Knihomol_ka Knihomol_ka komentáře u knih

☰ menu

Důvěra Důvěra Michaela Brnková

Další díl ze série Nekompromisní. První díl Konflikt - miluji a po dočtení důvěry mám opět chuť si ho přečíst.

Halton je velmi náročný muž, když mu zemře jeho pravá ruka (asistentka), kterou bral už jako svou členkou rodiny, potřebuje najít někoho správného, kdo převezme její funkci. Vycházet s Haltonem je velmi obtížné a nikdo mu není dost dobrý. Na tuto pozici se dostane svérázná a atraktivní Lexi, která mu dokáže, že je velmi schopná a nenechá se zastrašit. Příběh se vyvíjel velmi zajímavým směrem a musím se přiznat, že mě velmi překvapil! Humor je tu opět na jedničku a velmi jsem si ho užívala.

Ta chemie pomalá, ale hmatatelná byla úžasná a spicy scény
Co se mi ještě velmi líbilo, tak že se tu objevil Nero právě z Konfliktu!

Konec skončil velmi zajímavě a já se těším na další díl!

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihydobrovsky

28.04.2024 4 z 5


Babylon Babylon R. F. Kuang (p)

Knihu jsem převážně zaregistrovala v zahraničí, kdy byl okolo ní velký wooow.
Takže jsem, byla zvědavá zdali má očekávání opravdu splní a bude tak dobrá, jak se o ní všude píše.
Tady v česku jsem zatím nic moc nezaregistrovala okolo knihy, což je za mě opravdu škoda, jelikož kniha si to zaslouží.
Miluji to obálku a od této autorky jsem zatím nic nečetla, takže to byla pro mě premiéra. Autorka má krásný styl psaní a četla se mi krásně a rychle, na to kolik má kniha stran.


V příběhu figuruje skupinka studentů, kteří mi byli sympatičtí a bavili mě. Začátek měl pomalinký rozjezd, takže jsem se chvílemi u příběhu nudila a čekala jsem, kdy se tam něco začne dít. Ale čekání se vyplatí a pak už jen nebudete věřit svým očím co vše se tam stane. A konec příběhu je taky velmi nečekaný až mě šokoval.

Příběh se mi tedy opravdu líbil, i když rozjezd byl na mé poměry pomalejší.

24.04.2024 4 z 5


Trnová královna Trnová královna Gina Chen

Tohle je velmi zajímavě a netipicky napsaná pohádka. Pohádka, která vypráví o princi, který je prokletý a jediné co tuhle strašnou věštbu dokáže zlomit je vzít si svou pravou lásku.
Ale co, když si princ přeje zůstat prokletým ? Co když o nic takového nestojí ?

Hlavní postava Violet je věštkyně, která pracuje pro krále. Nečekejte poslušnou dívku. Violet mi přijde trochu divoká a s princem jsou celkem na nože.
Cyrus mi přijde, že rád flirtuje s čímkoliv co se pohne. Bohužel nemáme možnost více nahlédnout a poznat tyto postavy. A tím si k nim až tak úplně nedokážeme vytvořit pouto. Více mi ocenila popsat to co se mezi nimi tvořilo. Jinak příběh je i vtipný. Vyskytuje se nám tu více postav. Celý příběh se nese v popichování dvou hlavních hrdinů. Do samotného konce jsem netušila jak tohle asi tak skončí.

Za mě, ale krásná pohádka.

02.04.2024 4 z 5


Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Na první pohled se může zdát, že se jedná o fantasy knihu, ale je to dívčí román, i tak se za příběhem skrývá daleko víc, než byste čekali.
Autorka si krásně hraje se slovy a vytvořila něco kouzelného. Příběh je jemný, ale zároven temný. Ukazuje nám příběh dvou mladých lidí, kteří bojují. Nika a Rigel vyrůstají v dětském domově. Znají se od malička. Ve svých 17ti letech si Niku i Rigela adoptují. Život pod jednou střechou není jednoduchý. Nika je jemná bytost. Její osobnost mě okouzlila a stala se hned mnou oblíbenou postavou. Láska ke zvířatům byla něco úžasného. Rigel je temný a bojuje se svými monstry, ale i jeho jsem si velmi oblíbila. A kdo by taky ne ?
Příběh vypráví o dvou zlomených duších. Líbí se mi jejich pomalý tanec, kdy okolo sebe pomalinku našlapují a jejich láska je sice pomalá, ale za to šíleně silná.

