Splněného přání je určitě fakt, že v sobě ukrývá nejen příběh, který se dětem bude líbit, a hrdiny, se kterými rádi budou trávit svůj čas, ale také nadstavbu v podobě citlivého popisu nelehkých životních osudů dvou hlavních postav. Klárka pochází z nefungující rodiny, její tatínek si odpykává trest ve vězení, její maminka zase bojuje s depresí a alkoholem a od starší, téměř dospělé sestry je oddělena. Proto není divu, že kolem sebe zpočátku tak trochu kope. Její spolužák a později kamarád Vítek je zase spolužáky šikanován pro své kulhání. Na rozdíl od své kamarádky je však se situací smířený. Oba, stejně jako vaši malí čtenáři, se ale naučí od toho druhého něco nového: třeba že není všechno tak zlé, jak to na první pohled vypadá. Nebo že se občas vyplatí trochu za sebe bojovat. A taky, že přátelé jsou naše druhá rodina a čím více jich máme, tím lépe na světě nám je. Nakonec nesmím zapomenout ani na psího tuláka Štístka, který svede dohromady... no vlastně všechny ;-)
A nejdůležitější poselství Splněného přání? "Každý sen se ti může splnit, když si ho opravdu ze srdce přeješ!"
Ačkoliv to tak na první pohled možná nevypadá, prosím, neváhejte dát knížku nejen holčičkám, ale i chlapcům. Je to jedna z mála, která na to má (hlavně zásluhou silné vedlejší postavy chlapce Vítka), ale která si to hlavně zaslouží.

Štítky knihy

psi příběhy o psech

Autorovy další knížky

Barbara O'Connor
americká, 1958
2021  100%Splněné přání
2022  92%Ukradený pejsek

Kniha Splněné přání je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce30x
Chystám se číst16x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x