Na vlásku

Na vlásku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460540/bmid_na-vlasku-jdW-460540.jpg 4 390 92

Dominic Russo. Na pohled odtažitý, zádumčivý, nepřístupný muž, ctižádostivý šéf, kolem kterého podřízení chodí po špičkách. Ally Moralesová. Nezávislá, otevřená, optimistická a kurážná žena, která se umí postavit za sebe i za druhé a nenechá se odradit neúspěchem. Co se stane, když se tyto dva živly střetnou, navíc na jednom pracovišti, v redakci exkluzivního módního magazínu? Zdá se, že to nemůže dopadnout jinak, než že se začnou vzájemně nenávidět až za hrob. Anebo přesně naopak…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

By a Thread , 2020


více info...

Přidat komentář

Katebe
11.04.2024 3 z 5

Tak toto byla šílená slaďárna. Mám ráda romantické knihy a motiv byl suprový. Ani délka knihy nebyla přehnaná, byť se jedná o dílo nad 500 stran. Autorka píše velmi poutavě a není problém to skousnout rychle.
Ally byla sympatická, člověk si ji oblíbí hned od začátku. Trochu mě čílila její hrdost a téměř neochota si nechat pomoci, ale bylo to uvěřitelné a hlavně pochopitelné chování.
Naopak Dominik mě štval svým neustálým opakováním toho, že bude/je jako jeho otec a celý příběh se motal kolem tohoto přesvědčení a pochybnostem.
Celkový dojem z knihy mám ale dost přeslazený. Oba rychle zamilovaní a kromě jednoho konfliktu nic moc zajímavého. O epilogu "šťastně až do konce života" ani psát nebudu.
Celkově cením tedy autorčin styl psaní, který knihu podržel, ale co se týká děje jako takového, tak mi určitě v hlavě nezůstane.

Pája699
08.04.2024 4 z 5

Spisovatelka má tu výhodu, že umí vážně skvěle psát a čtenáře zaujmout. Vůbec nevadí, že kniha má 500 stran. Máte opravdu přečteno za chvilku, jak je to čtivé :-) Jen mi trošičku začíná vadit chování hlavních hrdinů na úkor svého věku. Občas mi to přišlo, jako kdybych četla o puberťácích.

Na přezdívku Krasoň, též začínám být alergická :-D ale to je jenom můj osobní problém..

Jinak příběh Dominica a Ally byl prostě boží....něco na způsob filmu Ďábel nosí Pradu :-) Do toho praštěná kamarádka, která vlastní strip club + švihlej módní návrhář a máte zaručený koktejl plný smíchu a zábavy .-)


monushka
14.03.2024 3 z 5

Nenáročná kniha na pár večerů. Bylo to úsměvné, předvídavé, vtipné, ale na můj vkus místy až moc naivní.

B.Garden
07.03.2024 1 z 5

Do knihy se mi moc nechtělo, ze začátku sem se musela nutit abych knihu četla, možná mě odrazoval počet stranek. Děj byl chvílemi zdlouhavý, chvílemi mě to bavilo. Zdobení pizzi, hašteření mezi postavami me bavilo. Celkově mě kniha chvilemi i bavila, ale byla moc dlouha.

monika0181
08.02.2024 5 z 5

Krásný láskyplný romantický příběh.
Dominic mě svým přesvědčením, že nebude jako otec docela štval. Vydrželo mu to přes 2/3 knihy. Jak je kniha dlouhá, i já jsem to už vnímala jako brzdu.
Ale jinak jsem si příběh nebývale užila, četla s chutí.
Energie, chemie a přitažlivost byla mezi Dominicem a Ally neskutečná.
Kniha je psána tak, že mi opravdu připomínala sladkou pohádku.
Škorpení mezi nimi dodávalo čtivost a svižnost příběhu.
Souhlasím s tím, že epilog + 10 let byl jaksi nad limit. Poslední zápletka dost umělá, ale nic z toho mi nebránilo si knihu max užít.

