Co skrýváme před světem přehled
Lucy Score

Co už nikdy nepřebolí série
O policejním veliteli Nashi Morganovi se mezi místními tradují dvě věci: je to správňák a jeho zadek v uniformě představuje něco jako knockemoutský poklad. Když však právě jeho při přestřelce zasáhly dvě kulky, kromě jeho těla zranily i jeho nitro. Jižanské kouzlo, kterým vždycky oplýval, zastínily panické ataky a noční můry. Byť se vůbec necítí ve své kůži, nehodlá se nikomu se se svými problémy svěřovat. Nashova nová sexy sousedka Lina Solavitová ale není slepá a všimla si, že ho něco trápí. A ačkoli zpravidla nemá ráda, když se jí někdo dotýká, zrovna u něj jí to kupodivu zas až tak nevadí. Jenže i Lina má svá tajemství, a pokud Nash zjistí pravdu o tom, proč se ve městě objevila, rozhodně jí to neodpustí…... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (CZ)Originální název:
Things We Hide from the Light, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co skrýváme před světem. Přihlašte se a napište ho.

V únoru jsem přečetla první díl a při čtení tohoto v prosinci jsem už netušila, co čem to vlastně bylo. Naštěstí se to postupně připomnělo. Nebylo to špatné, ale předpokládám, že to taky vyšumí.
Nenáročná oddechovka, trochu detektivka

Kniha se mi líbila. Stejný pojetí jako první díl. Příběh psaný z pohledu dvou postav a to Lucy Score umí. Hřejivý, napínavý příběh, kde možná i slza ukápne.
Pouze jediná věc mi trošičku vadila a to, že během přestřelky se ZASE vykecávali a měli příležitost si všichni všechno říct. What?! Ok je to romantika, co bych chtěla :D
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2024
Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)
18.06.2023
Kniha Co skrýváme před světem v seznamech
v Mé knihovně | 220x |
2021 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Asi takhle začnu, já jsem se na knihu neskutečně moc těšila, protože první díl se mi velice líbil (jen mu ublížil ten český překlad). Z toho důvodu jsem si pořídila jak druhý, tak i třetí díl v angličtině, ale nakonec jsem se k tomu čtení dostala stejně až po vydání českého překladu. No a protože se mi v angličtině číst nechtělo, zašla jsem si do knihovny vypůjčit knihu v češtině. (a taky jsem za ten rok zapomněla, jak ten překlad byl tragický).
V tomhle díle je hlavním hrdinou náčelník Nash (bratr Knoxe z prvního dílu), kterého v první knize postřelili a on se teď vůbec necítí ve své kůži, prožívá panické ataky a není to prostě ten Nash, jakého všichni znají. Do života mu vstupuje nová sousedka Lina (bývalá Knoxe) a ta moc dobře vytuší, že Nash potřebuje pomoct, avšak má svá tajemství, která nechce, aby Nash znal, obzvlášť, když je to k sobě táhne.
Já se prostě omlouvám panu Pavlíčkovi (překladatel knihy), ale prostě neměl by překládat romantické knížky. Lina Nashovi říká v angličtině Hotshot – v češtině to pan Pavlíček udělal, že jakože Kánon. Sakra, která ženská by svému týpkovi říkala KÁNONE! To že Nashův pes je v angličtině PIPER a v češtině je TRUBKA jsem ochotná akceptovat, vzhledem k tomu, že ho v trubce najdou, ale stejně….Tohle jsou prostě jenom nějaké maličkosti, které čtenáři nebo mě osobně brání v tom si příběh užít. S každým Kánonem jsem protáčela oči.
Další věc je počet stránek 520! Je opravdu na romantickou knížku moc. Akce se objeví ke konci knížky a v podstatě 300 stran jenom tak plujeme.
Nemůžu však říct, že by tahle kniha byla průměrná na 3 hvězdy, to zase ne, ale je to hodně slabší čtyřka.
Něco prostě knize chybělo, že jsem ji nemohla tak užít jako tu první. TO však neznamená, že si nepřečtu ten poslední třetí – na tu dvojku se neskutečně těším, ale možná tuhle knihu už opravdu dám radši v angličtině.