Katebe Online Katebe komentáře u knih

☰ menu

Chráním Tě Chráním Tě Nika Peas (p)

Tento příběh se mi moc líbil. Romantická pohádka s docela náročným tématem nemoci.
Lucie mi byla od začátku sympatická. Žena plných tvarů, s brýlemi, která je odhodlána pomoci své sestře s placením nákladů na boj s roztroušenou sklerózou. Její názory, chování i odhodlání jsou mi velmi blízké a o to lépe se mi kniha četla. Trochu mě mrzelo její nízké sebevědomí vůči svému vzhledu, ale chápu to, jako ženy býváme k sobě velmi kritické. Jsem ráda, že hlavní hrdinka nebyla klasická kráska, za kterou se otočí každý chlap.
Hned na začátku knihy jsem byla malinko zmatená, že Stefano je dědečkem dětí a tedy i přes třicetiletou hlavní hrdinku máme pár s velkým věkovým odstupem. Možná mi věk ušel hned zkraje, ale celou dobu čtení jsem přemýšlela, kolik mu může být. Stefano je hlavou rodiny, kdy vše musí být dle něj a zpupná Češka mu do života přinese chaos a změny.
Ačkoli je konec předvídatelný, nijak mi to nevadilo. Nečekáme přece od romantických knih špatný konec.
Bez bonusové kapitoly je kniha tak nějak zvláštně ukončená, s ní naopak tvoří jeden super čtivý celek.
Není to moje první kniha od autorky a musím říct, že ji velmi doporučuji. Zatím mě žádná její kniha nezklamala.

25.04.2024


Hráč v pokušení Hráč v pokušení Jennifer L. Armentrout

Tento díl se mi rozhodně líbil více než ten předchozí. Příběh o Chaseovi byl uspěchaný a úplně mi nesedl. Chad se mi naopak líbil. Populární sportovec a playboy má namále kvůli jeho pověsti, která ohrožuje jeho kariéru. Jeho PRistka ho přesvědčí k falešné přítelkyni, která by jeho působení na veřejnost vylepšila.
Bridget pracuje společně s Madison, je to děvče plných tvarů a se zálibou k pestrým barvám. S Chadem se potká v klubu a společně odejdou domů. Navzdory příjemně strávenému večeru Bridget od Chada uteče a doufá, že se jen tak nepotkají. Osud tomu ale chtěl jinak.
Až na rychlý konec knihy, kde jsem měla pocit, že minimálně pár stran chybí, se mi kniha opravdu líbila. Rychlá oddychovka k odreagování.
Moc se těším na další díl o Alaně a Chandlerovi. Naštěstí nemusíme čekat jinak dlouho.

22.04.2024 4 z 5


Tři tajná přání Tři tajná přání Nikki Sloane

Opět pecka! S každým dílem čekám, že se budou příběhy zhoršovat a nebudou už tak čtivé, ale každý díl mě něčím překvapí a já je zhltnu na jeden zátah.
Na příběh submisivní Tary a Granta, který chce získat článek o exkluzivním klubu, jsem se těšila a nezklamal mne. Tařin vztah s párem Silas X Regan a touha získat partnera v podobě Granta, novináře, rugbyového hráče a cellisty, byl parádní námět.
Autorka v této sérii nešetří sexuálními scénami a rozhodně to umí podat tak, že je dobré mít při čtení po ruce partnera a využít vzrušení z knihy pro své vlastní dobro.
Pokud se člověk dostal přes prvních 5 dílů a byl spokojený, tak si tuto knihu nemůže nechat ujít, určitě ho nezklame.

