Vrah je v každém z nás 2

Vrah je v každém z nás 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522506/bmid_vrah-je-v-kazdem-z-nas-2-wQF-522506.jpg 5 85 21

Vrah je v každém z nás série

< 2. díl

Zločin nikdy nespí a teď přinese řadu bezesných nocí i vám! Elitní detektiv z pražské mordparty Jan Štoček opět zapátral v paměti a vytáhl na světlo světa další zásadní případy své kriminalistické kariéry. Spolu s Lucií Bechynkovou, zakladatelkou oceňovaného podcastu Opravdové zločiny, vás zavede přímo na místo činu. Jak probíhalo vyšetřování mediálně známých případů a co šokuje i otrlého kriminalistu? To a mnoho dalšího zjistíte ve strhujícím vyprávění o všech podobách policejní práce.... celý text

Přidat komentář

Sova15
05.04.2024 5 z 5

Výborná knížka. Z počátku jsem si nemohla zvyknout na surový policejní žargon, ale vždyť to píše vyšetřovatel. Zkusím i podcasty.

cenichajda
06.03.2024 4 z 5

Tenhle dil byl mnohem lepsi nez prvni. Byly zde vychytane chyby z predchoziho dilu a i ty pribehy mi prisly mnohem zajimavejsi. Jeden dil byl zpracovany v 1. oddeleni a nekolik dalsich muze ctenar znat z podcastu "Zlodej zivotů". Nicmene tady byly podrobneji zpracovane.

3. dil by nebyl vubec na skodu ;)


okeey
16.02.2024 5 z 5

Po prvním díle jsem nečekala nic méně než skvěle napsanou knihu se zajímavými případy a dalšími metodami vyšetřování.
Pan Štoček má můj obdiv už jen proto, co všechno si pamatuje i do nejmenších detailů, i když asi rozumím tomu, že jsou případy, které se vám prostě vryjí do paměti ať chcete nebo ne.
Kniha se čte lehce, nenásilně a stránky ubíhají pod rukama a najednou si uvědomíte, že už jste vlastně na konci. Příběhy krásně doplňuje závěrečný rozhovor mezi Luckou Bechynkovou a Janem Štočkem a neméně důležitá je i obrazová příloha, která dokresluje atmosféru zmíněných zločinů.

knidopel
13.02.2024 5 z 5

Četla jsem i první díl a musím říct, že druhý díl se mi líbil ještě o kus víc. Jde vidět posun k lepšímu a v podstatě vše, co mi vadilo u prvního dílu (rušivé nahodilé otázky v průběhu jednotlivých příběhů, obrázky na konci knihy, které nesouvisely s odvyprávěnými případy), bylo nyní už za mě v pořádku. Všechny případy byly zajímavé a musím tedy přiznat, že bych chtěla mít paměť pana Štočka, protože detaily, s kterými je schopný i po letech případy odvyprávět, jsou obdivuhodné.

biairicia
09.02.2024 3 z 5

Kniha se nečte špatně a pan Štoček má paměť jako slon. Ale taky se neubráním srovnání s knihou pana Moravce. Ta byla mnohem poutavější. Zde šlo vlastně jen o vyprávění případů a někdy mi to přišlo zdlouhavé. Ale klobouk dolů před tím, co musel pan Štoček řešit a zažít.

123.Iveetka
08.02.2024 4 z 5

Dvojka určitě lepší než jednička, jsem ráda, že to tentokrát bylo víceméně jen o příbězích a rozhovor Lucky s panem Štočkem byl až úplně na konci. Dávám čtyři hvězdy, protože jsem vesměs ty příběhy znala již z podcastů, těšila jsem se, jestli tam nebude něco nového.

archivářka115
04.02.2024 5 z 5

Knížka byla skvělá. Byla napsaná podrobně, laskavě a občas i vtipně. Jedině mi vadí hrozný obal, který mi vadil i v prvním díle. Je mi záhada, proč se pan Štoček vůbec nezmínil o panu Markovičovi. Pan Štoček s ním nikdy nespolupracoval ? Doufám, že vyjde i třetí díl.

andy_nejedla
31.01.2024 5 z 5

Za mě byla jednička skvělá, ale dvojka byla ještě mnohem lepší! Doporučuju! A hlavně zůstaňte na svobodě a naživu.

mari.seri
23.01.2024 4 z 5

Druhý díl vyprávění elitního kriminalisty se mi líbilo mnohem více než první díl. Nebylo přerušováno zbytečnými otázkami jako v prvním díle. Jen škoda, že obsahoval pouze díly stejné jako zazněly v podcastu Zloději životů.