Příběh je velmi poetický a opravdu krásně napsaný. V mnoha věcech mi otevřel oči. Číst to bylo slast pro moje oči.
Líbilo se mi s jakým procítěním to autorka napsala. Konec už byl na mě zdlouhavý, ale i tak bych to hodnotila nekonečno hvězdičkami.

02.04.2024 5 z 5


Všechno je jednou poprvé Všechno je jednou poprvé Nina Kenwood

Jedná se o Young adult příběh, takže tak nějak tušíme co očekávat. Příběh je předvídatelný, ale je psán hezky. Líbí se mi, že nám autorka naservírovala příběh, který se zabývá každodenními problémy dospívajících lidí. Natálie je milá a sympatická mladá dívka, která si prochází těžším obdobím. Řešíme pubertu, rozvod rodičů a také první lásku. Romantická linka je krásně vyobrazena. Taková velmi oddechová kniha, která se hodí nějak na dovolenou k moři.

25.03.2024 3 z 5


Mizera Mizera L. J. Shen

Sparrow z této série mě šíleně bavil a líbil se mi, ale Lovec mě nijak extra neohromil. Takže jsem měla docela strach, jak se mi bude líbit Mizera.
Ze začátku bylo obtížný se začíst a přijít na chuť Persephoně, která mi přišla jako šíleně naivní holka. Na jednu stranu se mi líbilo jak se snažila ulovit našeho Mizeru, ale občas už mě ta její snaha přišla šíleně otravná.
Persephona je celý svůj dosavadní život zamilovaná do Cilliana Fitzpatricka, který o ní nejeví žádný zájem. Po letech si najde lásku jinde, ale nedopadne to vůbec tak, jak si možná představovala. Zachrání jí díky tomu právě Cillian. Taková ta klasika, kdy se jedná o falešné manželství. Persephona se snaží v Callianovi vzbudit aspoň nějaké ty emoce a hoooooodně dlouho se jí to nedaří. Obdivuji, že to s ním nevzdala. Call potřebuje dědice a Persephona mu jej musí dát. Samozřejmě city z jeho strany se vytváření a ukazují velmi pomalu. Líbilo se mi zjištění proč se před světem Call tak uzavřel. Hodně zajímavý a důležitý téma. Tady má autorka u mě velký plus, že mluví o vážnějších tématech. Konec trochu klišé, ale jo bylo to nakonec víc než fajn.
Spicy scény za mě topka !

15.03.2024 4 z 5


Smrtící terapie Smrtící terapie Sarah Pekkanen

Příběh se zaměřuje na bohatý pár Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí.
Jak už z anotace víme, tak Marissa se dopustí nevěry, a jelikož ji to tíží domluví si schůzku na terapii u Avery a přizná se svému manželovi, co udělala.
Avery je psycholožka, která přišla o licenci, jelikož vedla nekonvenční praktiky. Vše, co Matthew a Marissa musí udělat proto, aby jejich manželství neupadlo, je absolvovat deset sezení s Averym a jejich manželství bude opět v pořádku, teda to si aspoň myslíme.
Pohledy postav se nám tu střídají. V příběhu se vyskytuje opravdu hodně postav a je potřeba jim věnovat svou pozornost. Zápletka tu byla dost předvídatelná, což u thrilleru nechcete. Přišlo mi zajímavý co se týče Avery jak to ve výsledku dopadlo. Ve výsledku jsem, ale měla od knihy trochu jiná očekávání a čekala jsem něco jiného. Nebylo to špatný, ale asi nic extra pro mě.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od @megaknihy děkuji.

