Čas karmínu

Čas karmínu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508531/bmid_cas-karminu-env-508531.jpeg 4 57 10

Rudá Tygřice Ana se vrátila do Cyrilie. V zemi, jež bývala jejím domovem, však vládne temnota. Císařovna Morganya drtí Spřízněnce i obyčejné lidi železnou pěstí. Anini spojenci byli rozprášeni a pomoc od povstalecké skupiny Rudých plášťů je v nedohlednu. A nejhorší ze všeho je, že Ana ztratila svou schopnost ovládat krev. Bez ní netuší, kým vlastně je a zda dokáže Morganyu porazit. Konečný souboj je však nevyhnutelný – a v sázce je osud celého císařství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Crimson Reign , 2022


více info...

Přidat komentář

andrejci
23.12.2023 4 z 5

No rozhodně lepší než druhý díl. Ale i tak to nebylo nic převratného.
Co se mi líbilo, tak bylo střídání různých úhlů pohledu. Rozhodně to děj trošku oživilo. Rozhodně mi, ale vadil styl psaní. Poslední díl a nic velkolepého se nedělo.
Celá série je podle mě zajímvá, ale chtělo by to lépe zpracovat. Všechny 3 díly jsou za mě průměr. Nápad a svět není špatný. Ale jak říkám dalo by se to lépe zpracovat.

klarka009
23.09.2023 4 z 5

Přišlo mi, že díl od dílu to bylo slabší a slabší. V knize se kapitoly střídají z pohledu tří postav. Anny, Ramsona a Linn, kterou jsem si i s Kaisem velmi oblíbila. Dočkáte se spousty politikaření, akce, ale na mě málo romantiky :-/
Celkově tato série nebyla vůbec špatná, i když první díl jasně vede. Ten byl opravdu skvělý a s tímto se nedá vůbec srovnávat. Jsem zvědavá čeho se od autorky ještě dočkáme :)


Alíček83
14.06.2023 3 z 5

Po prvním díle jsem nevěděla, jestli se pouštět do dalšího. Tak jsem to udělala, že jsem přeskočila 2. díl a šla rovnou na 3. :-) A mě přišlo, že mi nic neuteklo. Hned od začátku jsem se chytala, takže dobrý. Ana mi v tomhle díle přišla dobrá, všechno dopadlo tak jak mělo, žádné překvapení. Obětovali ty, kteří nebyli zas tak důležití. Knížka se, ale četla dobře, i když jsem měla někdy problém se začíst.

Kni-holka
03.04.2023 3 z 5

Potom, co jsem před touhle knihou zhlédla druhou sérii Griši a přečetla Knihu svatých, tak v téhle knize opravdu nejde nevidět podobnosti.
Spřízněnci ovládají moc, živly, přírodu. Jsou pronásledováni a zabíjeni pro svou moc. Existuje síla, která jejich moc omezuje i posiluje. Je zde jeden mocný Spřízněnec, který s cílem posilnit svou moc a zachránit všechny Spřízněnce, vede válku s celým světem. Jsou zde rebelující síly, usilující o svržení tyrana a změnu formy vlády. A samozřejmě je tu hrdinka všech a její společník, který jí stojí po boku.

Pokud jste tedy fanoušky Griši a Temnyje (já rozhodně), tak je tahle série další na řadě. A uvidíte, zda se vám bude víc líbit.

Já osobně spíš zůstanu v Grisha Verse. Autorčin styl je mi bližší a miluju její um ve vystavění příběhu, hlavně u Šesti vran. Boží. Ale jsem ráda, že jsem se s tímhle světem seznámila.

Njangu
02.04.2023 5 z 5

Jsem nadšená, že jsem to konečně dočetla, ale taky mírně zklamaná, že už to skončilo. Letos mám zatím šťastnou ruku, co se fantasy sérií týče. Sice většinou na doporučení, ale zatím to vždycky vyšlo. Opakuji se z hodnocení prvního dílu, že jsem ráda, že jsem si počkala na komplet. Čekat na další díl by mě ničilo.
Poslední díl je opět úžasný a ten začátek je hodně zajímavý. A finále??? No možná úplně ta konečná bitva byla trošku uspěchaná, ale protože už vlastně začala dřív, tak by mně asi nebavilo, kdyby se to ještě protahovalo.
Míč se těším na další knížky této spisovatelky. Budu je netrpělivě vyhlížet a doufám, že brzy něco napíše.

