Kaja1 Kaja1 komentáře u knih

☰ menu

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Zajímavý námět, všichni skončili nějak poznamenaní. A potom, že naši osobnost utváří to v čem vyrůstáme, jistě, ale geny jsou prostě geny.

27.04.2024 4 z 5


Africký zápisník mladého medika Africký zápisník mladého medika Martin Palička

Taková výživná jednohubka. Člověk o podmínkách v Africe jenom čte a je mu z toho zle. Obdivuji lidí, jako Martin, kteří se rozhodnou a jedou mimo svou komfortní zónu. Já se přiznám, že bych ty hygienické podmínky, hmyz, hady a pohled na ty děti nedala. Přeju Martinovi v jeho životě hodně úspěchů.

25.04.2024 4 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Těch vírů a bakterií tu bylo až až. Dostat se do chorého mozku a předpokládat jeho další kroky není pro Thea žádný problém, vždyť i on je tak "trochu" šílenec. A ten otevřený konec vás nutí přečíst si další díl....

25.04.2024 4 z 5


Tonoucí duše Tonoucí duše Ava Reed (p)

Minulý díl se mi četl lépe. Tady se celou knihu řeší jenom Sierra a Mitch, kdežto v první knize mi to připadalo, že se tam dělo víc. Tak jako čtení na dobrou noc dobré, ale ten konec...další díl zatím v nedohlednu

23.04.2024 4 z 5


Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Tak dotčeno, snažila jsem si stránky šetřit, ale nedalo se to. Celou knihu jsem měla slzy v očích , bylo to hodně emocionální čtení. Moc mě potěšil návrat jedné postavy, kterou jsem už nečekala. Musí to být nepředstavitelný smutek, když se vám město propadá někam do středu země a k dobré náladě nepřidá ani režim , v kterém se hlavní hrdinové rodí, žijí a umírají. Skláním se před prací paní Lednické, Karvinná a lidé, kteří v ní žili, si takovou trvalou vzpomínku zaslouží. Děkuji, dlouho jsem něco tak silného nečetla, jestli vůbec někdy.

20.04.2024 5 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Tak jsem si knihu chtěla šetřit, ale ono se to nedá. Tentokrát Poe a Tilly že sebe vydali to nejlepší. Napjatost děje odlehčují hlášky Tilly. Jsem ráda, že Poův osobní život se posunul. Botanik byl opravdu všemi mastmi mazaný, ale na naši dvojku a jejich tým nemá.

15.04.2024 5 z 5


Půlnoc opět přichází Půlnoc opět přichází Dana Stabenow

No ještě, že hlavní hrdinové žijí dál, ať je o čem psát. Komunita původních obyvatel, je něco, co se snad nikde ve světě nevidí, ta soudržnost, pomoc jeden druhému, snaha o zachování tradic a jazyka, ale také alkohol, to je snad hrozba pro všechny menšiny, stačí se podívat na Indiány. Konec knihy odpověděl na všechny otázky, které jsem si při čtení knihy kladla. Snad se časem dostanu i k předchozím dílům.

14.04.2024 4 z 5


Na kopci Na kopci Jiří Březina

Spíš než detektivku mi to připomíná psychologický román. Na konci si člověk říká, kolik takových lidí chodí kolem nás. A je divné, že musíte vy dokazovat, že jste oběť, a ne, že obviněný je vinen, od počátku musíte čelit nedůvěře, že chcete pošpinit bezúhonného člověka. Rozhodně je to knížka, která ve vás zanechá spousty otázek, bez ohledu na to, co člověk už od poloviny knihy tuší.

11.04.2024 4 z 5


Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Děj vás udržoval v napětí do poslední stránky. De La Motte má zaděláno na skvělou sérii. Lea je sympatická a doufám, že se znovu setkáme i s Martinem. Děj odehrávající se v temných budovách na jihu Švédska, kdy každou chvíli podezíráte někoho jiného, vás nenechá vydechnout.

10.04.2024 5 z 5


Sudetenland Sudetenland Leoš Kyša

Nečetlo se mi to lehce, námět byl rozhodně zajímavý. Ke konci jsem se musela do čtení nutit, nějak bylo těch Němců na mě moc. Články z dobového tisku opravdu nemohly být menším písmem. Co bylo pro mne přínosem byly názvy měst a vesnic, mnohá místa znám, takže hezky mapu do ruky a hledat, kam je příběh zasazen. Dobrý tip na výlet Budišov nad Budišovkou a okolí stojí za návštěvu.

