Zjizveni

Zjizveni
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525605/bmid_zjizveni-65454c3bc0ba2.jpg 4 160 160

Never After série

< 2. díl >

Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě – vítejte ve světě, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírá, kde naši hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Princ Tristan Faasa neměl nikdy usednout na trůn. To byl vždy úděl jeho bratra Michaela, který Tristana celý život trápil. Když se Michael po smrti otce chopí trůnu, Tristan je připravený mu to překazit. Pak však na hrad dorazí Sara B. a Tristan se náhle octne uprostřed zcela jiné války. Války, která ho donutí začít pochybovat o tom, na čem skutečně záleží – na koruně, či na ženě, která si ji má co nevidět nasadit? Sara má jasný plán. Vdát se za krále a vyhladit rod Faasů. Nepočítala ale s tím, že jí úkol znesnadní zjizvený princ. Je nebezpečný. Zakázaný. A je jedním z těch, které má zavraždit. Ale hranice mezi nenávistí a vášní se postupně ztenčuje, a zatímco na povrch vyplouvají dlouhou ukrytá tajemství, Sara si přestává být jistá, komu může věřit. Čemu dá přednost – pomstě, nebo padouchovi, do kterého se nikdy neměla zamilovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Scarred


více info...

Přidat komentář

Knižnípauza
23.07.2024 1 z 5

No ... Tak já půjdu s hodnocením asi hodně proti proudu.

Bohužel mé nadšení z prvního dílu této série tady neplatí. Tady je totiž krásná kniha jen na povrchu a uvnitř jde o jednu velkou pohromu. :(

Začátek vypadal slibně a pojetí knihy bylo zajímavé a mělo i potenciál. Asi do sté stránky to ještě šlo překousnout, ale to co přišlo potom jsem nějak nedokázala strávit.
Troufám si říct, že víc stupidní a toxickou erotickou knihu jsem snad nečetla. :(
To jak se choval hlavní hrdina ( ale to se dalo asi očekávat vzhledem k předloze) a jak přemýšlel na mě bylo moc. Opravdu jsem se hodně nutila do čtení. Hlavní hrdinka byla hodně špatně vykreslená ženská postava, která si hodně protiřečí a já jen kroutila hlavou. Sexuální scény za mě prostě neklapaly. Bylo to přehnané, divné a zbytečně explicitní - nevím, jinde mi to nevadí, ale v této knize mi to absolutně nesedlo. Myslím, že z erotické literatury mám načteno docela hodně, a je mi jasné že toxicita a explicitní scény tam patří. Nicméně, tohle za mě nefungovalo a v sérii pravděpodobně nebudu pokračovat.

I tak ale věřím, že kniha má a najde své čtenáře , kterým příběh sedne více než mě. :)

Tereyciiik
21.07.2024 5 z 5

Kniha se mi opět líbila. Hlavně doba, do které byl příběh zasazen. Popis hlavních postav a jejich propojení, kterému se nedalo uniknout, bylo skvělé popsáno. Asi není více co říct.


SáraR.
07.07.2024 5 z 5

I'm obssesd! Prostě aaa!! To bylo tak úžasný!! Jako zarytý fanoušek Lvího krále můžu jen doporučit a ikdyž jsem nikdy Scara zrovna nemusela, tady ho nejde nemít ráda. Tuhle knihu jsem si vážně užila. První díl byl skvělý, ale tohle..., rozhodně zůstane mým oblíbeným dílem, tím jsem si jistá. To jak se příběh rozvíjel, přitažlivost hlavních postav a promyšlenost děje..., a ten konec?? To jsem teda nečekala! Rozhodně se těším na další díly a do mojí knihovny si je určitě pořídím. ;)

Možný spoiler!
Ještě tak dodatečně, teď jak jsem si psala zápis do knihomolského deníku, jsme si uvědomila, jak tupá jsem. Ze začátku jsem přemýšlela, že Simon má být Simba, ale pak jsem si zase říkala, že tohle a támhle to a nakonec můj mozek vypracoval to, že je to Timon, protože se pořád baví s Paulem (Pumbou). Neptejte se mě proč, když je to tak zjevný, ale je to tak! :)

Holubka
05.07.2024 4 z 5

Na to jak se mi do knihy nechtělo, tak mě překvapivě bavila. Určitě nemá na první díl, ale propadák to také nebyl. Všichni jsou naprosto psychopati, ale mě to nevadilo. Hrozně mě bavilo zasazení příběhu na začátek dvacátého století. Protože představa Tristana v módě Peaky Blinders je prostě top.

