Polibek múzy

Polibek múzy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510294/bmid_polibek-muzy-63dab81bafc0d.jpg 4 105 38

Litersum série

1. díl

Napínavá urban fantasy se špetkou krimi pro všechny milovníky knižních světů. Malou je antimúza. Jako potomek skutečné ženy a fiktivního knižního záporáka dostala do vínku neobvyklou schopnost: polibkem dokáže spisovatelům krást nápady. Svůj úděl se snaží využít pro dobro literatury, upadne však v podezření, že několik autorů připravila kromě nápadů i o život. Teď musí své jméno očistit a odhalit skutečného vraha. Proč se jí ale rozbuší srdce pokaždé, když se objeví ten protivný mladý detektiv ze Scotland Yardu? A nespravil by to taky polibek?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Musenkuss , 2016


více info...

Přidat komentář

nofreeusernames
19.04.2024 3 z 5

Ty klasické YA fantasy čtu čím dál tím míň, nahrazují je smutty a masakry (no co, tak jsem prostě starší). Sem tam se k nim ale vrátím a musím říct, že poslední dobou jsou ty návraty fakt moc fajn.

Litersum má takový Rudá jako rubín vibe, odehrává se to v Londýně a místo cest časem se tady skáče do knih. Celkově je ten ústřední nápad top strop! Malou je antimúza, čili potomek knižní postavy a lidské ženy, která pravidelně přes dveře jakéhokoliv knihkupectví vstupuje do meziknihovny, kde od svého mentora dostává prácičky. Jejím úkolem je polibkem krást spisovatelům jejich nápady na knihy. Jenomže pak ti spisovatelé začnou za záhadných okolností umírat a Scotland Yard samozřejmě podezřívá na prvním místě Malou. Hlavně takový jeden mladý, pohledný konstábl. Takže jo, hate-to-love romantika bude, navíc i tzv. nucená blízkost (když u něj bydlí, aby ji ochránil – to samozřejmě až ve chvíli, kdy ji nechce zabásnout).

Hele, má to všechno, co to má mít, je to mega knihomolské, zápletku jsem taky hned neodhadla, celkově jsem fakt spoko a doporučuju.

verdulos7977
09.03.2024 5 z 5

Za mě SUPER .... Nepíšu bomba, ani pecka, protože to bylo takové to příjemné, rychlé čtení, které mělo začátek i konec. Líbila se mi dějová linie, #Litersum mělo začátek i konec. Je to prostě čirá fantazie, která s realitou neměla nic společného, což v tomhle případě bylo spíše plus, než mínus. Nebudu spoilerovat,, tudíž se nemohu ani moc rozepisovat, řeknu jen jedno, při čtení tohoto příběhu jsem byla já ta hlavní hrdinka a díky tomu se spisovatelce poštěstilo, že jsem při čtení v jednu chvíli měla i husí kůži. Proto plný počet hvězd. Protože tohle čtení vás vtáhne a nepustí. Pokud jste milovníkem tohoto žánru a jste snílek jako já ... Ptám se ale : "Proč druhý díl?"


JaAnička
17.01.2024 3 z 5

Když vám může múza přinést inspiraci, může vám i antimúza jednu vzít? A co teprve, když se připlete do vraždy...

Well...Tahle kniha...tahle kniha je svým nápadem veskrze originální (to nikdo nemůže popřít)...opět tu sice máme něco, co svou podstatou vychází z antické mytologie, tu se ale zaměřujeme primárně na 9 múz...a já bohužel musím konstatovat, že POKUD se v tom opravdu nevyznáte, budete z toho hrozně zmateni...

Ten příběh - ten svět (ačkoli má opravdu skvělý nápad a na konci i výborné lamání čtvrté zdi - nebo je to v knižním průmyslu "druhé zdi?) je ve své podstatě hodně děravý...možná se spousta věcí časem vysvětlí v dalších dílech - možné to je -, ale já z celého toho fungování a principu byla pouze zmatená (např. SPOILER: Když Malou smaže ten nápad se zombíky...udělala to z důvodu, že 1. Ten nápad byl tak špatný, že by ho stejně nikdo nevydal?; 2. Ve světě, kde ožívají postavy, nemohou být knihy se zombíkama? 3. Ty antimúzy vlastně suplují role literárních agentů?

