Janadvorackova Janadvorackova komentáře u knih

Obálka knihy Jak zacházet s nemrtvými Jak zacházet s nemrtvými John Ajvide Lindqvist

Zvláštní, hrozně zajímavý námět.
Konec "uběhl rychle," škoda.
Vlastně mi bylo líto spíš živých...

15.02.2026

Obálka knihy Rozvážím balíky po Pekingu Rozvážím balíky po Pekingu Chu An-jen

Trochu chaoticky uspořádané, ale přečetla jsem to na procházce po městě a bavilo mě to.
Je vidět kapku jiná mentalita společnosti a šílené tempo, kterým tam makaj. Zbláznila bych se.

13.02.2026

Obálka knihy Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj Jonas Jonasson

Skvělé, svěží a... no prostě Jonasson.

08.02.2026

Obálka knihy Letnice Letnice Miroslav Hlaučo

Jdu zas proti proudu. Nebavilo mě to, ač začátek mě chytil.
Holt každý den není posvícení.

08.02.2026

Obálka knihy Krusta temné hvězdy Krusta temné hvězdy Richard Šusta

Celá série je taková děsně hutná.
Je tam vše, co od space opery čekám, ale ať už se děje cokoli kdekoli, probíhá to najednou, což mě místy mate.

07.02.2026

Obálka knihy Základna Základna Kristýna Sněgoňová

Vypadá to jako začátek pěkné kulišárny :).
U postapo mám ráda, jak úplně normální jsou věci zcela nenormální. A dokonce se na ně těším.
Třeba něco jako "samice" by mě nenapadlo. Ale je to super. Tedy... jak pro koho :).

05.02.2026

Obálka knihy Šedá zóna Šedá zóna Richard Šusta

Většinou jsem netušila, kde se děj odehrává, respektive jak to tam vypadá. To mi dost chybělo.

04.02.2026

Obálka knihy Byla jsem ženou nacistického oficíra Byla jsem ženou nacistického oficíra Edith Hahn Beer

Zajímavý pohled na věc z druhé strany. Potkávám spíše knihy z táborů a ghet, které nedopadají dobře.
Ale dá se říct, že dívče mělo štěstí nejednou. Jak na lidi, na situace a dostalo dobré rady, kterých se drželo. A to se počítá :).
Neměla jsem ani pocit nějaké přikrášlenosti a načančanosti pro efekt. Příběh byl uvěřitelný a působil reálně.

27.01.2026

Obálka knihy Anglická zahrada Anglická zahrada Petra Klabouchová

Až člověka duše zabolí, když to čte. A to je důkaz toho, že to autorka udělala dobře.
Ovšem nálepka skutečné události tomu dala šmrnc. Nechápejte špatně, pozadí se mi nelíbilo. Člověk si říká, kolik blbých náhod se musí sejít, aby se něco takového stalo. A ona bohatě stačí jedna.

25.01.2026

Obálka knihy Duch Pankráce Duch Pankráce Petra Klabouchová

Čtu tyhle knížky i proto, abych si připomněla, jak dobře se máme a jak zbytečné je zabývat se kdejakou blbostí.

S autorkou byl rozhovor na čro, mluvila i o další své chystané. Už se těším.

21.01.2026

Obálka knihy Přes písek Přes písek Hugh Howey

Písečné potápění má určitě logické vědecké vysvětlení. Jen autor ho ani nenastínil a tím celý příběh pohřbil... do písku.

18.01.2026

Obálka knihy Afghánci: Tři příběhy z jedné země Afghánci: Tři příběhy z jedné země Åsne Seierstad

Nešlo to odložit, takže dnes ležím a čtu.

Zajímalo by mě, jak teď žije Ariana...

17.01.2026

Obálka knihy An(n)a. An(n)a. Sára Báchorová

Anča neni vůbec dobrá kamarádka...

16.01.2026

Obálka knihy Její keřík Její keřík Penelope Bloom

Někdo už to tu psal. Tento díl je neskutečně hloupý.
To je fakt potřeba se takhle ztrapňovat, než se dojde k věci? Krom toho, že tomu nevěřím, mě zaráží i jakoby snaha autorky přesvědčit mě o tom, že tak a ne jinak je to správně. No... není.
Na sérii oceňuji pár vtipných hlášek a jednu vážně radostnou situaci s "inteligentním" dildem v jednom z předchozích dílů. Líbilo se mi i to, že všichni aktéři vlastně patřili do okruhu známých a přátel a jejich storky se pěkně prolínaly.

15.01.2026

Obálka knihy Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Nejvtipnější je babička a její černá díra :))). Jinak se autorka zas moc nepředvedla.

14.01.2026

Obálka knihy Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Lilith se někdy projevuje jako děsná pinda, ale má ráda kočky. A celkově jsou v tomto díle lepší hlášky.
A konec byl prima.

14.01.2026

Obálka knihy Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

To mám za to, když chci za každou cenu dočíst sérii.
Ale když ten první díl byl tak boží:))).
Tenhle mě nebavil...

12.01.2026

Obálka knihy Dívky noci Dívky noci Jiří Roth

Kniha má 2 roviny. Jedna sestává z několika různorodých kapitolek dívek a žen. Rozdílné jsou věkem, zkušenostmi, vzděláním, národností, tvary a barvami. Společného měly jen klienta :).

Příběhy jsou proloženy množstvím citátů a odkazů na prostituci v umění, kultuře a společnosti.

A já sakra nevím, která část je zajímavější.

11.01.2026

Obálka knihy Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Ale fujky.
Když tu byla zombie apokalypsa před pěti lety, hromada lidí si představovala nějaký takový scénář, ujetý.

Je zajímavé přemýšlet, co by bylo, i kdyby se nejednalo o tak radikální záležitost.

Deníčkový styl mi nevadil.

10.01.2026

Obálka knihy Levá ruka tmy Levá ruka tmy Ursula K. Le Guin

Řečí kolem knihy hromada, ale skutek utek(l). Prostě mě to nebavilo, byť extrémní, divné, netradiční, zkrátka jinačí náměty ráda vyhledávám.

09.01.2026

Zavřít