Bryel
30.03.2023 3 z 5

Uvědomil si, že se celou dobu opírá o Narrona, který si ho před sebou tiskl k prsům jako nějakou zatracenou princezničku. Ne, že by to bylo vhodné přirovnání. Jediná (bývalá) princezna, kterou kdy poznal, byla drsnější než celá jednotka jeho námořní pěchoty dohromady.
"Narrone, ty jsi hotové požehnání. Řekla ti to někdy matka?"
"Ne, pane."
"Tak ať ti to nestoupne do hlavy."

Musím říct, že mě příběh poněkud zklamal. V celé knize vlastně nedojde k žádnému pořádnému zvratu, vše je načrtnuto už z předchozích dílů. Většinu knihy bych shrnula jako změť politikaření, vratkých spojenectví a příprava k finální bitvě, kdy se cesty hlavní čtveřice proplétají peripetiemi a odkrývají klíčové provázanosti. Závěr je až moc růžový a vše vlastně vyznívá dost jednoduše. Není tu ani velkolepá bitva, ani velkolepá love story.

Katka_Malfoy
27.03.2023 3 z 5

Věřím, že když si přečtu všechny tři díly najednou tak to bude lepší. Ale tahle série je opravdu slabá.
Žádná láska, žádný bombastický konec. Skoro to skončilo jako Malé ženy, kdy si jedna ze sester otevřela školu.
Jsem zklamaná.

holkazaknihou
23.03.2023 3 z 5

Prislo mi to nejak slabsi nez predchozi dily. Nevim, jestli je to momentalni naladou nebo uz to nema takovy zapal, ale po precteni jsem si nerekla "To bylo super" ale spis neco ve smyslu "Mam to za sebou, prima dalsi".
Na druhou stranu bylo hezke se zase vratit do tohoto sveta, ale ani to knihu pro me nezachranilo.
Je zbytecne natahovana. Ana mi prisla v tom poslednim dilu na proplesknuti a Ramson uz pro me proste nebyl Ramson. Ztratil jiskru a sarm, ktery v predchozich dilech opravdu mel.
Zaverecna zapletka nebyla nejak prekvapiva a cekala jsem trosku uspokojivejsi zaver. Mozna zacinam byt trosku narocnejsi, co se tyce knih, pardon..

M.C.SMITH
16.03.2023 4 z 5

Třetí díl mi přišel asi nejslabší. Hodně se řešila politika a já jsem tak nějak celou dobu věděla, jak to celé dopadne. Konec mne nijak nepřekvapil, ale jsem ráda, že to tak dopadlo. Kniha se mi četla dobře, sice jsem měla obtíže se začíst, ale dočetla jsem.

Celou sérii hodnotím velmi kladně, první díl byl pro mne parádním kouskem a já jsem si Anu zamilovala. Čtení mne bavilo a jsem ráda, že mám sérii kompletní.
Věřím tomu, že se k ní zase časem vrátím a přečtu jí na jeden zátah.
Je to milá oddechovka, která neurazí a věřím, že si najde své čtenáře, kteří budou mít celou sérii rádi stejně jako já.

Fidibus
06.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Je vidět, že už je to 3. díl. Téma už tak nové a zajímavé není, trochu mi to přišlo natažené - všichni se postupně spojí a čeká se na bitvu, ale předem je jasné, že ještě bude finální zápletka a tou je souboj o srdce bohů. Ana se v tom dost plácá, chudák Ransom... Daleko sympatičtější mi přišla dvojice Linn a Kais. Je tam hodně často zmiňováno heslo "až do konce" a předání vládě lidu, až takové budovatelsky naivní. Jinak je Ana, která sice získá zpět svou sílu, ale jako náhražku, sympatická v tom, že je ochotná vyhrát a zemřít. Ovšem jinak by zemřela stejně... Což se celou dobu snaží vyřešit Ransom s vědátory.
Nebojte, na konci je happy end, bohužel za cenu mnoha ztrát.
Myslím, že trilogie je tak akorát. Celkově se mi líbila a ráda si ji znovu přečtu.

Autorovy další knížky

Amélie Wen Zhao
francouzská
2021  76%Dědictví krve
2022  83%Rudá tygřice
2023  80%Čas karmínu

Kniha Čas karmínu je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce115x
Chystám se číst54x
Chci si koupit41x
dalších seznamech4x