Postavy jsou celkem sympatické, nijak extra výrazné a chápu i to, že se jejich vztah tak hrozně rychle a relativně i plytce vyvíjí (je to YA krimi, takže nějaké to boční milostné vzplanutí mi přijde spíš jako nutnost součastných knih než přirozený vývoj postav - stejně tak jako to přijetí existence Literuniverza).

Ani ten konec mi nepřišel kdovíjak atraktivní, prostě jsem ho přijala jako fakt, což je u kriminálek prostě škoda. Ani toho finální bosse jsem moc neprožívala, ale tak co už (ano, bylo to překvapení - to nepopírám).

Nevím, jestli budu dalším dílem pokračovat...přijde mi, že autorka si (viz konec) bude přidávat další a další pravidla, ktera bude podle hrdinky ohýbat...

Ale proč ne, pokud máte rádi zajimavý námět YA fantasy kriminálky, tak klidně můžete sáhnout po tomto.

Zatoulana
14.12.2023 4 z 5

LITERSUM -POLIBEK MŮZY - Lisa Rosenbeckerová
Knihu jsem četla v rámci knižní štafety kterou pořádala @ moc děkuji že jsem se mohla účastnit.

Kniha mě velmi bavila, byla milá a tajemná. Začátek mě asi bavil trochu víc než ten středu trochu jsem čekala něco jiného, líbila se mi tam ta nevraživost mezi Malou a Lansburym. Myslela jsem a čekala že na to že je antimůza přijde jinak ale i tak to bylo fajn. Jen kdybys toho bylo více bylo by to fajn ten skok z toho “nesnáším ji na “je vlastně fajn a něco k ní cítím byl na mě moc rychlí a velký. Také se mi tu libili narážky popkurturni narážky na různé filmy a seriály. Samotná zápletka byla hezky vymyšlená a konec mě opravdu dojal.
Malou je skvělá bavilo mě že měla rozum a nešla do nebezpečí jen tak po hlavě jak to teď bývá zvykem. Zároveň měla skvělý smysl pro humor a co si budeme její kocour Sheldon je bozi! Lansbury je láska. Knižní postaví byli skvělé a ten svět hned bych tam chtěla.
Hodnotím 4,5/5

Librorumistka
17.10.2023 3 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila, protože námět zněl velmi originálně a jako to pravé ořechové pro knihomoly. Nicméně nakonec jsem dostala spíše takové tuctové oddechové čtení. Postavy se mi vůbec nezapsaly hlouběji do paměti a na jejich osudech mi příliš nezáleželo. Styl psaní i romantika byly bohužel velmi průměrné. Co musím velmi pochválit je promyšlenost magického systému. Největší kámen úrazu byl děj, který obsahoval detektivní linku, jež mě příliš nenadchla a také byl občas trochu naivní. Rozhodně bych chtěla vyzdvihnout moc hezky vykreslený vztah matky a dcery, který kniha představuje. Za mě je tato kniha sice fajn, ale vyloženě číst ji nemusíte.

danuus
08.10.2023 2 z 5

Co o téhle knize napsat... Má dobrý námět, originálně vymyšlený svět, kterému by ale neuškodilo domyslet ještě nějaké detaily, ať už menší nebo větší. Hlavní hrdinka se dle mého chová jako malé děcko a romantická linka tak působí, že mezi ní a jejím partnerem je o hodně větší věkový rozdíl, než je doopravdy. Dokonce mi připadá, že by mohl být jejím otcem. Celkově je romantika v tomto příběhu vystavěna dost... trapně?
Co se týče vedlejších postav, líbilo se mi, že každý z nich měl dobře vymyšlený charakter.

Možná, že nejsem tak úplně cílovka, ale čtu všechny knihy a které mi přijdou vážně zajímavé, koupím si je. U téhle knihy tomu tak bylo, ale nakonec putovala k jinému čtenáři.

Čtení bylo oddechové, ráda jsem se vracela do světa Litersa a i když jsem si u některých pasáží říkala "co to je?", tak jsem příběh musela dočíst do konce.

