Zjizveni

Zjizveni https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525605/bmid_zjizveni-65454c3bc0ba2.jpg 4 98 20

Never After série

< 2. díl

Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě – vítejte ve světě, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírá, kde naši hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Princ Tristan Faasa neměl nikdy usednout na trůn. To byl vždy úděl jeho bratra Michaela, který Tristana celý život trápil. Když se Michael po smrti otce chopí trůnu, Tristan je připravený mu to překazit. Pak však na hrad dorazí Sara B. a Tristan se náhle octne uprostřed zcela jiné války. Války, která ho donutí začít pochybovat o tom, na čem skutečně záleží – na koruně, či na ženě, která si ji má co nevidět nasadit? Sara má jasný plán. Vdát se za krále a vyhladit rod Faasů. Nepočítala ale s tím, že jí úkol znesnadní zjizvený princ. Je nebezpečný. Zakázaný. A je jedním z těch, které má zavraždit. Ale hranice mezi nenávistí a vášní se postupně ztenčuje, a zatímco na povrch vyplouvají dlouhou ukrytá tajemství, Sara si přestává být jistá, komu může věřit. Čemu dá přednost – pomstě, nebo padouchovi, do kterého se nikdy neměla zamilovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Scarred


více info...

Přidat komentář

MAU256
22.04.2024 2 z 5

Nemůžu říci, že by nebyla knížka čtivá, ale něco mi tam prostě vadilo asi stejně jako u předchozího dílu. Prostě toto čtení není pro každého, autorka nás hned na začátku upozorňuje, a já patřím zřejmě do té kategorie, co se přiklání k "za mě ne".

aneta8wdx
20.04.2024 4 z 5

Serie Never After mě dost baví. Inspirace pohádkami v temném pojetí je hodně zajímavá. Ovšem musím se naučit přistupovat ke každému příběhu opravdu zvlášť. V tomto světle mě tato kniha nedostala tak, jako první díl. Ale i tak mě příběh bavil.


Annabelle
18.04.2024 5 z 5

Po mém zklamání z prvního dílu série Never After s názvem Lapeni, jsem byla ke knize Zjizveni už od začátku skeptická. Přece jenom se mělo jednat o retelling Lvího krále, což už ten fakt je bruslení na tenkém ledě, protože Lví král je zkrátka Disney legenda. Ovšem stačilo mi pár stránek a příběh o temném princi a jeho vyvolené mě pohltil a kupodivu mi tenhle retelling opravdu sedl.
 
Zjizvený a temný princ Tristan Faasa je správný tragický hrdina, tedy v tomto případě spíše padouch, který vidí pod pokličku intrik v království a moc dobře ví, že jeho starší bratr – král Michael rozhodně není takový, jak se prezentuje. Je proto třeba krále svrhnout a nastolit takovou vládu, aby se i chudé hyeny měly dobře. Tristanův plán se lehce otřese, když na dvůr Faasů přijíždí budoucí manželka jeho bratra Sara, která se Tristanovi chtě nechtě dostane pod kůži. A tak začíná příběh intrik, tajemství, brutalit, touhy po pomstě a lásky, která se zpočátku zdála nemožná.
 
Oproti Lapeni naštěstí nebyl příběh tak brutální a prošpikovaný erotikou, spíše její lehčí formou, jiskřením a provokacemi. Sara byla, na rozdíl od Wendy, velmi cílevědomá, inteligentní nebojácná, a především hnaná pomstou a touhou po smrti svých nepřátel v jejichž říši se najednou ocitla. Díky tomu mi přišla jako skvělá postava, a ne naivní děvče. Mezi ní a Tristanem se pomalu a uvěřitelně začal rodit silný vztah, který pak klíčově ovlivnil dění v celé říši.
 
Příběh měl velmi dobrý spád, skvěle gradoval a dostal zajímavé zakončení, kde byla nečekaně zapojena ta nejdůležitější postava Lvího krále, která byla v tomto příběhu skutečně roztomilá a později slibovala lepší zítřky. Zjizveni si mě opravdu získali na plné čáře.
 
