Jity-Lovies Jity-Lovies komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Všude čtu, jak je tato knihu úžasná, dojemná apod. Bohužel od prvních řádků mě způsob, jakým je psaná, neoslovil, ba naopak.. dost mi to vadilo, špatně se mi to četlo.. snažila jsem se číst dál, že tomu dám šanci, přesto jsem to po pár stránkách vzdala..

02.02.2017 1 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knížku jsem přečetla opravdu rychle, je zajímavá a čtivá. Od prvních stránek mě bavila, po první kapitole jsem si říkala, sakra a jak to s Rebekou teda dopadne? Bála jsem se, že všechny příběhy budou nedokončené, ale to vlastně vůbec není pravda. Jen člověk musí pořádně číst, orientovat se v postavách a hned ví, jak to s jakou postavou pokračuje, protože příběhy na sebe hodně navazují, postavy se prolínají - což pro někoho může být problematické a nemusí se v tom vyznat, mě to problém nedělalo. Jen mi přišlo, že v knize je až moc špatného a málo dobrého, asi by to chtělo i nějaký šŤastný příběh :)

02.02.2017 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Od knihy jsem nic neočekávala, jen jsem byla zvědavá, o čem vlastně je. Včera jsem se pustila do čtení a dnes dočetla. P5ečetla jsem jí tedy rychle, ale nebylo to tím, že by se mi tolik líbila, ale spíš tím, že jsem se rychle snažila dočíst k nějaké části, která by mě prostě dostala do kolen, ale bohužel se to nestalo. Z knihy mám pocit, že kdybych jí četla před 10 lety, tak by se mi líbila mnohem více, než teď, když mi přijdou zajímavější úplně jiné knihy... je to smutné, ale fakt jsem si na knihu už připadala staře...

24.11.2016 3 z 5


Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Úžasná kniha, kterou jsem právě dočetla. Zaujal mě nejdříve její obal v metru, takže jsem si nebyla jistá, co od obsahu očekávat. Autorka dokázala velmi krásně vylíčit, jak se cítí člověk, který trpí psychickou nemocí a co prožívá. Pro mě je kniha poměrně dost osobní a velmi mi pomohla se seznámit s tím, co asi prožíval děda... mrzí mě, že se mi taková kniha nedostala do ruky dřív. Určitě jí doporučuji přečíst každému.

11.11.2016 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Velmi pěkná kniha, četla se opravdu skvěle :)

04.05.2016


Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Příběh jistě každý dobře zná, ale ty ilustrace? Opravdu nádherné!:) Celá kniha se mi moc líbila :)

26.04.2016


Zachráněná sovička Zachráněná sovička Sue Mongredien

Krásní příjemná kniha, která je během chvilky přečtená :)

18.04.2016


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Nádherná kniha!:)

17.04.2016 5 z 5


Děs Děs David Hidden

Knihu jsem začala číst včera a předchvilkou dočetla.
Musím se přiznat, že z ní mám zvláštní pocity.
Celý děj je opravdu rychlý, nejsou tam žádné zbytečné okecávací části.. líbí se mi, když se prolínají dva děje, dvě místa, nebo dva časy... kniha je na mě celkov dost vulgární a chvilku mi trvalo, než jsem si na to zvykla. Ale musím říct, že kniha se mi svým zvláštím způsobem líbila, jen bych na závěr přidala ještě jednu kapitolku, kde by se to vše lépe vysvětlilo.. proč to pachatel vůbec začal dělat? Chybí mi tam vysvětlení, ale jinak je kniha opravdu hodně čtivá a mohu doporučit!:)

31.03.2016 4 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Knihu 50 odstínů šedi jsem četla, ale cca čtvrtku, nebavilo mě to.. na další díly jsem neměla odvahuj, ale rozhodla jsem se, že si zkusím přečíst Greye a musí mříct, že jsem byla mile překvapena. Kniha mě bavila, přišlo mi to zajímavé, avšak si myslím, že z podobného příběhu by šel udělat zajímavý psychologický román - avšak to by autorka musela omezit erotiku a už by to nejspíš nebylo tak prodáváné...

Každopádně mohu říct, že mě kniha byla překvapila :)

30.03.2016


Rozlet Gemmy Hardyové Rozlet Gemmy Hardyové Margot Livesey

Janu Eyrovou jsem nečetla, takže hned říkám, že nemohu srovnávat :)

Ale musím říct, že kniha se mi opravdu hodně líbila!:) Příběh mi přišel velmi zajímavý a líbilo se mi, jak Gemma prožila spoustu věcí a musím říct, že jsem byla nadšená z konce, když se pan S. objevil v letadle - vůbec jsem ho tam nečekala!:)

14.03.2016


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Přečetla jsem všechny tři díly a bylaj sem ze všech nadšená :)

22.02.2016


Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Emma Mars

Myslím si, že kdyby kniha měla o polovinu stránek méně, tak by to bylo mnohem zábavnější a zajímavější :)

22.02.2016


Řád žen Řád žen Daniel Cordonier

Začátek knihy mě vůbec nebavil, střed byl celkem fajn, ale ke konci zase nic moc. Knihu jsem dočetla, ale měla jsem s ní už docela velké problémy.

22.02.2016


Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Jennifer L. Scott

Od knihy jsem čekala něco trošku více. Na mě tam bylo docela málo děje a spíše mi to přišlo jak návod, jak by se měl člověk chovat, oblékat, nakupovat... ano, z knihy si něco vezmu, ale spoustu věcí brzy vypustím z hlavy.

09.02.2016


Zakletá Ella Zakletá Ella Gail Carson Levine

Po dlouhé době knížka, která se mi opravdu hodně líbila. Krásné, pohodové čtení :) Knihu jsem přečetla za jeden den, takže určitě doporučuji :)

31.01.2016 5 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Tak mám pocit, že jsem jediný člověk, kterému tato kniha přišla opravdu nudná... nebavila mě a u čtení jsem dokonce začala i přeskakovat stránky....

28.01.2016


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Četla jsem i první díl a nejsem si jistá proč, ale druhý díl mě bavil o něco více :) Pěkná oddechovka :)

04.01.2016


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Od knihy jsem nic moc neočekávala, ale velmi mile mě překvapila a musím říct, že se mi opravdu moc líbila :)

30.12.2015


Mrtvá Mrtvá James Grippando

Četla jsem i první díl - Svědomí, které mě úplně nadchlo. Nejspíš mám teď období, kdy mě knihy moc nebaví, protože jsem tuto knihu měla problém dočíst až do konce, ale přitom děj mi zajímavý přišel...

04.11.2015