ElizPetrova
04.12.2023 odpad!

Od autorky už jsem jednu knihu četla a proto jsem se na tento příběh těšila a musím říct, že jsem hodně zklamaná. Do knihy jsem se musela už od první třetiny nutit a přemlouvat, abych ji dočetla, což se mi stává zřídkakdy. Příběh mě vůbec nebavil, hlavní postavy byli nesympatické, oba dva se chovali jako puberťáci a snad každou druhou stránku jsem protáčela oči. Sexuální scény byly pro mě doslova utrpením z toho, jak byly napsané. Konec mi přišel přitažený za vlasy a byla jsem ráda, že už to mám za sebou. Od autorky mám doma další dvě knihy, tak doufám, že se podobný scénář nebude opakovat.

Téra
18.11.2023 4 z 5

Po dlouhé době romantická komedie, která mě fakt bavila. Bylo to čtivé, svižné i když to vlastně bylo slow burn, nemělo to žádná hluchá místa, kdy bych si říkala, že mě to moc nebaví. Mezi hlavními hrdiny byla super chemie. Jediný, co bych vytkla, bylo oslovení krasoň a dračice, to mně přišlo hrozný. Zajímalo by mě, jak oslovení znělo v originále. Ale jinak moc doporučuji.

AnnaL.
23.10.2023 4 z 5

Knihu mám rozečtenou. Podle mě je nejlepších prvních 350 stran. Pak to přechází do ,, předvídavé rutiny "? Uvidíme co se stane dál ... Zatím strana 420. Dnes určitě dočtu. Jinak kniha je extrémně dobře čtivá a velké plus dávám za ,,neohranný námět".

Etule
21.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Ach jo... Dávám si novou soukromou výzvu. Udělám si poznámku u každé knihy, kde se na konci pohádají kvůli kravině a budou to muset dávat dohromady. Škoda, že mě to nenapadlo dřív, mohla by z toho být zajímavá statistika. :D Tak do konce roku, jsem zvědavá na kolik jich ještě narazím.
Nicméně ke knize.
Líbila se mi, ačkoliv to tak podle úvodního odstavce asi nevypadá. Četlo se to rychle (přečteno během jednoho dne - dočítala jsem v práci o přestávkách na noční). Postavy byly sympatické, to jejich škorpení mě taky bavilo. Bylo fajn, že si Ally z Dominic (žeru to jméno) nesedla takzvaně na prdel a šla s ním do hádek. To jejich tancování kolem sebe bylo taky fajn. Dominic sympaťák, jehož motivace proč si s Ally zpočátku nezačít se daly pochopit, a pak se z něj prostě stal totální mazel. Vedlejší postavy mě též bavily. Takže za mě super čtení, zasmála jsem se nahlas a co si budeme pobrečela jsem si.

0197
08.09.2023 5 z 5

Konečně jsem se ke knize dostala. Měla jsem ji na radaru, co vyšla a to už nějaká doba je.

Ally byla pozitivní a usměvavá žena a to i přes všechny nepříjemné věci, které musela v životě řešit. Obdivovala jsem její pracovní nasazení.

Vůbec se Dominikovi nedalo divit, že ho baví, jak si s ním nebere servítky, nebojí se ho a můžou si spolu vyměnit názory.

Dominic o sobě tvrdil, že je syčák, ale mě takový nepřišel. Opakovaně dokazoval, že má laskavé srdce. Snažil se nějak poprat s tím špinavým rodinným prádlem.

Čekání, kdy na to konečně vlítnou, teda stálo za to. A Dominik má plus, jak se držel a byl ochotný si s ní jako se svou zaměstnankyní nic nezačít.

Nenudila jsem se a vždy se těšila, až knihu znovu otevřu. Obávala jsem se prostředí módního časopisu, ale zbytečně. Nechyběly oba pohledy, vtipné momenty a hlavní postavy byly starší.

Občas jsem zaznamenala podivný překlad a zvláštní slovíčka, ale v malé míře. Ráda se ke knize vrátím.

