Všechno je jednou poprvé

Všechno je jednou poprvé https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523777/bmid_vsechno-je-jednou-poprve-653659d76e675.jpg 4 17 6

Natalie je chytrá, vtipná, hezká a zajímavá, i když ona si to o sobě vůbec nemyslí. Žije svůj život v uzavřené bublině s přáteli Lucy a Zachem a se svými rodiči. Nemá jasné představy o budoucnosti, ale zato má spoustu snů. A najednou se všechno začne hroutit – rodiče jí zčistajasna oznámí svůj rozchod a její dva nejlepší přátelé se do sebe zamilují. Ale všechny velké změny nejsou jen k horšímu. Natalii totiž potká nečekaná láska…... celý text

Přidat komentář

Zatoulana
předevčírem 2 z 5

Za knihu bych v rámci spolupráce ráda poděkovala Grada


Takže kniha vypralví o Natalii která se ocitla v těžké rodinné situaci. Zároveň jí potká nečekaná láska. Celá kniha mi tak trochu připomínala film STÁNEK S POLIBKY takže pokud jste fanoušky tohoto filmu nebo knih tak je tohle pro vás to pravé.
Osobně se mi ten nápad moc líbil. Kombinace love story s vážnými tématy jako je rozchod rodičů a sebepřijetím mi přišla ze začátku fajn.
To že hlavní hrdinka není úplně top modelka bez chybičky byla příjemná změna (jak poprvé popisovala jak se musela srovnat s akné a že pořád zápasí s tím aby měla nějaké zdravé sebevědomí a zapadla). Na druhou stranu když to pomalu každou druhou stránku dokola opakovala a občas to rozepsala na x dalších stran bylo pak poněkud otravná a mě to tam upřímně rušilo. Jak se říkal všeho moc škodí.
Možná i kvůli tomuto jsem se nedokázala pořádně vcítit do hlavní postavy a knihu si řádně užít. Pořád jsem měla pocit že děj jde tak nějak mimo mě a to mě opravdu mrzelo protože ten příběh potenciál měl.

Knihu hodnotím za sebe jako takový průměr věřím že si své fanoušky jistě najde a shledají to za milé čtení ale mě osobně tento styl psaní neoslovil.

2,5/5

Knihomol_ka
25.03.2024 3 z 5

Jedná se o Young adult příběh, takže tak nějak tušíme co očekávat. Příběh je předvídatelný, ale je psán hezky. Líbí se mi, že nám autorka naservírovala příběh, který se zabývá každodenními problémy dospívajících lidí. Natálie je milá a sympatická mladá dívka, která si prochází těžším obdobím. Řešíme pubertu, rozvod rodičů a také první lásku. Romantická linka je krásně vyobrazena. Taková velmi oddechová kniha, která se hodí nějak na dovolenou k moři.


Knihomolka97
23.02.2024 5 z 5

Kniha je od začátku poměrně předvídatelná, ale je to moc milé čtení o dospívání, vyrovnání se s nelehkými životními situacemi a hlavně první lásce. Natálie je sympatická hrdinka, mě osobně velmi blízká, protože jsem jí moc dobře rozuměla. Autorka skvěle popsala a vystihla její pocity, pochybnosti o sobě, myšlenkové pochody v situacích, ve kterých se ve svém životě ocitla úplně poprvé.

Lucy a Zach byla zajímavá dvojka a i přesto, že spolu začali chodit, na Nat se nevykašlali. Což se cení. I když se přiznám, že Zach mi k srdci tolik nepřirostl. Pokrytecké chování prostě nemám ráda.
Romantická linka je krásná, plyne přirozeně a působí tak roztomile rozpačitě. :-)
Za mě velmi příjemné překvapení. Doporučuju především mladším čtenářkám, ale klidně i ne úplně věkově cílené skupině (jako jsem třeba já :-D ) .