08.04.2024 3 z 5


Milujte královnu Milujte královnu Anton Hykisch

Posloucháno jako audio na ČR. Pěkně jsem si zopakovala historii vlády Marie Terezie, i když v těch jejích dětech se ztrácím.

06.04.2024 4 z 5


Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Byla to zvláštni kniha, ostatně jako i předešlé knihy této spisovatelky. Nutí vás přemýšlet a jen tak se nechat unášet dějem. Byla bych se ráda dozvěděla jaký život měla Justine, ale pokračování si musíme domyslet. Tak komplikované vztahy v rodině si vůbec nedovedu představit a dál s tím člověkem žít, na to musí mít člověk pevný žaludek, možná za to mohl ten pocit viny, kdo ví.

05.04.2024 5 z 5


Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Bylo to šílené, stejně jako pomyšlení, že takováto zvěrstva páchali lidé, kteří hlásali lásku k bližnímu svému. Člověku hlava nebere, jak někdo může tak ubližovat malým, nevinným dětem. A že takové ústavy existovaly ještě v 60. letech minulého století. Jak se říká v Otčenáši... odpusť nám naše viny...jsou věci, které, při nejlepší vůli,odpustit nejdou. Celý příběh měl pro mě překvapivě vyústění.

04.04.2024 3 z 5


Na motorce kolem světa Na motorce kolem světa Vojtěch Lavický

Miluji cestování, a aspoň s knihou se dostanu na místa, která už nikdy nenavštívim. Líbilo se mi, že kniha je tak optimistická, i když někdy zažívali horké chvilky, z knihy na vás dýchne pohoda a radost z cestování a o tom poznávání cizích zemí je. Držím palce na dalších cestách. A ty krásné fotografie, to je velký bonus této knížky.

30.03.2024 5 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

To bylo moc hezké čtení. Mám pro Kanadu a Aljašku slabost, k tomu pěkný příběh, co víc si přát. I když člověk tak nějak věděl, jakým směrem se bude děj ubírat, tak to nijak nevadilo. Život lidí, kteří žijí na odlehlých místech Aljašky není vůbec jednoduchý a letadla jsou pro ně jediným spojením se světem. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

28.03.2024 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Mám tuto sérii ráda, tentokrát se mi to zdálo moc překombinované. Jen, aby se člověk vyznal v těch různých tajných službách. Taky mi připadalo nepravděpodobné, že člověk, který zažil hrůzy válečného konfliktu, by se snížil k tomu, co udělal . Ale už teď se těším na další díl.

27.03.2024 4 z 5


Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Mám ráda seriály z nemocničního prostředí, takže to byla ta pravá knížka pro mne. Je tam láska, akce, pořád se něco děje a 400 stran uteče jako voda. Slovníček na konci pomůže porozumět lékařským termínům. A ten konec! Nezbývá než přečíst další díl....

21.03.2024 5 z 5


Náčelník Náčelník Aleš Palán

Z knihy čiší nostalgie a tak nějak má člověk pocit, že v dnešní době se nedá už na cestách nic tak niterného, jako je putování po liduprázdných Karpatech zažít. Ale je třeba si najít krásu i dnes, a nemusí to nutně znamenat stovky nachozených kilometrů a spaní pod širákem ? Kdo chce, ten si to svoje místo v přírodě najde. I u nás, v přeplněných Beskydech, najdete místa, kde nepotkáte ani živáčka. Doktor Nevrlý je neobyčejně skromný, a pokorný člověk, oddaný své práci, v dnešním uspěchaném světě, něco nevídaného.

21.03.2024 3 z 5


Bouře na Labi Bouře na Labi Miriam Georg

Bylo to zajímavé přesunout se do Hamburku na konci 19.stol. Bylo mi těch žen a dětí líto. Žena nebyla nic, neměla žádná práva ať byla chudá nebo bohatá, muž si s ní mohl dělat , co chtěl. Jsem ráda, že autorka nechala aspoň jeden příběh, aby skončil happy endem. Zajímavý je i doslov spisovatelky.

20.03.2024 5 z 5


Ohně: Láska a jiné katastrofy Ohně: Láska a jiné katastrofy Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Mám ráda knížky, kde se něco nového dozvím. Kniha je nabitá dějem a tím , co se teď děje na Islandu i aktuální. Odbornou část o erupcích sopek skvěle doplňuje osobní příběh vulkanoložky Anny, takže nouze o výbuchy není ani v osobním životě.

18.03.2024 5 z 5