4,5/5

miloslava3256
17.04.2024 3 z 5

Přemýšlím jak knihu vystihnout, něco mi tam chybělo. Ale zas byla mi milejší než první díl. Hodnocení tak 3,5. Vzhledem k tomu, že to byl smyšlený svět, tak mi ani nevadilo, že se prostředí tváří jako období novověku vs automobily. Přes některé pasáže jsem se musela vyloženě prokousat a jiné jsem zhltla. Intriky, tajemství, zajímavý příběh, postavy vzhledem co je utvořilo, tak zapadaly do scény a nijak mi to nevadilo.

Raislin
13.04.2024 3 z 5

Ani tady nemůžu říct, že bych byla z příběhu nějak nadšená. Stejně jako první díl, je zde velké množství brutálních scén. Hlavní hrdinové mi vůbec nebyli sympatičtí. Lezlo mi na nervy, jak je násilí neustále vzrušuje. Toto můj šálek kávy není.

DreamerX9
11.04.2024 4 z 5

První díl se mi vůbec nelíbil říkala jsem si, co to je za hrozný pasquill napodobující pohádkovou klasiku. U téhle knihy to ale bylo trošku jiné A nějakým Zvláštním způsobem mi kniha nyní sedla. Jistě postavy jsou jednoduché zvrácené a děj je poměrně předvídatelný. Zároveň se mi líbí že na začátku knihy je uvedeno, že nejde o fantasy ani vlastně o retteling ale čistě inspiraci klasickým lvím králem. Myslím že tuhle knihu člověk musí brát opravdu s nadsázkou.

"Jednota je naše síla, svár náš pád"

NicaCola
09.04.2024 3 z 5

Nemůžu dát víc hvězdiček než tři. Prostě to nejde... hrozně mi v tomto díle chyběl popis doby, ve které se příběh odehrával, takže jsem si v jedné chvíli představovala středověk (hrady, králové, princové, nabírané šaty) a najednou se tam objeví auta a novináři.
Chemie mezi Sarou a Tristianem skoro nijaká, jejich chování bylo zvláštní a zmatené. Tristianův pen*s byl v knize zmíněn asi 35x a celkově se mi jejich vztah nelíbil. Hlavní postavy nemáte šanci si oblíbit nebo si na ně udělat nějaký názor, protože jsou naprosto prostoduché.
Na druhou stranu vím, že mi kniha zůstane dlouho v hlavě... hlavně ty šílené, "darkromancesex" scény :-D

Njangu
07.04.2024 3 z 5

Tak tohle se opravdu nepovedlo. První díl nebyl špatný, ale tohle nebylo o ničem.
Ze začátku chybí popis období a světa a tak nějak se nemůžu začíst a vystavět si příběh, pak nějaký příběh naskočí, ale tohle bylo téměř bez děje.
Má to prvky fantasy, ale dějově to nesahá fantasy ani po kotníky. Má to prvky erotiky, ale opět z tohoto pohledu nic moc.
Autorka se pokusila pravděpodobně napsat fiktivní dark romanci na pozadí fiktivního světa. Ale za mě se to teda moc nepodařilo. Hlavní postavy téměř bez chemie.
Vím že jdu proti proudu, ale žádné nadšení z téhle knížky nemám.

lena.o.knihach
18.03.2024 5 z 5

Na druhý díl série Never After jsem se moc těšila. Proč? Protože Lví král je můj nejoblíbenější animák a na zjizvenou postavu v hlavní roli temné romance jsem byla hodně zvědavá. A víte co? Já se do toho úplně zamilovala.

Věděla jsem, že mi knížka uteče. Už Lapeni se mi četli skvěle, ale postavy mi moc nesedly, což se ovšem v tomto případě říct nedá.
Tristan Faasa. Zjizvený princ. Má jediný cíl - svrhnout svého bratra Michaela a zaujmout jeho místo s korunou na hlavě.
Jenže pak se objeví Sara (králova nastávající) a vše zkomplikuje.

Ve vyprávění se střídají pohledy hlavní dvojice a bylo to naprosto boží! To, co se mezi nimi odehrávalo.. nemám slov. Napětí by se dalo krájet, kdykoli se střetli očima.
Oblíbila jsem si ale i vedlejší postavy a usmívala se, když se objevil Simon.

Po první knize jsem ani nedoufala, že by mohla přijít taková pecka. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout a hltala každou stranu. Vyznačila jsem si pár ikonických scén, ke kterým se budu ráda vracet.

