Lapeni

Lapeni https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516619/bmid_lapeni-rxz-516619.jpg 4 345 89

Never After série

1. díl >

Navštěvovali jste rádi jako malí Zemi Nezemi? Přáli jste si zůstat navždy dětmi jako Petr Pan? Létat po boku víly Zvonilky? Či bojovat spolu se Ztracenými chlapci proti kapitánovi Hookovi? Možná jste z tohoto dětského příběhu nakonec vyrostli, ale Zemi Nezemi nechcete dát zcela sbohem. V tom případě by vás tato kniha od Emily McIntire mohla zaujmout. Autorka se nechala touto mytickou říší volně inspirovat, ale připravila si pro čtenáře mnoho zásadních zvratů. Představte si svého oblíbeného Petra Pana jako gaunera, obávaného Hooka jako romantika, Ztracené chlapce jako drogové dealery – představte si svět, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírají, kde hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Emily McIntire přichází s temným milostným románem inspirovaným pohádkovým příběhem, který je plný vášně, překvapení i surovosti a který vás lapí tak snadno, jako když se ryba chytí na háček. Nebo snad na Hák?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Hooked , 2021


více info...

Přidat komentář

aneta8wdx
20.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Velmi zajímavé pojetí Hooka. Z naprosto záporné postavy z pohádek se vyklube zničená oběť zneužívání. Z Hookovy temné povahy mi naskakovala husí kůže a hlavní hrdinka si s ním poradila nadmíru dobře.

Mandy412
19.04.2024 4 z 5

Čteno jen díky výzvě, jinak by mě téma nezaujalo. Nakonec se z toho vyklubal čtivý příběh.


Ciarra
14.04.2024 5 z 5

Emoční horská dráha, přečteno za jedno odpoledne.

Annabelle
14.04.2024 3 z 5

Pozor, recenze obsahuje drobné spoilery…. Retellingy a záporáky vskutku miluji, proto série Never After nemohla chybět v mé knihovně. V prvním dílu prozatím pětidílné série se podíváme na postavu padoucha z Petra Pana, a to Hooka respektive v této adaptaci Jamese Barrie, jehož život byl plný bolesti a utrpení. Pohnuté dětství, boj o život, nevyslyšené volání o pomoc… to vše udělalo z Jamese tajemného Hooka… někoho s kým si není radno zahrávat, někoho, kdo se skutečně nebojí jít přes mrtvoly a vyžívá se v bolesti ostatních. A za tohle všechno může jedna osoba – Peter Michaels a zrovna tento Peter má rozkošnou dceru Wendy, která poslouží Hookovým plánům. Takže tu mladou květinu musí Hook nejprve zneužít, pak ji ublížit a doslova zničit, ale láska má jiné plány.
 
Přiznám se, že na knihu jsem se velmi těšila, přece jenom Hook je neodolatelný snad v každém filmovém zpracování a líbil se mi i nápad udělat z původního hrdiny Petra Pana hlavního záporáka celého příběhu. Ovšem dostavilo se zklamání. Vše bylo tak nějak… těžko uvěřitelné, rychlé, sprosté, brutální a velmi erotické.
 
K postavám jsem si nedokázala vytvořit nějaký vztah a zrovna postava Wendy mi přišla lehce hloupá a naivní a rozhodně se nechovala na svůj věk. Dělala ze sebe také nedostupnou, ale nakonec ji to úplně nevyšlo. Navíc vztah Jamese a Wendy byl… no vyvíjel se rychle a byl poněkud zvláštní. Nechápala jsem submisivní chování Wendy a její nehynoucí lásku k někomu, kdo ji vyhrožuje smrtí a myslí si, že je zrádkyně.
 
Konec příběhu mi docela připomněl takové ty telenovely z dětství, kde vygradoval příběh, objevil se skutečný zločinec a ukázalo se několik opravdu nečekaných a spletených příbuzenských vztahů. Ovšem epilog se mi líbil.
 
Skutečně to asi teď vypadá, že knihu haním, ale ona zas tak strašná nebyla, vlastně nám dala to, co slibovala a já asi jenom čekala něco jiného a jsem rozmlsaná jinými příběhy a retellingy.

Pauvka
14.04.2024 4 z 5

Tohle me moc bavilo :)

Raislin
13.04.2024 3 z 5

Jak už je zde napsáno, příběh je zvrhlý a velmi brutální, ale autorka na to upozorňuje hned na začátku knihy. Mám ráda temné příběhy, ale tohle je na mě už moc.

Eleanor-ka
10.04.2024 1 z 5

Nebýt čtenářské výzvy, tak se ke knize nejspíše nedostanu a musím říct, že bych nelitovala, kdyby se mi podruhé už do ruk nedostala. Za mě naprosto absurdní příběh, zvrácený, zvrhlý, nechutný. Vážně jsem ji dočetla jen, abych ji mohla dát do čtenářské výzvy. Okrem toho je psána velmi jednoduše, bez zbytečných "zržovaček", ovšem to mi tak nevadilo, jako to, jak temná vlastně tahle kniha je. Nejsem ten typ, koho by těšilo číst si o mučení a vraždění hlavního hrdiny, který, to činí s takovou lehkostí, že mu z toho tvrdne jeho chlouba. Za mě ne.