Katy00
07.07.2023 3 z 5

Od autorky jsem četla první 2 knížky ze série Knockemout v angličtině, které se mi líbily, takže na tuhle knížku jsem se docela těšila. Ale byla jsem poměrně zklamaná, částečně samotným příběhem, ale hlavně strašně špatným překladem. Nevím jestli v originále to je lepší, ale některé formulace byly vyloženě směšné a vypadaly jako by je překládal Google překladač. Dialogy mezi postavami byly dost umělé a na sílu. Hlavní postavy se na svůj věk moc nechovaly, ale tak někdo nedospěje ani v důchodu, že :)
Ale celkově je to docela dobrá oddechovka, u které člověk nemusí vůbec, ale vůbec přemýšlet.

Betulabii
01.06.2023 5 z 5

Ale jo, dám pět hvězd. Pěkná pohádka pro dospělé. Líbil se mi vyšší věk hlavních postav, přestože se často ani jeden nechovali úměrně věku. Ale to je věc kterou odpustím. Jen bych možná odstranila ten epilog, konec byl sladký až až. Ten epilog o deset let později už byl podle mě zbytečný. Každopádně tato kniha patří mezi ty "lepší pohádky" kdy se do chudé ženské zamiluje bohatý supermuž. Určitě se mrknu na další knihy autorka.

Vknihách
07.04.2023 5 z 5

bezradnosť, nádej, láska

to pociťuje hlavná hrdinka Ally. Má toho dosť. Skĺbiť štyri práce dá zabrať a k tomu ešte svojpomocne opravovať dom. Kedysi mala dobrý život, prácu, ktorá ju bavila, ale o to všetko prišla a bola odhodlaná napraviť, čo sa pokazilo. Prečo a pre koho to urobila, sa pomaličky v príbehu dozvieme.

Všetko sa ale začne originálnym stretnutím Ally s hlavným hrdinom Dominicom. To teda bola podívaná. Nahlas som sa smiala, a to sa mi až tak často pri knihách nestáva. Dominic bol typický dudroš- navonok. V skutočnosti bol starostlivý, láskavý a robil dobré skutky kde sa dalo, hlavne nenápadne.

Musím povedať, že autorkin štýl mi lahodí. Mala som možnosť prečítať si jej knihu Veci, ktoré v nás ostanú navždy a čítanie som si užila rovnako aj tentoraz. LUCY SCORE dáva prednosť starším postavám (v tomto prípade 39 a 44), no poväčšine sa mi zdalo, že čítam o dekádu mladších ľuďoch. Neviem prečo. Netvrdím, že starší nemajú nárok na šťastie, lásku, či problémy tohto typu, ale celkovo správanie postáv mi korešpondovalo skôr s mladšími ročníkmi.

Okrem veku mi nič do oka neudrelo. Príbeh som si maximálne užila a prežívala s postavami všetky radosti aj trápenia- a že ich teda bolo požehnane. Humor pretkaný vážnymi témami a vášnivými scénkami, priateľstvami a rodinou, to celé vsadené do prostredia luxusu a módnych značiek. Úprimne, toho prostredia som sa obávala, ale autorka z príbehu nespravila polovičný teleshopping, takže mi spadol kameň zo srdca.

Príbehov na tému od nenávisti k láske je neúrekom, no myslím, že ak ste ich milovníkom, NA VLÁSKU vám nesmie ujsť.

