Pád všech neřádů

Pád všech neřádů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520200/bmid_pad-vsech-neradu-64c7f148c6853.jpg 4 49 11

My všichni neřádi série

< 2. díl

Brutální vyvrcholení krvavého turnaje je tady! Sedm nejstarších rodin v Ilvernathu mezi sebou kdysi válčilo o skrytý pramen vysoké mágie, dokud nedospěly k brutálnímu kompromisu — ke kletbě, již na sebe rodiny samy seslaly. Každou generaci pak jednotlivé rodiny posílaly svého šampiona do turnaje na život a na smrt. Vítěz své rodině zajistil výlučné právo používat ilvernathskou vysokou mágii po příštích dvacet let — dokud na oblohu nevyjde další Krvavý měsíc značící, že předchozí cyklus skončil a turnaj začíná nanovo. Před dvěma týdny kletba znovu započala. Hranice mezi městem Ilvernath a arénou padly. Na historickém bojišti se to hemží reportéry. Mrtvý chlapec nyní znovu ožívá. A do boje vstoupil nový šampion, který se snaží zlomit kletbu nadobro… bez ohledu na to, kolik životů při tom padne za oběť. Každý z přeživších šampionů stojí před volbou: rozebrat turnaj kousek po kousku, nebo bojovat na život a na smrt. Pád všech neřádů je závěrečným dílem dvoudílné mágické série.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

All of Our Demise , 2022


více info...

Přidat komentář

Grohlinka
06.02.2024 5 z 5

Pro mě osobně mnohem lepší než první díl, na YA nezvykle rozsáhlé, dospělé a chytré. Svět není černobílý a my všichni jsme tak trochu neřádi, bavilo mě to moc.

Veju007
24.12.2023 4 z 5

Máme tu závěrečný díl YA fantasy duologie o Neřádech. Jakpak si stojí?

Vyvrcholení krvavého turnaje se blíží, kletba se začíná rozpadat a nový šampion se chtíc nechtíc musí rozhodnout, na které bude stát straně. Stejně jako všichni ostatní.

Příběh navazuje přesně tam, kde skončil první díl, což je paráda! Část šampionů pokračuje ve snaze navždy ukončit turnaj, ale část tomu nevěří a řídí se starými pravidly. Kují se pykle, navazují se nečekaná spojenectví a vytváří se záludná kouzla. Oproti prvnímu dílu je to bohužel nějak míň a ten kousek výjimečnosti prvního dílu tam prostě chybí. Pro mě to naprosto zachraňuje dvojice Alistair s Gavinem, a dobře, trochu i Isobel s Reidem.

Zajímavé twisty tu pro mě byly dva a oba se týkaly stejné postavy.
Finální rozuzlení jsem si představovala krapet jinak, stejně, jako kdo nakonec dokázal z turnaje odejít po svých.

Autorům ovšem nemůžu upřít naprostou zručnost vypravěčského řemesla. Příběh je psaný nádherně, nepustí vás a budete chtít číst pořád dál. Neotřelý systém magie, pardon mágie, je úžasný a já bych ho chtěla poznat ještě víc. Ale jak v prvním díle měli autoři koule udělat něco naprosto šokujícího, tak tady se k tomu úplně neodhodlali a to je škoda.

Přesto je tato duologie velmi zajímavým počinem a jeho přečtení rozhodně doporučuji.

Za knížku v rámci #spoluprace děkuji @kat.sardicka a @hostbrno .

A za společné čtení díky @kudrny_v_knihach @ivka_s_knihou a dalším


PosPol
26.11.2023 5 z 5

Kdo by neznal Hunger Games? A co když vám řeknu, že existuje ještě něco o level výš? Něco, co je nabušené naprosto dokonalou magií s jasně danými pravidly. Příběh, ve kterém jsou mladí lidé nuceni zabíjet se navzájem, rodina je posílá na jatka jen proto, aby měla příští pár let vysokou mágii?

Sedm rodin v městečku Ilvernath jednou za 20 let, když vyjde Krvavý měsíc, vybere šampiona, který je vyslán do turnaje na život a na smrt. Jediný přeživší šampion pro svoji rodinu získá vysokou mágii, která už ve světě neexistuje, do příštího turnaje. Letošní ročník ale bude jiný - někdo vydal knihu se všemi podrobnostmi brutálního mocenského boje mezi znepřátelenými rody!

