JessieM25 JessieM25 komentáře u knih

☰ menu

Palác lží Palác lží Erin Watt

Jak mě první dva díly nadchly, tak na toto jsem neměla nervy ... Papírovou princeznu i Prokletého prince jsme přečetla v podstatě za den, ale Palác lží jsem četla o dost déle ... Nějak jsem na Steva a ty jeho hry neměla žaludek ...

31.01.2021 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Po nadšení z Papírové princezny jsme se ihned vrhla na druhý díl ... A byť jsem z knihy nadšená, trošku mi vadí, že Reedova snaha o Ellino odpuštění trvá téměř celou knihu ... Zároveň se mi ovšem líbí, jak ho Ella zpočátku odpálkovává ... Konec byl pro mě velkým překvapením ...

31.01.2021 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Ze začátku jsem měla pocit, že knížku nepřečtu a celou sérii zavrhnu, byť jsem se dlouho těšila, až se k ní dostanu. Nakonec jsem ovšem změnila názor a přečetla na jeden nádech. Hrozně se mi líbí trojice Ella - Reed - Easton ... Jejich "šarvátky", dvojsmysly ... Tyhle tři jsem si oblíbila snad nejvíce ... Často jsem se u knihy smála a netrpělivě se pustila do dalšího dílu.

31.01.2021 5 z 5


Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Svědectví porodní asistentky z Osvětimi Stanisława Leszczyńská

Snad první kniha na toto téma, která mě rozhodně nenadchla a vím, že už jí vícekrát do ruky nevezmu.
příběh jsem dost srovnávala s příběhem doktorky Giselly Perlové, jejíž kniha mě upoutala. U této knihy mi velmi překážela svědectví dalších lidí. Za mě to velmi narušovalo vzpomínky samotné porodní asistentky.

03.01.2021


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Včera jsem přečetla první díl, dnes jsem se rovnou vrhla na druhý a musím říct, že jsem naprosto unešená.
Líbí se mi autoři, kteří se nebojí pouštět do témat jako jsou různé nemoci nebo úrazy s trvalými následky.
Tento příběh skvělou oddechovkou, ale zároveň by dle mého mohl být taky inspirací pro spoustu lidí bojujících s nepřízní osudu, ačkoliv se jedná stále jen o smyšlený příběh :) Více takových knih a rozhodně u této autorky zůstanu. Píše naprosto úžasně :)

26.10.2020 5 z 5


Bouřlivák Bouřlivák Samantha Towle

Hmmm ... tak nějak nevím, co o této knize napsat. Příběh fajn, klasická rocková romantika, ale i přesto se nějak nemůžu donutit přečíst další díl ...

26.10.2020 3 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Před pár dny jsem náhodou narazila na film, následoval seriál a nakonec knížka. Abych pravdu řekla, nejlépe zpracovaný byl podle mě seriál. Nějak jsem se do knihy nedokázala pořádně začít. Přesto však chci přečíst celou sérii. Už jen proto, že doufám, že v knihách bude mnohem lepší konec než v seriálu.

26.10.2020 4 z 5


Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Při čtení obsahu knihy, jsem si říkala, že je to jen další z typických romantických knih, která skončí happy endem. No, hned začátek mě ujistil, jak moc jsem se pletla. Ano, je to romantika, ale díky životnímu příběhu Elle je kniha dost silná. Jsem ráda, že se najde někdo, kdo se nebojí zatáhnout do své knihy taková to témata namísto naprosto dokonalých postav vzhledem i povahou. Přečetla jsem za pár hodin a už začínám další díl.

26.10.2020 5 z 5


Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

Druhá kniha, kterou jsem z této série četla a musím se přiznat, že jsem se musela přemlouvat, abych jí dočetla. Scandalous se mi četla sama, ale tohle byl tvrdý oříšek. Nevím, proč a ani co, ale v příběhu bylo něco, co mi prostě vadilo. Po tomto zážitku si nejsem jistá, zda chci číst zbylé díly.

26.10.2020 2 z 5


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Ačkoliv mi střed přišel příliš zdlouhavý, na konci jsem měla nakonec slzy v očích. Mám z knihy sice rozporuplné pocity, ale i přesto jsem ráda, že jí mám doma.

23.10.2020 5 z 5


Mafiosa Mafiosa Catherine Doyle

Za 24 hodin přečteny všechny tři díly! Nenapadlo mě, že by mě romány z podsvětí mohly tak chytit. Včera večer jsem začala a číst a nedokázala jsem se odtrhnout. Napětí, romantika, postupné gradování ... Prostě pecka!
Knihy jsou napsány nesmírně poutavě a líbí se mi, jak na sebe díly navazují a začínají přesně tam, kde skončil ten předchozí. Vše navíc nesmírně prožíváte s hlavní hrdinkou a netrpělivě čekáte, jak to s ní vlastně dopadne. U žádné knihy jsem si tak nekousala nehty nervozitou jako u těchto. Překvapivě mě přešel i spánek a to jen proto, že jsem nutně potřebovala vědět, jak to teda všechno dopadne.
Jediné, co mě malinko mrzí, že není více rozvinutý příběh hlavní hrdinky po skončení toho vše.

