Čtenářský klub slečny Lucie

Čtenářský klub slečny Lucie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405166/bmid_ctenarsky-klub-slecny-lucie-D5t-405166.jpg 3 67 28

Čtyřiadvacetiletá Lucie potřebuje začít znovu. Je nezadaná a právě skončila vysokou školu. Protože ráda čte, nechce se jí jít učit děti, ale najde si práci v knihovně. Chtěla by také psát příběhy, zatím ale pozoruje ostatní a snaží se pochopit jejich povahu a čerpá inspiraci. Tak vznikl její čtenářský klub. Nemá zatím mnoho členů, pro každého z nich je však setkání nad romány doslova svátkem. Díky mladé knihovnici, se z nich stanou opravdoví přátelé. Mezi nimi je i Callum. Mnoho toho nenamluví, druzí si dokonce myslí, že je nejspíš podivín, Lucie však brzy rozpozná jeho kladné stránky. Společně s ním začne postrkovat jednoho po druhém k vysněným cílům. A Lucie sama? Ta se rozhodne, že má být autorkou, a tak napíše román, jehož základ tvoří osudy členů čtenářského klubu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Lucy's Little Village Book Club , 2017


více info...

simca9342
simca9342
06.12.2023 5 z 5

Mlada vysokoškolačka Lucie má místo pořádného života nudnou opakující se prázdnotu.
Sice vystudovala angličtinu, ale skončila v knihovně. Tam ji práce s kolegy sice hodně baví, ale zároveň neví, co s volným časem, který nechce trávit doma. Ani netuší proč přijala práci knihovnice.
S kolegy si sice má co říct , ale nenápadně porovnává svůj zivot s tim jejich. Myslí si, že má dost starostí, ale opak se ukáže ve čtenářském kroužku, který Lucie mimo svou vlastní práci vede.
Scházejí se tam lidé, aby si společně četli to, co je baví a stravili dnesni zrychlenou dobu v klidném místě obklopeni knihami, ale také si vzájemně sdílejí své životní osudy. Pro Lucii se objevil námět. K čemu?

Také nenápadně rýsující se vztah s kolegou Oskarem nabírá její život novým směrem :)

Kory98
Kory98
14.03.2023 4 z 5

Příběh nejen o knihách a knihovně, ale hlavně o přátelství, která se při čtení a společných aktivitách vytvářejí. Je vždy příjemné sdílet zálibu s podobně založenými lidmi a často vzniknou pevná pouta. Jako na Databázi :-) každý máme své milé a oblíbené spolučtenáře.
Dalším spojovacím článkem knihy je touha dělat lidem kolem sebe radost a to je velký životní dar člověka, ale jen málokdo z nás ho dokáže využít. Pokud se to však podaří, pak je to pocit k nezaplacení... Kniha asi není ničím úplně výjimečná a oslňující, ale je to milé vyprávění a příjemné oddechové počtení.


evineckY
evineckY
24.01.2023 4 z 5

Když se sejde parta nesourodých lidí a sednou si v knihovně nad knihou...
A co je víc, než pravé kamarádství :-)

Batta
Batta
19.10.2022 1 z 5

Velmi brzo je vám jasné, jak to všechno dopadne ...a ono jo! Takové lehké čtení, kde je každý rozrušen z každé prkotiny, dívá se hluboce do očí asi 3x denně a pořád se někomu omlouvá za úplné nic a bojí se, zda se někoho nedotknul .... moc červená knihovna na můj vkus. Mladá holka, která "znova začíná" asi v 25 (haha) a asi nemá žádný život neb ten svůj kompletně tráví v knihovně, kde se o všechny zajímá a všechno řeší. No, za mě dost romaticky laděné a předvídatelné.

Mufka
Mufka
05.03.2022 4 z 5

Přečtení knihy jsem dlouho odkládala, stále byly nějaké jiné, které byly pro tu chvíli zajímavější. Zpočátku jsem si nebyla jistá, jakým směrem se bude příběh odvíjet, ale líbily se mi jednotlivé postavy i jejich osudy. Závěr je trochu otevřený, alespoň s jednou osobou, ale pokud by i toto dopadlo podle předpokladů, možná by to bylo až neuvěřitelné.

helenkan
helenkan
11.06.2021 3 z 5

Pěkné vyprávěni o osudech lidí, kteří se potkali a poté spřátelili v knihovně. Taková skorojednohubka. :-)

Audrey122
Audrey122
29.12.2020 2 z 5

Knihu nedokážu dočíst, příběh vypadá hezky ale na mě je příliš zdlouhavý a nečtivě napsaný

petra_slunicko
petra_slunicko
25.12.2020 5 z 5

Dobře, někdy překlad haproval. Tak často používat "křenit se" už jsem dlouho neviděla... Ale pro mě byl nosný příběh a ten odsýpal, že jsem jako pracující matka malého dítěte přečetla knihu na 3 dechy.

anibeni
anibeni
28.10.2020 4 z 5

Nenáročná oddychovka.. Příběh Lucie a jejích přátel z knihovny hezky plyne a Vy sledujete příběhy jednotlivých osob tak, jako byste tam byli s nimi..

