klarka009 klarka009 komentáře u knih

☰ menu

Král bláznů Král bláznů Amanda Foody

Už je to delší dobu co jsem Krále bláznů četla a i takhle s odstupem času, bych ho stále zařadila mezi průměrné knihy. Knížka má oproti prvnímu dílu hodně stran a bohužel ji to uškodilo. Asi tak polovina knihy se hrozně táhla. Už tu tolik nejsou boje mezi gangy jako spíše boje mezi levou a pravou polovinou města, tzv. "lepší" a horší částí. Kapitoly se střídají z pohledu Enne, Leviho a Jaca. Každý z nich nebojuje jen s okolním světem, ale hlavně sám se sebou. Nejvíce se mi líbil závěr, kde byla konečně pořádná akce a epilog, ten mě dostal díky němu přemýšlím, že bych si ten třetí díl ještě přečetla

10.02.2024 3 z 5


Někdo jiný Někdo jiný Laura Kneidl

Stejně jako u předchozích knih od této autorky jsem opět spokojená. Auri i Cassie jsou oba sympatičtí a skvěle se doplňují. Jak se říká, protiklady se přitahují :) I když jsem párkrát nad chováním obou kroutila hlavou, nakonec to díky bohu pochopili :D I tentokrát, jak má autorka ve svých knihách ve zvyku, se tu řeší vážná témata. Hlavně rasismus a cukrovka. Čtení jsem si ve výsledku užila, bylo to opět čtivé, všechny postavy sympatické. Já jsem spokojená a teď hurá na poslední díl :)

26.11.2023 4 z 5


Zahrada slibů a lží Zahrada slibů a lží Paula Brackston

I když se víceméně v každém dílu opakuje to samé, ještě mě to cestování časem neomrzelo. Xanthe vždy narazí na starožitnost, která k ní zpívá, přenese se v čase, aby dotyčnému pomohla a když má splněno vrátí se domů. Napsala jsem to hodně zjednodušeně a někomu to může přijít jako nuda, ale nuda to rozhodně není. Záporák je tu pěkný zmetek, který to Xanthe ani v nejmenším neulehčuje. Do toho vyplývají na povrch tajemství, která se její přítelkyně snaží utajit. A romantika, i když je velmi pozvolná, zde také nechybí. A konec? Díky tomu co se stane na konci, mám tolik otázek, že se dalšího dílu nemůžu dočkat! Věřím, že stejně jako si celá série získala mě, získá si i spoustu dalších čtenářů a čtenářek, kteří mají rádi cestování časem, historii nebo starožitnosti :)
3,5/5 *

02.11.2023 4 z 5


Struny lásky Struny lásky Samantha Young

Příběh Skylar a Killiana z hudebního prostředí je moc pěkně napsaný. Knížka mě bavila hned od začátku, kdy Skylar zpívala na ulici. Nechápu, že by tam někdo chtěl skončit dobrovolně :-/ I když prostředek mě chvílemi nudil, celkově to bylo fajn oddechové čtení. Moc se mi líbily texty písní, které v knize byly :) Skylar a její hysterické záchvaty mi přišly někdy už přes čáru, ale na druhou stranu mi ji bylo líto, čím vším si musela kvůli své slávě projít. Nechtěla bych být slavná ani za nic :D Killianovi jsem moc nepropadla tedy, ale jak řekla jeho sestra: I když navenek působí drsně, uvnitř je to opravdu plyšák :D Knížka je čtivá, oddechová a je v ní plno hudby, takže vám ji doporučuji :)
Vím, že v této sérii je dílů víc a i když na sebe prý nenavazují, mám v plánu si je přečíst :)

23.10.2023 4 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tady bylo snad ještě více akce než v předchozím dílu. Vše do sebe skvěle zapadalo. Zamilovala jsem se do Elide a Lorcana, ti dva jsou spolu hrozně sladký :-D pořád čekám jestli Elide ještě něčím překvapí nebo ne. Stále nějak nechápu, proč měla pro svého strýce takovou cenu, aby ji držel ve věži..
Na konci cliffhanger jako prase.. pardon, ale nic jiného se k tomu říct nedá :D mám trochu obavy z dílu s Chaolem, protože mi leze většinu této série na nervy. Tak uvidíme zda změní můj názor na něj :)