13.03.2024 3 z 5


Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Krásný a plynulý příběh na bázi slown burn. Hlavní hrdinka, která je tatérka Billie, je úžasná a svérázná. Sní se rozhodně nebudete nudit. Když zjistí, že jí její přítel podvádí na randící aplikaci Tinder, rozhodne se mu pomstít. Při tom svém žertíku se pozná s Colbym, který vychovává sám svou malou dcerku. Jejich vztah se vyvíjí velmi pomalinku, ale je to příjemný. Pokud zrovna hledáte něco hezkého a oddechového, tak se vám příběh bude rozhodně líbit.

11.03.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Další pecka od skvělé a talentované autorky, která ví, jak zaujmout své čtenáře.
Tentokrát tu máme jiné prostředí a to šachové. Pro mě úplná novinka, která mě mile překvapila. Ali Hazelwood má krásný a jednoduchý styl psaní. Její knihy hltám a během jednoho dopoledne to slupnu jako malinu. Pro mě je to jedna z mých nejoblíbenějších autorek, která si mě dokázala získat svými příběhy.
Je to dle všeho první ya román od autorky, který se zaměřuje na mladou dívku Mallory, která už šachy nehraje. Má k tomu své osobní důvody, které se později dozvíme. Mallory je šikovná a silná dívka. Stará se o svou nemocnou maminku a své mladší sestry. Nešla na vysokou školu, protože se snaží uživit svou rodinu. Její život se změní ve chvíli, kdy jí její nejlepší kamarádka přemluví na šachový turnaj, tam se totiž setká se slavným šachistou Nolanem Sawyerem, který je za mě, že dokonalý. (Jojo propadla jsem mu šíleně).
Nolan je mistr a jednička v šachovém světě. Mallory se podaří vyhrát nad Nolanem a ten jí má pak plnou hlavu. Mallory dostane nabídku pracovat pro jeden šachový tým a díky tomu zabezpečí došasně svou rodinu a jako bonus získá stipendium. To zná úžasně že? Během příběhu zjistíme něco o Mall a Nolanovi. Mall má strach ze závazků a nemá na ně čas, za to Nolan nemá o dívky nouzi, ale žádná ho nezaujala zatím tak jako Mallory. Jejich vztah je krásný a pomalý. Strašně se mi to líbilo, opět to bylo krásně vtipné.

Příběh, který mě od autorky opět dostal a já se zase těším na další novinky od ní.

08.03.2024 5 z 5


Noční ptáčata Noční ptáčata Kate J. Armstrong

Příběh, která pro mě nebyl až tak zajímavý ani originální jak jsem na první pohled čekala.
Knihu jsem si upřímně chtěla přečíst díky té skvostné obálce. Anotace taky zněla slibně, ale bohužel jsem se do příběhu nedokázala začíst. Je super, že se tady střídají pohledy a vy se tak nemusíte nudit, ale ty kapitoly byly tak dlouhý, že jsem to chvílemi nedávala. Dlouho jsem knihu nečetla tak dlouho. Taková ta klasika, kdy v tomto světě, dívky nesmějí používat svou moc (magii) jinak budou upáleny. Jsou označovány za čarodějnice.
Je to o čtyřek mladých dívkách, které jsou za mě velmi nebezpečné.. Jejich polibek je může stát totiž život. Je to romantický příběh, plný politiky, kterou já osobně nemusím. Ale taky náboženství. Bohužel příběh mi nesedl, ale věřím, že své čtenáře a čtenářky si to najde.

08.03.2024 3 z 5


Náhodný gól Náhodný gól Teagan Hunter

Miluji tuhle hokejovou sérii. Zase další úžasný díl, který jsem si velmi užila.