KatieKuli
04.07.2024 3 z 5

Při čtení prvního dílu jsem se bavila, tady jsem se nevýslovně nudila. Jako by každou knihu napsal jiný autor. Co bylo u jedničky temné a sarkastické, je ve dvojce klišé s hromadou keců. Nepomáhá ani ta stylizace do historické (hysterické) romance. Pro mě absolutně nesympatické postavy + nudný děj = nikdy více.

Tristan je sadistický psychopat, který rád mučí a upaluje lidí (teď si bohužel nedělám legraci). Na nikom mu nezáleží, do poslední kapitoly lže, v podstatě si užívá, že ho bratr šikanoval, protože to je pro něj "omluva" jeho chování. Jediná věc, kterou chce je trůn. A pak Sara. Dost mě mrzelo, že ho někdo nezabil už tak na padesáté straně a já musela tu blbost absolvovat celou. U Sáry aspoň dokážu pochopit touhu po pomstě a dost výrazný sklon k masochismu. Ale i ona dělá co je v jejích silách, aby se s ní nedalo ztotožnit a mohla s úsměvem na rtech sledovat smrt jiných lidí.

Dean_Sami
03.07.2024 5 z 5

Kniha, která vám dám vše, hlavně pokud jste milovníky enemies to lovers. Je tu krutost, láska a především hodně temnoty. Sex a jiné vyrazí tady nejsou sprosté slovo. Je to originální a čtivá kniha, která vás nenechá odtrhnout oči.

Leído
02.07.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila moc. Měla všechno, co mám ráda. Originální, temná, napínavá, žhavá, brutální, čtivá. Přesto za mě slabší než první díl. Z některých částí se dalo vytěžit víc. I postavy mi sedly méně než v prvním díle. Nicméně styl autorky jsem si zamilovala a těším se na další díl. Co mě tu hodně bavilo, bylo to prolínání historie (hrad, králové, poddaní, meče) s moderními vymoženostmi (cigarety, automobily, tetování). Celé to dohromady tvořilo zajímavé knižní prostředí.

happy19
19.06.2024 5 z 5

Dark...temná,nelítostná,
originální...skvělá!
Tohle mě opět bavilo!
Ta chemie tu fungovala na výbornou!
A další část série s dílem Zmámeni už v dohledu,-)

,,Když chcete spálit peklo,musíte se nejprve naučit hrát ďáblovu hru."

Jennifer0
15.06.2024 5 z 5

Kniha byla vším, co jsem od ní očekávala a i mnohem víc. Milovala jsem temné prostředí a hluboké pouto mezi hlavními postavami. Nemohla jsem se odtrhnout až do samého konce. Je mi jedno, kdo co říká, ale pro mě to bude vždy jedna z nejlepší knih.

KlaraD851
13.06.2024 3 z 5

Pro mě osobně první díl lepší. Jestli hledáte temnou a zvrhlou pohádku pro dospělé, tak ok. Pokud dark romantický opravdový příběh, jděte do jiné knihy. Zbytečně moc násilí a zvrhlostí, které u mě ubírají na čtenosti. Fantasy země, rok 1910, až středověká brutalita, nenávist, vášeň, vzpoura, zrada,... trochu jak když pejsek s kočičkou vařili dort. Prostě narvat milion témat (i když zajímavých) do jednoho příběhu nemusí znamenat dobrý výsledek. No a sexuální scény byly místy dost úchylné (asi jako kdyby to byl fakt lev a lvice, tak ok, ale u lidí, no nevím). Přesto půjdu do třetího dílu, první byl fajn.

Books_by_Dee
12.06.2024 2 z 5

Hm…za mě je Zjizveni prostě jedno velké zklamání – chybělo mi tam více šťávy, byl za mě špatně vysvětlen fantasy svět (sakra, v jakém období se to vlastně odehrávalo?), a i tu jejich lovestory jsem jim moc nežrala a co mě neskutečně štvalo, bylo jeho časté ukapávání (kdo četl, ten ví )

Prostě za mě bylo Lapeni (první díl série Never After) rozhodně o něco lepší. U téhle knihy jsem měla pocit, že se autorka snaží všechno hnát na sílu – romantiku, dark romantiku, rodinné drama, ale hlavně ten fantasy svět (který se za mě fakt nepovedl).