04.10.2023 5 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Laura Kneidl se stala moji oblíbenou autorkou po sérii Nedotýkej se mě a ani tentokrát mě nezklamala. Stránky ubíhaly pod rukama a Julianovo tajemství mě stále nutilo číst dál a dál. Jen Mickey mě moc neohromila a docela mi lezla na nervy. Přišla mi až moc vtíravá :-/
Naštěstí Julian byl moc fajn.
Cassie a Auri o kterých je mimochodem druhý díl byly úžasní oba dva :)
Konec mě opravdu dostal. Už dlouho se žádné autorce/autorovi nepodařilo způsobit mi při čtení takový šok :D a Mickey to vzala moc dobře. Možná až moc dobře. Nevím jestli by v reálu někdo reagoval takhle klidně v takové situaci...
Já jsem tohle téma v knize četla poprvé a i když se mi kniha jako celek moc líbila, nadále zůstanu raději u své klasiky :)

26.09.2023 5 z 5


Čas karmínu Čas karmínu Amélie Wen Zhao

Přišlo mi, že díl od dílu to bylo slabší a slabší. V knize se kapitoly střídají z pohledu tří postav. Anny, Ramsona a Linn, kterou jsem si i s Kaisem velmi oblíbila. Dočkáte se spousty politikaření, akce, ale na mě málo romantiky :-/
Celkově tato série nebyla vůbec špatná, i když první díl jasně vede. Ten byl opravdu skvělý a s tímto se nedá vůbec srovnávat. Jsem zvědavá čeho se od autorky ještě dočkáme :)

23.09.2023 4 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

I když horory ani cokoliv strašidelného nečtu, protože jsem strašpytel :D.. téma, které se týká Draculy mě zajímá. Proto mě tato kniha nalákala k jejímu přečtení + ta nádherná obálka. Nakonec jsem se při čtení nebála vůbec, protože i když byla atmosféra po celou dobu pěkně ponurá, žádný krvák jak jsem očekávala to nebyl. V knize se prolíná minulost a současnost a já nemohla přestat číst, potřebovala jsem vědět jak to bude dál. Příběh má pomalejší děj, ale vzhledem k té atmosféře která se prolíná celou knihou to vůbec nebylo na škodu, spíše naopak. Je to moc dobře napsané a ani vám nepřijde, že jste během chvíle přečetli takovou bichli :)

14.09.2023 4 z 5


Polibek múzy Polibek múzy Lisa Rosenbecker

Jsem nadšená! Příběh mě moc bavil. Urban fantasy spojená s detektivkou, kde nechyběla ani romantická linka, bylo to naprosto skvělé. Ani chvilku jsem se při čtení nenudila. Když opomenu těch pár stránek na začátku, tak děj odsýpal, bylo zde napětí, akce, romantika.. A ten závěr? Absolutně jsem to neodhadla. Nechápu jak někdo může vymýšlet takovéhle příběhy :D Hlavní hrdinka Malou si mě získala hned na prvních stránkách a bručoun Landsbury taktéž :) Spolu byly skvělý. Ani vedlejší postavy ovšem nezůstaly pozadu a všechny mě bavily. Autorka vymyslela opravdu originální svět s múzami, antimúzami a spol., ve kterém navíc můžete klidně potkat svoji oblíbenou knižní postavu. No není to skvělé? Je. Tak si to přečtěte :)

07.09.2023 5 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Závěrečný díl Ranhojičky byl skvělý, líbil se mi ze všech tří dílů nejvíc :) ani chvíli jsem se při čtení nenudila, naopak mě zvědavost stále nutila číst dál. Několik postav mě velmi mile i nemile překvapilo. Hlavně Cresta.. Autorka nešetřila zvraty, akcí ani emocemi. Moji nejoblíbenější postavou zůstává stále Caldon, i když jsem díky němu měla málem infarkt :D

28.08.2023 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Moji nejoblíbenější romantickou sérií se stala stoprocentně Láska z Green Valley Po každém přečteném dílu ji miluju víc a víc. Autorka dá dohromady vždy krásný příběh, který protne ještě krásnějším prostředím a super humorem. Stránky zase ubíhaly pod rukama neskutečnou rychlostí. Zatím u mě stále vede první díl Nové začátky, ale tento je hned v závěsu za ním, protože Cole s Annie spolu byly skvělý :)

