JoMia JoMia komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Za mě určitě jedna z nejzajímavějších knih, co jsem kdy četla.
Příběh je krásně napsaný, smrt jako vypravěčka je velmi originální a samotná Liesel je kouzelná. Je to nádherná kniha o příšerné době. I když jsem věděla o jakých hrůzách budu číst, neustále mě překvapovalo kolik krásy z této knihy sálá. Je psaná jinou formou než jiné knížky, jakoby z jiného pohledu. Četla se úplně sama a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Poslední část byla tak emočně silná, že i nějaká ta slza ukápla.
Za mě 5 hvězdiček.

21.04.2024 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Přestože se děj odehrává v průběhu několika let a objevuje se v něm poměrně velké množství postav, v textu jsem se neztrácela. Moc se mi líbilo, že některé postavy jsme na začátku knihy poznali jako malé děti, které v průběhu knihy rostli, dospívali a měli vlastní rodiny, které se snažili co nejlépe obstarat a uživit , i když to nebylo vůbec lehké. Kniha ukazuje jak drsně žili lidé před sto lety, ale zároveň řešili i běžné věci jako řešíme my dnes. Za mě úplně skvěle napsáno. Naprosto dechberoucí, smutné, drsné, a zároveň dojemné a lidské čtení.
Tato kniha se dostala na seznam mých top 5 přečtených knih a už se těším a zároveň trochu bojím co přinese druhý díl.
Doporučuji všem a dávám 5 hvězdiček.

26.02.2024 5 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Po přečtení prvního dílu, od kterého jsem měla velká očekávání jsem se musela vyloženě přemlouvat do pokračování. Mezi Vánocemi jsem se ale ke knize dostala a musím říct, že nelituji. Druhý díl mě oproti prvnímu bavil mnohem více. Děj plynul příjemným tempem a i hlavní hrdinové mi byli o dost sympatičtější. Konec byl opět velmi zajímavý a nečekaný. Už se s chutí těším na třetí díl této série.
Za mě dostává tato kniha 4 hvězdičky.

12.01.2024 4 z 5


Gump: Jsme dvojka Gump: Jsme dvojka Filip Rožek

První kniha o Gumpovi mě silně zasáhla, a proto jsem se na pokračování příběhu hodně těšila. Druhý díl už byl bohužel zklamání. Přišlo mi to, jako kdyby byla kniha psaná narychlo a tak hlavně aby něco bylo. Děj nijaký a emoce téměř žádné (jen na začátku knihy, tam to bylo silné).
Kniha na jedno odpoledne, neurazí ani nenadchne. A jak to tak bývá druhý díl už se nikdy nevyrovná tomu prvnímu.

18.11.2023 3 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Poslední díl série byl za mě byl takový horší průměr. Vše se hodně opakovalo a některé pasáže mi přišli úplně zbytečně. Přišlo mi to jako takové psaní o ničem, jen aby něco bylo. Nebavilo mě ani neustále psaní dopisů a faxů dvoum nápadníkům. Občas jsem se i zasmála, ale jak už jsem psala u předchozích dílů, první nic nepřekoná. Za mě 3 hvězdičky.

07.11.2023 3 z 5


Včelí medvídci od jara do zimy Včelí medvídci od jara do zimy Jiří Kahoun

Čteme s dvouletou dcerou každý den před spaním. Je to i taková moje srdcová záležitost z dětství a jsem ráda, že i malá si knížku zamilovala.

30.10.2023 5 z 5


Včelí medvídci Včelí medvídci Jiří Kahoun

Čteme s dvouletou dcerou každý den před spaním. Je to i taková moje srdcová záležitost z dětství a jsem ráda, že i malá si knížku zamilovala.

30.10.2023 5 z 5


Příhody včelích medvídků Příhody včelích medvídků Jiří Kahoun

Čteme s dvouletou dcerou každý den před spaním. Je to i taková moje srdcová záležitost z dětství a jsem ráda, že i malá si knížku zamilovala.