09.09.2020 5 z 5


Doktor z Osvětimi Doktor z Osvětimi Szymon Nowak

Na jednu stranu zajímavá kniha o posledních týdnech v Osvětimi, na druhou stranu za mě jeden velký zmatek. Dle názvu jsem očekávala příběh doktora Józefa Bellerta, nicméně kniha je spíše jakýmsi popisem událostí posledních týdnů jednoho z největších strojů na smrt z pohledu velkého množství osob.
Očekávala jsem příběh podobný jako Byla jsem doktorkou v Osvětimi, takže v tomto mě kniha velmi zklamala. Za mě je to jeden velký chaos.

27.08.2020 2 z 5


Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Ačkoliv jsou zdejší recenze všelijaké, za sebe můžu říct díky, za tuhle knihu! Po hooodně dlouhé době jsem konečně narazila na knížku, kterou jsem přečetla během jednoho dne a jsem z ní nadšená. Ačkoliv nemám ráda, když jedna kniha obsahuje více příběhů a postav, tak tady mi to vůbec nevadilo. Za mě je kniha čtivá, super čtení na odlehčení, u kterého se i pobavíte.
Na rozdíl od jiných jakože bestsellerů, jsem ráda, že jsem do této knihy investovala.

17.08.2020 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Vtipná kniha ideální na odreagování se. Žádná knížka mě dlouho tak nepobavila. Ideální pokud chcete na chvíli vypnout a jen relaxovat. Z počátku jsem tomu moc šancí nedávala a začínala jsem jí číst asi čtyřikrát než jsem se prokousala prvními nudnými stránkami. Jen si nejsem jistá, zda mám chuť číst další díl, byť jsem se u tohoto zasmála.

01.06.2020


Děti holocaustu Děti holocaustu Allan Zullo

Při čtení této knihy jsem si opět připomněla, proč nemám ráda knihy, které se skládají z několika krátký příběhů. Na můj vkus a v porovnání s jinými knihami na toto téma byly příběhy velmi strohé a hodně ořezané podle mě. Na jednu stranu pro žáky ZŠ/SŠ ideální čtivo, aby si uvědomili, jaké mají štěstí, že žijí, jak žijí a že mohou dělat vše, co chtějí, aniž by je někdo omezoval kvůli původu. Na druhou stranu, pro mě, jakožto člověka, který se o téma holocaustu hodně zajímá a už toho hodně načetl, byla tato kniha celkem zbytečná ztráta času a vlastně i peněz.

20.05.2020 3 z 5


Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Právě dočteno a mám z této knihy rozporuplné pocity. Na jednu stranu obdivuju pana Brasseho. Hlavně proto, že ačkoliv věděl, že riskuje svůj život, odmítal se přidat k nacistům. Na druhou stranu, ale jak se mi kniha na začátku četla velmi dobře, konec mi už přišel až příliš stručný vzhledem ke zbytku knihy.

19.05.2020


Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

Za mě tedy celkem zklamání. Jak již někteří píšou, název je dosti zavádějící. U knihy s názvem "Osvětimský proces" očekávám, že většinovou náplní knihy bude právě tento proces a ne milostný život tlumočnice a podobně. Očekávala jsem od knihy něco víc. Jediným důvodem, proč jsem četla, až do konce byla zvědavost, co měli s SS společného rodiče hlavní hrdinky.
Navíc, příběh její sestry mi přišel zcela zbytečný. Co mělo její "travičství" společného s procesem? Nic.
Rozhodně se neřadí mezi top knihy, které jsem o holocaustu četla.

01.05.2020 2 z 5


Útěky Útěky Josef Škvorecký

Četla jsem novější i starší vydání, dokonce se mi podařilo sehnat i rozhovory Škvoreckého s Baarovou podle nichž pak kniha vznikla. Samotná kniha o sobě je velmi zajímavá. Stejně jako osud jedné z nejkrásnějších hereček První republiky. Musím říct, že mě tato herečka baví ze všech prvorepublikových hvězd nejvíce. Byť jí každý odsuzoval a jakmile skončila válka, všichni se k ní otočili zády, nevzdala se. Riskovala, milovala a litovala.

14.02.2020


Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Dobře sepsaný život jedné z prvorepublikových hvězd. Chvílemi jsem, až příliš poznávala, že knihu nenapsal profesionální spisovatel. Někdy to bylo na škodu, někdy to naopak přidalo něco navíc. Kniha se četla velmi dobře a de facto sama. Podařilo se mi sehnat jedno z nejstarších vydání, což jen přidávalo na autentičnosti.

14.02.2020


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Jedna z mých nejoblíbenějších knih! Čte se sama i po několikáté. Nádherný příběh, byť smyšlený zasazený do jednoho z nejhorších období našich dějin. Líbí se mi tento typ knih, které chtějí ukázat, že i mezi největšími zločinci světa byli jedinci s city, ačkoliv z toho jedince mám rozporuplné pocity stejně jako z hlavní hrdinky.

14.02.2020