Tohle byla skvostná, kulervoucí jízda! Recenze je na obě knihy této luxusní duologie, protože obě hodnotím 5/5, možná by se pár malých mušek našlo, ale ty odfoukl mágický vítr, co mi bral dech! Je to zatím nejlepší popis magického světa, s přesně stanovenými principy, co jsem dosud četla. Postavy jsou zcela nevyzpytatelné, ostatně v jiných recenzích je jim to vyčítáno. Ale lidi, sakra! Jsou to děcka, kterým ještě nebylo 18 let a najednou mají zabíjet ostatní vrstevníky? Když s některými celý život vyrůstali? Jak víme, co by se z nás v takové situaci stalo?

Naopak, já jsem jásala nad zvraty, jak to bylo neustále všichni proti všem, zloduši projevili laskavost, ti "hodní" bez milosti vraždili, vznikaly nepředvídatelná pouta a ty zdánlivě pevná se rozpadla... Srdíčko mi plesá i dva týdny po dočtení jen si vzpomenu na tu nálož zoufalství, nenávisti, zrady, ale i lásky, naděje, empatie a především kamarádství. Tohle je rozhodně něco, co (pokud už nemáte) si musíte naježit pod stromeček. Obálky jsou stejně dokonalé jako příběh sám, Host prostě umí.

Mimochodem ono přirovnání k Hunger Games není moc šťastné, ono v tom konceptu hry na život a na smrt to nelze vymyslet příliš odlišně. Při čtení jsem si na HG ani nevzpomněla.

maria3444
25.10.2023

Pád všech neřádu

Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem @hostbrno #spolupraca

Prvý diel som čítala niekedy v máji a nesmierne si ma získal. Plus to skončilo otvorenene, čiže aj keby nie,aj tak by som sa do pokračovania púšťala.
Vrátila som sa presne tam,kde sa prvý diel skončil a pokračovala som v odhaľovaní kliatby Krvavého mesiaca.
Postavy mali za tých 500+ strán nesmierne otočenie v ich charakteroch a celkovo celý turnaj končili iné postavy, než tie, ktoré do neho vstupovali.
Aby to nebolo len také fantasy, boli tam dokonca až tri romantické linky, ktoré si ma pravdupovediac celkom získali.
Dve z toho som vôbec nečakala a o to viac som si užila ich čítanie a spoznávanie nových vlastností postáv.
Tento diel mal v sebe aj viac krutosti, nechutnosti a zla ako prvá kniha, no do príbehu by to nepasovalo ak by to bolo čo i len o trošku iné.
Táto kniha si ma získala a aj keď som mala pocit, že ju čítam večne a nikdy jej nebude koniec, jej dočítanie ma zničilo.
Prišlo mi však, že sa to odohralo trochu prirýchlo a nie všetko bolo úplne ukončené, no za mňa je to takto lepšie, než ako keby sa má nasilu vytvárať tretí diel.
Ak ste čítali prvý diel, určite siahnite po pokračovaní. A ak ste tejto duologii ešte nedali šancu, tak smelo do toho.

spencer
13.10.2023

Pád všech neřádů na nic nečeká a ihned nás bere zpět tam, kde jsme se s příběhem rozloučili. Naše postavy jsou zpátky a stejně jako v prvním díle bojují proti tradiční a vysoké mágii. Avšak tentokrát s mnohem větším nebezpečím.

Titul je rozdělen do dvou splývajících dějových linií. Jedna sleduje ty, kteří chtějí kletbu zlomit a ukončit navždy turnaj, ta druhá tu druhou polovinu s opačným cílem. Vyprávění je tragické a překrásně napsané, ovšem oproti prvnímu dílu dění chybí ta akce, která by vás nutila číst dál. Stále se točíme v začarovaném kruhu a nebýt některých skvělých vývojů postav, odcházela bych z tohoto velkolepého finále zklamaná.

Myslím, že každý, kdo četl jedničku měl své teorie ohledně toho, jak vše může skončit. Proto může čtenáře finální rozuzlení zklamat, neboť úplně nedopadne tak epicky, jak byste očekávali. Což by nevadilo, kdyby titul nebyl tak dlouhý a děj neplynul v tak pomalém tempu.

