Gump: Jsme dvojka

Gump: Jsme dvojka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517622/bmid_gump-jsme-dvojka-RI8-517622.jpg 4 118 29

Gump série

< 2. díl

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Knížka pro všechny, kteří dokážou číst ze psích očí, ale i pro ty, kteří to zatím neumějí a nebo nevěří, že je to možné.

Přidat komentář

mirunda
20.04.2024 3 z 5

Gumpa by chtěl mít doma každý. Takhle nějak si představuji každého psího kamaráda. Druhý díl byl smutný a hlavně na jednu stranu velmi krátký. Zdaleka pro mě nepředčil kvality prvního dílu. Byla to taková čtecí jednohubka, za hodinku přečtená.

Verunka289
19.04.2024 4 z 5

Krásný, dojemný příběh psího kamaráda Gumpa. U druhého dílu jsem díkybohu už nebrečela tolik jako u jedničky, ale i přesto mě osudy zvířat strašně moc dojímají. A opět mě knížka utvrdila v tom, že mám raději zvířata než lidi. Zvířata jsou tak strašně čistá, oddaná, milující. A pokud je některé zlé, většinou za to stejnak může jeho majitel.


asam
14.04.2024 5 z 5

Dojemné, zábavné, poučné čtení.
Díky všem, kteří pomáhají.

Jajinka713
13.04.2024 4 z 5

Musím říct, že za mě byla jednička určitě lepší. Ale i tenhle příběh se mi líbil, jen na začátku je to pomalejší. Přečetla jsem ji za chvilku, byla to taková jednohubka. Také jsem uronila slzičku, protože někdy se lidi opravdu neumí chovat ke zvířatům. Na film se stoprocentně podívám :)

ještěrka38
11.04.2024 3 z 5

Nenadchne, neurazí...

MiraRunaway
07.04.2024 5 z 5

Čekala jsem že dvojka bude slabší než první díl ale po pomalejším rozjezdu děj čapne a nepustí. Velmi povedená knížka která má smysl.

MamaKnihomolka
02.04.2024 4 z 5

Knihy o zvířatech miluji a zároveň nenávidím. Hodně je prožívám a často si spojuji příběhy s vlastními vzpomínkami a pocity. Ale když ji syn přinesl z knihovny, nemohla jsem říct ne.
Toto přímé pokračování jsme četli společně vždy večer a já byla chvílemi dojatá až mi přeskakoval hlas a měla slzy v očích. V některých částech jsem zavzpomínala na svou předešlou fenku a bylo mi fakt úzko, ale kvůli synovi jsem se udržela.

Kniha je čtivá, příběh jednoduchý a vše dolazují krásné ilustrace a na konci i fotografie z natáčení.

Šťastné, smutné, úsměvné a dojemné čtení ze života psa, který se nevzdává a učí lidi jak žít.

Lka
02.04.2024 5 z 5

Opět skvělý příběh Gumpa. Příběh by mohl být delší, ale i tak se mi to líbilo. Určitě si nenechám ujít film.

kristyna.havlov
24.03.2024 5 z 5

Krátká, ale velmi skvěle napsaná kniha na pokračování Gumpa. Ten, kdo viděl první díl Gumpa, určitě i tato chytne trochu za jeho srdce. Kniha je vhodná i pro děti, jsou v ní nádherné ilustrace a na konci i skutečné příběhy zvířecích hrdinů, které v knize vystupují, společně s jejich fotkami.
A ještě bych chtěla dodat citaci z knihy (bylo tak víc takových mouder, ale já si vybrala tuto):
,,Ale jak to tak bývá, když je život moc dlouhou dobu klidnej, o to víc vám pak naloží."

Jana K
24.03.2024 2 z 5

První Gumpův příběh jsem četla již před více než dvěma lety a moc se mi líbil. Teď jsem sáhla po tomto druhém pokračování a zjistila, že Gumpovo kouzlo se někde ztratilo, zmizelo v éteru. Bohužel obrovský propad oproti prvnímu dílu. Strašně kratičký příběh je prakticky bez kloudného děje a skončí v podstatě dřív než začne, přečtený max. do dvou hodin.
Z celého tohoto druhého příběhu/nepříběhu mám pocit, že byl napsán velmi horkou jehlou, jen aby honem rychle vzniklo pokračování, tak jak je nyní moderní, neboť co nemá druhý díl jako by nebylo. Pokud ale kniha prospěla dobré věci budiž. Líbí se mi, že autor do příběhu zakomponovává skutečné příběhy zvířat, která jsou nám i s fotografiemi představena na konci knihy. Také je třeba ocenit opravdu nádherné kresby v celé knize a spoustu velkých pravd a citátů, za všechny zde uvedu alespoň jeden:
„Vy psi máte jednu obrovskou nevýhodu, ten váš život je tak strašně krátkej. A když se člověk do vás zamiluje, když zjistí, že jste vlastně nejlepší člověk, kterýho poznal, tak mu strašně brzo odcházíte, ale to je naštěstí to jediný, co je na vás nedokonalý.“

nakavusterezou
22.03.2024 5 z 5

První díl Gumpa se mi líbil, takže když vyšel druhý díl, těšila jsem se, až si ho přečtu:)

