Cinder & Ella

Cinder & Ella https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357618/bmid_cinder-a-ella-Aty-357618.jpg 4 668 183

Cinder & Ella série

1. díl >

Ellin život není žádná pohádka. Před necelým rokem ztratila matku při autonehodě, z níž sama vyvázla vážně zraněná. Svého otce léta neviděla a teď se musí přestěhovat k jeho nové rodině. Jediný, kdo jí rozumí, je Cinder, s nímž se už roky přátelí přes internet, ale s kterým se nikdy nesetkala. Ví, že je vtipný, chytrý a stejný knihomol jako ona. Netuší však, že Cinder je jeden z nejslavnějších hollywoodských herců, který navíc hraje prince v jejím nejoblíbenějším filmu. Změní se teď konečně Ellin život v pohádku? Kelly Oram přináší emotivní převyprávění nesmrtelné pohádky o Popelce.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány Pohádky
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Cinder & Ella , 2014


více info...

Přidat komentář

maluck
07.04.2024 3 z 5

Moderní pohádka na motivy Popelky. Ellu jsem si oblíbila, byla to silná osobnost, která se musela vyrovnat se závažnými situacemi ve svém životě, zato Cinder mi k srdci vůbec nepřirostl. Celkově mi příběh přišel dost jednoduchý, naivní. Možná mladší čtenáři knihu ocení více, za mě průměr.

Barumic
06.11.2023 4 z 5

Je to taková trošku moderní Popelka, kdy obyčejná dívka potkala bohatého a nadějného herce a ve finále láska překoná vše špatné. V knize jsou pěkně popsány vlastnosti a charakter postav, při kterých vám je někdy až do pláče. Nejen malé, ale i “velké děti umí být kruté. Děj je velmi jednoduchý až předvídatelný, zato plný emocí. Kniha se četla velmi dobře, žádné zbytečné popisy a věty navíc, autorka píše přímo k věci. Vždy, když mě napadla jakákoliv reakce na popsanou situaci, v následujících větách jsem si ji přečetla.

Velké plus je samostatná bonusová kapitola


mischa5364
27.08.2023 5 z 5

Od knihy jsem čekal přeslazenou romantiku ve stylu Popelky. Ale dostala jsem velmi emotivní příběh. Kniha se čte prakticky sama a člověk se od ní nechce odtrhnout.
Ella je neuvěřitelná bojovnice. Zamilovala jsem si ji na prvních stránkách a snad ještě vic u konce. Bylo mi jo strašně líto a nechápu jak lidi dokaží být tak zlí. Ona si doslova prošla peklem.
Cinder (Brian) ten Vás taky okouzlí. Na to, že je to herecká hvězdička, byl dokonalý. Jeho řešení vyhrocené situace na konci mě dohnalo k slzám.

Cinder & Ella je nádherný příběh o tom jak se člověk musí znovu najít, jak se vypořád s okolním světem, šikanou a hlavně sám se sebou.

Lucyeinstory
13.08.2023 5 z 5

Cinder&Ella
Pod timhle pohadkovym nazvem se skryva pribeh plny emoci. Hlavni hrdinka Ella prisla o svou matku pri autonehode. Je nucena bydlet u sveho otce, ktery ji s maminku opustil, kdyz byla mala. Zit mezi smetankou a bezchybnymi lidmi pro ni neni jednoduche, kdyz sama pri one autonehode vyvazla s tezkymi popaleninami. Jeji dve nevlastni sestry ji nemaji radi, stejne jako vsichni v nove skole. Utechu hleda ve svem internetovem priteli Cindrovi, ktery ji vzdy ve vsem pomahal, ackoli se nikdy nevideli.

Tenhle pribeh je pohlazenim po dusi. Zamilovala jsem si ho na prvnich strankach a vsadim se, ze to budete mit stejne. Cetl nekdo?
5 z 5

Marekh
07.08.2023 4 z 5

Hlavní postavou je ELLA, která má autonehodu a při této autonehodě zemře její mamka. Ella je dlouhou dobu v nemocnici. Prodělala kóma. Navštěvuje fyzioterapeuta a psychiatra. Má jizvy na těle a kulhá.