Katie88
26.03.2023 5 z 5

Lehce zdlouhavé, ale díky skvělému humoru Lucy Score, který mě naprosto sedl, mi to tak hrozně dlouhé ani nepřišlo. Ocenila jsem věkové starší hrdiny, i když musím uznat, že se občas chovali na 15. Jejich vzájemná komunikace a zralost ve vztahu to vzápětí vyvracela, proto jsem hodná a dávám plný počet *. :-)

bezzink
10.03.2023 4 z 5

Pekne slow burn. Celou knihu jsem si myslela, ze dam plny pocet, ale za ten konec musim hvezdu ubrat.
Mam rada kdyz se i literatura tohoto zanru snazi byt realisticka. Coz ten konec fakt nebyl. Uz me unavuje tadyto tradicni schema lasky a pritazlivosti jako tram a najednou BUM, zapletka jak hrom (pritom v tomhle pripade uplne debilni a v podstate vykonstruovana v zajmu zachovani tradice - vytvorit problem), aby to doslo k obrimu usmireni. Tady tomu jeste nasadila autorka korunu tim pribehem za 10 let, ktery tam byl jaksi uplne navic a zbytecny. Uz jsem narazila na par knih kde zadny problem v posledni tretine nenastal a i presto to byly vysoce hodnocene romantarny.

pip11
08.12.2022 4 z 5

Od prvních řádků to byla velmi zábavná kniha, ovšem od cca třetiny vtipné slovní přestřelky ubývaly. Příběh to byl pěkný, akorát hlavní postavy na mě dělaly dojem, že jim je minimálně o 10 let méně…

Leído
29.10.2022 4 z 5

Dobře napsané, vtip a sarkasmus dodával na čtivosti. Snad do poloviny jsem to cítila na pět hvězdiček, ale pak můj zájem trochu opadl a já ani nedokážu přesně říct proč. Přitom to nemělo žádnou zásadní chybu. I po tom, co se dali dohromady měl příběh hlavu a patu i vtip. Možná to bylo tím věkem. U chlapů budiž, ti se leckdy zaseknou a odmítají dozrát, ale téměř čtyřicetiletá žena se takhle prostě nechová. Co dělali oba posledních dvacet let, že ani jeden za tu dobu neprožil nic, co by stálo za zmínku, co by je nějak vztahově a osobnostně ovlivnilo? Posunout to celé o deset let zpátky, dávalo by to větší smysl. Ale knížka je svěží, doporučuji k přečtení a budu sledovat další počiny autorky.

uminaa
30.09.2022 4 z 5

Kniha sa mi príjemne a dobre čítala aj vďaka pútavému príbehu aj na napriek tomu, že svet módy mi nie je veľmi blízky. Ally som si zamilovala už na začiatku, ale Dom si moje romantické srdiečko musel získavať dlhšie a nebojím sa priznať, že som ho ku koncu mala chuť pekne kopnúť do píšťaly.
A celkom by ma pobavil aj samostatný príbeh Faith a Cristiana ;)

Evaho73
13.08.2022 3 z 5

Prvá tretina ma bavila najviac, ale potom mi správanie obidvoch hlavných postáv čorazviac nesedelo k ich veku, a už ma to trochu rozhodilo. V obdobných dielách nehľadám logiku ani originalitu, baví ma odreagovať  sa na nenáročnom príbehu, a táto kniha spadá presne do tejto kategórie.
Odporúčam na svieže odreagovanie a pobavenie sa počas týchto letných dní.

Mamberi
31.07.2022 odpad!

Dala jsem na kladná hodnocení a knihu jsem si s velkým očekáváním koupila. Už se mi dlouho nestalo, že bych měla problém nějakou knihu dočíst až do konce. Tohle bylo utrpení. Pořád jsem čekala, že se to konečně nějak rozjede...nerozjede. Příběh více méně o ničem. Myšlenkové pochody hlavních postav jsou na úrovni studentů střední školy. Celých 500 stran neustále řeší, jak je to k sobě fyzicky přitahuje, ale z různých důvodů spolu být nemohou a nakonec to stejně skončí happyendem.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Lucy Score
americká
2021  86%Na vlásku
2023  84%Co už nikdy nepřebolí
2024  86%Co skrýváme před světem
2024  0%Veci, ktoré sme vzdali

Kniha Na vlásku je v

Právě čtených2x
Přečtených483x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených36x
Knihotéce265x
Chystám se číst222x
Chci si koupit54x
dalších seznamech8x