Bouřlivák

Bouřlivák https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248966/bmid_mighty-storm-bourlivak-Ho4-248966.jpg 4 393 84

Mighty Storm série

1. díl >

Rokenrolový milostný trojúhelník… životní příběh novinářky Tru Bennettové… a lídra rockové skupiny Mighty Storm Jakea, který jí kdysi zlomil srdce Tru bylo pouhých čtrnáct let, když její nejlepší kamarád – a první dětská láska – Jake odjel z Anglie a zanechal ji se zlomeným srdcem. Dnes, o dvanáct let později, je Jake světoznámou rockovou hvězdou a snem mnoha žen. Kromě jediné: Tru Bennettové. Úspěšná hudební recenzentka a novinářka Tru moc dobře ví, že míchat práci se soukromím se nevyplácí. Nyní má před sebou úkol: udělat s Jakem interview, než se jeho kapela vydá na dlouho očekávané turné. A taková příležitost se neodmítá. Tru je rozhodnutá chovat se jako profesionálka, ale přitažlivost, která ani po dvanácti letech nepozbyla na síle, ji zaskočí. Jakeova nabídka zdokumentovat celé jejich turné je lákavá, avšak má jeden háček: Truina přítele Willa. Je Tru natolik silná, aby odolala atraktivnímu bouřlivákovi, který jí už jednou ukradl srdce? Přežije její vztah s Willem, když teď bude trávit dny v přítomnosti neodolatelného Jakea?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Mighty Storm , 2012


více info...

Přidat komentář

Ála1968
08.03.2024 3 z 5

Začátek byl skvělý,ale když se Tru začala chovat jako mrcha, nechápala jsem její chování a přišlo mi to takové divné

miloslava3256
23.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Od autorky je toto poslední série co jsem četla. Asi nejslabší. Celá kniha z jejího pohledu a na závěr kapitola od něj, škoda, mám ráda když se to prolíná. Ale začátek byl velmi vtipný, to mne bavilo. Byla jsem zvědavá jak zpracuje téma, kdy je jeden ve vztahu s někým jiným ... To mohlo být více rozepsáno. Střed knihy byl docela nudný, přišlo mi že se mění jen lokace ale jinak stále to stejné. A slovník co se týká sexu si zasloužil obohatit, číst stále dokola 'mužství' mne fakt ubíjelo. Co jsem ocenila tak hned vysvětlené poznámky ať k písničkám nebo jiným věcem. Konec knihy byl emočně náročný, škoda že to nebyl i střed trochu jinak zpracovaný. Na závěr fakt průměr, a trocha vítací k pobavení.

'Měla jsem trochu jiný život než ostatní děti. Když je rodiče učili zpívat Ovčáky čtveráky, mě táta
učil Satisfaction2 od Rolling Stones.'


kristy.books
10.07.2023

Od autorky som už čítala knihu River Wild, čo bol krásny príbeh, a keďže onedlho má vyjsť v češtine aj jej ďalšia kniha, povedala som si, že sa pustím aj do jej starších príbehov, ktoré pred niekoľkými rokmi vyšli v Baronete. Začala som Bouřlivákom a bohužiaľ, prišlo veľké sklamanie. Už od začiatku to bolo pre mňa celkom trápenie, no neskôr som sa musela doslova nútiť knihu dočítať (nerada nechávam knihy nedočítané). Nesadlo mi tu hneď niekoľko vecí.

Mojím najväčším problémom bola hlavná hrdinka, ktorá mi nebola absolútne sympatická. Mala som z nej pocit, že vôbec nevie, čo vlastne chce. Jedno povedala a o 5 sekúnd urobila presný opak. Niekedy som mala chuť si kvôli jej správaniu obúchať hlavu o stenu.

Tru a Jake bývali v detstve najlepší kamaráti, dokonca boli jeden do druhého tajne zamilovaní. Potom sa 12 rokov nevideli. Keď sa po dlhej dobe konečne opäť stretli, Tru po Jakeovi hneď slintala, hoci mala doma milujúceho snúbenca. Neveru (nielen) v knihách ja naozaj nemusím, takže aj za to išli hneď body dole. Tru sa často nevedela rozhodnúť, ktorého z nich vlastne chce, čím im obom neraz ublížila. Snúbencovi chcela povedať pravdu citlivo, nakoniec to naňho všetko vybafla v dosť nevhodnom čase... a takýchto príkladov by som vám tu mohla uviesť ešte najmenej sto.