EvikU.
20.02.2024 5 z 5

Čas od času zařadím ráda i romantiku Young adult. Někdy se mi stane, že mi ne tak úplně sedne. Ale při čtení této knihy jsem se stala znovu 18 letou holkou. Usmívala se, vzpomínala na svoje nejisté kroky, co se týká vztahů, velké společnosti na párty nebo problémy s pletí a mnoho uhráků.

Natalie je chytrá, vtipná, milá holka, ale po tom, jakými změnami její tělo prošlo v pubertě si málo věří. Je nejistá v tom, že by se mohla někomu líbit. A zkrz to říká věci, které by z pusy neměla vypustit. :)

Má dva nejlepší kamarády, Lucy a Zacha. Tvoří nerozlučnou trojici, než se Lucy a Zach dají dohromady jako pár. Do toho se jí rozvádějí rodiče po 20 letech. Nat marně tápe, kde je její místo na světě.

Shodou okolností se více seznamuje se Zachovým starším bratrem Alexem. Jejich pomalé sbližování a rozhovory mě děsně baví. Culím se u knihy jako puberťačka a užívám si čtení. Styl psaní i chování hlavních hrdinů je uvěřitelné. Tak nějak jsem se chovala já, chovají se tak mé dcery,...knihu určitě doporučuji. V rámci tohoto žánru jedna z těch opravdu povedených.

kristy.books
12.02.2024 4 z 5

Všechno je jednou poprvé je YA príbeh o dospievaní, prvých láskach, životných zmenách, rodine a priateľstve. Je síce písaný takým "pohoďáckym" štýlom a číta sa rýchlo, no autorka tu zakomponovala naozaj veľa závažných tém.

Natalie bola sympaťáčka, hoci to v svojom mladom živote doposiaľ nemala jednoduché. Keď prišla do puberty, začalo ju trápiť extrémne akné (nielen na tvári, ale aj chrbte či iných častiach tela), kvôli čomu mala bolesti, no vo veľkej miere to zasiahlo hlavne jej vzhľad a psychiku. Začala sa uzatvárať, odmietala chodiť von, čo najviac sa zahaľovala, všetkých si držala od tela a neraz ju zasiahli negatívne myšlienky. Keď som čítala o jej ťažkom dospievaní, bolo mi jej veľmi ľúto.

V súčasnosti sa jej podarilo túto situáciu viacmenej stabilizovať, no aj tak sa stránila veľkých davov a najradšej trávila čas len s jej dvomi najlepšími kamarátmi. Lucy a Zach zohrávali v jej živote dôležitú úlohu, práve vďaka nim značne vyliezla zo svojej ulity.

Aby toho nebolo málo, rodičia jej oznámili, že sa budú rozvádzať, na čom ju najviac bolelo, že jej to dlhý čas tajili a klamali ju. S rodičmi mala inak veľmi dobrý vzťah, v ťažkých časoch boli pre ňu veľkou oporou a vždy sa im mohla so všetkým zdôveriť.

Randenie bolo pre ňu tiež náročné. Akné zanechalo na jej tele (i duši) jazvy, a tak si neverila a bála sa, že ju nikto nebude chcieť. Niekto sa však predsa len našiel... Romantická linka bola milá, neraz som mala na tvári úsmev. Natalie a jej nápadníkovi som držala palce, zaslúžila si šťastie a lásku a možnosť konečne si začať užívať všetko, čo toto obdobie mladým ľuďom prináša.

ladyfromskye
27.01.2024 5 z 5

Další povedená romantická youngadultka z Cosmopolisu. A zase jedna hrdinka, která vám bude neskutečně blízká, protože je zkrátka a jednoduše jako vy a protože její příběh je prostě... opravdový.
Třešničkou na dortu je velmi povedená obálka – jednoduchá, ale nápaditá a svěží. Přímo vybízí k tomu vzít tu knížku do ruky a začít číst.
A věřte mi, že jestli neodoláte a uděláte to, rozhodně neprohloupíte.

Autorovy knížky

Nina Kenwood
australská
2024  74%Všechno je jednou poprvé

Kniha Všechno je jednou poprvé je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst38x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x