Áňa 998
11.09.2023 5 z 5

Musím říct, že to, že jsem si Litersum mohla přečíst v rámci štafety mi vytrhlo ten z paty. Jinak bych se ke knize asi nedostala a skončila by v propadlišti mého nekonečného seznamu na čtení...
.
Litersum mě zaujalo anotací. Mám ráda, když se v knihách objevuje nějaká ta knižní magie. A tady je hlavní hrdinka, která je potomkem knižní postavy! A navíc, odehrává se to v Anglii! Co víc si přát! Jo, hezkého detektiva ze Scotland Yardu... Ale počkat, ten je tu taky!
.
Hrozně se mi líbilo, jaký měla autorka nápad s múzami a antimúzami. V kontextu knihy je všechno vysvětlené, a to opravdu čtivým způsobem.
.
Kniha mi rychle utíkala, byla akční a co se týká psaní poznámek, tak to byla jízda. Měla jsem furt cukání v ruce, jak mě napadaly poznámky!
.
Jsem ráda, že se jedná o sérii. Protože takové téma? Byla by škoda ho nerozvinout dál. Já už se moc těším, a jsem zvědavá na další dobrodružství Litersa!

klarka009
07.09.2023 5 z 5

Jsem nadšená! Příběh mě moc bavil. Urban fantasy spojená s detektivkou, kde nechyběla ani romantická linka, bylo to naprosto skvělé. Ani chvilku jsem se při čtení nenudila. Když opomenu těch pár stránek na začátku, tak děj odsýpal, bylo zde napětí, akce, romantika.. A ten závěr? Absolutně jsem to neodhadla. Nechápu jak někdo může vymýšlet takovéhle příběhy :D Hlavní hrdinka Malou si mě získala hned na prvních stránkách a bručoun Landsbury taktéž :) Spolu byly skvělý. Ani vedlejší postavy ovšem nezůstaly pozadu a všechny mě bavily. Autorka vymyslela opravdu originální svět s múzami, antimúzami a spol., ve kterém navíc můžete klidně potkat svoji oblíbenou knižní postavu. No není to skvělé? Je. Tak si to přečtěte :)

katerina1237
31.08.2023 3 z 5

Mno, tato kniha na mě vyskakovala ve všech knihkupectvích, ale já odolala a šla si ji půjčit do městské knihovny. Asi jsem ráda, že jsem takto udělala, ne že by kniha byla špatná, ale na můj vkus až do druhé třetiny zdlouhavá. Romantická linka byla trochu slabší, a vím, že si všímám každého detailu, ale tohle bije do očí: líbí se ti? Mám. - to byla odpověď. Ale svět je stejně fantastický, to se mi na tom líbilo nejvíce. Možná bych knihu ale nezařadila do YA, to jak se hlavní postava vyjadřovala, na to, že jí bylo devatenáct, no nevím. A další poznatek: od kdy se třetí z mimoňů nejmenuje Bob ale Dave?

Další věc, Sheldon - kocour Malou, většinou dokázal spolehlivé rozesmát.
Zbytek postav (kromě Malou a pár výjimek) mi přišel docela sympatický, například Malouina mamka.
Nevěděla jsem co s celkovým dojmem, takže tři hvězdy- takový průměr- byly jasnou volbou.

Shaxx
12.07.2023 3 z 5

Zajímavý námět, krásná obálka, nedotažené zpracování. Vždycky přes léto mi trošku vyměkne mozek a sahám po odpočinkovější četbě, což Polibek múzy rozhodně splnil. Nemůžu ale dát víc hvězdiček, protože je tu pár zásadních nedostatků, které mi v tom brání, zejména:
nedokonalý a nedotažený worldbuilding
velmi křečovitá romance, nevydařený pokus o hate-love dynamiku
hlavní hrdinka se nechová na svůj věk, mentalitou je cca o 5 let dozadu
ich forma tomu nepřidává
závěr je spíchnutý horkou jehlou a nemůžu říct, že mi vše dávalo smysl a to se většinou považuju za pozorného čtenáře
detektivní linka je...úsměvná

Jinak je to škoda, námět je originální a knihomolská tématika je pro mě vždy zárukou plusu. Až na výše zmíněné se to četlo dobře a tempo bylo svižné. Pokud do češtiny vyjdou i další díly, přečtu si je, druhý díl vyšel o čtyři roky později, tak se třeba autorka vypsala :)

Eslem
30.06.2023 1 z 5

Na knize můžu ocenit opravdu jenom námět. Pravidla zdejšího světa jsou kostrbatá a nedomyšlená, autorčin popisný styl extrémně nudí a popkulturní odkazy nemají žádný šmrnc. O Britech se vyjadřuje jako nějaká přihlouplá raná UI a hlavní postava budí dojem, že Londýn viděla nanejvýš jako turistka. Romantická linka mezi papírem šustícími postavami se taky řadí k nejhorším, na které jsem v YA narazila.