26.02.2024 5 z 5


Za pět minut zvoní Za pět minut zvoní * antologie

Za pět minut zvoní je povídka od známých, ale zároveň pro mě i neznámých autorů. Některé jména Vám možná přijdou povědomé a některé zase možná ne, ale to rozhodně ničemu nevadí a příběh si užijete i tak.
Příběh se zaměřuje až na dvanáct povídek ze školních lavic. Zároveň bych chtěla podotknout, že se uvnitř knihy vyskytují krásné ilustrace, které příběhu dodávají krásné kouzlo a hezký požitek ze čtení právě. Máme tu hned několik různých žánrů od romantiky až po detektivku a mnoho dalších. Je rozhodně super, že se tady žánry střídají a Vy se u toho rozhodně nezačnete nudit.
Příběh rozhodně slupnete jak malinu, protože je kraťoučká a zároveň i čtivá.
Nejvíce se mi líbila povídky od Lenky Poláčkové, ale musím říct, že se mi líbily opravdu všechny stejně.
Kniha je krásná jak na první pohled, tak uvnitř. Má jednoduchou obálku, ale ta ořízka ? Tak se opravdu povedla.

Pokud chcete zrovna něco oddechového, tak tohle rozhodně oceníte a díky ořízce se bude povídka vyjímat ve vaší knihovničce.

26.02.2024 5 z 5


Polib mě ještě jednou Polib mě ještě jednou Stella Tack

Znáte tuto sérii od autorky ? Já si první díl šíleně oblíbila. Miluji příběhy o bodyguardech.
Tento díl byl zatím pro mě nejdelší, a trochu se za mě už táhl.
A o čem tento díl je ?
Začínáme vlastně minulostí, kdy zjistíme jak se Evangelina seznámila s Kingsleyem. Tam se mezi nimi pomalinku buduje vztah. Bohužel, ale přijde nečekaná událost a při jedné zásahové akci zemře Kingsleyho otec. Odjede zpět a Evangelina zůstane opět sama. Ponořená do svého smutku.
Pak máme o pár let skok, kdy Kingsley je vyučený bodyguard a dostane za úkol chránit právě princeznu na její škole, jelikož tam prý došlo nejspíše k vraždě. Kingsley z toho není zrovna dvakrát nadšený a to ani Eva, protože se oba nedokážou přes tu událost přenést.... Staré city a láska vyplují opět na povrh. A budou se snažit s tím bojovat.

Pokud jste nečetli předchozí díly tak to vůbec nevadí. Sice se tam ukazují a objevují postavy z předchozích dílů, i tak to za mě není extra důležitý k pochopení děje.
Na konec bych jen chtěla zmínit, že se tu dočkáme i kratšího příběhu o jiném páru, takže za mě takový krásný bonus nakonec.
Jinak já osobně mám ráda styl psaní autorky a hlavně ten humor je nejlepší jaký jsem, kdy četla. Doufám klidně v další díly, jen už by nemusely být tak dlouhé.

26.02.2024 3 z 5


Buď užitečný: 7 zásad pro život Buď užitečný: 7 zásad pro život Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger napsal motivující a naučnou literaturu, kterou on sám se řídí. Já ho znám především jako kulturistika a herce, proto jsem byla velmi překvapená, že vyšla jeho kniha. Kniha je napsána jednoduše a je čtivá. Má jen 264 stránek a čte se opravdu sama. Já si letos dala za cíl zkoušet nové knihy a zároveň pracovat sama na sobě. A tyhle motivační knihy mě dost baví. I tady jsem se v určitých věcech našla a rozhodně se mi líbila a motivovala mě. Je napsána úplně jinak a to se mi právě na ní líbí.

26.02.2024 4 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Čtvrté křídlo jsem četla jak v angličtině tak ve slovenštině a teď už i v češtině. Musím uznat, že je to pěkně čtivé a poutavé.

Příběh je násilný a drsný. Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů, ale bohužel na rozkaz své matky musela nastoupit k jezdcům. Jako její sestra a bratr. Jelikož se celý život Vi připravovala na roli písařky, tak jí chybí výcvik a jde to hodně poznat. Musí na sobě hodně pracovat, aby přežila celkový výcvik a vše co jí tam čeká. Její úhlavní nepřítel je Xaden, který jí chce zabít, kvůli tomu co její matka způsobila jeho rodičům. Kvadrant jezdů je opravdu nemilosrdný a náročný. Vi musí být na pozoru, protože jí chce pořád někdo zabít. Za mě je tohle dračí senzace.