Ella se stěhuje ke svému tátovi z Bostonu do Los Angeles, který ji před 10 lety opustil a nyní má novou rodinu. Ella se seznamuje s její nevlastní mámou a jejími dvěma dcerami, které se k ní nechovají dobře. Začne navštěvovat školu pro elitu, ale i zde naráží na nepochopení a posměch, až se z toho vyklube šikana.

Nemá žádné kamarády a cítí se osamocená. Má jen jednoho kamaráda CINDERA, kterého zná jenom přes internet. Píšou si, ale nikdy se osobně neviděli. Ella však netuší, že Cinder je jedním z nejslavnějších hollywoodských herců.

Potká se Ella a Cinder osobně? Začlení se Ella mezi své spolužáky ve škole a najde si nové kamarády? A hlavně, bude si rozumět se svou vlastní rodinou?

Ella má svůj blog. Ráda čte knihy a dívá se na filmy a na svém blogu je recenzuje. Ella je upřímná a všechno řekne narovinu. Cinder je vtipný, chytrý a je také knihomol. Zasnoubí se s jednou dívkou, kterou sice nemiluje, ale je to jen na oko pro veřejnost. Líbily se mi chaty, které si mezi sebou psali Ella a Cinder a později také telefonáty.

Bylo mi líto Elly, jak se k ní spolužáci chovali a také její nevlastní sestry. Pokud by si dostatečně uvědomili, čím vším si Ella prošla ztrátou mamky, kterou milovala a problémy se zdravím, tak by se tak k ní nemohli chovat.

Kniha se celkově četla dobře a autorka v knize rozvinula hodně témat ztráta blízkého člověka, sebevražda, šikana, tělesné postižení, rodina, přátelé.

V závěru knihy se nachází kapitola s názvem ŘEKNI AUTO, která je vyprávěná z pohledu Briana.

Jedná se o duologii, ale asi druhý díl ŠŤASTNĚ AŽ NA VĚKY už nebudu číst.

Kniha má pěkný přebal.

Artep071
03.06.2023 5 z 5

Pěkný, smutný a velmi romantický pohádkový příběh. Sedlo mi to a četlo se to jedním dechem

Jitty502
08.04.2023 4 z 5

Tahle kniha mě opravdu dostala!!! Už mám nachystaný druhý díl tak se moc těším Byla to jízda a to doslova od začátku až dokonce, hodně zvratů v knize, které jsem vůbec nečekala :) Ella chuderka, která má na těle samé jizvy po autonehodě, spolužáci se jí štítí. Cinder je postava z chatu nakonec se setkají a žili šťastně jak to v pohádkách bývá :)

irskádívka
16.03.2023

Taková verze Popelky. Samozřejmě je to místy trochu přehnané, nicméně je to kniha určena pro mládež, takže člověk nečeká Vojnu a mír, ale vcelku to funguje.

Rose2000
07.02.2023 5 z 5

Tahle kniha byla něco úžasného. Úplně jsem se do toho zamilovala. A zároveň jsem byla šokovaná z toho jak lidé dokážou být zlý, jen proto že je člověk jiný. I jsem si v pár částech pobrečela.
Jsem zvědavá na další díl.

MAU256
04.02.2023 5 z 5

Hezký příběh neskutečně odvážně Elly, které život nadělil hodně těžký osud, ale ona to nevzdala, i když párkrát chtěla, ale nakonec to dokázala. I přes veškerou bolest dokázala mít srdce na správném místě. Získala přátele, rodinu ale hlavně měla svého přítele Cindera, i když se nikdy neviděli, ale jednou k tomu přece dojít muselo. Zamilovala jsem si ji hned od začátku. Cinder x Brian, no co k němu dodat. Jistě neodolatelný, sexy, bohatý, jenže to pro něj nebylo to nejdůležitější, to byla "jeho" Ella. Líbila se mi bohusová scéna z pohledu Briana. Hned se vrhám na další díl.

