Šťastně až navěky

Šťastně až navěky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357620/bmid_stastne-az-naveky-2MQ-357620.jpeg 4 368 91

Cinder & Ella série

< 2. díl

Konec jednoho příběhu často znamená začátek jiného… Filmová hvězda Brian Oliver a jeho Popelka Ellamara Rodriguezová našli lásku i mimo digitální svět. Ztráta anonymity jim však přináší další překážky, které musí oblíbený pár Hollywoodu překonat. Stres z Brianovy slávy a tlak vyvíjený na jejich nový vztah je pomalu ničí a slavný pár se začíná bát, zda si navzdory všemu dokáže svou lásku udržet, nebo jestli se šťastné konce nalézají jen v pohádkách…... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány , Pohádky

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Happily Ever After , 2017


více info...

Přidat komentář

BellaBernasconi
23.12.2023 4 z 5

Pokud se vám nelíbil "první" díl, do tohle se nepustíte. Prožít s postavami ještě pár chvil je to první, co chcete po přečtení dobré knihy a tohle bylo snad ještě lepší než samotná kniha.

Aniczek
21.10.2023 odpad!

Zklamání. 1. a 2. díl jsem si vzala s sebou na dovolenou, takže jsem je četla hned po sobě.Zatímco 1. díl je krasna snova pohadka s vývojem, 2. díl je úplně zbytecny, příběh nemá žádný dej, postavy se placaji na miste. Skoda nevyuziteho potenciálu.


Kikulka97
15.10.2023 5 z 5

Dala jsem si rereading českého překladu a nutno podobnotknout, že tento druhý díl mě snad tentokrát oslovil daleko víc, než ten první. Strašně jsem s ičtení užila. Bylo to vtipné, smutné, veselé, dojemné...všechno to mělo. A Kelliny postavy mají vyřídilku, za kterou by člověk v reálném světě vraždil. Boží.

Ennie
07.08.2023 4 z 5

Přidávám se k ostatním, první díl byl bezva - tenhle slabší. Když jsem ho vzala do ruky, tak jsem v první chvíli měla pocit, že jsem vzala do ruky červenou knihovnu...což jsem nechtěla. Byla jsem naladěná na milý pohádkový romantický příběh pro mladé..takže se*ualní narážky mi v příběhu docela vadily i když smysl "zamilovaní si svého těla" a získání sebevědomí je důležité téma u (nejen) mladých. Ale i tak jsem se nakonec do příběhu začetla a odpočinula jsem si u něj hezky

Artep071
03.06.2023 4 z 5

Pokračování je trošku slabší a nudnější, škoda. Přesto je fajn, že si čtenář mohl příběh užít o pár stránek dýl celkově to ale byl hezky strávený vikend s tímto příběhem.

MAU256
05.02.2023 3 z 5

Musím dát zapravdu většině komentářů, že první díl byl super a toto pokračování už tolik ne. Elle jsem samozřejmě fandila, aby se konečně postavila svému strachu. A Briana, tak toho by chtěla snad každá, byl prostě dokonalý, protože vydržet to, co dokázal on. I přesto byla knížka čtivá a jsem ráda, že jsem si jí přečetla.

Kiwisska
29.01.2023 2 z 5

První díl byl super..u druhého dílu jsem pořád čekala, kdy se teda "něco" stane, prohlížela stránky, kolik zbývá do konce a že už ta zápletka určitě přijde. A ono nic. Upřímně to bylo zklamání, přišlo mi to až moc nastrojené a vyumělkované. Škoda, i druhý díl mohl mít potenciál.

aninaji
24.07.2022 1 z 5

(SPOILER) Tak tohle teda ne. Po skvělém prvním díle, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem ho ve čtyři hodiny ráno prostě dočíst, vyplodila autorka něco, čím celý příběh Elly a Cindera poslala do kytek.
V Ellině světě jsou najednou všichni (až na jednu nepříjemnou vyjímku) hrozně uvědomělí, empatičtí, všichni ji milují a obdivují, chtějí s ní dělat rozhovory, natáčet filmy a fotit ji a Ella ve svých 19 letech sepisuje "paměti". Cinder je tak nereálně dokonalý až se mi z toho chce smát. Jediný zádrhel je ve vztahu s otcem, který je ale nakonec také dostatečně uvědomělý na to, aby se spolu melodramaticky usmířili.
Epilog už je jen poslední, zato ale opravdu pořádný hřebík do rakve. Z toho jsem byla znechucená tak, že jsem byla ráda, že můžu knihu odložit s vědomím, že další pokračování už není.
Je s podivem, že všichni přežili až do konce, když neustále a kvůli všemu "lapali po dechu". Nevím, jestli je to překladem, ale tato ustavičně se opakující slovní spojení mě rozčilovala už od prvního dílu.

rampapa
10.06.2022 3 z 5

První díl mě totálně bavil. Ale tenhle to už nebylo ono. Jako krásně se to četli ale pořád mi tam chybělo to co bylo v prvním dílu.

moma08
12.05.2022 3 z 5

Z prvního dílu jsem byla totálně hotová a z tohohle mám pocit, že kdybych ho nečetla, tak se nic nestane. Bohužel jsem se musela hodně nutit, abych to dočetla..
Byla to totálně romantická pohádka, ve které nebyl žádný zvrat...

petulkapeta
26.02.2022 4 z 5

Je pravda, že první se mi libil o kapku víc, ale nadruhou stranu divat se jak Ella nachazí pomalu seběvědomí se svou láskou i novou rodinou bylo moc krasne

Áža707
10.11.2021 3 z 5

Musím říct, že nakonec to nebylo tak strašně jak jsem se bála, ale rozhodně to nedosahuje kvalit prvního dílu.