Tenhle díl je inspirovaný příběhem Lvího krále – hlavními hrdiny jsou Sara a Tristan. Sara, která chce pomstít smrt svého otce, se má provdat za Tristanova bratra – Michaela Faase, ale přestože je předurčená jemu, táhne ji to k jeho „zjizvenému“ bratru. A to se nesmí opomenout, že pomstít otce, chce právě smrtí krále Fassů (tj. svého nastávajícího). Je to zamotaný, já vím ale takový ten děj prostě je…a to tu ještě nespoileruju

Díl mě začal o něco více bavit, až s rozpletením některých tajemství, takže proto ty 3 , ale opravdu jsem si pohrávala i s nižším hodnocením.

S autorkou rozhodně nekončím, těším se na překlad zbylých třech dílů. Něco na těch retellingách prostě je.

Ešína
10.06.2024 4 z 5

Za mě lepší než Lapeni. Napínavý a ne úplně předvídatelný děj. Od začátku pomalý rozjezd ale ten konec se mi vážně líbil.

snilek.holka
01.06.2024 5 z 5

Bozi, bozi, bozi! Moc se mi to líbilo, vlastně možná ještě víc než Lapeni.
Pravda, rozjezd byl určitě pomalejší, ale o to víc se to potom rozjede.
Bylo to temný, napínavý a mezi hlavními hrdiny to skvěle jiskří a postupně nabírá grady.

"Jednota je naše síla, svár náš pád"

Jita160
27.05.2024 4 z 5

No tady se paní spisovatelka utrhla pekelně z řetězu. Tato temná historická romance měla všeho víc,více oplzlostí, intrik ,tajemství ,krutosti a sexuální bouře. Tristana a Saru spojila pomsta a oddanost vůči rodině. Nejdříve šli proti sobě ,každý toužil po krvi toho druhého. Pak se z toho stala zvrácená posedlost ,to nebyla láska ,ale šílenství a spása.
Ale jak už to v pohádkách ,,pro dospělé" bývá i tady byly padouši svržení z trůnu a do čela Cloria Terra usedl ten pravý král.

Zuzka_Zuu
25.05.2024 5 z 5

Znovu napínavý děj, odkazy na Lvího krále všude a padouch vyhrál, což se mi na těchto knížkách strašně líbí - není to klišé, že klaďas vždy dostane všechno co si zamane. Nechybí romantická zápletka, pikantní scény a pohádková láska až za hrob.

Pauvka
19.05.2024 4 z 5

Skvela kniha jako predchozi dil :)

Popcorn_books
11.05.2024 5 z 5

Opäť raz budem asi tá divná, ale nechápem tie rozporuplné emócie resp recenzie skrz túto knihu.

Druhý príbeh zo série nám prináša retelling na Levieho kráľa a ja to zbožňujem. Autorka jasne napísala, že je rozprávkou inšpirovaná a za mňa to bolo aj bolo vidieť.

Príbeh dvoch bratov, kde jeden žije v tieni toho druhého bol skvelý. Možno niektorých odradilo to, v akom období sa dej odohráva. Mňa samú to na začiatku prekvapilo, no veľmi rýchlo som si obľúbila pointu. Každý, kto má rád silné ženské hrdinky si tu príde na svoje. Sara spĺňa všetky predpoklady tejto postavy a ja jej nemám čo vytknúť. Možno niekto povie, že príliš rýchlo zmenila pohľad na jej plány, avšak autorka je majsterka v písaní myšlienok a vysvetlila to dokonalo. Čo sa týka Tristana, jeho postava je geniálna. Tak skvelo spracovaný antihrdina, ktorému vlastne fandíte a je hrdina, to je extrém.

Nechápem, ako to Emily robí, ale celá jej práca so psychikou, myšlienkami ako takými a pocitmi, je neuveriteľná. Zvraty sa možno dajú predpokladať, no mňa vždy viac zaujíma, ako sa postavy dopracujú k sebe vzájomne a ako veľmi si pri tom .. ako to povedať slušne. Naondia do úst. Ale tu? Postupne sa vyvíjajúca chémia medzi postavami, to, ako dokážu pomôcť jeden druhému a tá oddanosť? Áno, prosím!

Celý koncept aj s hyenami bol skvelý. Len neviem, kto z ďalších postáv bol inšpirovaný Pumbom a Timonom pokus o vtip.

