Námořní bouře

Námořní bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511376/bmid_namorni-boure-641debc29ab78.jpg 4 152 49

Sloan McPhersonová série

< 3. díl

Tísňové volání přivede vyšetřovatelku Sloan McPhersonovou a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, začíná závod s časem – a navíc se blíží tropická bouře, která by mohla zničit případné důkazy. Jenomže Sloan má pocit, že vyšetřovatelé přehlížejí klíčové detaily, a ani vlažný přístup nadřízených k řešení celého případu nevzbuzuje zrovna důvěru. O co tady vlastně jde? Čím víc se Sloan blíží pravdě, tím jasněji si uvědomuje, že je ve hře něco mnohem znepokojivějšího, než by se podle oficiálního vysvětlení zdálo…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Sea Storm , 2022


více info...

Přidat komentář

marketa1860
06.05.2024 3 z 5

Slušná detektivka, na mě ale moc špionážní, místy přitažená za vlasy.

Dumicek
29.03.2024 4 z 5

Tenhle díl mě bavil zatim asi nejméně..možná je to i tím, že nebyl čas na čtení, ale tak prostě mi v tomhle díle to přišlo už vše až moc přehnané. Jinak Sloan je fajn, sice nepřemýšlí nad tím co se chystá udělat a do všeho jde po hlavě a moc riskuje, ale jinak jsem si ji oblíbila.


ElikaS
23.01.2024 4 z 5

Andrew Maynea mám prostě ráda. Jeho knížky jsou sice nereálné nebo tak aspoň působí, ale vůbec mi to nevadí. Jeho vypravěčský styl mě baví a příběhy jsou napínavé, hrdinové sympatičtí. Vždycky si u jeho knížek příjemně odpočnu a ani Námořní bouře nebyla výjimkou.

adevis
09.01.2024 3 z 5

Třetí díl ze série s policejní potápěčkou Sloan jsem četla ve společném čtení na přelomu července a srpna minulého roku. Je zvláštní sepisovat recenzi po takové době. Ehm, po několikáté přiznávám, že jsem se poslední půl rok dost flákala. Takže upřímně, nedokážu vám sepsat plnohodnotnou recenzi a vím, že bych vařila z vody, ale co si vzpomínám

kniha byla čtivá, začátek měl spád, byla jsem nadšená, ale jelikož jsem se čtením zahálela a dočetla ji až měsíc od rozečtení za mě to nebyla úplná hitparáda. A jelikož jsem Dívce pod hladinou a Černému korálu dala 4/5, Námořní bouři musím dát o hvězdu méně.

Mrzí mě to a věřím, že kdybych knihu četla kratší dobu, věnovala ji plnou pozornost a recenzi sepisovala hned po dočtení, hodnocení by bylo nejspíš jiné.
Třeba se k této knize v budoucnu ještě jednou dostanu a dám ji svou kompletní čtenářskou pozornost, jakou si jistě zaslouží.
Hodnotím 3*/5*

lexikon_tf
04.01.2024 5 z 5

Třetí díl s neohroženou policejní potápěčkou jsem si nemohla nepořídit, jinak bych neměla kompletní sbírku. Tyto příběhy mě prostě baví.

Nedaleko floridského pobřeží se potápí výletní loď a Sloan se svým týmem z Programu podvodního pátrání jedou okamžitě na místo, aby zjistili příčinu havárie. Vypadá to na explozi, kterou mají podle všeho na svědomí ekoteroristé a zjevně si za cíl vybrali další výletní lodě.

Sloan s kolegy se opět pouští nejen do boje o čas, jelikož se blíží tropická bouře, ale také svádí boj s neznámými mocnými entitami, které tahají za nitky a kladou nebezpečné pasti po cestě za nalezením pravdy. Podaří se Sloan vypátrat, kdo za vším stojí? Přečtěte si, doporučuji, pro mě to byla taková příjemná akční oddechovka na jeden večer.

TeaPeter
31.12.2023 4 z 5

Velmi povedený akční příběh. Nejsem tak zběhlý v polygrafických technologiích a v americké administrativě, abych tušil, jak daleko to bylo od pohádek bratří Grimmů, ale moc jsem si to užil. Epilog byl tak nějak očekávaný

Hakate
27.12.2023 4 z 5

Další skvěle sepsaný případ Sloan se skvělou zápletkou. Nechybí akce, nechybí humor, nechybí ani Jessica a Theo. Co mi ovšem chybí je podvodní akce, která v předchozích dílech byla více.

klaraj093
17.12.2023 4 z 5

(SPOILER) I tenhle díl mě bavil mnohem více než první. Bylo to lehce utahané, ale nechybí nám napětí, takže to běží. Líbilo se mi podotknutí na předchozí knihy autora a Thea. Jen zločin jako takový byl slabší. Čekala jsem vetší pecku. Ale líbilo se mi.

monika0356
08.12.2023 4 z 5

Sloan mi zacina trosku vadit, jak na vsechno prijde, jak si dela vse po svem a vzdycky vyvazneje to takove dost nerealne. Kazdopadne pribeh dobry, je to neco jineho a rozhodne se to da cist.