Květinka008
Květinka008
02.08.2020 3 z 5

Nenáročná oddechovka, romantika, kniha k příjemnému vypnutí. Nenadchne - neurazí.

Mishell14
Mishell14
02.06.2020 5 z 5

Nádherná knížka o tom jak je život vlastně kouzelný :)

Janinkniznisvet
Janinkniznisvet
11.05.2020 5 z 5

Skvělá knížka

LucyBooks
LucyBooks
08.05.2020 5 z 5

Knížka byla dárek a líbila se mi už jen svou kouzelnou obálkou. Ovšem příběh byl ještě krásnější, čekala jsem spíše oddechovku, ale knížka má v sobě svoje kouzlo, něco víc. Postavy mi byly sympatické a sledování jejich osudů bylo pro mě velmi zajímavé. Také se mi líbilo, že se autorka nebála zajít i k smutným tématům. Zkrátka ke všemu co život přinese. Neumím si představit lepší místo, kde by se měl děj odehrávat než v knihovně.
Za mě moc povedená knížka, která se mi četla moc příjemně. Knížka taky tak trochu o tom, že naše sny nedočkají a mají se plnit ❤.
Jedinou drobnost mám k překladu, některé chyby byly rušivé a ubírají zbytečně na kvalitě příběhu.
Doporučuji!

katka2020
katka2020
05.05.2020

Podobně jako jiní pisatelé jsem po knize sáhla s tím, že mě zajímalo knihovnické prostředí, zvlášť když se děj odehrává v Anglii. Že jde o příběhy několika postav, které spojuje právě ta knihovna, byla jasné brzy. I ty příběhy byly zajímavé a byla jsem zvědavá, kam se postavy v životě posunou.
Docela by mě zajímalo, jak kniha vypadá v originále, protože český překlad je naprosto příšerný. Knihu jsem nakonec někde ve třetině musela odložit, protože se to nedalo číst. Předpokládám, že chyba je v překladu, protože obdobné knihy jsou v angličtině velmi čtivé a z českého textu se to i dalo vytušit. /A dohledání anglických recenzí tomu jen nasvědčuje./ Nechápu, jak tak příšerný text mohl vůbec jako kniha vyjít.

mariva
mariva
24.03.2020 3 z 5

Knížka o mém oblíbeném povolání, tedy z prostředí, které je mi blízké. Nakonec to o knihách a o knihovně až tak moc nebylo, spíš příběhy jednotlivých postav. Některé byly zajímavé, jiné méně, místy dojemné. Ale byla to docela příjemná odpočinková četba, až na to obrovské množství tiskových chyb.

Majka1979
Majka1979
14.03.2020 5 z 5

Pre mňa to bola taká fajn oddychovka, páčila sa mi, mám rada raz za čas knihy, ktoré sú takými fajn oddychovkami a som rada, že som siahla práve po tejto knihe, neľutujem, určite si ju rada ešte niekedy v budúcnosti prečítam :)

yonda
yonda
25.11.2019 4 z 5

Tahle knížka mě vážně bavila. Vpodstatě jsem si oblíbila všechny hlavní postavy /občas trochu haprovala Lia/,takže jsem ráda sledovala každou dějovou linku.

MagdaFish
MagdaFish
12.11.2019 odpad!

Bóže, ta knížka je ale blbě přeložená! To už se mi dlouho nestalo skončit na dvaapadesátý stránce jen kvůli mizernýmu překladu. Tohle prznění češtiny by mělo být trestný! :-(

Parwana
Parwana
17.10.2019 odpad!

Nejdřív to vypadalo jako milá kniha o knihovnici, která má ráda svoje povolání a dělá pro své čtenáře něco ve volném čase. Vylezla z toho sračka. Špatně psané dialogy, špatně použité obraty a chyby, chyby stylistické taktéž, takže je zřejné, že ani s korekturama si nikdo nedal práci. Chtěla jsem ji dočíst, abych se dozvěděla, kam se postavy nakonec doplácaly, ale když se Collum na jedné stránce 5x křenil, musela jsem odložit, nedalo se to. Škoda materiálu.

Damonka12
Damonka12
10.09.2019 2 z 5

Kniha se mi špatně četla a půlka postav mě vůbec nezajímala. Námět byl hezký, ale za mě špatně zpracovaný.

Štítky knihy

romance

Autorovy knížky

Emma Davies
anglická
2019  66%Čtenářský klub slečny Lucie

Kniha Čtenářský klub slečny Lucie je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených2x
Knihotéce114x
Chystám se číst43x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x