Betulefetule
25.06.2023 4 z 5

Tato kniha mě uhodila do očí, když jsem zase náhodou zabloudila do knihkupectví, (nevím proč, ale děje se mi to pořád) a protože vypadala zajímavě, tak jsem si ji koupila. Litursum je velmi originální svět, který doufám využije svůj potenciál naplno v příštích dílech. Malou mi připadala docela nerozvážná, a snad se v dalších knihách vyvine. Zápletka byla dobrá, rozhdně nic světoborného, ale konec mě velmi překvapil, a zároveň rozesmutnil. Jak psala uživatelka lilites, i mě ukápla slzička. Konec mi přišel docela nedodělaný (možná trochu dětinský??) , jako by autorka nevěděla jak to zakončit. Knihu jinak doporučuji, není to sice "dospělácká" kniha, ale věřím, že i dospělí by si ji dokázali užít :)

LenaWirus
19.06.2023 3 z 5

Zajímavě a neotřele vymyšlený literární svět, obzvlášť se mi líbilo provázání reálných lidí a knižních postav. Zápletka vypadala ze začátku poutavě, nakonec se ale nejednalo o nic složitého. Hlavní hrdinka mi moc nesedla, byla přehnaně sarkastická a "vtipná", nicméně takovým způsobem, až to působilo uměle. Landsbury byl samozřejmě perfektní bručoun, který neodolá ženskému kouzlu a musí ochránit dámu. Celkově to bylo milé a zábavné, ubírám ale hvězdu za přílišnou jednoduchost.

rozaaalie_
19.06.2023 3 z 5

Vítejte v Litersu. Ve světě, kde knižní postavy ožívají a nic není tak, jak se zdá...

Musím přiznat, že k hlavní hrdince jsem si cestu přeci jen chvíli hledala. Vzhledem k jejímu věku jsem očekávala o něco vyspělejší chování, ale na druhou stranu mě to po čase přestalo rušit (asi jsem už dostatečně obrněná z jiných YA, kde se dospělé hrdinky běžně chovají jako puberťačky :D). Za největší plus celého příběhu považuju jak prostředí skutečného Londýna, tak pasáže z Meziknihovny, které byly vskutku zajímavé a zábavné. Je však pravda, že se některé dějové souvislosti odehrávaly až příliš rychle, a vlastně ani samotní hrdinové občas nevěděli, co se děje a proč. I přes pár škobrtnutí se však příběh četl svižně a autorčin styl vyprávění mi sedl.

V příběhu se objevila taky romantická linka, která mě poměrně bavila. Ze všeho nejvíc se mi však zalíbila právě detektivní zápletka, která celý příběh doprovází a vytváří tak kouzelně tajemnou atmosféru. Zajímavé rozuzlení bylo sladkou třešničkou na dortu.

Pokud si chcete odpočinout od nadupaných a sáhodlouhých fantasy světů, pak je pro vás Litersum jako stvořené. Pokud však toužíte po něčem propracovanějším, asi bych doporučovala sáhnout po jiném díle.

(bookstagram: @rozaaalie_)

Airelle
04.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Máte rádi příběhy z knižního světa? Já jo, ale natrefit na nějakou, která by se mi líbila, je čím dál těžší. Polibek múzy zprvu vypadal, že by se mohl stát mým nejoblíbenějším knižním světem, ale tady nastává jedno velké ALE, něco mi na tom světe prostě nehrálo. Příběhu prostě chyběla jiskra něčeho, co by mě nadchlo. Wau efekt se ne a ne dostavit, možná až na samém závěru v podobě záporné postavy.

Žánrově se mi kniha moc líbila, našlo se tu fantasy s detektivní zápletkou a romantickou linkou, ale řeknu Vám, že tu detektivní zápletku jsem jí prostě neuvěřila, přeci jen čtu detektivky poměrně hodně a tady se policajti chovali přinejmenším zvláštně. Řekněte mi, jakyý detektiv by na první dobrou uvěřil, že existuje jakýsi knižní svět, kde se na svět dostávají literární postavy jakoby se nechumelilo, plodí tady děti a ještě dokážou vraždit? Detektiv má být přeci přirozeně nedůvěřivý!!! Možná pak by byla zápletka uvěřitelná.