15.04.2024 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Na tuto knihu jsem četla hodně kladných ohlasů. Díky čemuž mě to trochu zklamalo. Je to krásný romantický slow burn příběh vyprávěný z pohledu Salome. Mám ráda, když se střídá pohled obou hrdinů, tady mi to ale nechybělo. Čeho ale přebývalo, byly myšlenkové pochody Sal. Občas mne rušily v dialozích, např. když Rey něco řekl, pak následoval sáhodlouhý popis myšlenek Sal a až poté následovala opravdová odpověď.
I přes délku knihy se četla velmi dobře. Neobsahuje žádná velká dramata. Skoro 400str. je jen o vzniku a trvání přátelství a nějaké romantické pasáže byly opravdu až na konci. Díky tomu je ale příběh uvěřitelný a dotýká se několika témat, která ději přidávají hloubku.

14.04.2024 4 z 5


Na vlásku Na vlásku Lucy Score

Tak toto byla šílená slaďárna. Mám ráda romantické knihy a motiv byl suprový. Ani délka knihy nebyla přehnaná, byť se jedná o dílo nad 500 stran. Autorka píše velmi poutavě a není problém to skousnout rychle.
Ally byla sympatická, člověk si ji oblíbí hned od začátku. Trochu mě čílila její hrdost a téměř neochota si nechat pomoci, ale bylo to uvěřitelné a hlavně pochopitelné chování.
Naopak Dominik mě štval svým neustálým opakováním toho, že bude/je jako jeho otec a celý příběh se motal kolem tohoto přesvědčení a pochybnostem.
Celkový dojem z knihy mám ale dost přeslazený. Oba rychle zamilovaní a kromě jednoho konfliktu nic moc zajímavého. O epilogu "šťastně až do konce života" ani psát nebudu.
Celkově cením tedy autorčin styl psaní, který knihu podržel, ale co se týká děje jako takového, tak mi určitě v hlavě nezůstane.

11.04.2024 3 z 5


Zas tak moc souzeni si nejsme Zas tak moc souzeni si nejsme Meghan Quinn

Jaj. První díl byl pecka, tento díl se mu v žádném případě nevyrovná. Nebyl tak vtipný. Děj se strašně táhl a místy jsem ztracela zájem.
Kelsey mi vůbec nesedla. Beznadějná romantička, která měla pořád nějaký problém a mizerné sebevědomí.
Naopak JP jsem si oblíbila a jen díky němu jsem se občas i bavila. Jeho vztah k holubům byl super.
Nebyla to špatná kniha, ale po předešlém dílu, to bylo zklamání. Možná kdybych je nečetla hned po sobě, hodnocení by bylo vyšší.
Další díl si přečtu, ale dám si trochu přestávku, po tomto díle se mi do něj moc nechce.

09.04.2024 3 z 5


Zas tak moc ho nežeru Zas tak moc ho nežeru Meghan Quinn

Už nějakou dobu jsem se tak nenasmála u knihy jako teď.
Úžasná oddychovka, která se jednoduše a svižně čte. Je to taková romantická pohádka, ale i to občas člověk potřebuje. Žádné velké přemýšlení tady není potřeba.
Huxley je miliardář, který vlastní firmu společně se svými dvěma bratry. Není úplně otevřený lidem, bere život vážně a na zábavu nemá čas. Je velice cílevědomý a jeho ego je malinko nafouknuté. A tak když mu jeho milí bratři vytknou neschopnost uzavřít obchod s člověkem, který nemyslí jen na práci, udělá vše pro to, aby je přesvědčil o opaku. A tak najednou potřebuje snoubenku a ještě k tomu těhotnou. A tak tu máme Lottie. Ta dostane padáka od své šéfové/kamarádky, díky čemuž se nemůže odstěhovat od rodičů, nemá na splacení studentské půjčky a na třídní sraz nechce jít sama. Po falešném zasnoubení neprahne, ale řešení to je.
Lottie je za mne fakt divoška, co si nevidí do pusy a rozhodně nemá slovní zábrany. Díky tomu se s uzavřeným Huxleym dostává do hodně komických situací a jejich slovní přestřelky jsou fenomenální. Chemie mezi nimi opravdu funguje.
Tato kniha má několik plus:
1. Je čtivá...moc.
2. Je vtipná (na veřejnosti bych ji nečetla, potlačit smích je téměř nemožné).
3. Chemie mezi hlavními postavami funguje
4. Oba hrdiny si člověk zamiluje hned od začátku
5. Hezky naláká na další díl
Za mě tedy ano, povedená kniha.