KnihománieN
20.01.2024 4 z 5

První díl Vrah je v každém z nás pro mě byl loňskou senzací. Očekávala jsem tudíž to samé od pokračování a mám radost, že můžu konstatovat, že jsem ještě spokojenější. V této knize se podařilo vychytat mouchy té předchozí, ale přesto si zachovala vše dobré.
Jan Štoček disponuje neuvěřitelně silnou pamětí, díky čemuž čtenáře snadno přenese do jiné reality, o níž je zrovna řeč. Jeho vyprávěcí schopnosti také nejsou vůbec marné. Základní fakta jednotlivých případů prokládá střípky ze svého osobního života a dřívějších zkušeností, jeho příběhům nechybí ani humor, pokud je na místě, a pár úsměvných vzpomínek.
Kriminalista z povolání nám představí celkem sedm případů, každý něčím jedinečný. Nejvíce mi klidné spaní sebral „Vinohradský hrobník“ - děsivý a bohužel skutečný. Ovšem každá kapitola mě dokázala zaskočit. Vypozorovala jsem například, že před takovouto četbou se nesmí jíst (viz vražda bohatého homosexuála), že nestranné soudy nejsou vždy takové, a že ani rodina není pokaždé bezpečné útočiště.
Předchozí svazek byl čas od času proložen komentáři a otázkami zločinožroutky Lucie Bechynkové (možná znáte její podcast Opravdové zločiny). Ač jsem si myslela, že mi tento styl bude chybět, opak je pravdou. Popisy případů a vyšetřování jsou tak nepřerušované a to mi vyhovovalo mnohem více. Přesto ale o účast Lucie nepřijdeme, v závěru nás čeká rozhovor s Janem Štočkem, který se ale, za mě, tentokrát nestal nepostradatelnou součástí knihy, moc toho nepředal a i mě zklamal.
Shrňme to, milovníci zločinů si přijdou na své, čtenáři non-fiction se silnější povahou taktéž, kniha je to ve svém druhu dokonalá, ale vytknout jí musím zmíněný rozhovor a někdy předlouhé popisovací pasáže.

sakro
11.01.2024 5 z 5

Výborná kniha. Za mě druhý díl lepší než první. Paní Bechynková nezasahuje do vyprávění a rozhovor, který bych mohl mimo jiné v knize i postrádat, se přesunul do závěrečné části a od jednotlivých případů se oddělil. A právě to nezasahování do děje považuji za nejlepší úpravu proti knize první. Jinak vyprávění jednotlivých příběhů naprosto skvělé. Téměř ve všech případech čtenář v podstatě od počátku ví, kdo je pachatelem. Takže předkládaný děj nezaujme nečekaným rozuzlením, překvapením a odhalením jako v kriminálních románech, ale o to zajímavější je popis průběhu vyšetřování, sběru dat a důkazů, spolupráce s jinými složkami atd. Pokud by došlo na úvahu o vydání pokračování, přimlouvám se za něj.

Dant76
08.01.2024 5 z 5

Stejně dobrá kniha jako první díl...

Áňa 998
31.12.2023 5 z 5

Blíží se závěr roku a já tu mám ještě tolik přečtených knih! Jednou z nich je i druhý díl Vrah je v každém z nás, kniha, na které pracoval Jan Štoček a Lucie Bechynková. První díl jsem četla hned jak vyšel a moc se mi líbil. Druhý jsem měla samozřejmě v plánu, a když vyšel, neváhala jsem ani chvilku!
.
Jan Štoček je kriminalista, kterému rukama prošlo nespočet případů, jeden děsivější než druhý. Přesto s lehkostí seznamuje čtenáře se zákulisím příběhů. Musím poznamenat, že opravdu čtivě a napínavě. Sama sobě jsme si slíbila, že si příběhy budu číst postupně, aby mi kniha vydržela co nejdéle. No jistě, že jsem to nedodržela!
.
V knize se setkáme se sedmi případy. Já osobně jsem byla zvědavá na Orlickou bednu a Vinohradského hrobníka. Ale nakonec jsem nadšená ze všech, všechny případy jsou opravdu kvalitně zpracované.
.
Ani po tom, co dočtete sedm případů ale nekončíte! Nechybí ani zajímavý rozhovor, kdy Jana Štočka vyzpovídala Lucie Bechynková. A pak se můžete těšit na obrazovou přílohu, kde najdete černobílé fotografie vztahující se k případům.
.
Pokud se zajímáte o žánr True Crime, tahle kniha by neměla chybět ve vaší sbírce. Je čtivě napsaná, takže začtení není vůbec problém. Zároveň jsou tu zajímavé případy, takže další bonusové body. Vlastně bych se vůbec nezlobila, kdyby vyšla i třetí kniha Vrah je v každém z nás!