Tuto duologii vám nicméně můžu i přesto vřele doporučit. První díl byl naprosto skvělý a pokračování vám poskytne uspokojivý (i když ne nijak překvapivý) závěr. Máte-li rádi příběhy plné padouchů a podrazů, mohlo by vás toto čtení uspokojit :)

GalaxyR
08.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Já jsem tak zklamaná, jak tahle duologie dopadla.
Upřímně jsem předchozí díl začala číst, protože mě lákali záporáci v hlavních rolích a naprosto jsem propadla Isobel a Alistairovi. Dokonce jsem si oblíbila i Gavina.
Všichni měli tak unikátní charaktery a já se těšila, jaký masakr bude ve druhém díle, jaký děsivý konec si autorky přichystaly. A ono nic.
Jedna hlavní postava zemře, a ještě ta, která mi opravdu nechyběla...
Navíc se děj neskutečně táhl už od začátku a měla jsem problém knihu vůbec dočíst.
Musím alespoň vyzdvihnout čtivé dialogy a systém mágie, to skutečně je něco originálního.

holkazaknihou
08.10.2023 3 z 5

Velke zklamani..
Moc jsem se na tento dil tesila, ale dostala jsem uplne neco jineho nez jsem ocekavala.
Malo pletichareni, krve a velke reseni vztahu, ale tim smerem, ktery se mi moc nelibi a trosku neuveritelne chovani postav.
Jsem rada za zakonceni serie, ale nevermore again..

lena.o.knihach
07.10.2023 4 z 5

Zbožňuju ten pocit, kdy si můžu odškrtnout další dočtenou sérii. Z tohoto důvodu jsem si v poslední době oblíbila duologie a mezi ty top řadím i My všichni neřádi.

Pád všech neřádů začíná přesně tam, kde končí první díl. Mrtvý chlapec ožil. Hlavní hrdinové se rozdělili do skupin. Jedna chce celý turnaj zničit a druhá zas vyhrát, jak bylo od začátku v plánu. Do hry navíc vstupuje nový šampion.

Kapitoly se střídají ze čtyř pohledů:
Alistair Lowe je oblíbenec snad všech čtenářů a já k nim samozřejmě také patřím. Všichni ho mají za nestvůru, musíte ho ale víc poznat, abyste pochopili, proč je to jen zlomený kluk, který touží po úplně obyčejných věcech

Gavin Grieve mě v tomto díle velmi překvapil. Vážně jsem nečekala, že si nakonec my dva sedneme a scény s ním a Alem budou jedny z mých nejoblíbenějších v celé knize.

Isobel Macaslanová si tady projde velkou změnou a mně se hodně líbilo, jakým směrem se to všechno ubíralo.

A Briony Thorburnová je na tom furt stejně. Z těchto čtyř hlavních postav si mě získala nejméně a upřímně mi bylo jedno, jak to s ní dopadne.

V turnaji jsou ještě další tři postavy, a i když se jich může zdát hodně, ani na malou chvíli se mi jména nespletla nebo že bych třeba nevěděla, o kom je řeč, to vůbec. Dost se od sebe jejich charaktery liší, takže je čtenář bez problému rozezná.

Co mě ale totálně dostalo? Nový šampion! Postava je už v předchozím díle, ale tam rozhodně nemá tolik prostoru jako tady. I scény s ním mám vyznačené, protože mě neskutečně bavily.

Ačkoli mi tento díl přišel ze začátku trochu pomalejší, jako celek tahle série funguje skvěle. Je to Hunger Games s kouzly a to prostě chcete číst.

Vendulis
05.10.2023 3 z 5

Tak cca do půlky mi přišlo, že se jen opakuje příběh z prvního dílu...fakt zajímavý byl spíš až konec. Za mě tenhle díl dost postrádal ten šmrnc a vibe z první knihy.

4642
24.09.2023 5 z 5

Naprosto úžasná série. Na druhý díl, jsem se moc těšila a rozhodně mě nezklamal.

Laerry
12.09.2023 5 z 5

Úžasné zakončení série, nemám výtek, snad jen, že příběh je duologie a já se tak už nebudu moci vrátit do tohohle skvostně popsaného kouzelného světa a prožívat dramatické osudy postav, u kterých rozhodně nelze říci, kdo je padouch (či vlastně "neřád") a kdo hrdina. Obě autorky však již společně pracují na nové sérii, takže přeci jen se mám na co těšit.

Autoři knihy

Amanda Foody
americká
C. L. Herman
americká

Kniha Pád všech neřádů je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce58x
Chystám se číst38x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x