05.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Bývám skeptická k propagovaným top bestsellerům, ne vždy jsou tak úžasné jak se prezentují. Musím ale uznat, že za mne je toto opravdu top kniha letošního jara v žánru young adult romantasy.
Četla jsem ji již dvakrát, jednou ve slovenštině a teď v češtině a nevím čím to je, ale prostě to celé funguje. Není to žádný náročný fantasy příběh, ale svou jednoduchostí a čtivostí člověka pohltí a nepustí dokud nedojde konci.
Violet je úžasná nedokonalá hrdinka, která se s postupem děje vyvíjí a začne si uvědomovat své vlastní místo na světě. Xaden je ten pravý sexy bad boy, o kterém chceme číst a postupně jej poznávat. Chemie mezi nimi prýštila téměř z každé stránky knihy. Už od prvních stránek je děj plný akce a emocí. A když se konečně dostaneme k drakům, tak je člověk nadšený z jejich charakterů a z celého průběhu výběru jezdců.
Co se týká často propíraného konce, zda je či není předvídatelný, tak já upřímně byla překvapená. A nutně potřebuji další díl!
Nevadí mi číst série po částech a nemám problém čekat na další díl. Tady ale nejspíš sáhnu po anglické verzi nebo alespoň slovenské verzi druhého dílu, který bude dříve než ten náš. Nevím totiž, zda mě přejde nedočkavost, která mnou teď cloumá.

03.04.2024


Moje nejoblíbenější jednorázovka Moje nejoblíbenější jednorázovka Christina Lauren

Autorky mám opravdu ráda, ale toto bylo za mne slabší.
Akademické prostředí mi úplně nesedlo a občas mi přišlo, že se dospělí lidé chovají jako puberťáci.
V první polovině knihy jsem měla chvilky, kdy mě to fakt nebralo a četla jsem to s mnoha přestávkami. Druhá polovina už odsýpala a četla se parádně.
Reida jsem si úplně nedokázala představit, což ale souvisí s mým ne zcela oblíbeným akademickým prostředím. Můj mozek mi vykresloval všechny 4 kamarády jako nerdy a ti prostě sexi nebývají.
Mel mi byla sympatická od začátku. Její neschopnost se otevřít chápu a líbilo se mi, že se dopracovala k řešení svého stavu.
Celá záležitost se seznamkou je podána jako lehčí téma a díky tomu je příběh romantický a bez velkých zvratů.

22.03.2024 3 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Ze začátku jsem se trochu bála, že hrdinka bude introvertní dívka a naštěstí se to rychle vyjasnilo a Tru mě příjemně překvapila a moc se mi líbila.
Liam je ten pravý bad boy. Mafián každým coulem, temný, nebezpečný, tajemný, řádně sexy a od začátku je jasně zaláskovaný.
V polovině knihy jsem byla zklamaná a tušila jsem konec příběhu. Jaké bylo ale mé překvapení, když se děj začal vyvíjet úplně jinak. Konec byl na mne trochu překombinovaný, ale v zásadě mi to až tak nevadilo. Už se těším na díl o Killianovi.

19.03.2024 5 z 5


Mizera Mizera L. J. Shen

Příběh Cilliana se mi líbil o něco více než předchozí díl s Hunterem.
Muž bez emocí. Bostonský mizera s nedobrou pověstí bezcitného člověka. Jak si image vylepšit? No přece sehnat si fajnou manželku.
Persephona je učitelkou mateřské školy. Věčná romantička věřící v lásku do konce života. Vdaná za parchanta, co jí nechal vysoký dluh a vymahače za krkem. Její šancí vyřešit dluh i konec manželství je právě Cillian, do kterého je zamilovaná odjakživa.
Jenže volba manželství s bostonským mizerou je jen obchod a dle něj se mají chovat.
Kniha se četla velmi svižně a líbila se mi. Odůvodnění Cillianova chování bylo pro mne nepředvídatelné a tedy i zajímavé. Nechci spoilerovat, a tak tomu říkejme "problém". Docela by mne zajímalo, zda tento "problém" je opravdu možno řešit způsobem, který Cillian zvolil a také zda je konec, jaký autorka zvolila, vůbec reálný bez nějakého návratu "problému".
Shen mám moc ráda a tento díl se ji dle mne podařil. Už se moc těším na díly o Samovi s Aisling a o Emmabelle s Devonem.