Nemôžem porovnávať, či je lepšia ,,jednotka" alebo ,,dvojka". Každý príbeh je iný, jedinečný a jediné, čo ich spája je, že sú zvládnuté na jednotku! Viac príbehov od Emily! Verím, že tak, ako bojujú jej postavy, bude bojovať aj ona znie to sebecky a asi divne, ale svet potrebuje autorov, ako je ona. Autorov, ktorí zmenia pohľad na dobro a zlo, ktorí ukážu veci z iného uhla a hlavne autorov, ktorí vytvoria pre nás, dospelých, novú verziu rozprávok.

Vendy1993
11.05.2024 5 z 5

Opět neuvěřitelně napínavý příběh. Narozdíl od prvního dílu mi přišlo, že se děj rozjíždí pomaleji, o to víc se pak ale rozjede a nepustí vás až do konce. Mimochodem sexuální scény se mi také líbily. Řekla bych, že byly krásně napsané přesně hlavním postavám na tělo ;)

Kristie_7
10.05.2024 5 z 5

Tohle bylo skvělé! Já jsem vážně nadšená! :) Tyhle zmodernizované temné příběhy, inspirované klasickými pohádkami - v tomto případě Lvím králem, mě vážně překvapují a hlavně… neskutečně baví! :D Opět smekám před autorkou jak dokázala skvěle přetvořit všemi známou pohádku v perfektní temný erotický román plný tajemství, intrik, násilí, vášně ale i romantiky.
Sara byla sympatická hlavní hrdinka. Silná, inteligentní, přidrzlá a nenechala se tak snadno zastrašit. Jinak řečeno… dokonalá hádanka pro Tristana, zabalená do obalu navíc velice atraktivní ženy s divokými kudrnami a laníma očima. Sara Tristana fascinovala od prvního okamžiku. Opravdu ji bral jako zajímavou hádanku, které hodlal přijít na kloub. Nepřestávala ho překvapovat, což se mu moc často nestávalo.
A Tristan? No tak z toho jsem šla do kolen! :D Perfektní ztvárnění charismatického bad boye, kterého obklopuje temná a nebezpečná aura, a jehož osobnost vzbuzuje bázeň a respekt kamkoliv se vrtne. Já jsem v něm toho Scara viděla v každém jeho postoji. Ať už v tom nebezpečném, nebo v tom vůdcovském či zahloubaném nebo intrikářském. Perfektní! Tristan a jeho postava mě neskutečně bavili a za mě, rozhodně táhl celý tenhle příběh. Dokázal být bezcitný sadistický parchant, ale i tajemný muž, který skrýval dobré srdce, a navíc vášnivý milenec. Dámy… ten se vám bude líbit. :D
Jediné s čím jsem měla trochu problém, bylo představit si ten vystavěný svět. Autorka tam sice zmínila rok 1910, ale já jsem nějak nedokázala si spojit představu tohohle období a království se vším, co se v knize objevilo. Království, bohaté šaty a pistole a auta??? Ne… nějak mi to nešlo si to představit. :D A to jsem myslela, že mám fantazii bujnou. :D Ale osobně to beru jako drobný detail, protože všechno ostatní mi to vynahrazovalo.
Ten příběh byl vážně super. Dokázal mě strhnout tak, že jsem hltala každou stránku a přečtené listy mi doslova mizely pod rukama. Chemie mezi Sarou a Tristanem byla tak spalující, že by celé království mohlo lehnout popelem, kdyby se je někdo pokusil rozdělit.
Takže… rozhodně ANO! Tuhle knihu můžu jedině doporučit, protože já jsem opravdu nadšená. A už teď se nemůžu dočkat dalšího autorčina příběhu. Prostě skvělé! :)

Luccinda
08.05.2024 3 z 5

V předchozí autorčině knize Lapeni mě inspirace pohádkou Petr Pan opravdu bavila, takže jsem se na další díl téhle volně série těšila a byla jsem zvědavá, jak se autorce podaří postavit příběh na motivy Lvího krále. A bohužel jsem lehce zklamaná.

Zjizveni jsou vlastně takovou historickou romancí, do které autorka vložila postavy pojmenované podle pohádkové předlohy. Tam ale podobnost se slavným příběhem končí. Stejně jako v knize Lapeni, i tady byly postavy velmi kruté a násilnické, až mi to přišlo trochu na sílu. Příběh byl plytký a bohužel mě neoslovila ani romantická linka, která měla určitě v knize dostat více prostoru.

Autorovy další knížky

2023  76%Lapeni
2024  80%Zjizveni
2024  0%Zmámeni