mari.seri mari.seri komentáře u knih

☰ menu

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Další skvělá kniha od Martina Moravce.
Skvěle zpracované, nechybí humor ani drsnost, která k medicíně a obzvlášť k záchrance a urgentu patří. Oceňuji i nenásilně podanou první pomoc, tipy co dělat a co nedělat. Je vidět, že pro Marka Dvořáka není práce na záchrance a urgentu ani tak práce, jako životní náplň a poslání. Klobouk dolů před ním, co vše stíhá a chce stíhat.
Už se těším na další knížku od Martina Moravce.

17.04.2024 5 z 5


Smrt si nevybírá Smrt si nevybírá Jaroslav Švorc

Kniha přečtená jedním dechem. Měl by si ji přečíst každý, kdo se do hor chystá. Jak už zde bylo psáno vrcholy tam budou i zítra, tak proč vyrážet dnes za hrozného počasí a riskovat.
Sama jsem v horách nejednou natrefila na nevybavené a neznalé turisty (Na hřebenovce v 1830 metrech v tričku, 3/4 legínách. Ten den na hřebenu hodně foukalo, silný nárazový vítr, pocitová teplota tak 5 °C a oni se divili, že je tam zima, když hlásili přece 20 stupňů! No jo, jenže těch 20 bylo v údolí v 900 m.)

24.01.2024 5 z 5


Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Druhý díl vyprávění elitního kriminalisty se mi líbilo mnohem více než první díl. Nebylo přerušováno zbytečnými otázkami jako v prvním díle. Jen škoda, že obsahoval pouze díly stejné jako zazněly v podcastu Zloději životů.

23.01.2024 4 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Přečteno jedním dechem. Kniha splnila moje očekávání. Zajímavé postřehy, popsaná kriminální práce, v propojení se seriálem TOP.

19.01.2023 5 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Aristokratka opět nezklamala. Spousta komických situací, opět jsem se při čtení hodně nasmála. Kuklíci na zámku top, těsně v závěsu ukončení sezony a psí den zdatně sekunduje :-)

19.01.2023 5 z 5


Mama milovala Gabčíka Mama milovala Gabčíka Veronika Homolová Tóthová

Skvěle napsaná kniha, která vás vtáhne do děje. Napětí a spád od začátku až do konce, ačkoliv dopředu víte, jak příběh dopadne.

17.01.2020 5 z 5


Koruna démonů Koruna démonů James Rollins (p)

Autor opět nezklamal. Napínavé, poutavé, zajímavá historická fakta, pasáže ze života hmyzu vynikající. Kdykoli při tčení něco kolem mne zabzučelo, skoro jsem se lekla :-) Napětí až do konce, nenechá vás to knihu odložit, prostě chcete vědět jak to se všemi dopadne.

08.07.2019 4 z 5


Duch znojemských katakomb Duch znojemských katakomb Vlastimil Vondruška

Opět další parádní případ Oldřicha z Chlumu. Jako vždy, zhltnuto skoro na jeden zátah. Docela návykové čtení :-)

08.07.2019 5 z 5


Svědectví kostí Svědectví kostí Kathy Reichs

Po dlouhé době jsem opět sáhla po knize s doktorkou T.B.. Příběh čtivě napsaný, postavy dobře vykreslené. Přečteno za jeden víkend :-)

18.03.2019 4 z 5


Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Rollins (p)

Opět další skvělá kniha od tohoto autora. Výborně propojená historie se současností, čtivě napsáno, napětí až do konce. Přečteno jedním dechem

18.03.2019 5 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Stejně čtivé jako první díl. Celkem pěkně vykreslená situace za války. Řešení obyčejných každodenních starostí - jídlo, otop, teplé oblečení,...Těším se, až si přečtu poslední díl

06.02.2019 4 z 5


Labyrint z kostí Labyrint z kostí James Rollins (p)

Další dobrá kniha ze série sigma. Musím souhlasit s některými, že jsou určitě i lepší díly a záplatky se u Sigmy stále opakují. Když nebudete číst jednu knihu za druhou, tak vám to tak vadit nebude, v opačném případě budete trochu přesigmovaní. Nicméně se autorovi nedá upřít, že píše velmi čtivě, dobře kombinuje historii se současností. Tento díl navíc nutil člověka zamyslet se nad etikou genového inženýrství. Co je ještě dovoleno a co už je přes čáru? Konec samozřejmě navnadil na další díly, protože chci vědět, co se stalo s Kowalskim.