19.03.2024 5 z 5


Ochrana tygra Ochrana tygra Anna Lowe

Na díl s tygřím měňavcem Cruzem jsem se moc těšila a docela mne zklamal.
Nebylo to špatné. Svým způsobem je to srovnatelné s předchozími díly, ale nějak mě to nechytlo.
Doufám, že díl se Silasem bude lepší a konečně se dozvíme víc o majiteli panství a o nepřátelích našich měňavců.

17.03.2024 3 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

(SPOILER) Tento díl se mi líbil o malinko víc než ten první.
Nessa je nejmladší dcerou irské mafie. Od rodinného podnikání se drží nejdál co to jde. Studuje vysokou a věnuje se baletu. Je to hodná, čistá duše, stydlivá a jemná bytost.
Miko je netvor se vším všudy. V prvním díle jsme byli svědky smrti Řezníka, Mikova otce. Teď Mikolaj netouží po ničem jiném než po pomstě. Chce zničit nejen rodinu Griffinů ale i rodinu Galo. Prvním krokem je unést miláčka rodiny Nessu.
Líbilo se mi, že na rozdíl od předchozího dílu, byl vývoj vztahu mezi Nessou a Mikem postupný. Ze začátku se nenáviděli a neviděli na sobě téměř nic dobrého. Postupně se objevují chvíle, kdy se přitahují jako magnety, ale stále je tam nenávist. Až si nakonec uvědomí, že se nenávratně změnili.
Osobně mi povaha Nessy moc neseděla. Od mafiánské dcerky očekávám aspoň nějakou vyřídilku. To že se ani slovně nebránila mě neuvěřitelně štvalo.
Nicméně se příběh moc hezky četl. Provázání s baletem bylo moc příjemné a tvorba adaptace Krásky a zvířete do děje krásně sedla.
Jediná věc, která mi přišla líto, bylo rychlé vyřešení ruského problému.
Každopádně na další díl se moc těším. Doufám, že se brzy dočkám dílu s Rionou, protože miluji silné ženy. Ale pokud se nemýlím, tak nás před ní čeká díl s Nerem a poté s Dantem.

11.03.2024 5 z 5


Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

Na tuto knihu jsem se moc těšila a rozhodně nezklamala. Když srovnám všechny 4 díly, tak nejvíce se mi líbil 3.díl, ale i tento byl super.
Nepřístupný miliardář, ředitel a majitel bezpečnostní firmy, mistr kybernetických útoků, monstrum nevěřící v lásku. A hodná, milá, introvertní influencerka, trpící úzkostmi se stalkerem za zády.
Už od začátku člověk tuší průběh děje, ale ničemu mi to nevadilo, bylo tam několik okamžiků, které mne překvapily a ačkoliv má kniha přes 600 stran, tak jsem se nemohla od čtení odtrhnout.
Chemie mezi Christianem a Stellou prýštila téměř z každé stránky, intimní scény byly parádně napsané, ostatně stejně jako v předchozích dílech. A i zápletka se stalkerem byla zajímavá a pořád jsem přemýšlela, kdo by to tak mohl být.
Chování Christiana bylo značně za hranicí zákona a mě se to moc líbilo.
Pokud se vám líbily předchozí díly, tak určitě se čtením neváhejte, budete spokojeni.