15.08.2023 5 z 5


Brána času Brána času Cecilia Randall

Tato kniha mě velmi zaujala obálkou, jinak jsem vůbec nevěděla do čeho jdu. A musím říct, že to vůbec nebylo špatné :) Hlavní hrdinka Alex mě tedy na začátku neskutečně štvala, naštěstí během knihy prošla nějakým vývojem, takže už pak nebyla tolik na ránu. Oproti tomu Mark mě bavil od začátku. Středověký sexy zachránce, komu by se nelíbil :D příběh se odehrává ve středověku, kam se Alex dostane skrz počítačovou hru a já jsem si toto prostředí moc užila. Středověké turnaje, rytíři, král... Tohle vše mě moc baví navíc zde bylo dost akce a i příjemná romantická linka. S koncem jsem byla velmi spokojená a myslím si, že by z toho byl super film této knize předchází série Hyperversum, která u nás ale nebyla přeložena a snad i tato kniha by měla mít pokračování, jestli ale bude i u nás, to netuším.. Číst se dá ale i samostatně, bez čtení předchozí série Pro mě to bylo příjemné čtení, ale na zadek jsem si z toho zase úplně nesedla za mě lepší průměr

15.08.2023 3 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Střídají se tu kapitoly z pohledu více postav a to hlavně Niny, Zojy a Nikolaje. A to já mám na knížkách moc ráda. Nikolaj je zde opět skvělý, stal se mým oblíbencem už když jsem četla Grišu. Za to Zoju jsem předtím moc v lásce neměla, ale díky tomu, že se zde dozvídáme více o tom kdo je a jakou má za sebou minulost mi dost přirostla k srdci Kapitoly s Ninou mě bavily asi nejméně, ale zase po tom závěru který zde byl, jsem teď zvědavá co se u ní bude dít
Byla jsem velmi mile překvapená co se týče nových postav, obzvlášť Juris se mi moc líbil není to úplně nabité akcí, ale já si ten svět Grishaverse vždy strašně užívám, ať se tam děje cokoliv navíc po tom zajímavém a šokujícím závěru si nejspíš akci užijeme dosyta ve Vládě vlků

15.08.2023 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Od této knihy jsem očekávala hodně díky tomu, jak je všude vychvalovaná, ale bohužel jsem trošku zklamaná :-/ Těšila jsem se, že se dozvím o občanské válce a poválečné době ve Španělsku více. Bohužel se mě příběh nedotkl a nezanechal ve mě takovou stopu jakou jsem pocítila u jiných historických románů, které jsem četla. Za mě to chtělo víc emocí, jít víc do hloubky..
Ale abych jen nekritizovala.. Našlo se tam i několik krásných myšlenek. A navíc se to četlo velmi dobře. Hlavně díky krátkým kapitolám, ve kterých se střídá více postav a každý z nich vypráví část příběhu. Nejvíce mě dostal příběh Fugy a to jak byl statečný a měl dobré srdce i přesto co zažil.
Romantická linka mezi Danielem a Anou také nebyla špatná, jen Aně jsem tu lásku moc nevěřila ale Daniel byl sympaťák, kapitoly s ním mě bavily :) na konci je časový skok skoro o dvacet let a úplný závěr mi přišel takový moc rychlý a v některých částech neuzavřený.
I když jsem si z toho na zadek nesedla, mám v plánu i ostatní autorčiny knihy :)

15.08.2023 3 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

4.díl ze série Skleněný trůn mě zatím bavil ze všech nejvíce. Je to nabité akcí a je to neskutečně čtivé měla jsem přečteno asi za tři dny a to je u mě fakt výkon vzhledem k tomu, kolik má kniha stránek :) tento díl je plný zvratů a intrik, a já smekám před autorkou jak to vždy dokáže tak pěkně vymyslet
Oproti předchozímu dílu mě tu začali hodně bavit kapitoly s Manon a třináctkou, velmi mě baví jak se její postava vyvýjí. A jsem velmi zvědavá co nám ještě přinese nová postava Elide :)
Jak už to u Massove bývá, tak za mě opět velké doporučení :)
Tato série je díl od dílu lepší

09.08.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Všemi vychvalovaná kniha a právem. Očekávala jsem tedy větší wow vzhledem k reakcím ostatních, ale i tak se mi příběh moc líbil. Od začátku jsem byla napjatá jak to vše dopadne. Hlavní hrdinka Kya se mi velmi zamlouvala. Vůbec to neměla v životě lehké, ale se vším se statečně poprala. Moc jsem si ji oblíbila.
Je zde moc hezky popsané prostředí bažiny ve které se příběh odehrává. Já jsem si čtení užila, hltala jsem stránku za stránkou, ale něco mi tam chybělo. Nedokážu říct co.. Možná ji trochu uškodilo mé velké očekávání :-/
Konec mě tedy dostal. Těším se, až si pustím film :)