To, čo začali Jake a Tru v druhej polovici vyvádzať, som absolútne nechápala. Miestami som nad nimi len neveriacky krútila hlavou a musím sa priznať, že som si niekedy aj želala, aby spolu nakoniec nezostali (lebo aj keď sa mali radi, ich vzťah na mňa pôsobil toxicky).

Nebudem to viac rozpitvávať, jednoducho tento príbeh nie je nič pre mňa. Do dvojky sa púšťať nebudem, tú už by som dočítať určite nezvládla.

aneta1
21.04.2023

(SPOILER) Tahle kniha je jedno velké ouvej. Ze začátku to ještě nějak šlo ale pak mě postava Trudy neuvěřitelným způsobem vytáčela a štvala. Jako vážně? Podvádí svého přítele, který byl mimochodem za mě celkem top (když sem přeskočila asi 50 stran někde kolem 200 stránky), a pak žárlí na to že Jake prostě nechce sedět a koukat se na to jak je dál se svým přítelem. za mě toto bylo spíše fér od Jaké že chtěl být k Willovi fér a říct mu to hned. A pak když začal znovu brát a ona si furt říkala věř tomu co si viděla, ale ona vlastně nic neviděla! OD té doby se na každé druhé stránce objevuje že vlastně neví.... Protože ano co udělám, když zjistím že moje blízká osoba u které vím že se léčila ze závislosti? Opustím ho a nechá ho si v tom vymáchat čumák... toto není úplně osvědčená taktika. Za mě hodně slabá kniha a druhý díl ani číst nebudu. River Wild byla úžasná, ale tahle si zaslouží maximálně 2-3 ***. co nemohu vytknout je nápad na děj. ale zvládnutí už není tolik osobité.

MAU256
19.03.2023 4 z 5

Rocker Jake, bývalá kamarádka Tru a její současný přítel Will. Milostný trojúhelník, ze kterého může vzejít jen jediné, a to zlomené srdce. Bylo mi líto Willa, protože tohle si opravdu nikdo nezaslouží. Tru mi občas lezla na nervi a Jake mě dost naštval, když do toho spadl zpět. Knížka se četla hezky, i když tam mohlo určitě být o pár stránek míň, ale určitě si přečtu i pokračování, neboť mě zajímá, jak bude jejich příběh pokračovat dál.

Knižnípauza
28.01.2023 1 z 5

Tak nějak vlastně ani nevím, proč jsem tuhle knihu četla. :D

Popravdě tohle bylo už od začátku jedno velké utrpení.
Postava Tru mi neskutečně lezla na nervy a dost mi vadilo její chování.
Bouřlivák Jake se choval velmi nedospěle, byl majetnický a neustále měl potřebu se přesvědčovat zda je mu Tru věrná. Neustále!
Za mě tedy tahle kniha ne :)

Silvisek
29.11.2022 5 z 5

Trochu jsem se bala kdyz to ma nizke hodnoceni, ale nakonec jsem byla prekvapena. Moc se mi to libilo i kdyz obcas me hlavni hrdinka stvala. Tesim se na druhy dil

havrmoni
27.09.2022 3 z 5

Tak jako je to celkem čtivé, ale ty postavy. Tru naprosto nesympatická ženská a její chování no škoda mluvit. Jake byl o něco lepší, ale jeho závislosti, které ,,zvládá" mě taky nebrali.

Ralemo
11.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha přesně dle mého gusta, vtipná, romantická, zábavná. Zajímavé téma bývalé kamarádky a slavného rockera. Příběh plný dramat, vzájemné přitažlivosti, zklamání, zrady a spoustou smutku. Každopádně Tru byla skvělá, nedivím se, že podlehla kouzlu Jakea, každopádně i přes ty všechny problémy ho dokázala zkrotit a získat zpátky svého nejlepšího kamaráda. Těším se na další díl!

Jita160
14.11.2021 4 z 5

Milostný trojúhelník do, kterého když spadnete ,tak je jasné ,že to nebude jednoduchá cesta.Tady prostě někdo skončí se zlomeným srdcem.
Tru, hudební novinářka, která je nucena udělat interview se svým kamarádem z dětství a svoji velikou láskou.
Chce být profesionálka,jenže láska ta děsná mrcha opět vyleze na povrch a převáží ji život na ruby.
Jake, rocková hvězda, playboy, pařmen, potížista prostě Bouřlivák.Je přesvědčený ,že mu svět leží u nohou a může mít vše co chce i Tru,která je ovšem už zadaná.
Moc pěkný emoční příběh lásky,bolesti,zrady a hodně trápení.

