kika812 kika812 komentáře u knih

☰ menu

Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Moje první přečtená manga (přelouskaná za pár minut), nebylo to vůbec špatné, určitě se chystámina další díl

24.06.2019 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Prostě wow....

27.03.2019 5 z 5


Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Škoda utracených peněz, vůbec mě to nebavilo, jen jsem se těšila až to skončí abych se mohla ponořit do jiné lepší knihy.

03.02.2019


Hana Hana Alena Mornštajnová

Velice silný zážitek. Ikdyž jsem příběh doopravdy neprožívala, měla jsem pocit jako kdybych to všechno prožívala s Mirou i Hanou. Nevím co říct. Vzal mi dech i slova.

17.09.2018 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Ještě lepší než první díl❤️

17.09.2018 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Wow, za mě lepší než dvory. Je úžasné jak hrdinky S. J. Massové jsou odvážné, samostatné, mají vlastní názory a téměř ničeho se nebojí, můžeme tam vidět hodně feministických prvků.

17.09.2018 4 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Musím říct, že mě tato kniha hodně zklamala. S předešlými knihami se to nedá srovnávat, chyběla mi tam nějaká akce, napětí a kouzlo jejího psaní. Děj se v knize táhl jako žvýkačka, až teda ke konci se to docela rozproudilo, ale vůbec jsem z toho nebyla nadšená a zmatená jako z druhé knihy. Možná když si celou sérii přečtu znovu, změním názor.

26.06.2018 2 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Každý by si měl najít svého tygra

26.06.2018 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Co říct? Prostě bomba! Úžasný příběh plný lásky, něhy, přátelství, bolestí, deprese a smrti. V některých okamžicích jsem si přála, aby dopisy byly adresované mě a ne Naoko. Styl jakým píše Murakami vtáhne čtenáře do děje a velice těžce ho pouští do reality. Měla jsem pocit jako bych to všechno zažívala s postavami.
Knihu jsem měla půjčenou, ale potřebuji ji mít v mé vlastní knihovně, určitě si ji přečtu znovu a znovu. Doporučuji!!!!!

30.05.2018 5 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Musím přiznat, že mě tento díl trochu zklamal. Ve většině průběhu knihy se nic moc nedělo, dalo by se říct, že to bylo “klidné” a až ke konci knihy nastal obrovský zlom a všechno se seběhlo najednou. Ale abych si jenom nestěžovala, na vánoční prázdniny strávené v posteli s teploměrem v podpaží, to bylo super čtení, které jsem přečetla téměř jedním dechem. Určitě si přečtu třetí díl, jelikož jsem velice zvědavá jak to celé dopadne.

29.12.2017 3 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Úžasný příběh, který mě vtáhl do děje a já byla ke knize přímo připoutaná. Zvraty, překvapení, nečekané události, romantika, dobrodružství, fantazie.
Posledních šedesát stránek bylo nejúžasnějších. Když jsem otočila stránku poslední kapitoly, abych začala číst další, místo další kapitoly na mě vybaflo poděkování. Marně jsem otáčela stránky a hledala těch pár skrytých stránek, nenašla jsem je. Musím se co nejdřív vydat do knihkupectví a koupit si další díl....

20.12.2017 5 z 5


Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

opravdu nečekaný konec :D

05.11.2017 3 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Příběh se mi vryl do srdce a donutil mě dokola přemýšlet o přátelství mezi chlapci, nečekaném konci knihy a vlastně o celé knize...

28.10.2017 5 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Začátek knihy se tak trochu táhne a až v druhé polovině knihy se něco začíná dít. Naopak konec knihy mi připadá velice předvídatelný, ale jinak příjemné počteníčko...

28.10.2017 3 z 5


Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Čekala jsem něco víc. Trošku mě kniha zklamala :(

11.09.2017


Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Už obálka mě zaujala, ale jak jsem četla a četla, tak mě knížka bavila víc a víc. Bylo to takové to čtení, kdy chcete knížku odhodit a přemýšlet, co se právě stalo, a zároveň ji nechcete dát z ruky. Úžasný příběh na zamyšlení. Doporučuju!

10.09.2017


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tato kniha byla jako bomba všech pocitů, která ve mě najednou vybuchla a já nevěděla co mám cítit prvně. Nadšení? Vztek? Zklamání? Úlevu? Napětí? Lásku? Vzrušení? Překvapení? Hodně překvapení. Pár posledních stran jsem si četla znova a znova, abych se přesvědčila, že to tak skončilo.
Každé slovo, větu, stránku a kapitolu jsem prožívala jako by to byla skutečnost, jako kdybych tím příběhem žila. (A nejspíš nějakou dobu budu. ;D) V mé knihovničce si vysloužila čestné místo. Ten příběh si zamilujete ❤️❤️❤️

19.08.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Teď se sama sebe ptám, jestli jsem někdy četla lepší fantasy knihu, a musím přiznat, že jsem ji zařadila mezi mé nejoblíbenější. Je až neuvěřitelné, jak autorka dokázala vytvořit svět plný magie, nástrah a překážek, odvahy, touhy a LÁSKY. Doporučuji přečíst všem milovníkům fantasy!!! Budete ji milovat.

13.08.2017 5 z 5


Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Dojemný a napínavý příběh z období druhé světové války o židovském chlapci, který se ze dne na den musel o sebe postarat sám, mě dohnal k slzám smutku, radosti a našly se i momenty, kdy jsem prostě chtěla přestat číst. Kdo miluje příběhy o druhé světové válce a holocaustu, neměla by mu chybět na seznamu přečtených knih.

13.08.2017 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Dojemná, dobrodružná, napínavá, romantická, občas smutná....naprosto dokonale napsaná knížka, vždy bude mít místo v mém srdci

21.07.2017 5 z 5