Stručně bych to rozdělila na dvě poloviny. Kdy v první části máme jen hádky, obviňování, následně omluvy a tak dokola. Do toho se tu neustále řeší otázka sexu a toho jak je Ella nádherná. Samozřejmě nesmím opomenout špatný a zhoršující se vztah s otcem. Druhý úsek byl až příliš pohádkový a naprosto nerealistický. Najednou nebylo pro Ellu problém někde vystupovat a nějak se prezentovat. Fungovat mezi lidmi, prostě vše bylo dokonalé - práce, přítel, kamarádi, agentura atd. atd.

Jinak se kniha četla velmi dobře a děj celkem ubíhal. Nebylo to tak zajímavé jako první díl, ale i tak to bylo poměrně fajn. Občas mě trochu štvaly postavy Elly i Cindera, což trochu ubíralo na čtivosti.
Hlavně u Cindera, který se tak bránil, aby mu někdo neorganizoval život, ale přitom on ho z větší části chtěl řídit Elle. O Ellině otci ani nemluvě, to je kapitola sama pro sebe. Velmi mě překvapila Anna, pokud někdo dotáhl nějakého výrazného posunu od prvního dílu byla to právě ona.

Jo a pokud bych měla přidat jednu absurdnost, pokud by jich nebylo ještě málo, tak ten konec? Co to Sakra bylo? Jako chápu autořinu snahu o rovnoprávnost a stejnou pozici žen a mužů, ale tohle bylo MEGA trapný!

Sečteno podtrženo - nebylo to úplně strašně, ale dokonalé taky ne. Přidávám se k lidem, že dvojka nemusela vyjít, protože vrhá špatné světlo na knihu první.

⭐ 3/5

lucie2371
03.10.2021 5 z 5

I druhý díl byl pohádkově krásný. Není co víc k tomu dodat.

Jeninas
15.09.2021 1 z 5

Za mě NE. Sebezničující Elliny myšlenky se střídaly s bezduchým tlacháním v obchoďáku a dokonalým Brianovým chováním. Hnus, trapno a nuda. Přečtu kdeco, knihu jsem nechala uležet a... Ani tak jsem nedokázala pokračovat :(

maruschka
10.09.2021 5 z 5

To je jak Babička. Jenom to nejsou obrazy z venkovského života, ale obrazy z nereálného LA života. Nicméně je to fakt návykové. Jen bych potřebovala vysvětlit, co přesně znamená odfrknutí. Všichni prakticky neustále odfrkávají (když se zrovna neuchechtávají). Ke konci už jsem z toho měla tik v oku.

lily_maleckova
23.08.2021 5 z 5

Co jsem se tak dívala, tak má tento díl oproti prvnímu dost špatné hodnocení. Mně se ale moc líbil!️ Ačkoliv ano, první díl byl lepší a dějové zajímavější, tak i tento měl něco do sebe a já jsem si ráda přečetla o našich hlavních hrdinech.
Musím říct, že Ella je pro mě jedna z mých nejoblíbenějších knižních hrdinek vůbec - je mi hrozně sympatická, je vtipná, silná a celkově opravdu skvělá, ráda bych si o ní přečetla něco dalšího ️
Za mě 4,5/5⭐ a doporučuji i tento díl!

knihomolkaJani
15.08.2021 3 z 5

Za mě zbytečný díl.. Příliš mě to nebavilo a jsem ráda, že jsem jí už dočetla. Příběh začal utíkat až tak od strany 130. Pokud tuto knihu vynecháte, určitě se nic nestane a necháte si ze série lepší dojem.

Adél784
07.07.2021 4 z 5

Pokračování pohádky:) Jedná se o takovou moderní popelku:)
Někteří čtenáři tvrdí, že je pokračování Cindera a Elly zbytečné, nemyslím si to. Tato kníha nám ukázala, jak žijí slavní lidé, a že být celebritou není vždy výhra, někdy spíše naopak. Zároveň se tu řeší rodinné problémy, hlavně ty, které má Ella se svým otcem.
Celá duologie Cinder a Ella je čtivé, letní, odpočinkové a pohádkové čtení:)
Zároveň to ale nemělo na první díl, takže proto 3,5/5:)

Calwen89
27.05.2021 1 z 5

Tak tohle bylo hodně špatný... Bože bylo mi trapně za všechny, co s tou knihou měli co dočinění. Tady to už bohužel nezachránila ani čtivost, kterou autorce musím nechat.

Raislin
08.05.2021 1 z 5

Jak se mi první díl líbí, tak tohle je přešlap. Druhý díl byl úplně zbytečný a příběh nereálný až směšný. Takže toto vážně ne. Jediné co oceňuji je styl psaní.

Autorovy další knížky

Kelly Oram
americká, 1981
2018  89%Cinder & Ella
2018  77%Šťastně až navěky
2019  78%Jako ve filmu

Kniha Šťastně až navěky je v

Právě čtených3x
Přečtených477x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených33x
Knihotéce278x
Chystám se číst105x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x