Spicy scény TOP. Humor draků ? Úžasný.
Líbí se mi propojení jezdců a draků zároveň. Je to úžasný a opravdu čtivý. Na to, že už to čtu po třetí, tak hodnocení zůstává stejný. Krásných 5 z 5 hvězd. A teď jen doufat, že další díl bude u nás brzy !

25.02.2024


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Po dlouhý době se mi do rukou dostala vážně velmi dobrá a kvalitní fantasy kniha se zajímavým dějem.
Oraya je smrtelná dívka, která žije ve světě drsných a krvelačných upírů. Když byla ještě dítě zachránil jí právě vládce upírů a vzal si ji pod svá křídla. Proč ? Tato otázka mě hlodala celou dobu. Oraya se chce zúčastnit legendárního turnaje - Kejari, který pořádá bohyně smrti. V tomto turnaji, jde o život. Dostávají úkoly a navzájem se vraždí. Představte si smrtelnici obklopenou krvelačnými upíry. Tento příběh je čtivý a pořád napínavý. Já osobně jsem se nenudila ani minutu.
Na scénu přijde pohledný a nebezpečný Raihn,se kterým uzavře spojenectví. Věci se dají do pohybu a určité věci vyplouvají na povrch. Nic není totiž tak, jak se na první pohled může zdát. Nebojte se, že by nás autorka ochudila o nějaké ty pikantní scény. A za mě byly fakt dobře napsány.
Upozornění na začátku knihy je, že se zde vyskytuje násilí a vzpomínky na znásilnění. Takže jen upozorňuji.
Konec mě osobně překvapil. Ano některé věci jsem tušila, ale jiné zase ne. Tak na koho vsázíte, že vyhraje Kejari ?

Hlavní postavy:
- Oraya mi byla od začátku sympatická. Miluji tyto agresivní a bojové ženy. Tahle holka si jde za svým, at to stojí cokolov.
- Raihn byl pro mě zajímavý už od začátku. Byla jsem opravdu zvědavá co je zač. Že by můj další knižní manžel ? Uvidímeeee

Musím pochválit obálku a jsem ráda, že se drží původní verze.
A já už jen doufám, že se dočkáme brzy druhého dílu !

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od albatrosmedia za účelem recenze. Hodnocení 4,5/5

15.02.2024 4 z 5


A co bylo dál A co bylo dál T. L. Swan

V první řadě se pojdme trochu zasmát nad mou hloupostí. Do knihy jsem se pustila a byla lehce zmatená o co jde...
No pak jsem to zjistila :D Jednalo se totiž o pátý díl z této série. Takže ponaučení pro všechny prosím. Čtete anotace a zjistěte si kolik to má dílů a jestli na sebe navazují.

Já se aspoň přesvědčila o tom, že si chci přečíst všechny díly. James a Emily tvoří pár.. Jsou spolu štastně už přes rok ženatí a ted se společně snaží o miminko.
Jelikož, ale James je stále ve velkém steru, tak Emily napadne wellens pobyt. No spíše nějaká spešl wellness kůra. James je v šoku co mu to Emily provedla. Tady jsem se od samotného začátku velmi nasmála. James působí vážně úžasně a vtipně. Miluji jeho sprostou verzi. Emily si nic nenechá líbit a je na něho docela ostrá.

Nooo a pokračujeme v překvapení. Jako další máme epilog, který je o Tristan a Clair. Bylo to pěkné a milé. Chyběl mi tady docela humor, ale jejich příběh se dal.
Dále tam byl Eliot a Kate a jejich příběh byl smutný a zárověn krásně vyobrazený. Jejich příběh se mi opravdu líbil.

Na závěr jsme měli Chris a Hayden.

Čtyři epilogy. Já bych řekla, že je to spíše taková bonusovka, ale ten kdo tuhle sérii miluje, tak ocení.