21.07.2023 4 z 5


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Po dočtení Gallantu jsem moc nevěděla jestli se mi kniha líbila nebo ne. Za mě to bylo zvláštní čtení a asi jsem po přečtení Addie LaRue čekala víc. Nakonec jsem se přiklonila k tomu že ano, protože autorka má hrozně pěkný styl psaní. Celou dobu příběh provází temná a ponurá atmosféra. Děj plyne pěkně pomalu, což se mi k té atmosféře hodilo. Dokud nepřišel konec.. ten byl za mě naopak moc rychlý. Vše se odehrálo a vyřešilo na pár stránkách. Hlavní hrdinka Olivia se mi líbila moc. Byl to závan čerstvého vzduchu mezi ty dokonalé hlavní hrdinky, kterých je všude plno. Olivia je němá, takže je čtenář často pouze v její hlavě. Navíc se mi líbilo jak byla odvážná a nenechala si od nikoho nic líbit i když byla oproti ostatním takto znevýhodněná. Za mě palec nahoru. Další palec nahoru určitě za nádhernou ořízku a ilustrace uvnitř knihy. Gallant patří mezi moje nejhezčí knihy v knihovně. I když obsahově to za mě nebylo stoprocentní a asi si ji už nikdy nepřečtu, bude mi doma dělat parádu :)

19.07.2023 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Pekárna v Brooklynu je mou druhou přečtenou knihou ze série Romantických útěků a stejně jako Kavárna v Kodani se mi velmi líbila :) Trochu jsem se bála, že Brooklyn nebude tak zajímavý jako Kodaň, ale i zde autorka skvěle popsala spoustu krásných míst a já už se jen bojím toho o kolik se můj seznam míst, která chci vidět rozroste, až dočtu celou její sérii :D
Snažím se číst knihy tak, jak jdou za sebou. I když vím, že na sebe skoro vůbec nenavazují, nějaké náznaky na předchozí díl tam byly :)
Hlavní hrdinka Sophie se poprvé objevuje právě v Kodani :)
Opět to byla skvělá romantická oddechovka se sympatickými postavami a spousty lákavých dortíků :)
A teď vzhůru do Paříže :)

04.07.2023 5 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Za mě byl tento díl o trochu lepší než ten předchozí, ale pořád to nemá na ty první tři.
Co se týče hlavních postav Blakea a Jude, tak Blake mi v tomto dílu dost lezl na nervy svým chováním a to jsem ho měla v předešlém díle tak ráda. I když na druhou stranu chápu, že mu Jude zlomila srdce. Když se takhle zpětně snažím vybavit něco o Jude, moc se mi to nedaří, byla taková nemastná neslaná.
Líbilo se mi, že se ti dva znali už z minulosti, takže jsme díky flashbackum mohli být svědky některých věcí, které spolu zažily dřív. To byla příjemná změna oproti předešlým dílům. Bylo to opět čtivé, i když mě stálo málem všechny nervy než k sobě Blake s Jude zase našli cestu :D
3,5/5 *

30.05.2023 3 z 5


Zvrácená pouta Zvrácená pouta Lexi Ryan

Začátek měl pomalejší rozjezd a já se dlouho nemohla začíst. Pak se v knize objevila nová postava - Misha, král divokých víl a hned to čtení bylo zajímavější :) za mě nejlepší postava z celé duologie, jen ho tam mohlo být víc. Co se týče hlavní hrdinky, tak ta mi sedla ještě o něco méně než v prvním dílu.. Naopak Sebastiana mi tady bylo docela líto a jsem ráda že zůstal klaďasem i přes to co provedl. Co se týče Finna, tak i když jsem si ho oblíbila a rozhodně jsem mu v tom šíleném trojúhelníku fandila už od začátku, stále je pro mě jen levnější napodobeninou Rhyse :D
Jak jsem v recenzi na první díl psala, že mi nevadí podobnost s Dvory, tak tady už mi vadila :-/ na mě už tam těch podobností bylo dost.
Nevím co víc k tomu dodat, pocity při čtení jsem měla jak na houpačce. Chvíli se mi to líbilo, pak mě to zase štvalo.. Jediné co vím je, že znovu si sérii už nepřečtu..
3,5/5 *

23.05.2023 3 z 5