hlenicka
25.12.2023 5 z 5

Bravo! První díl super,druhý díl super, třetí díl... že by? :)) Pan Stoček umí barvitě vyprávět,má hodně slušnou paměť,člověk si představuje a před sebou vidí ten příběh, který v knize čtenář má. Alespon já jsem to tak měla. Skoda jen, že ten rozhovor na konci,byl tak kraťoulinký,ty já mám nejradši a ještě obrazová příloha malá... Snad se dočkáme ještě dalšího dílu!

eM.017
04.12.2023 4 z 5

Ano, pan Štoček má opravdu o čem vyprávět - a umí to bravurně.

Proto taky většinu příběhů z této knihy jsme už slyšeli v podcastech, případně viděli zfilmované v nějakém seriálu. A to je vlastně ta hlavní a jediná věc, která mě na téhle knize mrzí. Čekala jsem něco nového, neznámého, něco o čem se třeba tolik nemluví a nedočkala jsem se. O to víc mne překvapila kniha od pana Viléma Žáka

Každopádně jestli pan Štoček vydá další knihu, zcela určitě si ji koupím, protože prostě proto ;)

dufkys
01.12.2023 3 z 5

Vyprávění pana Štočka opravdu skvělé, ale celek jako takový mi moc nesedl. První díl byl za mě lepsi

DraculasLady
28.11.2023 5 z 5

Jsem ráda za druhý díl, protože případů, které panu Štočkovi prošly rukama, je opravdu hodně, a do jedné knihy by se nikdy nevešly. Vítám také, že autorka nevstupovala do vyprávění jako v předchozí knize, ale nechala si svoje dotazy až do dovětku v epilogu. Příběh tak mohl být ucelený a nerušený a čtenář ho po stránkách polykal bez zastávky.

Korba2468
20.11.2023 5 z 5

Opět skvělá kniha která se dobře čte, zajímavé poutavé případy. A opět budu doufat v pokračování jako u prvního dílu. Tak doufám že se to výplní a bude třetí díl. Doporučuji přečíst

Jane2016
19.11.2023 5 z 5

Pokračování knižních rozhovorů s Janem Štočkem, detektivem pražské mordparty! Myslím, že nejsem jediná, koho nadchlo pokračování tohoto bestselleru! První díl byl skvělý, dobře se mi četl a celkově jsem z něj byla nadšená. Atmosféru knihy mi minulou zimu doplnil křest, na kterém jsem mohla vidět Pana Štočka i Lucku Bechynkovou osobně! Čili s touto knihou mám spojeno mnoho hezkých vzpomínek!

A ačkoliv jsem si nemyslela, že to vůbec bude možné, druhý díl byl snad ještě lepší než ten první. Příběhy jsou opravdu skvěle sepsané a nechybí jim čtivost. Pan Štoček příběhy popisuje tak lehce a s nadhledem, že opravdu nelze pochybovat, že je kriminalistou. Ačkoliv by se to na první pohled mohlo zdát nemožné, vzhledem k tématu knihy, pan Štoček mě nejednou i rozesmál. Jeho charisma opravdu nelze zapřít.

Společně s tím musím také vysmeknout poklonu Lucce Bechynkové. Je vidět, že postupem času se styl jejího psaní zlepšuje. Příběhy jsou ucelenější a čtivější. Každá další kniha, kterou napsala mě baví víc a víc! Věřím, že v rámci její tvorby se máme ještě na co těšit!

Zkrátka, pokud máte rádi žánr krimi, tahle kniha by Vás rozhodně neměla minout.

Dezolát...
27.10.2023 5 z 5

Další skvělé vyprávění pana Štočka - ikony pražské mordparty ! Musím se přiznat, že u líčení některých událostí během popisování panem Štočkem, jsem se přistihl i u velkého smíchu, byť jde o případy smutné a tragické.
Kniha je velmi čtivá a bez chyb a překlepů.
Jedině doporučuji a jednoznačně si zaslouží pět hvězdiček.

Autoři knihy

Kniha Vrah je v každém z nás 2 je v

Právě čtených9x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených5x
Knihotéce82x
Chystám se číst65x
Chci si koupit36x
dalších seznamech2x