alcahanca
07.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka podvede svého přítele se svou životní láskou, ale nemá odvahu mu to říct, na každé druhé stránce o sobě říká, že je mrcha, ale nic s tím neudělá. Místo toho žárlí na svého milence, že se baví a líbá s jinou, aby jí naštval. No nevím, zda je tohle chování 26ti letých dospělých lidí. Trudy mě neskutečně štvala svou nerozhodností, Jake zase tím, že znovu spadl do drog. Tu jejich lásku jsem jim nějak nevěřila. Uvidíme, co druhý díl. Za mě jen 3 ***.

kacenka6144
02.08.2021 3 z 5

Není to první knížka, kterou jsem od téhle autorky četla, ale zatím asi nejslabší. S River Wildem nebo Trablemi se nedá vůbec srovnat. Místy jsem ji už už chtěla odložit, ale nakonec jsem ji dočetla celou. Uvidím, co druhý díl.

Raislin
17.06.2021 2 z 5

Kniha mě nenadchla. Dokonce jsem si říkala, že jestli ještě jednou přečtu větu " měla jsem nad ním takovou moc" hodím knihu do krbu! Nakonec jsem ji dočetla. Druhý díl mě vůbec neláká! Takže za mě neee.

PetraBery
06.06.2021 3 z 5

Tru Bennetová se po 12ti letech setkává se svou dětskou láskou Jakem. Ten se během doby, co se neviděli, stal rockovou hvězdou světového formátu. Jak kniha může skončit je u tohoto žánru jasné od začátku, žádné překvapení ani zklamání, typická oddechovka.

petulkapeta
06.04.2021 5 z 5

Byl můj nejlepší přítel. Můj milenec. Byl celý můj život.
Pěkný příběh o zpěvákovi, který našel svou první a jedinou lásku, svou nejlepší kamarádku z detstvi,ale cesta to nebyla jednoducha...

Višnička
28.11.2020 5 z 5

Ale tak jo, hezká pohádka pro dospělé, čte se úplně samo, tak proč ne, jako oddychovka

majavcelicka
19.11.2020 3 z 5

Pro mě zklamání. Měla jsem pocit, že knihu psal puberťák. Jak co se týče vyjadřování postav, tak jejich chování... Další díl mne díky tomu neláká.

JessieM25
26.10.2020 3 z 5

Hmmm ... tak nějak nevím, co o této knize napsat. Příběh fajn, klasická rocková romantika, ale i přesto se nějak nemůžu donutit přečíst další díl ...

Evaho73
13.10.2020 3 z 5

(SPOILER) Rocková rozprávka, ktorú zaraďujem do police s názvom relaxačná literatúra.
Autorka sa asi motivovala reálnym životným príbehom Johnna Casha a jeho životnej lásky June, ktorých cez pieseň Hurt do príbehu zakomponovala.
Na môj vkus však jej príbeh lásky Jaka a True vyznel nedôveryhodne, lebo sa odohrával v krátkom časovom slede kedy behom troch mesiacov sa hlavna hrdinka stíhla znovu zamilovať do priateľa z detstva, ktorý bol akože svetoznámou rockovou hviezdou, podviesť s ním súčasného priateľa, rozísť sa s ním, začať žiť so staronovym priateľom, zistiť o jeho pretrvávajúce drogovej závislosti, rozhádať sa s ním, odísť od neho, smútiť nad rozchodom, nakoniec sa ešte aj zasnúbiť a medzitým riešiť ešte všeličo iné, ako napr. stratu súkromia v dôsledku popularity, žiarlivosť alebo nedôveru vo vzťahu... Hotový uragán citov a pocitov, na základe ktorého som nebola presvedčená o sile lásky medzi hlavnými postavami.

lukonka
15.09.2020 5 z 5

Musím říct, že název mě moc nenadchl, ale po přečtení popisu knihy, jsem si řekla, že ji zkusím. Mám moc ráda hudební prostředí, tak jsem to riskla. Okamžitě jsem se zacetla a Trudy a Jake mi byli sympatičtí. Obzvlášť Jake, který měl hned jasno, teda až na jeho žárlivé výkyvy, těch bylo asi až moc.
Kniha je taková jednohubka a příjemně se čte

Autorovy další knížky

2014  81%Trable
2020  90%River Wild
2015  77%Bouřlivák
2015  82%Zkrocení bouřliváka
2023  79%Úlet na dva týdny

Kniha Bouřlivák je v

Právě čtených6x
Přečtených632x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených28x
Knihotéce292x
Chystám se číst157x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x