Doufám, že druhý díl bude o poznání lepší a zápletka lépe vystavěná. Pozitivně hodnotím přecházení mezi světy, skvěle vymyšlenou akademii i charaktery postav. Velká škoda, že otec Malou nedostal větší prostor.

"Nikdy nezapomeň, že někteří lidé nejsou schopni svůj příběh psát sami. Jsou chyceni v poutech, na než nemají žádný vliv. Ale ty Ty můžeš psát svůj vlastní příběh. Vzít ho do vlastních rukou."

"Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť se zdá sebenepravděpodobnější."

Tesset
25.05.2023 3 z 5

Bylo to pěkné, ale takové opravdu pro mládež. Řekla bych, že to nejvíc ocení tak 15leté děti. Pro mě už to byla nuda, ale zase oceňuju, že jako YA v tom nebyly vulgarity, šílené vraždění a tuna sexu. Přesně takhle má kniha pro mládež vypadat. Svět určitě zajímavý, celkem by mě zajímaly i další věci o tom, jak to v něm funguje. Na jedno přečtení fajn, ale moje srdcovka to nebude. Obálka je ale nádherná.

Wajny
22.05.2023 3 z 5

Kniha představuje velmi originální svět. Tento svět je zcela jedinečný - jedná se o kombinaci skutečného světa a knižních světů. Díky příběhům v knihách se vytváří nové světy, ve kterých ožívají postavy a mohou i mezi světy cestovat. Nicméně, i přestože se jedná o zajímavý koncept, autorka nedokázala svět plně rozvinout a využít jeho potenciál. Kniha je rozsahem jen 296 stran, což zjevně nestačí pro zavedení celého světa.

V Litersumu žijí různé rasy, jako jsou antimúzy a múzy, ale i další, o kterých se dozvídáme postupně během příběhu. Tyto rasy jsou vždy kombinací člověka a knižní postavy, což dává tomuto světu zvláštní a zajímavý charakter.

Hlavním protagonistou tohoto světa je antimúza Malou, která má za úkol krást spisovatelům nápady polibkem. Přestože je Malou už poměrně starší, chová se jako trhlý teenager, její chování často působí nevyrovnaně a naivně a většinu svých problémů řeší skrz ostatní, hlavně prostřednictvím své matky. Malou se začala zajímat o svou práci, okolí a dění v Litersumu až když došlo docházet k vraždám, které jsou s ní spojovány.

Detektivní zápletka je jedním z hlavních prvků příběhu. Detektivní linka je sice svižná a rychle se ubírá kupředu, avšak mi chyběly náznaky a tipy, které by mi pomohly odhalit viníka dříve než hlavní postavy. Některé souvislosti jsou zjevné až na konci knihy. Avšak, i přesto, že není celý děj detektivní linky dokonale propracovaný, závěr je napínavý a konečné rozuzlení původce vražd bylo logické a dobře odůvodněné.

Romantická linka není příliš výrazná a působí povrchně. Hlavní hrdinka Malou se setká s mladým detektivem a postupně se mezi nimi vyvine vztah. Navzdory snaze autorky o vytvoření osudového spojení mezi Malou a detektivem, chybí hloubka a autenticita, které by vztahu propůjčily věrohodnost a význam. Jelikož se romantická linka objevuje spíše jako okrajový prvek není to až tak velký nedostatek knihy.

I když je kniha součástí série, tak se jedná o samostatný příběh s vlastní zápletkou a uzavřením. Takovéto "standalone" mám velmi ráda, protože se nemusím bát toho, že musím číst další díly.

V závěru bych tedy chtěla říct, že Polibek múzy má velmi zajímavý koncept, ale nevyužívá svůj potenciál naplno a obsahuje nedostatky ve svém světě, postavách a detektivní zápletce.

Instagram - Nikmakbooks

lilites
07.05.2023 4 z 5

Tahle kniha byla tak krásná, pohladila po duši ale....
Hlavní hrdinka, devatenáctiletá Malou mě trochu štvala svým vystupováním,některé fráze, nebo určité chování mi připomínalo spíše nějakou patnáctiletou dívku, ale rozhodně ne dospělou slečnu.

A pak ta romantická linka, bylo to všechno tak rychlé a zvláštní, nejdřív tě nesnáším ale za pět minut si uvědomím opak.. za mě ne, prostě jsem jim to nechtěla věřit.