30.10.2023 5 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Na třetí díl ze série jsem se dlouho chystala a nebyla jsem vůbec zklamaná. Předchozí dva díly byly oproti případům s Erikou o dost slabší, ale Propast smrti byla z téhle série zatím nejlepší. Obecně všechny knihy od Roberta jsou napsané velmi čtivě a čtou se s velkou lehkostí.
Propast smrti má hezký námět, dej plyne tak jak má a má zajímavé rozuzlení, a proto je to za mě tentokrát 5 .

29.10.2023 5 z 5


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Do knihy jsem se tak nějak nemohla pořádně začíst. Naprosto se ztotožňuji s názorem Inugoya. Podtrženo sečteno 3,5 .

07.10.2023 3 z 5


Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Knihu Žlutý ptáček zpívá hodnotím 3 hvězdičkami.
Knih s tématikou druhé světové války mám přečteno několik a tato patřila k těm průměrným, i když téma bylo velice silné a zajímavé. I přesto na mě působila, bohužel, tak nějak nedotaženě. Převážně konec mi přišel příliš uspěchaný a podle mého názoru se rozplynul do ztracena, což je škoda.

04.09.2023 3 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Po přečtení předchozího dílu jsem měla trochu obavy, a po pravdě, se mi do čtení moc nechtělo. O to víc jsem byla překvapená. Kniha byla opět super a s poměrně zajímavým koncem. Děj příjemně plynul a humor se tentokrát ,,neopakoval". Za mě jeden s těch povedenějších dílů.

16.04.2023 4 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Kniha se jako vždy od tohoto autora četla velice dobře, ale nebylo to úplně TOP co Bryndza napsal. Vraha jsem tentokrát neodhadla a to mě na celé knize moc bavilo. Závěr na mě byl příliš uspěchaný a tak trochu nedotažený, tak jak by mohl být. Závěry umí Bryndza i lepší a proto tentokrát 4 hvězdičky.

20.03.2023 4 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Kniha se jako vždy od tohoto autora četla velice dobře, ale nebylo to úplně TOP co Bryndza napsal. Vraha jsem tentokrát neodhadla a to mě na celé knize moc bavilo. Závěr na mě byl příliš uspěchaný a tak trochu nedotažený, tak jak by mohl být. Závěry umí Bryndza i lepší a proto tentokrát 4.

20.03.2023 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásná kniha se silným příběhem. Líbilo se mi, že děj vypráví více postav a vše se tak krásně propojuje a postupně poodkrývá.
Všem, kdo váhají, mohu doporučit všemi deseti. Za mě skvělá kniha, která zanechá silné emoce na hodně dlouhou dobu.

27.02.2023 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Jednou a stačilo. Myslela jsem, že knihu ani nedočtu. Z této knihy jsme si neodnesla vůbec nic. Jen to, že další takovou už číst nebudu. Naprostá ztráta času.

21.02.2023 1 z 5


Kameny 2 od A do Z Kameny 2 od A do Z Judy Hall

Za mě parádní kniha. Stejně jako první díl je krásně zpracovaná. Obsahuje hodně fotografií a informací o daném minerálu. Doporučuji všemi deseti.

21.02.2023 5 z 5


Kameny od A do Z Kameny od A do Z Judy Hall

Zatím nejlepší kniha o minerálech a kamenech jakou mám. Doporučuji všem co mají rádi toto téma.

21.02.2023 5 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Tato kniha na mě působila o něco lépe než první díl. Místy se děj docela vlekl a byl nezajímý a zdlouhavý. Konec, který by se naopak dal hezky rozepsat, na mě byl příliš uspěchaný, což je škoda.

12.02.2023 4 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Tento díl mě bavil víc než první. Sice byl místy zdlouhavý, ale bylo zde víc "akce". Za mě dobrá oddechovka.

11.02.2023 4 z 5