IvetKl IvetKl komentáře u knih

☰ menu

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Nádherný a silný příběh, při kterém jsem často zadržovala slzy.

04.05.2022 5 z 5


Utrpení těla Utrpení těla Monica J. O’Rourke

Knihu jsem v průběhu četby překřtila na Utrpení mysli. Větší hnusárnu jsem nečetla a to jsem toho četla hodně. Děj neustále graduje do větších prasáren a pak najednou je konec. Nedávalo mi to ani moc smysl, přišlo mi jen, že autorka se snaží napsat co nejvíce nechutných věcí, aby ohromila čtenáře a pak ji to přestalo bavit.

20.08.2021 odpad!


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Kniha, jenž mě hodně zasáhla. Silný a smutný příběh o dívce a jejích útrapách, se kterými si podle mě žádný člověk nemůže vyrovnat a bude jím poznamenán na celý život.

26.07.2021 5 z 5


Krvavá Máry a jiné strašlivé historky Krvavá Máry a jiné strašlivé historky Petr Janeček

Opakující se příběhy, které místy moc nedávají smysl. A strašidelné možná pro děti.

24.07.2021 1 z 5


Malenčí Malenčí Hana Kavurová

Já tleskám a jsem ráda, že se jedná o českou autorku. Opravdu ponurý příběh, který postupně graduje a na konci přijde excelentní vyvrcholení, kdy jsem jen četla s otevřenou pusou.

15.07.2021 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Bomba to nebyla, ale podle mě se jedná o neotřelý námět.

05.06.2021 4 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

I na mě byla Anna hodně upovídaná.

30.05.2021 3 z 5


Tajemství vysmáté kozy Tajemství vysmáté kozy Shann Nix Jones

Naprosto nádherná a okouzlující kniha! Lidé si pořizují drahé knihy, které jim řeknou, jak by měli žít, aby byli šťastní, přitom by stačilo si pořídit tuto knihu a člověk pochopí, že ne všechny útrapy, které se mu dějí, jsou ty nejhorší. Každý člověk je strůjcem svého štěstí a nikdo jiný to za něj nezmění, jen se nesmí bát změny, byť sebevětší.
Po přečtení se mi line úsměv na rtech a celou knihu jsem s autorkou prožívala s pocitem, že jsem se v jejím světě opravdu ocitla.

25.05.2021 5 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

(SPOILER) Už jsem přišla na to, co mi u Darcy vadí, nebo spíš mrzí. Píše hrozně povrchně, má dlouhou předehru a konec vůbec nevyužije. V příběhu není gradace.
Když se začalo mluvit o vymítání, těšila jsem se na něco nového, zajímavého, ale zas to byl jen výstřel do prázdna. To samé s nalezenými záznamy z psychiatrické léčebny. Darcy si s nimi mohla pohrát a věnovat jim více času. Věčná škoda.
Její knížky bych spíš zařadila do kategorie young adult horor nebo horor pro začatečníky.

22.05.2021 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Jednalo se spíše o thriller. