Půlnoc opět přichází

Půlnoc opět přichází https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529926/bmid_pulnoc-opet-prichazi-65b38bb41e4ed.jpg 5 32 11

Kate Shugaková série

< 10. díl >

SEVERSKÁ KRIMI Z OPRAVDOVÉHO SEVERU Policista Jim Chopin, přezdívaný Vrtulník Jim, stojí před nelehkým úkolem: najít soukromou vyšetřovatelku Kate Shugakovou. Ani ji, ani její poloviční vlčici Obludu už několik měsíců nikdo neviděl. Jim tuší, že pokud Kate nechce, aby ji kdokoli našel, pak ji taky nenajde. Potom ale zaúřaduje zlomyslná náhoda, díky níž na ni Jim narazí v Beringu, rybářském městečku založeném moravskými misionáři na západním pobřeží Aljašky. Právě tam se Kate ukryla pod falešnou identitou před světem. Zatímco se Kate snaží během nekonečné dřiny při nakládání letadel uniknout myšlenkám na nedávnou tragédii, Jim spolu s FBI pátrá po ukradeném ruském plutoniu. Než ale stihnou probrat několik posledních měsíců jejího života, jsou až po uši namočeni v Jimově případu, který je náhle komplikovanější a mnohem nebezpečnější, než se zprvu zdálo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Midnight Come Again , 2000


více info...

Přidat komentář

astra3
21.04.2024 5 z 5

Dobrý.

Kaja1
14.04.2024 4 z 5

No ještě, že hlavní hrdinové žijí dál, ať je o čem psát. Komunita původních obyvatel, je něco, co se snad nikde ve světě nevidí, ta soudržnost, pomoc jeden druhému, snaha o zachování tradic a jazyka, ale také alkohol, to je snad hrozba pro všechny menšiny, stačí se podívat na Indiány. Konec knihy odpověděl na všechny otázky, které jsem si při čtení knihy kladla. Snad se časem dostanu i k předchozím dílům.


Šebestová3
02.04.2024 5 z 5

Tahleta série zraje jako víno!

Kolka
31.03.2024 5 z 5

Stará známá i neznámá Kate, která nám opět připomíná, že z Ruska nepřišlo nikdy nic dobrého. A za ztělesněného vlčího satana Obludu dávám šest hvězdiček z pěti a jako obvykle bych vytkla jen to, že se to čte tak dobře, že mám vždycky přečteno rychle a pak mě čeká další dlouhé čekání na další díl.

mikika
18.03.2024 5 z 5

oblíbená série, nejde jinak. s napětím čekáme, co přijde dál. potěšil Vrtulník JIm v nečekané roli hlavní postavy.

Ulala
09.03.2024 5 z 5

Všechno bylo řečeno v předchozích komentářích. Opět příběh, ve kterém se dalo žít. Je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií a proto mi nezbývá čekat na další díl.

nero 13
04.03.2024 5 z 5

Desátý díl Aljašské detektivní série je dost jiný než předchozí díly, jednak kvůli událostem z předchozí části a jednak tím že tu Kate Shugaková není hlavní postava a minimálně se na její úroveň posunul Jim Vrtulník Chopin, kterého čtenáři samozřejmě z prvních devíti knih znají, ale zde se dozvíme i něco z jeho soukromí a minulosti. Je to logický vývoj, protože právě Jim se ujme toho zjistit kam se Kate po tragédii která ji potkala ztratila.
Detektivní linka začínající v Ruském Petrohradu byla zajímavá a po přesunu na Aljašku se díky tomu podíváme na novou arktickou lokaci, konkrétně do rybářského městečka Bering v deltě řeky Kuskokwim, který je centrem Jupiků, neboli Aljašských Eskymáků.
V dalším díle s názvem Zpěv mrtvých, by se Kate už měla vrátit do plné formy.

Dela111
02.03.2024 4 z 5

Další díl z oblíbené série jsem si užila, i když, jak se dalo čekat, tu převládá smutná nálada. Kate se snaží zapomenout a klid hledá daleko od domova v malém rybářském městečku.
Tentokrát je tu méně popisů Aljašky, což mi trochu chybělo. Bohužel i zápletka je pro mne ta nejméně zajímavá, čtení o organizovaném zločinu nevyhledávám.
I tak je to však poutavě napsané a nechybí něco z moudrosti lidí z rezervace. Snad právě ta pomůže Kate vrátit se zpět a najít ztracenou chuť do života.
Přestože je tento díl nejdelší, lehce jej přečtete na jeden zátah.

PetraN17
24.02.2024 5 z 5

Docela jsem se bála, jak bude série po devátém dílu pokračovat, ale není se čeho obávat. Opět díl, který musíte přečíst najednou, nejde odložit :))

kolacky
22.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak... musela jsem číst a číst až do konce, za jeden den přečteno, protože jsem musela vědět, jak se Kate vyrovnávala s minulými událostmi. Naštěstí v sobě našla tolik síly, že vyřešila další záhadu... Seznámila se s Rayem a Stephanií, což bylo pro ni docela zásadní, a našla i sílu vrátit se domů.

trudoš
19.02.2024 5 z 5

Po románu Lovcův úplněk jsem podvědomě čekal zvolnění. Posledně naložila Dana Stabenowá vyšetřovatelce Kate Shugakové pěknou hromádku trablů, takže logicky musel přijít díl plný popírání, hněvu, smlouvání, deprese a nakonec smíření.
A ono ejhle, ocitáme se v Petrohradě, kde si ke svému kousku štěstí přijde ruská mafie dosti nevybíravým způsobem. O pár stránek dál přistává Vrtulník Jim na nejzápadnějším koutu Aljašky, aby se infiltroval mezi pachatele petrohradského masakru, kteří tu hledají klid, mír a kupce ukradeného plutonia. O Kate ani zmínka, kromě toho, že už ji pár měsíců nikdo neviděl. Jasně, říkáte si, pravidla se změnila a autorka povede tuhle hru tentokrát jinak. V ten moment Jima postřelí a všechno se hnědým navrch obrátí...
Půlnoc opět přichází je prozatím nejdelším románem série, přičemž tu ale žádná stránka není navíc. Zápletka funguje dokonale a kromě úplného závěru, který má k detektivce bohužel ještě daleko, nemám knize prakticky co vytknout. Snad jen to, že skončila.