Mrtvá

Mrtvá https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227886/bmid_james-grippando-mrtva-227886.jpg 4 40 14

Jack Swyteck série

< 2. díl >

Podvod * vražda * pomsta Krásná expřítelkyně úspěšného obhájce Jacka Swytecka smrtelně onemocní. Svoji životní pojistku prodá skupině spekulantů a díky Jackovu brilantnímu výkonu před soudem si může nechat jeden a půl milionu dolarů, které za pojistku dostala. Postupně se ukazuje, že se Jack i investoři stali obětí geniálního podvodu a dvojnásobný zisk, který očekávali po její smrti, už nikdy neuvidí. Jessie totiž nikdy nemocná nebyla. Když je její mrtvé tělo nalezeno ve Swyteckově koupelně, stává se Jack okamžitě hlavním podezřelým. Aby zachránil svoji svobodu i kariéru, musí nahlédnout do temných zákoutí dávno pohřbené minulosti. Stojí sám proti policii, nebezpečné skupině zločinců, která chce zpět svoje investované peníze, ale především proti skutečnému vrahovi, který je zcela mimo podezření, a který touží i po jeho krvi... Druhý díl série se svérázným obhájcem Jackem Swyteckem od bestsellerového autora Jamese Grippanda.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Beyond Suspicion , 2003


více info...

Přidat komentář

Kubajzz
29.11.2021 5 z 5

Tak za mě plný počet. Zajímavé téma, knížka se dobře četla, byla plná překvapení a zvratů. Určitě doporučuji.

ennlady
10.02.2021 5 z 5

Tak já oproti většině hodnotím kladně. Mně se to zkrátka líbilo a nedovedu přesně definovat proč. Asi tam nebylo úplně všechno tak, jak má být, ale já jsem spokojená.


petrpospa
01.12.2019 3 z 5

První kniha Svědomí mi přišla moc jednoduchá, Mrtvá je zase zbytečně překombinovaná. Nápad s prodejem pojistky vlastní smrti vypadal hodně slibně, ale asi bych raději uvítal divoký hon mafiánů za Jessi, která ne a ne umřít, než Jackovo honění se za vlastním ocasem.
Jediné, co se autorovi podařilo, je nasrání čtenářů postavou Cindy. A to je trochu málo...

Adelaki
11.09.2019 4 z 5

Mě se kniha líbila, kapitoly jsou krátké, takže kniha ubíhá, pořád se tam něco děje. Pokud srovnám např. s Hypnotizérem, detektivkou, kterou jsem četla před Mrtvou, tak rozhodně vede Mrtvá. Že je kniha z advokátního prostředí mi nevadilo. Konec byl možná trochu slabší, ale i tak mě překvapil.

Ivulka432
09.07.2019 4 z 5

Mně se "strhující advokátní thriller" líbil. Pravdou je, že mi Cindy také lezla na nervy. Jinak pěkná detektivka.

jamajka99
09.03.2019 5 z 5

Nemusím nic vymýšlet. Tak trochu opisuji od tuleně níže: Napínavý thriller a překvapivá pointa. Neočekaný konec !!!

Termina
25.01.2019 2 z 5

Žena hlavního hrdiny je vážně k**** :)

trudoš
10.01.2019 3 z 5

Co mě naprosto odzbrojilo, byl ústřední motiv oficiální žaloby vůči člověku, který nezemřel, jak bylo úřady naplánováno. Naneštěstí zápletka, kterou James Grippando kolem případu pak rozehraje, celý ten vtip tak nějak zahluší a brzy se sklouzne do obligátního prchání před falešným obviněním z vraždy. Zároveň autorovi příliš nefunguje hrdinův protivník, přestože jeho nástup na scénu je víc než působivý. Jenže celá ta věc s mafií nakonec skončí u nahánění vlastního ocasu, kdy jednání padouchů zákonitě nemůže vést k jinému výsledku než k jejich odhalení. Ostatně, závěr sám je zbytečně překombinovaný, protože jedno šokující odhalení přebíjí druhé. A aby toho nebylo málo, Jack Swyteck se navíc ukazuje jako nezralý trumbera, kterému přešlapy v osobním životě dojdou vždy až v okamžiku, kdy se s nimi už nedá nic dělat. Samotné vyšetřování je tak spíše povrchní záležitostí. Ono je ovšem znát, že pevný v kramflecích je Grippando více v soudní síni, než mimo ni, takže se vlastně není čemu divit.

Anténa1991
15.10.2018 2 z 5

No, nevím, nevím..
První polovina knihy byla zajímavá a vypadala nadějně. Avšak po přečtení knihy jsem spíše zklamaná. Téma a nápad se mi velmi líbil, ale tak nějak to nebylo dotažené do konce.. No a samotný konec byl podle mého vkusu naprosto odfláknutý. Čekala jsem větší bombu a větší pointu.. Slabé dvě hvězdy. Škoda

Beky
01.04.2018 3 z 5

Poněkud slabé na thriller.
Příliš zamotané, zbytečné přeskakování a v podstatě ani nejasný konec.
Nic, od čeho by se nedalo odtrhnout, spíš naopak...

Jity-Lovies
04.11.2015

Četla jsem i první díl - Svědomí, které mě úplně nadchlo. Nejspíš mám teď období, kdy mě knihy moc nebaví, protože jsem tuto knihu měla problém dočíst až do konce, ale přitom děj mi zajímavý přišel...

Hella
02.02.2015 3 z 5

Po pravdě.... pro mě nic moc literární zážitek.

evasamankova
11.01.2015 4 z 5

Velmi čtivý a napínavý thriller, James Grippando zkrátka umí. Dokonale zamotané, až v samotném závěru vlastně překvapivě jednoduché. A překvapivé tedy pořádně!

tuleň
17.05.2011 5 z 5

To jsem čuměl jak tele na nová vrata. Napínavý thriller a překvapivá pointa. Tak tohle bych tedy nečekal