27.12.2018 5 z 5


Boží oko Boží oko James Rollins (p)

Další kniha ze série Sigma. Autor opět nezklamal, psáno svižně, čtivě, neodmyslitelné zvraty v ději, velmi zajímavě propojená historie se současností. Místy sice trochu přitažené za vlasy, ale přečteno jedním dechem. Těším se na další knihy :-)

17.12.2018 4 z 5


Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Knihu jsem četla se smíšenými pocity. S radostí, že je to kniha mého nejoblíbennějšího autora, který mne nikdy nezklamal, ale zároveň se smutkem, že žádný další příběh ze zeměplochy už nebude. Není to ten starý známý T.P., kniha je samozřejmě poznamenána jeho nemocí jak už někdo níže uváděl, ale ruku na srdce, kdo z nás by zvládnul napsat knihu v době, kdy bojuje se zákeřnou nemocí. Myslím, že to bylo důstojné zakjončení série o Toničce bolavé a jejich modrých kamarádech :-)

05.12.2018 4 z 5


Poslední orákulum Poslední orákulum James Rollins (p)

Další skvělá kniha od tohoto autora. Nescházelo napětí, zvraty, přírodní katastrofa, trocha historie.

16.10.2018 4 z 5


Jidášův kmen Jidášův kmen James Rollins (p)

Další skvělá kniha autora. Opět čteno jedním dechem. Napínavý děj, fikce dobře namíchána s realitou, zvraty v ději,...určitě ne moje poslední knížka z této série :-)

04.10.2018 5 z 5


Zdivočelá země / Aukce Zdivočelá země / Aukce Jiří Stránský

Po knize jsem sáhla na zákaldě čtenářské výzvy a shlédnutí skvělého seriálu. Zdivočelá země se četla jedním dechem, nicméně Aukcí se musel člověk prokousat a úplně mi nesedla. Dle mého názoru jedna z mála výjimek, kdy filmová tvorba předčí tu knižní.

18.09.2018 3 z 5


Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Moje první kniha od J.Rollinse a rozhodně ne poslední. Napsáno velmi čtivě, zajímavý příběh, napětí od začátku do konce. Zhltla jsem ji během pár dní na dovolené a už se těším až si přečtu další z této série.

10.09.2018 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Kniha jako celek dobrá, čtivě a napínavě napsaná. Konec mi přišel takový ušitý horkou a rychlou jehlou, ne úplně vysvětlený. Je jasné, že bude další pokračování, pravděpodobně opět s Wolfem. Za mne o malinko lepší než Hadrový panák. Dvojice detektivů mi k sobě pasovala a jsem zvědavá na další vyšetřování s Baxterovou.

02.08.2018 4 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Novou knihu s RL jsem si nemohla nechat ujít. Ano je to stále stejná mohlo by se říci ohraná předloha (velký objev, útěk s krásnou a chytrou ženou, falešné obvinění, stíhání a velkolepé odhalení), ale autorovi nelze upřít, že stále píše tak, že přiková čtenáře ke knize a ti hltají další a další stránky v touze zjistit jak to dopadne a jakou velkou záhadu kniha skrývá. Líbilo se mi, že tentokrát se vše vyloženě netočilo kolem RL a jeho symbolů, ale prostor zde dostaly nové technologie, což je téma více než aktuální. Ovládáme mi digitální technologie nebo už pomalu ony ovládají nás? A jak to bude za pár desítek let? Neženeme se dopředu moc zběsile? Za mě osobně opět super počin autora.

08.07.2018 5 z 5