Na první pohled se může zdát, že se jedná o jednoduchý, nenáročný příběh, ale pro nás, milovníky pejsků, je to příběh, který nás dožene k slzám. Nebo aspoň tak to bylo u mě o_o

Líbí se mi, že se Filip Rožek inspiruje skutečnými příběhů psů, ale i jiných, úžasných zvířat, jejiž životní příběh hezky a nenuceně zakomponuje do příběhu Gumpa:)

28. března jde do kin i film, na který se já rozhodně chystám. A už teď je mi jasné, že bude brečet :D

Le Chat
11.03.2024 5 z 5

Opravdu dojemné čtení S POSLÁNÍM, které si podle mne rozhodně zaslouží 5 hvězdiček. A to jsem kočičářka!

Zorka
07.03.2024 3 z 5

První díl Gumpa si musel zamilovat každý. A tak bylo sázkou na jistotu, že druhý díl se číst bude, a předpokládám, že také film přitáhne mnoho diváků. Za mě ale trochu zklamání ... kniha skončila skoro dříve, než se člověk začetl. Pokud má ale sloužit dobrým účelům, pak ano.

Marekh
27.02.2024 5 z 5

V minulosti jsem četl první díl z této série – GUMP – PES, KTERÝ NAUČIL LIDI ŽÍT. Druhý díl lze přečíst bez předchozího prvního dílu, ale lépe je to číst postupně. V tomto díle se odkazuje na některé události z prvního dílu. Musím se přiznat, že jsem hodně věcí zapomněl z prvního dílu, takže by nebylo na škodu, kdybych si první díl přečetl znovu.

V tomto příběhu se opětovně setkáme s Gumpem a zažíváme s ním další dobrodružství. Kniha se četla dobře, akorát je možná škoda, že je příběh docela krátký. Knihu jsem přečetl během dvou hodin. Každopádně během tohoto příběhu mi ukáply nějaké slzy.

V závěru se nachází část PŘÍBĚH GUMPA INSPIROVALI.

Kniha obsahuje pěkné barevné a černobílé ilustrace a také fotografie.

Obálka knihy je pěkná.

LunaL.
07.02.2024 4 z 5

Mam rada knihy s poslanim. A poslani tahle kniha rozhodne ma! Libi se mi, jak kniha ukazuje, jak pribeh Gumpa a hlavne Gump samotny (se spoustou lidi okolo) pomohla tolika lidem. A jak lidi kolem nej pomohli tolika zviratum! Jak je svet hezci a zivot plnejsi, kdyz si vzajemne pomahame :))

Zuzanka45
31.01.2024 5 z 5

Úžasné pokračování Gumpova příběhu. Oba dva díly byly úchvatné, každý mi něco dal a já zase brečela. Opět mě příběh dostal, dojal, rozesmutnil, dal mi naději, radost a lásku. Jedná se o pravdivé příběhy lidí i zvířat, až je to neuvěřitelné. Děkuji Gumpe za to, že jsem si mohla přečíst tvůj příběh a za to, že jsi mi dal tolik emocí, jako ještě nikdo.

attila1
23.01.2024 5 z 5

I druhý díl se moc povedl.

Vivetkav
18.01.2024 4 z 5

Ani jsem dvojku nevyhledávala, ale v knihovně na mě koukala a tak jsem neodolala.. jednička byla skvělá ..jedním dechem a brečela jsem na začátku a pak na konci.. dvojku jsem taky dala na jeden dech a dostal mě konec... všech zvířátek..jak se můžou lidé takhle nechutně chovat... povedla se ..moc krasná .. doporučuji...je třeba naučit lidi žít

Violetma
18.01.2024 5 z 5

Gumpovi příběhy mě dostaly a pokaždé když je čtu, tak brečím. Úžasná knížka plná lásky a pochopení. Rozhodně doporučuji, skvělý, i když někdy smutný příběh.

Jane2016
07.01.2024 3 z 5

Myslím, že téměř každý z nás zná Gumpa, psa, který naučil lidi žít. Přiznám se, já film viděla několikrát a pokaždé jsem z něho stejně nadšená. Ta lidskost, láska a naděje, to je něco neuvěřitelného.

Proto, když jsem v knihovně narazila na tuto knihu, velmi ráda jsem po ní sáhla. Čtení bylo opět emotivní, ale krásné. Pokud se Vám líbil první film či kniha, tak Vám tento druhý knižní díl opravdu velmi doporučuji.

Nádhera. Gump: Jsme dvojka, příběh psí pravdy, naděje a lásky opravdu stojí za přečtení.