Král bláznů

Král bláznů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487631/bmid_kral-blaznu-dfL-487631.jpg 4 29 5

Stínová hra série

< 2. díl

Oddejte se svým neřestem ve Městě hříchu, kde vře hrozivá pouliční válka a sláva je tím nejkrutějším vrahem ze všech... Při pátrání po své ztracené matce upjatá a pořádná Enne Salta uzavírá váhavé společenství s Levim Glaisyerem, nejslavnějším podvodníkem ve městě. Jeho záchrana ze spárů Stínové hry přinutí Enne přijmout identitu Séance, tajemné postavy z podsvětí. Nyní, když je Kancléř republiky po smrti a na hlavy obou jsou vypsané odměny, musí společně s Levim hrát nebezpečnou hru zločinu a politiky… v sázce je osud samotného New Reynes. Žíznivý po svobodě a příležitosti vybudovat si své vlastní impérium vstupuje Levi do nepravděpodobného partnerství s odcizeným synem Vianky Augustine. Mezitím Enne zůstává lapena v donině svazující přísaze a hraje jak okouzlující dámu, tak i mazaného lorda ulice, nejistá tím, která z těchto rolí odráží pravdu.... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

King of Fools , 2019


více info...

Přidat komentář

klarka009
10.02.2024 3 z 5

Už je to delší dobu co jsem Krále bláznů četla a i takhle s odstupem času, bych ho stále zařadila mezi průměrné knihy. Knížka má oproti prvnímu dílu hodně stran a bohužel ji to uškodilo. Asi tak polovina knihy se hrozně táhla. Už tu tolik nejsou boje mezi gangy jako spíše boje mezi levou a pravou polovinou města, tzv. "lepší" a horší částí. Kapitoly se střídají z pohledu Enne, Leviho a Jaca. Každý z nich nebojuje jen s okolním světem, ale hlavně sám se sebou. Nejvíce se mi líbil závěr, kde byla konečně pořádná akce a epilog, ten mě dostal díky němu přemýšlím, že bych si ten třetí díl ještě přečetla

Laerry
22.02.2023 5 z 5

První díl se mi velmi líbil, ale ve druhém díle jsem se do tohohle gamblerského podsvětí říznutého magií zcela zamilovala. Sice mi pořád nejsou jasná pravidla pokrevních a odvislých talentů, ale aspoň jim je věnováno více prostoru a příběhu dodávají na zajímavosti. Ten se tu odehrává v řádu několika měsíců (a ne pár dní jako u prvního dílu), takže vztahy mezi charaktery jsou mnohem více uvěřitelnější a propletenější. Vykašlala bych se na srovnávání téhle série s například takovými Šesti vranami, protože Amanda Foody vytvořila soběstačný, propracovaný svět s vlastními originálními pravidly a především jedinečnými charaktery, které si zamilujete a budete netrpělivě vyhlížet závěr trilogie.


Fidibus
12.12.2022 2 z 5

(SPOILER) Čekala jsem něco jiného,Enne a její historii. Kniha se mi četla špatně, spousta postav, vesměs vyjednávání a nakonec aspoň akční závěr. Děj je o volbách, omertě a obou hlavních hrdinech, kteří se v tom plácají, tentokrát už pravda oba s vlastním gangem. Do toho příběh Jaca a jeho poslání,vliv gangů, Vianca a tajemný třetí. Je to celé propletené a zdlouhavé.
Další díl už číst nebudu, přitom první se mi celkem líbil. Jako YA mi to nepřipadá.

Arlienen
08.12.2022 3 z 5

Já jsem takový typ čtenáře, který nerad začíná jiným dílem než prvním. Udělala jsem protentokrát výjimku a sáhla po druhém díle Stínové hry, protože mne zaujala anotace. Knize nejde upřít, že je čtivá a děj se zbytečně nevleče. Kniha nebyla špatná, ale klidně mohla být i kratší. Také mi kniha trochu připomínala Šest vran od Leigh Bardugo, tato kniha je za mě TOPKA, proto mě Král bláznů tolik neoslnil.

Na začatku jsem byla hodně zmatená ohledně světa, ve kterém jsem se ocitla, všechny ty gangy a Mizérové a omerty. Nic mi to neříkalo. Kniha je z pohledu tří postav - Enne, Leviho a Jaca. Každá z těchto postav hraje svou hru a chce mít svůj vlastní příběh, ne, být jen součástí příběhu jiných.

Nikola_
06.09.2022 4 z 5

Ze začátku mi chvilku trvalo se začíst a párkrát jsem chtěla knihu odložit, ale nakonec jsem rada, že jsem to neudělala. Kdyby měla tak o 100 stran méně, vůbec by mi to nevadilo..

Autorovy další knížky

Amanda Foody
americká
2021  71%Stínové eso
2023  85%My všichni neřádi
2022  72%Král bláznů
2023  78%Pád všech neřádů
2024  %Voltová královna

Kniha Král bláznů je v

Právě čtených2x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce106x
Chystám se číst42x
Chci si koupit18x
dalších seznamech5x