V této knize nenajdete hodného klaďase a než začnete číst, musíte to vědět. Tristan je nebezpečný, krutý, narušený, zkrátka a doslova šílený a Sara se od něj moc neliší. Jsou pro sebe jako stvoření a stojí za to je poznat.

#spoluprace @knihydobrovsky

TerryDee
17.03.2024 5 z 5

Líbí se mi, že to je i není retelling na Lvího krále. Tuhle pohádku mám ráda, takže jsem byla zvědavá, jak tohke autorka zpracuje. A to, co jsem dostala, se mi líbilo, jako že hodně líbilo.

"Jednota je naše síla, Svár náš pád."

Jestli jsem si myslela, že jsem podlehla Hookovi, tak to jsem ještě nepoznala Tristana Faasu. Musím vám říct, že mě očaroval. Jak svými jizvami, temnotou, tak i tím částečným světlem v něm. Zkrátka jsem jeho. Navždy.

"Pravdou je, že jsem tvůj. Zcela. Nevysvětlitelně. Bolestivě. Bezpodmínečně." Přesune mou ruku a přitlačí si dýku k hrdlu. "A pokud potřebuješ obětovat mou duši, abys dokázala žít s tou svojí, udělej to."

Sára není žádná křehká květinka. Ale je to bojovnice za to, co považuje za správné. Má jasný plán, vzít si krále Michaela z rodu Faasů a následně jej zneškodnit. Ale nepočítala se Zjizveným princem, Tristanem. Ten je nebezpečný, zakázaný, ale svým způsobem zajímavý a tak lákavý. A naopak to platí též. Tristan mám svůj plán a nic jiného ho nezajímá, až s příchodem Sary se situace jaksi zkomplikuje.

Knihu jednoznačně doporučuji. Dostane nevšední a zajímavý příběh. A zejména pak Tristana.

"Tohle není láska. Tohle je posedlost. Šílenství. Spása."

kristy.books
14.03.2024 4 z 5

Príbeh inšpirovaný Levím kráľom? To som si nemohla nechať ujsť! Navyše, prvý diel tejto série sa mi dosť páčil, a to ma tiež navnadilo na prečítanie dvojky. Kniha Zjizveni nie je žiadna rozprávka, je to drsný príbeh o zrade, pomste, intrigách, strate blízkeho človeka, no i druhej šanci a láske. Opäť som si čítanie užila, aj keď musím povedať, že jednotka mi sadla o niečo viac.

Sara nebola žiadna krehká kvetinka, a to sa mi na nej páčilo. Navonok mohla pôsobiť nevinne, ale keď bolo treba, vedela vytiahnuť pazúriky a mnohých poriadne prekvapiť. Je však pravda, že v prítomnosti Tristana sa z nej skôr stávala taká krotká mačička, ktorá sa nechala opantať jeho vplyvom.

Tristan bol pekný hajzlík, miestami by sa dalo povedať až psychopat a rozhodne by ste ho nechceli naštvať. Nemal problém zabiť človeka a mnohé vraždy si aj dosť užíval. Taktiež na to využíval dosť drsné praktiky, pri opise niektorých som sa necítila zrovna najlepšie. Ale, zároveň mal v sebe niečo, čo ma k nemu priťahovalo... nebezpečný, tajomný, krutý, no i zlomený a milujúca... jednoducho kombinácia, ktorej sa ťažko odvoláva. Zároveň rozumiem tomu, že táto postava nemusí každému sadnúť.

Medzi týmito dvoma to od začiatku iskrilo a ja som si užívala, ako sa postupne zbližovali a ako sa Sara dostávala Tristanovi pod kožu a nechcene ho prinútila zmeniť pohľad na niektoré veci. Ona v ňom zasa našla ochrancu, na ktorého sa vždy mohla spoľahnúť.

Samozrejme, nechýba tu ani, nazvime to, akčná zápletka. Boj o kráľovstvo, vzbura, snaha o zlepšenie podmienok na život, túžba po pomste, démoni z minulosti, intrigy na kráľovskom dvore, zbavovanie sa nepriateľov a ľudí, ktorí stáli v ceste plánom... miestami to bolo fakt drsné, ale vôbec mi to nevadilo, práve naopak. Mám rada takúto kombináciu s romantikou.