Dandulka
30.11.2023 5 z 5

Tahle série se moc líbí, hodně se povedla. Mám velkou radost, že se zase objevil čtivý autor. Prostě super čtení, zvláště na dlouhé zimní večery.

derminator
26.11.2023 5 z 5

Kniha ma spád, vynikající zápletku a mě osobně bavila od první do poslední stránky. Těším se na další příběhy a hodnotím 99%.

soukroma
23.11.2023 4 z 5

První dva díly série se mi moc líbily, tenhle o poznání méně. Ze Sloan se stává Bond v sukních, pořád si dělá věci po svém, ale hlavně rozumí úplně všemu a dokáže dočista vše, což je do očí bijící, když se nejedná o žádné podvodní, ale suchozemské kousky. Zápletka mne také nebavila. Z Floridy tam nebylo nic moc, krátce se objevilo západní pobřeží s ostrovem Catalina, což malinko oživilo, ale Sloan si tam zrovna ve svém vodním prostředí zrovna zkušeně nevedla... 75%

Hella
20.11.2023 3 z 5

Sloan je na můj vkus příliš přesvědčená o své nesmrtelnosti a výjimečnosti než abych ji mohla považovat za úplně sympatickou hrdinku. Taky zápletka mě zrovna dvakrát nebavila a nějak doteď nemůžu pochopit tu neskutečnou složitost a pracnost při výběru ukrytu... No ale dejme tomu, průměr to ještě pořád je.

genduna
29.10.2023 1 z 5

Dle mého názoru kniha hrozný brak. Možná je to tím, že tento žánr mi nic neříká. Byl to velký přehmat při výběru knihy.

Anna27
12.10.2023 4 z 5

Hodně ujeté, jak jsme u autora zvyklí, ale co mi v tomto díle chybělo, bylo více děje pod mořem. Chvilka s Theem potěšila, mohli by v budoucnu na nějakém případu pracovat spolu.

TeriLoch
26.09.2023 5 z 5

Svižné, napínavé a vtipné čtení. Díky krátkým kapitolám se četlo samo. Taky se mi líbí způsob, jakým autor píše.
Radši čtu vraždy než korupci, ale i tak mě tahle série baví :) Prostě Mayne mě nikdy nezklame :) Doporučuji.

SPOILER
Nejoblíbenější část knížky? Jessica a Theo!!!! Potěšilo :)

harena
19.09.2023 4 z 5

Protože je Sloan v jednotce Programu podvodního pátrání, je přivolána aby objasnila explozi na výletní lodi. A jelikož je trochu splašená nebo spíš impulzivní, tak k sobě stále přitahuje různé nehody a průšvihy. Docela pěkně se celé to vyšetřování četlo a kromě toho, že je za vším zase jen korupce na nejvyšších místech, dozvíme se i další zajímavé věci o potápění.

Didi15
19.09.2023 4 z 5

Je to velice čtivá kniha a jsem moc ráda, že se série odehrává v jiném prostředí než jsme zvyklí :)

Leona333
03.09.2023 4 z 5

"Před jakoukoliv bouří... neboli Sloan, se nelze jen tak schovat, pořádně se na ní nachystat. Udeří nečekaně, se vší razantností a vytrvalostí podmořského dravce..."
Jednoduše, o adrenalinové momenty, nečekané zvraty a osobitý humor, štengrování, není nouze.
Jen mi tam pro tentokrát, chybí více podvodní akce, takže si zřejmě McPhersonová, EANx, pošetřila na příště... ; )

lucakuca
03.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Prostě tým jak bič, se kterým bych nechtěla dostat přes prsty. Já je prostě žeru!
Teď začíná spoiler:
Jooo a je tam aspoň setinu sekundy Theo Cray. TEN Theo! profesoooor!!!! A Jessica TA kouzelnice! Příjemné překvapení.

Autorovy další knížky

Andrew Mayne
americká, 1973
2018  78%Šelma
2019  79%Hračkář
2019  74%Teorie vraždy
2020  74%Temný vzorec
2021  70%Dívka pod hladinou