Bouře na Labi

Bouře na Labi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518768/bmid_boure-na-labi-6538d8fd5a417.jpg 5 32 11

Hanzovní rodinná sága série

< 2. díl

Tři roky žila Lily Karstenová v Liverpoolu, kde daleko od hamburské společnosti porodila dceru Hannu. A každý den zoufale toužila po Joovi. Tři roky se Jo Bolten ze vzteku a žalu vrhal do dělnického boje. A utápěl své pocity v alkoholu. Chce se pomstít za to, co mu udělal jeho šéf – Ludwig Oolkert, nejmocnější obchodník v Hamburku, ho připravil o to nejdražší, co v životě měl. O Lily. Teď zase on vezme to nejdražší Oolkertovi: jeho peníze. Lily, dcera z rejdařské rodiny, se po boku Henryho von Cappelna konečně vrací do Hamburku. Jejich manželství se ale podobá vězení. Karstenova lodní společnost se dostává stále více do rukou Ludwiga Oolkerta. V chudinských čtvrtích to vře, přístavní dělníci už dále nemohou snášet svou bídu. Lilyina vzdorovitého ducha nelze jen tak umlčet. A i když se ničeho neobává víc než shledání, přesto doufá, že se Jo jednoho dne setká se svojí dcerou Bouřlivá doba. Zakázaná láska. Dojemná sága. Závěr dvoudílného románu.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Elbstürme , 2021


více info...

Přidat komentář

HH77
25.03.2024 5 z 5

(SPOILER) I druhý díl této ságy nam dává možnost nahlédnout do konce 19. století a uvědomit si tak, že se nyní máme mnohem lépe. Kniha byla opět velmi čtivá a napínává, četla se velmi snadno. Konec bohužel smutný, ale jinak to asi nemohlo dopadnout. Skončit příběh dobře, nebyl by moc uvěřitelný, tato doba lásce mezi bohatými a chudými nepřála.

Kaja1
20.03.2024 5 z 5

Bylo to zajímavé přesunout se do Hamburku na konci 19.stol. Bylo mi těch žen a dětí líto. Žena nebyla nic, neměla žádná práva ať byla chudá nebo bohatá, muž si s ní mohl dělat , co chtěl. Jsem ráda, že autorka nechala aspoň jeden příběh, aby skončil happy endem. Zajímavý je i doslov spisovatelky.


anovy64
20.02.2024 5 z 5

Druhý díl byl čtivější, poutavější a hodně realistický. Realita převažuje nad romantikou, ale takový byl bohužel život v této době. Kniha byla čtivá, i když hodně smutná. Během čtení jsem si říkala, jak je dobře, že žijeme v 21. století a nemusíme zažívat takový krutý osud jako lidé a hlavně ženy před sto a více lety.

TerryDee
07.02.2024 5 z 5

Bouře na Labi je pokračování příběhu Lily a Joa z románu Světla na Labi. A právě tenhle díl jsem dlouho vyhlížela, neboť jednička skončilo tak, jak skončila. Zkrátka neuzavřeně.

Musím říct, že i když jsem věděla do čeho jdu. Tak na některé pasáže jsem opět nebyla dostatečně připravená. Tahle doba není pro každého. To, s čím se museli hrdinové vyrovnavat, co všechno vytpěli a jaká je občas čekala nespravedlnost. To by nechtěl nikdo zažít. Ne vždy mi bylo při čtení veselo, ale spíš smutno a ouzko.

"Straně jako její dcera o pár let dříve i Sylta zjistila, že knihy nejsou jen pouhou zábavou a rozptýlením pro dlouhé tmavé zimní večery. Dokážou s člověkem pěkně zamávat, vyburcovat ho, donutit ho zpochybnit vlastní život a vidět věci, kterých si předtím nevšímal."

Nevím, jak bych popsala tenhle příběh, aniž bych něco nevyzradila. Protože tohle si člověk musí přečíst a popasovat se s tím sám. Je to opravdu silný příběh s vážnými tématy tehdejší doby.

Ještě musím zmínit, že se mi moc líbila vedlejší linka Emmy a Charlieho. Troufám si tvrdit, že ti dva na sebe strhli část příběhu.

"Páni Bovaryová vypila jed. Heathclift zahořkl a stal se z něho krutý člověk. Pouze Jana Eyrová jí dávala trochu naděje. Ale jakým utrpením si museli ona a Rochester projít, než jim bylo dopřáno trochu štěstí? Elizabeth a pan Darcy nakonec našli lásku stejně jako Edmund a Fanny. Tyto příběhy zanechávaly zvětralou pachuť. To není realistické, pomyslela si Lily, vztekle zaklapla knihy a hodila je do kouta. Zdálo se jí, že příběhy mají posloužit především roztouženým srdcím čtenářek a nekončí tak, jak by to předepisovala společenská pravidla. Nepředstavovaly pro ni útěchu, ale zanechaly v ní pocit, že byla podvedena."

zuzana2599
27.01.2024 5 z 5

Bouře na Labi je druhá část krásného historického románu Světla na Labi. No, musím přiznat, že jsem byla hodně zvědavá jak skončí velká láska obou hlavních hrdinů, až tak, že jsem udělala co nedělám a podívala se předem na závěr. Nešlo to vydržet ! Jak píše autorka sama na závěr, dala přednost konci realistickému, takovému jaký je život sám a konci poplatnému době. Bylo mi i úzko i smutno !
Obě knihy byly skvělé ! I Bouře na Labi se vyrovnala dílu prvnímu. Nešťastné manželství Lily, odtržení od rodiny, pobyt v Anglii, návrat do Hamburku... jestliže u nás vyjde další román Miriam Georg musím ho mít ! BRAVO !

zdehan
23.01.2024 5 z 5

Moc pěkný přiběh oba dva dily jsou pěkné.

monushka
06.01.2024 5 z 5

Do této ságy a osudů hlavních hrdinů jsem se zamilovala již při čtení prvního dílu. Druhá kniha rovněž nezklamala. Příběh u mě opět vyvolal nespočet emocí

Ester59
05.01.2024 5 z 5

Úžasné, krásný příběh, pro mne i zajímavé historické období.
Doporučuji stejně jako první díl Světla na Labi.

iveta3689
20.12.2023 5 z 5

Stejně jako první díl mě nejvíc bavily vedlejší příběhy. Řada zajímavých témat nutila k zamyšlení, to není u tohoto žánru obvyklé. Konec byl dobrý, souhlasím s tím, jak to autorka dovysvětlila v doslovu. Kniha byla pro mě super milým překvapením.

Luvy
17.12.2023 3 z 5

Na me je to asi az prilis primitivni.

Martule44
08.12.2023 5 z 5

Když jsem dočetla první díl této dvoudílné ságy, zanechala ve mě kniha nespokojeného a nedočkavého čtenáře. Netrpělivě jsem vyhlížela pokračování a jakmile kniha vyšla, dychtivě jsem po ní sáhla!
I tentokrát si autorka pohrává s city čtenáře a popisuje osudy nejen hlavních protagonistů, jejichž štěstí je vrtkavé...
Kniha mě pohltila a stáhla jsem ji během jediného dne!
Ještě teď mé oči vlhnou....

Autorovy další knížky

Miriam Georg
německá, 1987
2023  91%Světla na Labi
2023  90%Bouře na Labi

Kniha Bouře na Labi je v

Právě čtených5x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce84x
Chystám se číst50x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x