Jinak mě tenhle knižní svět Litersa a meziknihovny z které se dá cestovat do všech příběhů a míst na světě strašně bavil, i detektivní zápletka byla fajn a to rozuzlení, to byla pecka.

Musím také přiznat, že i slzička ukápla když se Tom (knižní postava a Malouin mentor v Litersu) stal ,,hrdinou,,.

katasokolov
03.05.2023 2 z 5

2,5/5*


Tohle je mi moc líto, protože ten nápad byl jednoduše boží a každý, kdo má rád knižní universa, se na jeho zpracování musel neskonale těšit. Začátek mi přišel zajímavý, pak ale jakoby příběhu došel dech a už se nevrátil, ani finále to nezachránilo.

Nejhorší je, že sama nevím, čím to, že nejsem z knihy tak nadšená, může být. Postavy i svět byly cajk, ale zároveň tak nějak nedostačující. Celé to působilo nedotaženým dojmem, se snahou nahustit mnoho informací s malým manévrováním prostorem. Navíc chemie mezi ústřední dvojicí nebyla prakticky žádná a kocour Sheldon byl za zabití :-D. Detektivní zápletka taktéž nezpůsobila kdovíjak přesvědčivým dojmem.

Pokud bude pokračování, tak se do něj nepustím, ale příběh se dá číst i jako standalone, což je dobře.

Věřím, že si kniha své čtenáře najde. za mě zůstalo pouze u nepříliš vydařeného rozpracování ideje, která měla velký potenciál. Interesantní se jevila akorát myšlenka v samém závěru, kdy autorce měl být tento příběh vnuknut múzou, ale něco podobného už jsem četla v sérii Nikdynoc.

knihomolkajanca
02.05.2023 4 z 5

Fantasy, v němž knihy ožívají. V němž jsou knižní hrdinové skuteční a mohou navštěvovat reálný svět. Mohou být vaši přátelé, lásky i vaši zapřísáhlí protivníci. To je Litersum, odkud pochází Malou - potomek člověka a knižního padoucha. A právě díky tomuto neobvyklému spojení získala magické nadání a dokáže spisovatelům krást jejich nápady. Jenže i když se snaží své schopnosti využít pro dobro lidí i knih, ocitne se v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Padne na ni podezření, že kromě nápadů krade autorům také život a v patách jí není nikdo jiný, než mladý, pohledný, ale taky neskutečně protivný detektiv ze Scotland Yardu.

Litersum je jako závan čerstvého větru. Po dlouhé době opravdu originální svět i neotřelý systém magie, který našponuje zvědavost čtenáře od samotného začátku. Nabízí opravdu neskutečné možnosti, zajímavé postavy a autorce se ho podařilo velmi dobře vybalancovat - magie funguje, má své hranice i protiváhu. Škoda, že vzhledem k rozsahu knihy, to byla jen taková rychlá exkurze a autorka nevyužila postavy, které čtenáři z knih opravdu znají.

Průvodce Litersem vám bude dělat sympatická Malou, která navíc vlastní svérázného kocoura, a již zmiňovaný protivný detektiv. Je to dvojice, která baví, ale zároveň jejich vztah nebyl příliš uvěřitelný. Vyvíjel se hodně rychle, a pokud čekáte klasickou hate/love romantickou linku, tohle je spíše slabý odvar. Radovat se ale mohou fanoušci "vynucené blízkosti".

Další část příběhu tvoří detektivní linka, které obálka slibuje jen špetku. Na to pozor - není jí špetka, ale rovnou celá lžíce a line se doslova celým příběhem. Pro milovníky detektivek je to rozhodně plus, ale pro jiné to může být nepříjemné překvapení. Zápletka je však dobře vymyšlená, není prvoplánová a autorka dokáže místy čtenáře povodit za nos. Nakonec vygradovala do šťavnatého finále, u kterého jsem litovala jen toho, že uběhlo jen během několika málo stran.

Hodnocení: 75%

Za knihu k recenzi moc děkuji Albatros Media.

Štítky knihy

přátelství tajemství pro mládež fantasy

Autorovy knížky

2023  73%Polibek múzy

Kniha Polibek múzy je v

Právě čtených4x
Přečtených124x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených1x
Knihotéce115x
Chystám se číst166x
Chci si koupit36x
dalších seznamech3x