Lovcův úplněk

Lovcův úplněk https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518820/bmid_lovcuv-uplnek-Kgg-518820.jpg 5 50 17

Kate Shugaková série

< 9. díl >

SEVERSKÁ KRIMI Z OPRAVDOVÉHO SEVERU… S podzimem přichází lovecká sezona a s ní se na Aljašku sjíždějí lovci z celého světa. Někdo by rád získal losí paroží, někdo medvědí kůži… Někteří jsou však spíš než zvěři nebezpeční sami sobě, protože skoro nerozeznají jeden konec pušky od druhého, což je přesně případ skupinky německých turistů, které divočinou provází Kate Shugaková a její přítel Jack. Jenže ne všechno jsou nevinné hry. Tragická smrt jednoho z účastníků výpravy je totiž jen prvním záchvěvem, který strhne lavinu. S tím, jak se z mlhy vynořují další a další těla, si Kate uvědomuje, že divoká zvěř není to jediné, co někdo v hlubokých lesích loví, a firemní výlet se rychle mění v drsný boj o přežití. Kate brzy zůstává sama, promoklá, hladová a zraněná. Přesto v sobě musí najít sílu postavit se svým pronásledovatelům a zachránit, co se dá. Průvodkyně se tentokrát stává lovcem…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Hunter's Moon , 1999


více info...

Přidat komentář

emamat
11.04.2024 5 z 5

Dočetla jsem pozdě v noci, nešlo se od příběhu odtrhnout. A ráno jsem začala s 10. dílem, protože se nemůžu dočkat, jak to s Kate dopadne. Takhle mě autorka dostala se svojí sérií! I když konec byl hodně smutný, beru s povděkem, že se autorka nesnaží za každou cenu o happyendy. Život takový je. A v každém díle poznáte něco jiného ze života Aljašky - domorodce, naftaře, rybáře, lovce - a vrahy.

gordon13
11.03.2024 5 z 5

Tak tentokrát to byl úplně jiný příběh...hodně drsné, hodně akční
a velmi, velmi smutné :-(


Jiparis
11.03.2024 5 z 5

Zajímavé prostředí Aljašky , lovci a touha po penězích. Dobrý a nezvyklý mix situací vhodných pro páchání zločinů.

tami1
12.01.2024 5 z 5

Tato kniha je jiná než jsem čekala.
Zase perfektní, ale jinak než obvykle.

Nechci moc prozrazovat, ale brečela jsem jako želva. A asi bych byla krutější než Kate. Snad brzy vyjde pokračování.

rumova_kulicka
02.01.2024 5 z 5

No uf. Tohle bylo hodně drsné! Ale po dlouhé době mě díl zase hodně bavil. Bylo tam málo takové té omáčky a vysvětlování majetkových a jiných poměrů, takže tohle za mě super.

zazvorka
28.12.2023 5 z 5

Kniha se četla sama a líbilo se mi to více, než několik předcházejících dílů. Jasně, nečekala jsem takový vývoj, ani si ho nepřála. Ale celkově měl příběh spád, nové události rozbouřily trochu stojaté vody osobního života Kate. A jsem
zvědavá, co z toho vyplyne.

astra3
25.12.2023 5 z 5

Napínavé, ale smutné ...

Šánka
15.12.2023 5 z 5

Já musím po přečtení tohoto dílu úplně přehodnotit pohled na celou sérii, kterou jsem až doteď tak úplně jako detektivní nebrala. Tentokrát to byla detektivka, drsná, napínavá i dojemná.
Zpočátku to vše vypadá na další poklidný výlet do aljašské přírody s partou lufťáků, kteří si přijeli na Aljašku zalovit. K tomu je doprovází Kate s místními průvodci, Jackem i Obludou. Jenže vše se velmi brzy zvrhne v krutý boj o přežití.
Drsná, krutá Aljaška a ještě drsnější autorka, tohle proč? Je mi to tak líto...

Kolka
26.11.2023 5 z 5

Kniha, ze které mě bude rozhodně mrazit ještě více než z aljašské zimy. Tolik emocí, na tak krátkém rozsahu prostě jen tak nevstřebám... Minimálně do dalšího dílu, kterého se už nemůžu dočkat.

