lessi lessi komentáře u knih

☰ menu

Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Autorka mě baví čím dál víc. U první knihy Zátiší jsem byla mírně rozpačitá, ale druhá už mě chytla a třetí, tedy tato, je opravdu famózní. Obě linie příběhu jsou zajímavé, autorka mě stále držela v napětí a k tomu bonusem jsou skvělé myšlenky. Proto mívám u sebe mobil a zajímavé pasáže si fotím a poté zaznamenávám do zápisníku.

21.01.2020 5 z 5


Něžná píseň Něžná píseň Leïla Slimani

Hned první věta mě ujistila, že to nebude lehké čtení, což opravdu nebylo. Souhlasím s autorkou, že vyzrazení konce knihy hned na začátku byl dobrý tah. I já jsem stále hledala odpověď na otázku PROČ?. Čtivá kniha, která žádnou matku nenechá chladnou.

12.01.2020 4 z 5


A dívky mlčely A dívky mlčely Pat Barker

Pohled na Trojskou válku z pohledu žen byl pro mě opravdu zážitek. A jsem ráda, že mám tuto knihu ve své knihovničce. Určitě se k ní někdy vrátím. Kdo má rád Homérův hrdinský epos Ílias, určitě přečtením této knihy neprohloupí.

04.01.2020 5 z 5


Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Krásná kniha, která mě občas přivedla až k slzám. Hlavně příběh čínské dívky Mei Lien. I když je příběh rozdělen na dvě dějové linky a zajímavější je linka z minulosti, tak i ta současná se dobře čte a má v knize své místo. Doporučuji přečíst.

28.12.2019 4 z 5


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Opět skvělá kniha z pera mé oblíbené autorky.

23.12.2019 5 z 5


Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Skvělá, napínavá, detektivka. Lepší než první kniha autorky. Opravdu čtivá.

13.12.2019 4 z 5


Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Je to má čtvrtá kniha tohoto autora a asi si budu muset dát chvíli pauzu. Protože za chvíli nebudu věřit ani sama sobě. ????

02.08.2019 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Pěkná kniha, trochu náročnější na čtení a přemýšlení. Určitě nečekejte oddechovku. Jediné, co mě trochu vytáčelo, bylo udělat z ,,každé,, ženy lesbičku. A opravdu nejsem prudérní a nemám nic proti lásce ke stejnému pohlaví. Knihu doporučuji přečíst, pokud vás zajímá historie a architektura této vily. Jen se nesmí zapomínat, že příběh jednotlivých postav je smýšlený.

19.05.2019 4 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Zajímavé čtení, bezva doplněk ke knihám o Harry Potterovi. Přečteno za jeden den.

25.02.2019 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Prostě skvělá. Udělala jsem tu chybu, že když právě v televizi dávali Harryho, měla jsem s předstihem přečteno sedm dílů. Neodolala jsem a poslední dva díly jsem viděla, než jsem četla knihy. Trochu mně to pokazilo překvapení, ale zase mě to urvrdilo, že film knize v žádném případě nemůže konkurovat. Ti, co nečtou, a jenom sledují filmy, jsou o tolik ochuzeni.

25.02.2019 5 z 5


Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Jedná se spíše o rodinné drama. Kniha je velmi čtivá, výpravěna z pohledu dvou žen. Ze začátku se čte velice dobře, je napínavá, ale ke konci mi už tak trochu lezlo na nervy až extrémně kladné vykreslení jedné z hlavních postav, která vlastně celou rodinu ,,zachranila,,. A k tomu to celé vyústění příběhu. Tolik náhod najednou. Pro mě to byla oddechovka, žádné velké zamyšlení nad dějem se u mě nekoná.

18.02.2019 4 z 5


Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Ze začátku jsem se do knihy nedokázala začíst. Dokonce jsem měla nutkání přeskakovat pár stran. Ale nakonec mi to nedalo a já poctivě četla každou stránku.. A jsem ráda, že jsem to nevzdala, protože mě kniha pohltila. Je to silný příběh. Další díl mám již půjčený. Ach jo, kolik dětí na světě zažívá něco otřesného ze stran těch, kteří jim dali život a měli by je chránit.

17.08.2018 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Válka, učili jsme se o ní ve škole, v televizi často dávají rozmanité dokumenty z první i druhé světové války, vnímáme, jak hrozná doba to byla. Tato kniha mě uchvátila, zatřásla mými emocemi, prostě mě dostala. Hltala jsem každé slovo, svíral se mi žaludek, osudy Liesel, Rudyho, Hanse, Rosy a dalších jsou tak dokonale popsány, že jsem prožívala každý jejich krok. A to také díky vypravěčce. Kniha, která chytne za srdce a nepustí.

06.08.2018 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Opět nádhera. První dva díly jsou úžasné, ale ten je ještě lepší. A to jsem si myslela, že to ani nejde.

03.08.2018 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Co napsat. Prostě báječná kniha. Filmy jsem nějak nesledovala, za to do knih jsem se zamilovala. Momentálně čtu třetí díl a opět supet.

23.07.2018 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Vždy, když dávali v televizi film, nedívala jsem se, nějak jsem nechápala, co je na něm tak úchvatného. Až po přečtení prvního dílu jsem to pochopila. Film jsem zatím neviděla, dávám přednost knize a tuto jsem si zamilovala. Vše je tak poutavě napsáno, od knihy se nedá odtrhnout. Už se těším na druhý díl.

02.06.2018 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Skvělá kniha na odreagování, která vás provede životy dvou rodin žijících vedle sebe v řadovém domku. Výborné na této knize je velký časový úsek, ve kterém se děj odehrává.

29.12.2017 5 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Výborná kniha. Autor má talent ve vyprávění. Po pár kapitolách jsem měla chuť přestat knihu číst, protože některé pasáže v knize jsou opravdu velmi sadistické. Ale nakonec jsem ráda, že jsem ve čtení pokračovala. Je to jedna z nejlépe napsaných knih, kterou jsem kdy četla, a autora si přidávám mezi mé oblíbené. :-)

04.11.2012 5 z 5


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Ráda jsem si přečetla příběh, který se opravdu stal, i když pro mě je jednání autorky dost nepochopitelné. Vyměnit život ve Švýcarsku za život v Keni nedokáže jen tak někdo. :-) Je patrné, že autorka není rozená spisovatelka a některé pasáže se nečtou lehce, i tak je tato kniha velmi zajímavá a mohu ji jen doporučit.

20.10.2012 3 z 5


Ledová past Ledová past Kitty Sewell

Výborná kniha, dokonce jsem ji četla už dvakrát. Zajímavý děj a ještě zajímavější konec.

17.10.2012 5 z 5