10.03.2024 5 z 5


Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Po přečtení prvního dílu, jsem už věděla, že nemám očekávat žádnou pohádku, ale temný příběh plný vášně a násilí. A tak to taky bylo.
Tristan je mladší bratr krále Michaela a netouží po ničem menším než jeho koruně. Sara je dcerou zesnulého vévody, jehož smrt zapříčinil rod Faasů a tak si Sara žádá pomstu na členech královské rodiny. Plánem je se stát královnou země a manželkou krále Michaela a pak s nimi skoncovat.
Ale jak už to bývá ne vše je takové jak se zdá a člověk míní, život mění.
Zjizvení je originální příběh, který mne polapil a držel až do konce. Velmi čtivá kniha plná neotřelých postav. Žádná změna ze zlého padoucha na super hrdinu se nekoná a mě se to taak moc líbilo.
Doporučuji všem, co mají rádi dark romance se spoustou intrik, zvratů, násilí a sexu. Jen do toho!

09.03.2024 5 z 5


Lovec Lovec L. J. Shen

Hunter jako playboy, zbohatlický synek s klasicky úděsnou rodinou a bez jakýchkoliv životních cílů se jednoduše dostává do mediálně propíraných problémů. Díky tomu je otcem donucen držet půl roku celibát, studovat ve večerní škole a zároveň pracovat v rodinné firmě. Aby na něj bylo dohlíženo přesvědčí Sailor, aby se k němu nastěhovala a dělala mu "chůvu". Sailor je docela divoká, cílevědomá holka, která není žádná kráska a její sebevědomí má značné mezery.
Musím uznat, že mi že začátku Hunter lezl na nervy svým chováním, ale zároveň jsem se musela smát jeho slovním obratům a vzniklým situacím. Jeho chování bylo ale k danému typu knihy předpokládané. Mrzelo mě, že Sailor byla šedá myška, vzhledem k tomu, koho měla za rodiče (nicméně kdybych nečetla Sparrow, tak mi to divné nepřijde).
Oboum se vyvíjely osobnosti zároveň s průběhem děje. A moc se mi to líbilo. Přestože, ze začátku žádná velká chemie z páru nečišela, tak na konci prostě k sobě patřili.
Pokud má někdo rád L. J. Shen a její příběhy, tak jej určitě ani tento nezklame. Velmi čtivá oddechovka.

08.03.2024 5 z 5


Vlk Vlk J. R. Ward (p)

(SPOILER) Nooo, takžeee, hmm...nevím. Co mi to ta milovaná Wardová dělá?
Druhý díl série a ačkoliv mi přišel lepší než první, tak i tady mi chyběla propracovanost. Přesun a chybějící vysvětlení fungování vězení mě štve už od prvního dílu a tady se taky nic moc nevysvětlilo.
Lucan je hybrid vlka a upíra a uvězněný je kvůli tomu co je. Jeho úkolem je uzavírat obchody s drogami, které vyrábí vězni. Díky tomu se potkává s Rio, která má svůj cíl a je ochotná vsadit vše pro jeho splnění.
Na vlkana jsem se strašně těšila a jeho osobnost nezklamala. Nicméně je již druhým nehlídaným vězněm, který by rád zrušil celé vězení a přesto ho nenapadne vyhledat pomoc z venčí. Vlastně by mi stačila jen zmínka, že to zkusil, ale ho to ani nenapadlo. Těšila jsem se na nějaké ty vlčí pasáže, ale krom jednoho roztrhaného hrdla se vlk moc neprojevil. Když se Rio dozví, že je Lucan vlk a upír zároveň, tak je sice hezké, že se ho nebojí, ale aspoň náznak nějaké zvědavosti, co to vlastně znamená, by mi přišel reálnější.
Abych ale nebyla jen negativní, což by nebylo vůbec fér, musím uznat, že jako vždy byl příběh velmi čtivý. V minulém díle mi Rhage přišel nadbytečný, tady jsem byla ráda za vsuvku v podobě Vishouse a Butche, kteří do děje zapadli jak měli. Svým způsobem Wardová nevystupuje ze své komfortní zóny a tak nás nemůže žádná další kniha zásadně překvapit, ale ani to nebude žádný propadák.