11.02.2024 4 z 5


Připoutaná Připoutaná Adele Parks

Do knihy jsem se pustila s velkým očekáváním. Samotná anotace mě dost navnadila a obálka taky.
Už ze začátku jsem měla problém se začíst, ale postupem času to bylo těžší a těžší.

Máme tady vícero pohledů.
Jako například: Leigh, Mark, Kai, Daan, Fiona, detektivka a další !!! No úplný guláš jsem v tom měla.

Příběh se zaměřuje na všechny tyto postavy. V příběhu se vracíme jak do minulosti tak do přítomnosti. Jednoho dne se Leigh vzbudí zdrogovaná a připoutana v cizím prostředí. Hned jí je jasné o co jde

Její manžel i děti si toho ráno všimnou, kdy se měla vracet z práce. Zavolají policii a rozjede se pátrání. Samozřejmě na povrch vyplouvají samé zajímavé věci. Musím říct, že konec mě moc nepřevalil a čekala jsem to. I když jsem doufala v lepší konec.

Co se týče stylu psaní autorky, tak se mi líbil. Jen mě mrzelo to přeskakování z postavy na postavu. Z minulosti do přítomnosti. Chvílemi jsem nevěděla, která bije, ale nápad to byl podle mě zajímavý.

08.02.2024 3 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Na začátek bych chtěla zmínit, že se jednalo o spolupráci se samotnou autorkou knihy, za účelem recenze.

Jak už víte, tak teprve nedávno jsem zavítala do tohoto nového světa thrillerů.
Kniha mě na první pohled zaujala. Obálka na živo je nádherná a anotace zní slibně. Příběh se mi četl ze začátku hezky a autorky styl psaní se mi líbil. Jedná se o příběh, kdy se mladá Maddy nastěhuje do bohaté čtvrtě plné rodin s dětmi. Od začátku se mi tady něco nezdálo. Skamarádila se až moc rychle a snadno s Amandou. V půlce příběhu mi přišlo, že se to točí pořád dokola. Už v ten moment mi bylo jasný o co jde. Takže, když jsem se blížila ke konci a moje obavy se naplnily, tak jsem byla lehce zklamaná. Doufala jsem, že mě nakonec autorka překvapí nečekaným zvratem. Třeba tím, že zabije Iris to by mě vážně překvapilo a uspokojilo. Stále ji šíleně nesnáším !
I přes to jsem si příběh opravdu užila a četlo se to samo a svižně.

Autorce moc děkuji a těším se na další její tvorbu !

02.02.2024 3 z 5


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

V první řadě bych chtěla poděkovat za zaslání knihy k recenzi v rámci spolupráce s @albatrosmedia. Děkuji!

Kam zmizela Alice Sun ? Ted mé vidíš a teď ne.
Hlavní hrdinka je velmi cílevědomá a úspěch je u ní na prvním místě. Díky dobrým výsledkům ve škole jí je jasný, že si tak může zajistit dobrou budoucnost.
Její rodiče každý den chodí do práce a pracují co to jen jde. Bohužel i tak nemají dostatek financí na studium jejich dcery. A tak je Alice nucena přejít na jinou školu. Což se jí ani trochu nelíbí, ale co má dělat ?
Ještě na její škole se u ní projeví zajímavá schopnost. Dokáže Vám před očima doslova zmizet. Pomoc vyhledá u svého rivala. Její úhlavní nepřítel - Henry. Je docela očividný a do očí bijící, že pro sebe mají slabost oba dva. No ani jeden to samozřejmě nevidí. Jak jinak.
Alice na nové škole začne svou schopnost zneužívat. Jen, aby si vydělala nějaké peníze bude plnit různé úkoly, ale začne se to stupnovat a Alice začne přemýšlet jestli to za to všechno riziko stojí ? Strašně miluji a čtu o jejich kultuře. Taky to ocení milovníci popkultury. Za mě krásně napsaný a čtivý příběh. Je to teda za mě pro nižší cílovou skupinu. Ale někdy čas od času je super si přečíst něco takového.
Jedná se o Contemporary s prvky nadpřirozena. Takže nudit se tu rozhodně nebudete.

31.01.2024 4 z 5