Oba jsme věděli, že odpověď znám. Brian se ke mně naklonil a upřeně se na mě zadíval. Šibalsky se usmál a zašeptal: "řekni auto".

rampapa
10.06.2022 5 z 5

Tak tohle je srdcová knížka. Ellie jsem si hnedka zamilovala. Knížka mě doslova pohltila tak že jsem jí přečetla ani ne za tři hodinky. Musím si hnedka přečíst další díl. Knížku velmi doporučuji.

terikus
02.06.2022 5 z 5

Tohle je tak krásnej a smutnej příběh, tolikrát jsem bojovala se slzama, že nevím, jestli se mi to stalo u nějaké jiné knížky. Jsem nadšená, opravdu stojí za to si tuhle knížku přečíst i víckrát.

ElikaS
01.06.2022 5 z 5

Knížka Cinder & Ella je mou srdcovkou, kterou jsem již párkrát četla a tentokrát jsem se rozhodla pro rereading v originále. A opět jsem si knížku neskutečně užila.
Ač se již podle názvu může zdát, že se jedná o převyprávění moderní Popelky. Nejde jen o bezduchou young adultku. Autorka zvládla do knížky dostat vše potřebné. Humor se střídá s vážnými tématy. Knížka je protkaná emocemi. Chvíli jsem se smála a o chvíli později plakala.
Knížka se věnuje hromadě závažných témat – těžký fyzický handicap, ztráta rodiče, komplikované rodinné vztahy, deprese, šikana, sláva, komplikované mezilidské vztahy. Ta jsou ale kompenzována krásnou romantickou linkou. Brian s Ellou tvoří úžasný pár. A upřímně, která z nás by nechtěla kluka jako Brian? Byl dokonalý!
Ellu jsem si oblíbila, je to silná hlavní hrdinka, která to nemá vůbec jednoduché. Upřímně vůbec nechápu názory, že se Ella chovala hnusně nebo hloupě. Fakt myslíte, že člověk, který si projde tím, čím ona nemá nárok na to být občas protivný? A stejně tak si myslím, že budu vztahu mezi ní a otcem měl mít na starosti především on. Upřímně mě neskutečně rozčiloval právě její otec, který se choval naprosto necitlivě a nijak zvlášť se nepokoušel navázat s Ellou hlubší vztah a ke všemu přistupoval ve stylu – „Já jsem ti zbyl. Jsem tvůj táta. Tvou povinností je mít mě ráda, být mi vděčná a poslouchat.“ Vůbec se nezajímal o její názory a pocity.
Abych to shrnula. Knížka patří k mým úplně nejoblíbenější a můžu ji vřele doporučit.

moma08
10.05.2022 5 z 5

Knihu jsem vzala do ruky a nemohla jsem jí odložit, jak jsem se do ní začetla. Tolik smutných emocí, které ve mně vzbudila. Hodně se mi stávalo, že jsem měla slzy na krajíčku.
Teď se vrhu na pokračování, snad nezklame.

blanka5960
17.04.2022 5 z 5

Krásná romantická pohádka. Moderní Popelka neni jen prostoduchá romantika, nabídne humor, zpracovává vážné téma, mezilidské vztahy, prostě má kromě romantické linky, co nabídnout. Knížku je čtivě napsána, já jsem zhltla za den. A v rukou držím pokračování na které se těším i když hodnocení nemá vysoké. Tak uvidíme zda to bylo šťastně až na věky....

lenka7348
02.04.2022 4 z 5

Moderní Popelka dnešní doby. :-) Občas sice trochu přitažené za vlasy, ale to je vlastně každá pohádka, kdy dobro porazí zlo. Prostě taková fajn oddychovka...

petulkapeta
25.02.2022 5 z 5

Tak tomu říkám silný emotivní příběh. Někdo by řekl chudinka Ella, ale přitom to byla hrozně silná dívka. Měla jsem několikrát na krajíčku...to jsem nečekala. Každopádně to co zažila nikomu nepřeju, ještě že měla Cindra no vlastně Briana. Moc pěkný příběh.