Ekniha.
14.03.2024 4 z 5

Retelling?! Jasné ze to chcem čítať .. tu máme retelling na levieho kráľa..tak poďme na to..ale

Asi pôjdem proti múru ale táto kniha ma rozpoltila.. normálne po dočítani som rozmýšľala či sa mi to páčilo alebo nie

Dark v každom smere.. čierna ako duša Tristana tak surové, drsné .. temné.. brutálne..

Normálne som čakala že Tristan je schopný všetkého aj ublížiť Sare
V tejto knihe to išlo so mnou ako na horskej dráhe.. začiatok super stred no a koniec to opäť vyskočilo

Dostaneme tu ozaj morálne šedeho darebáka so všetkým a bez pozlátka.. dostaneme odpovede pochopíme prečo ale miestami som mala pocit že Tristan je proste druhý Johny Wick

v konečnom dôsledku super ale viac sa mi páčil 1.diel

JaAnička
13.03.2024 3 z 5

Tahle temně romantická kniha, jež svým nábojem spíš připomíná thriller o posednutém psychopatovi, vám netradičně nabídne příběh o "Scarovi" a té zvláštní dívce - Sáře.

Já se musím hned na začátku přiznat, že Lví král je má oblíbená pohádka, zejména díky Timonu a Pumbovi, na jejichž ztvárnení jsem se opravdu těšila ...ale vlastně jsem se jich skoro vůbec nedočkala...což v konečném důsledku nevadí - není to příběh o nich.

Při hodnocení mám trošlu problém s tím, co o tom říct...asi ale začnu tím, že jsem čekala něco trochu lepšího, tedy nemyslete si, že by ta kniha byla špatná, ale po Lapeni, jsem z ní zklamaná. Nějak mě neoslovily postavy (rozhodně ale nebyly špatné - ale minimálně Sára mi vůbec nesedla), ani ten samotný příběh, u jehož čtení mi častokrát utíkaly myšlenky k práci, vaření, uklízení apod. (opět ale nebyl špatný, celý ten nápad s hyenami byl fakt zajímavý), ale prostě...nějak mi to nesedlo tak, jak jsem si přála.

Po dočtení mi zůstala hlava plná otázek ohledně "Simby", sice jsem se odpovědí nedočkala, ale to asi nevadí...třeba příště.

GalaxyR
10.03.2024 3 z 5

Sice mi trvalo knihu přečíst, ale ne z důvodu, že by mě nebavila, spíš nebyl čas. Každopádně jsem si od začátku říkala, že je to skvěle napsané, s pohádkově laděným příběhem zasazeným do fantasy světa bez magických prvků, což mi nevadilo, dodávalo to příběhu jiskru.
Líbila se mi chemie mezi Tristanem a Sarou, přeci jen z nepřátelů milenci je má oblíbená zápletka a všechno fungovalo jak má. Vedlejší postavy byly trochu ploché, snad až na malého Simona a strážce Timothyho.
V poslední třetině knihy (když konečně došlo na nestoudnosti) se to ovšem začalo kazit. Najednou vztah mezi hlavními postavami působil přehnaně, a žalostně posedlý Tristan a touze se poddávající Sara ztratily své kouzlo. Sex byl divný... Kdo má v hlavě romantické poetické myšlenky zatímco se oddává zuřivým tělesným radovánkám? Závěrečné vyuzlení bylo na můj vkus trochu umělé, ale dejme tomu...

Katebe
09.03.2024 5 z 5

Po přečtení prvního dílu, jsem už věděla, že nemám očekávat žádnou pohádku, ale temný příběh plný vášně a násilí. A tak to taky bylo.
Tristan je mladší bratr krále Michaela a netouží po ničem menším než jeho koruně. Sara je dcerou zesnulého vévody, jehož smrt zapříčinil rod Faasů a tak si Sara žádá pomstu na členech královské rodiny. Plánem je se stát královnou země a manželkou krále Michaela a pak s nimi skoncovat.
Ale jak už to bývá ne vše je takové jak se zdá a člověk míní, život mění.
Zjizvení je originální příběh, který mne polapil a držel až do konce. Velmi čtivá kniha plná neotřelých postav. Žádná změna ze zlého padoucha na super hrdinu se nekoná a mě se to taak moc líbilo.
Doporučuji všem, co mají rádi dark romance se spoustou intrik, zvratů, násilí a sexu. Jen do toho!