05.03.2024 3 z 5


Šakal Šakal J. R. Ward (p)

(SPOILER) Autorku mám moc ráda. Bratrstvo černé dýky jsem přečetla všech 20 knih po sobě a problém to pro mne nebyl, protože příběhy byly chytlavé a parádně na sebe navazovaly. Nápad s vězenským táborem se mi moc líbil, ale už to není taková pecka jako původní BČD. Spojitost s bratry mi už přijde vsazená na sílu a zbytečná.
Šakal je sto let zavřený za něco, co neudělal a přestože by se mohl z vězení sám dostat, tak má důvod zůstávat.
Nyx je silná a bojovná žena, co po padesáti letech získá nápovědu, kde by mohla být uvězněna její sestra. Neváhá a vydá se ji hledat.
Vztah Šakala a Nyx nebyl překvapením, tak jako všichni hrdinové autorky se uvidí, zamilují na první dobrou, chvilku si to nepřiznávají a odolávají a pak hop šťastně až do smrti. Nicméně to mi nevadí. Člověk s tím tak nějak počítá, ale tentokrát mi chyběla větší promyšlenost děje. Proč když nebyl Šakal hlídaný (krom sčítání jednou za den) nehledal pomoc mimo vězení? Jak tak velká dlouhověká komunita upírů může zapomenout na obrovský objekt s 2,5tis. vězni (nájezdy byly jen před pár lety)? A jak můžou byť jen polovinu z nich přestěhovat za jeden den bez povšimnutí? Těch jak a proč bylo po víc a pokud nad tím člověk úplně nepřemýšlí, tak se to čte velmi dobře a rychle. Vlastně ani nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Myslím, že jsem čekala víc a proto jsem teď zklamaná, přestože v porovnání s jinými, žánrově podobnými knihami, patří tato pořád mezi ty lepší.

05.03.2024 3 z 5


Ricci Ricci Marcy Jell

Musím říct, že ještě rok nazpět jsem se českým a slovenským autorům vyhýbala. Postupně ale zjišťuji, že to byla chyba. Jezdci apokalypsy se mi moc líbí a to zejména jejich jednoduchostí a lehkostí čtení. Není to žádné veledílo, ale jednohubka na jeden den, při které se člověk odreaguje.
Ricci se po smrti matky svého dítěte, musí o syna začít starat, a tak najme chůvu. Nathalia nepřišla ale jen tak, byla nastrčená otcem jezdců a prahne po pomstě za své rodiče. Nic ale není jak se zdá a Nat svůj postoj přehodnocuje.
V celé knize mi chyběla propracovanost děje mimo Ricciho a Nat. Přestože je to už třetí kniha, tak o organizaci jezdců jako takových nebo jejich historii nic nevíme. Boj o flash disk je taky dost zjednodušený.
Nicméně se kniha moc dobře četla, chemie fungovala a soudržnost bratrů Delaney je moc příjemná.
Už se moc těším na Hectora a jen doufám, že když Ricci byl nejslabší díl ze tří, tak snad poslední bratr nezklame.

19.12.2023 4 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Do knihy jsem se pustila v rámci čtenářské výzvy.
Vasilisa je vtažena do úplně jiného světa než byla dosavaď zvyklá díky svému otci, mocnému časodějci. Do světa o kterém vůbec nic neví. K mé nelibosti se ji neustále vysmívali a nikdo jí nic nevysvětlil.
Vasilisa ale i ostatní postavy mě občas štvali a musela jsem si neustále připomínat, že mají 13 až 16 let a nemůžu po nich chtít dospělé chování.
Celkově je to čtení pro opravdu mladé čtenáře a věřím, že ve 13 letech bych byla opravdu nadšená. Teď o 20 let později už to taková hitparáda není, ale pořád se to čte dobře a docela mě láká i další díl.

26.11.2023 4 z 5