Lučina7
14.01.2022 5 z 5

Anotaci jsem nečetla, a tak jsem si myslela, že to bude normální romantika, ale to se po přečtení prologu změnilo. To, co se vzápětí stalo, mi vzalo dech a dokonce i slza ukápla. Každou stránku jsem nepopsatelně hltala. Postavy byly nádherně popsané a příběh byl opravdu originální. Taky musím vyzdvihnout zápletky, které byly přesně na místě. Za mě určitě doporučuji a doufám, že bude druhý díl stejně dobrý, jako ten první.

knihomolkaMist
16.12.2021 4 z 5

Skvělý příběh. Ze začátku jsem se toho trochu bála, ale fakt jsem si to užila :)
I když je to teda dost klišoidní, ale tak co s tím člověk nadělá :D tady to klišé naštěstí bylo podáno celkem chvályhodně :)

Áža707
03.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Musím přiznat, že příběh mě doopravdy oslovil a i když je určen spíš pro mladší čtenáře, rozhodně bych se nebála po něm sáhnout i v starším věku. Ano většina z vás už ví, že čtu YA a mám ráda knihy, které nejsou naprosté klišé, ale mají i přidanou hodnotu. A přesně to najdete v tomhle příběhu.

Nebudu vám tady nalhávat, že to není klasická romantika s happyendem, ale jde o všechno ostatní, co kniha obsahuje. Samozřejmě všem je od začátku jasné, kdo se skrývá za přezdívkou a jak kniha skončí. Jenže některé myšlenky mě doopravdy zasáhly a já jsem zase brečela a to ne jednou.

Ella byla nesmírně silná postava a nedokážu si představit projít si něčím takovým. Rozhodně se s ní její okolí nemazalo a v mnoha ohledech ji to vůbec neulehčovali. Chápu, že některým lidem její chování mohlo vadit, ale já si myslím, že ji omlouvá co se stalo. Samozřejmě chyba není jen na její straně... (️ MOŽNÝ SPOILER: když se například otec nepochlubil, že už má jednu dceru KONEC️)

Cinder je taky skvělá postava, i když mě hodně vadilo, jak se nechával ovlivnit ostatními a řídit si život. V průběhu knihy se to naštěstí vylepšil. Nemohu opomenout ani vedlejší postavy jako je Juliette a Vivian. I když Juliette vypadala, že bude strašná mrcha, tak nakonec byla skvělá a pro své chování měla důvod.

Celý příběh se četl velmi dobře, obsahoval vtipné scény, ale i velmi silné myšlenky, které vás donutily se zamyslet. A musím říct, že tento "námět" Popelky se mi strašně moc líbil. Trochu mi připomínal film Rande s hvězdou, pokud znáte, ale s hlubší myšlenkou.

Rozhodně bych ho doporučila pro fanoušky romantiky, nebála bych se říct pro fanoušky Kasie West či Mony Kasten.

Po přečtení recenzi na druhý díl, mám trochu obavy se do něj pustit, protože za mě byl první výborný a nechtěla bych si tak skvělý zážitek z knihy pokazit.

⭐ 5/5

Štítky knihy

přátelství láska internet převyprávění šikana Popelka tělesné postižení

Autorovy další knížky

Kelly Oram
americká, 1981
2018  89%Cinder & Ella
2018  77%Šťastně až navěky
2019  78%Jako ve filmu

Kniha Cinder & Ella je v

Právě čtených3x
Přečtených870x
Čtenářské výzvě168x
Doporučených94x
Knihotéce354x
Chystám se číst249x
Chci si koupit54x
dalších seznamech11x