DorianaGrey
04.04.2024 5 z 5

já bych řekla, velmi zajímavý a čtivý příběh. Co McIntirová umí, je napětí mezi hlavními postavami. No a dostat se do hlavy bad-boyům. Kdo má rád dark-romance, doporučuju. Jedna z nejlepších děl, co jsem poslední dobou četla.

Atara16
27.03.2024 4 z 5

Přečteno jen díky doporučení zde a nelituji.

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

Kapitán Hook z pohádky Petr Pan ve stylu mafiánské romance? Sem s tím.
Jsem ráda, že jsem nečetla recenze předtím, než jsem začala číst, protože bych se k téhle knize třeba ani nedostala, což by byla škoda. Tohle mě zase jednou po čase hodně bavilo. Vytrhlo mě to z čtenářské krize, za což jsem ráda.
Kniha byla čtivá, děj plynul lehce a četla se skoro sama. Nemám ráda dlouhé popisné pasáže a tady toho bylo naštěstí málo. Neustálý děj, rozhovory, zvraty, drsný mafián, nevinná dívka, to vše zabalené do úhledného balíčku dark romance.

Za začátku se Hook zdál jako vyšinutý magor, ale když se začnou rozkrývat události, které z něj udělaly to, co je, a na povrch se dostanou další stránky jeho povahy, zamilujete se do něj. I když má na rukou krev, i když je sadistický a nekompromisní, přesto jediné, co chcete udělat, je utěšit ho. A přesně to zvládne Wendy. Uklidní tu běsnící bestii v něm a z Hooka se stane James. James, který ač to popírá a nechce si to přiznat, pořád touží po troše lásky, které se mu po smrti rodičů nedostalo. Ten, kdo tuhle smrt zavinil je jeho hlavním cílem. Musí zemřít. A to i přesto, že je to otec Wendy.

Salvatoreanne
26.03.2024 5 z 5

Mne se osobně tahle dark romance líbila ... Skvělá ... Pohádka ...pokud mám posuzovat postavy za mně v pořádku . Ženy v pohádkách jsou naivní. A zloduši si jdou bezostyšně potom počem touží

alzbeta2843
26.03.2024 3 z 5

Veľmi zaujímavý námet knihy, ktorý ma i konieckoncov nalákal na prečítanie, ale bola som veľmi sklamaná, nakoľko hlavný hrdina sa prezentuje ako veľký drsniak a alfasamec, ale veľmi mi vadilo, že si nevedel spojiť veľmi zrejmé veci a jednal dosť unáhlene. Asi preto mi to zvyšok knihy vadilo, a za mňa veľká škoda, že sa autorka viac nezamerala na tajomstvo a zápletku.

Zuzíček77
25.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Wau jedním slovem MILUJU! James si získal moje srdce i když je to děsný záporák tak jsem si ho zamilovala. Chlap který má velké kšefty a je gangster jako poleno ale uvnitř je to romantik jako blázen. Wendy jako naivní mladá dívka, která vůbec neví co se kolem ní děje a do čeho ji zatáhl její vlastní otec. Je to příběh plný nenávisti, zla, podrazů, pomsty ale i romantiky a lásky. Příběhu jsem úplně propadla od první stránky až do konce. Už teď se nemůžu dočkat toho až si ji opět přečtu, z hlavy ji jen tak nedostanu!

Myšlenka z knihy:
Jen si pamatuj, že nehledě na to, jak moc se situace zdá špatná, všechno je jen dočasné. Tvou hodnotu neurčuje to, v jakých podmínkách žiješ, ale to, jak povstaneš z popela potom co všechno shoří.

snilek.holka
20.03.2024 4 z 5

Skvělá kniha ... Líbí se mi nápad věnovat se pohádkám a přetvořit příběh padoucha. Moc me kniha bavila. Četlo se to samo a vlastně až na hlavní hrdinku jsem byla spokojena i s postavami. Jen ta Wendy mi nesedla. Příliš naivni, příliš nedozrála, příliš dětská. Jakoby ji nebylo jednadvacet ale třináct. Vzhledem k tomu v jakém duchu se celá kniha odehrává mi prostě její naivita vadila.