KnihypodleTerky
07.03.2024 5 z 5

Série Never After čerpá inspiraci z klasických pohádek a mýtických příběhů. Ale pozor! Knížky jsou plné vášně a násilí. Proto je lepší číst tuto sérii pokud vám už bylo 18 Zjizveni jsou příběhem inspirovaným Lvím králem. Po smrti otce na trůn usedne Michael, ale jeho mladší bratr Tristan je odhodlaný mu to překazit. Pak ale na hrad dorazí Sára a Tristan se ocitne úplně v jiné válce. Sára má svůj jasný plán - chce si vzít krále a vyhladit rod Faasů. Nepočítala však s tím, že potká Zjizveného prince. Je nebezpečný a hlavně také jedním z těch, které má zabít. Hranice mezi vášní a nenávistí se postupně ztenčuje a Sára si přestává být jistá komu má vlastně věřit. Čemu dá přednost? Pomstě nebo padouchovi, do kterého se nikdy neměla zamilovat?

Na začátek bych chtěla moc poděkovat @knihydobrovsky a @sberatelka.knih za zaslání mi knížky na recenzi!

Kniha Zjizveni je druhým dílem Série Never After. Po dočtení prvního dílu jsem hned věděla, že si musím přečíst i druhý díl! Je sice pravda, že jsem se trošku bála, že se mi nebude líbit, ale nakonec jsem ráda, že jsem se do knížky pustila

Příběh se volně inspiroval Lvím králem, kterého jsem jako malá zbožňovala Proto jsem byla hodně zvědavá, jak se s tím autorka popasuje.

Děj mě moc bavil, postavy jsem si naprosto zamilovala a knížku jsem díky čtivosti přečetla během dvou dnů. Od začátku do konce byla knížka napínavá a plná zvratů, což jsem opravdu ocenila Jsem ten typ čtenáře, který má rád „když se něco děje

Pokud se vám od autorky líbila knížka Lapeni, tak si myslím, že se vám bude líbit i tato. Možná i o něco víc Díky krátkým kapitolám a střídání pohledů Tristana a Sáry jsem knížku nemohla odložit. Sára sice působí jako křehká slečinka, ale zdání klame. Je to velká, odhodlaná bojovnice, která se rve za spravedlnost. A Tristan..to je kapitola sama o sobě Jeho postava byla tak skvěle napsána, že jsem si ho totálně zamilovala.

Podtrženo sečteno, pokud je dark romance váš šálek kávy, rozhodně Zjizveni zkuste. Já osobně mohu za sebe knížku doporučit


5/5

Matri
06.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha sa mi na jednej strane páčila asi viac ako Lapni, no na druhej strane k nej mám množstvo výhrad...
Sara a Tristan sa k sebe naozaj dokonale hodia - obaja sú bezcitní voči nepriateľom, ale súčasne veľmi súcitní ľudomili. Tá krutosť, s akou sa ale správal Tristan ma miestami až zarážala a vravím si, že to už je naozaj moc! Napríklad, ak dokázal trestať svojho najlepšieho (jediného) priateľa Edwarda tak, ako to urobil naozaj nechápem ako mu môže ostať verný!? Niektoré situácie boli pre mňa naozaj až nepochopiteľné :-/
Až do posledných cca 100 strán som bola vcelku spokojná, ale potom sa to skomplikovalo, každého aspoň 2x uniesli, v druhej kapitole vyslobodili a v tretej všetko ukončili.. Za mňa dosť hrrr..
Aby som zas nevyznela, že sa mi to nepáčilo - chémia medzi Sarou a Tristanom a ich pozvoľné budovanie "vzťahu/posadnutosti" boli naozaj dobré. Verila som im to a ich strety si užívala.
Každý diel tejto série je tak iný, až naozaj neviem čo čakať :))
Tentokrát slabšie 4*

"Pravdou je, že jsem tvůj. Zcela. Nevysvětlitelně. Bolestivě. Bezpodmínečně.“ Přesune mou ruku a přitlačí si dýku k hrdlu. „A pokud potřebuješ obětovat mou duši, abys dokázala žít s tou svojí, udělej to."