Ulala
28.10.2023 5 z 5

Nemám co říct víc, všechno bylo popsáno v předchozích komentářích. Krásné, drsné a až neuvěřitelně pravdivé a jak napsal Trudoš ve svém komentáři "od teď už v téhle sérií nic nebude jako dřív".

nero 13
25.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Už v komentáři k minulému dílu jsem psal že tuto sérii neberu jako kriminální a tento díl to jenom potvrzuje. Lovcův úplněk začne jako celkem humorný průvodce o lovu Aljašských losů a medvědů a najednou se to zvrhne v thrillerovou variaci Deseti malých černoušků, kde černoušky nahradí deset ne tak malých Němců, nebo jak se říká u nás Dojčíků.
Příští díl bude asi dost smutný, paní Dana Stabenow se se svou hlavní hrdinkou Kate tedy moc nemaže, jsem rád že to aspoň přežila Obluda.

babicka_amalka
22.10.2023 5 z 5

tedy - hodně drsné, ale skvěle napsané;
i když tedy z jedné "linky" nadšená nejsem a je mi dost líto, kam dospěla (víc neradno dalším čtenářům prozrazovat);
tak uvidíme, jak se budou příběhy Kate vyvíjet dál, na další díl jsem notně zvědavá...

PetraN17
20.10.2023 5 z 5

Jak tuto sérii miluji, tak tady jsem se úplně rozhodila.. ale to nic nemění na tom, že je kniha naprosto výjimečná. Chvíli mi trvalo vše zpracovat a zase se začít těšit na další díl, protože opravdu nevím co čekat :))

Alpa9
14.10.2023 5 z 5

Mrazí ma! A nie je to zo zimy na Aljaške. To zlo, bezcitnosť v kontraste s láskou, bolesťou... Drsný, ale skvelý príbeh.

kolacky
13.10.2023 5 z 5

Fantastické čtení. Krásná drsná příroda, naši známí z Aljašky... ale parta debilních Němců, kteří si neváží vůbec ničeho. A ti z nich, kdo nejsou přímo hajzlové, jsou ubožáci a slaboši. Bohužel.

A tímhle dílem zařadila autorka Kate Shugakovou po bok Eduarda Plischeka Marie Mackové a Harryho Holea Jo Nesba. Že se, autoři, nestydíte. Už takhle to mají těžké a vy navrch takový podraz...

Dela111
11.10.2023 5 z 5

Lovcův úplněk je zatím nejdrsnější díl této série. Zpočátku to tak nevypadá, mimo kapky romantiky je tu i špetka humoru, ale posléze se děj změní v pořádně napínavou jízdu s nervydrásajícím dějem, ze kterého mrazí a od té chvíle nemáte šanci se od knihy odtrhnout. Pro Kate se lovecká výprava, na které provází turisty, změní v tvrdý boj o přežití.
Tady autorka dokázala, že umí i pořádně přitvrdit a napsat drsný thriller. A přitvrdila tedy skutečně až moc...
Naštěstí opět nechybí dechberoucí popisy krás Aljašky a jejich zvířecích obyvatel a to jsem si zase pořádně užila :-).

trudoš
10.10.2023 5 z 5

Kdybych měl možnost mluvit s paní Danou Stabenow osobně, asi jí řeknu něco hezky rovnou od plic. Devátý díl a ona brutálním způsobem zasáhne do zdánlivě neměnných pravidel cyklu. Ke cti jí slouží pouze to, že Lovcův úplněk funguje jako nejlepší detektivka v rámci všech dosud vydaných knih. Zpočátku sice navnadí další humornou epizodou, ve které tentokrát sledujeme skupinu turistických lovců, jež se na Aljašce chovají, jako kdyby byli v nějaké zoologické zahradě, a čtenář se jen baví nad kontrastem mezi divokou přírodou a zbohatlickou rozmazleností. Jakmile však přijde ke slovu první mrtvý, začne atmosféra výrazně houstnout, přičemž s každou další kapitolou příběh graduje vysokooktanovým způsobem. K závěru pochopíte, že tohle je jedna z nejdůležitějších knih pro Kate Shugakovou. A v mysli začnete sestavovat velmi „odhodlaný“ dopis pro autorku, v němž byste jí rádi upozornili, že i její fanoušci mají pouze jedno srdce, které lze rozervat. Od teď už v téhle sérii nic nebude jako dřív.