SáraR.
18.03.2024 5 z 5

Hej, to bylo tak úžasný. Samotný nápad, udělat sérii inspirovanou pohádkami, je naprosto skvělý a sdílím tuhle obsesi. Na druhý díl se tedy těším ještě víc, protože Lví král je asi moje nejoblíbenější pohádka. Knihu jsem zhltla za den, o víkendu jsem se na ni nedostala. Už dlouho jsem se do knížky takhle nezamilovala... Příběh sice není zrovna uvěřitelný, ale velmi snadno vás vtáhne a donutí vás ho prožívat do nejmenších detailů. Rozhodně doporučuju!! Disney padouši do toho!! ;)

ivka7708
17.03.2024 4 z 5

Hodnotím knihu v rámci svojho žánru a táto bola celkom podarená. Dej mal spád a čítalo sa to dobre. Wendy bola dosť naivná, ale keďže jej postava má len 20, nikdy nechodila na vysokú a celý život žila len doma s otcom a mladším bratom, nie je sa veľmi čomu čudovať. Naproti tomu, James v sebe spája 2 úplne rozdielne osobnosti. K Wendy sa často správa ako ku kvetinke ale s ostatnými jedná ako s odpadom... čo zasa presne zapadá do žánru dark romance. Netreba v tom hľadať žiadne logické vysvetlenie. Koniec bol trochu pritiahnutý za vlasy a hlavne je škoda, že inšpirácia Petrom Panom ostala len pri menách.

VeBruLove
13.03.2024 3 z 5

Když to vezmu z celkového hlediska, tak se to číst dalo. Bylo to rychlé, jednoduché, prostě večerní jednohubka. Ovšem na těch pár stranách jsem si absolutně nestihla udělat vztah k žádné z postav. Wendy úplně nemožná, po jednom laškování s člověkem, kterého zná dva dny, už mluví o tom, jak ho seznámí s otcem. No naivka, jak kdyby ji bylo 13. Jamesovi zase tu hroznou drsnost moc nevěříte... tohle asi umí lépe jiné knížky. Ale co bylo úplně nejhorší, ale to nemůžeme vinit autorku, byl překlad. Pane bože, dost často jsem kroutila očima, co to čtu. Je to zkrátka takové jednodušší čtení na jedno odpoledne, kdy nic moc nečekate. Nápad skvělý, často jsem se usmívala nad tím, jak to autorka vtipně vymyslela, ale do druhého dílu se mi upřímně moc nechce.

happy19
09.03.2024 5 z 5

Kdo čte dark romance si užije,-)
Varování od autorky na začátku je jasně čitelné,takže opět nechápu pár komentářů...njn:-)
Jinak osvěžení ve formě inspirace známým příběhem je skvělé!
Boží čtivost,spád..atmosféra..vášeň:-*
Nalákala mě na další díl Zjizvení,-)

,,Tvou hodnotu neurčuje to,v jakých podmínkách žiješ,ale to,jak povstaneš z popela potom,co všechno shoří."

Viky007
02.03.2024 odpad!

Přemýšlím, jestli má tahle kniha nějaké plusy. Rozhodně mě zaujal námět, díky kterému jsem si knihu koupila. Navíc byl příběh opravdu čtivý, lehce napsaný. Jenže to je tak vše.
Bohužel jsem zklamaná. Vztah Jamese a Wendy byl příšerný. On jí doslova vyhrožuje smrtí a ona je z toho vzrušená. Psychicky i fyzicky ji týrá, chce mít poslední slovo a svým způsobem ji vlastnit. Zápletka s Peterem mě taky moc nezaujala. Celé to mohlo jít víc do hloubky. Autorka se soustředila hlavně na jiskření mezi hlavními aktéry, ale to temné podsvětí vykreslila jen okrajově. Z Jamese udělala psychopata, který díky nové lásce slepí své zlomené srdce. A konec mi přišel celkem humorný a absolutně nereálný. Další knihy si od autorky už nepřečtu, bohužel to byla ztráta času.

NicaCola
28.02.2024 4 z 5

Hodnotím 3,5*/5*

Kniha mě zaujala svou obálkou,ale přiznám se, že když jsem jí kupovala, myslela jsem si, že kupuji fantasy žánr :-D Při zjištění, že se jedná o dark romance, jsem trošku ztuhla, protože jsem zatím četla jen jednu knihu v tomto žánru a nelíbila se mi.

Tento příběh se ale četl dobře. Líbila se myšlenka a nápad! Za to dávám veliké plus...další plus dávám za odhalení padoucha na konci knihy.

A teď ty mínusy :-D Naivka Wendy. Tohle její chování mi teda pilo krev. Tak napřed tvrdí, že se nenechá sbalit jen tak a pak se nechá sbalit jen tak? :-D Hook mi celkem sedl, jeho minulost se mohla více rozvést, ale podle náznaků si čtenář mohl domýšlet... Trošku mi vadila jeho dominance, ale zase to k němu sedělo:)

Autorovy další knížky

2023  77%Lapeni
2024  81%Zjizveni

Kniha Lapeni je v

Právě čtených13x
Přečtených405x
Čtenářské výzvě76x
Doporučených14x
Knihotéce234x
Chystám se číst244x
Chci si koupit52x
dalších seznamech7x