Bryel
03.03.2024 4 z 5

„Je to lovkyně, která předstírá, že je kořist. Ona je hotové umělecké dílo. Takové, které by mělo viset v galeriích a které by měli všichni uctívat. Dokonalý druh umění. Moje."

Jsem poněkud rozpolcená tím, jak hodnotit. Na začátku jsem si říkala, že se jedná o temnou pohádku pro dospělé, ale v určitém momentu příběh razantně ztemněl na úplně novou úroveň. Samotný příběh je lehce inspirovaný Lvím králem, je jednoduchý a neoriginální, ale četl se lehce.
Hlavní "hrdina" Tristan je zvrácený s výraznými sadistickými sklony. Jemně řečeno. Hlavní hrdinka Sára je intrikující dívka vycvičená pro krvavou pomstu. Celkově se nejedná o zrovna zdravý vztah, ale obě postavy se dobře doplňují a harmonizují spolu. Dobrá chemie, dobré jištění.
Je to vážně dark romance, kde se nad vraždami vlastně nikdo ani nepozastaví. Pár věcí v ději je třeba brát s velkou nadsázkou. Ale lhala bych, kdybych tvrdila, že mě kniha nebavila. Hodnotím trošku slabšími 4*.

„Tvrdíš, že jsem krásná?“
„Tvrdím, že bys člověka dohnala k šílenství. Že by pro tvůj úsměv srovnal celý svět se zemí.“

katasokolov
03.03.2024 4 z 5

4/5*

Hlavní hrdina je docela osvěžující knižní postavou, jelikož nedělá nic pro dobro okolí, ale jen pro své vlastní snahy a cíle, které končí na královském trůnu.

Takže, pokud k životu nepotřebujete kladné a čistě bělostně skvoucí charaktery, pak se nechte unést zjizveným princem, který kouří hašiš, je celý potetovaný a z jeho pusy padá jedna sprostost za druhou . Pozor, má ale i uměleckou duši.

Nakonec si najde i svoji polovičku, která ho skvěle doplní. Děj měl spád, byly tam boje, sváry, politika, tajemství i milostný příběh s pomalejší tendencí (tedy tak do poslední třetiny knihy ).

Od autorky se mi zatím z této série líbily obě knihy, takže se určitě nebráním ani pokračování.

Narážky na Lvího krále tam byly, ale autorka to zdárně přeskládala a vytvořila zajímavý svět.

Plus musím velmi pochválit epilog, konečně jednou něco neskončilo stylem - vzali se, měli kupu dětí a jen díky nim se cítili naplnění a našli smysl života .

Zajímavá se může jevit taky představovačka našich hlavních hrdinů na samém závěru knihy. Je to takový dotazníček.

Tess_BooksNerd
02.03.2024 5 z 5

"Jednota je naše síla, Svár náš pád."

Tato kniha byla ještě lepší, než první díl. Pohádka Lví král je jednou z mých nejoblíbenějších už od dětství, znám každé slovo nazpaměť a spisovatelka tento příběh vzala, s dokonalou grácií překroutila a vytvořila z toho svět, v němž Zjizvený princ zobrazuje všechno, čím byl Scar, jen mnohem mnohem zvrácenějším způsobem. Kniha je plná agrese, erotiky, lží, intrik a násilí. Série mě naprosto uchvátila a doufám, že další díl vyjde co nejdříve.

Jejich vztah byl provázen nenávistí a svárem.
Prvnímu synovi lidé se klaněli,
druhého ovšem se raději stranili.
Starší z těch bratrů měl zdědit korunu, až najde královnu, smí zůstat na trůnu.
Mladší byl divokou povahou znám, životem musel se protloukat sám.
Králova snoubenka nevinně vypadala, s příchodem noci však s temnotou laškovala.
Zapomněla na svůj cíl a hlavu ztratila, tajemství splétala a plány své hatila.
Zásnuby s novým králem pro ni neznamenaly nic, neb její srdce, získal si Zjizvený princ.

Autorovy další knížky

2023  77%Lapeni
2024  81%Zjizveni

Kniha Zjizveni je v

Právě čtených4x
Přečtených124x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce131x
Chystám se číst155x
Chci si koupit56x
dalších seznamech6x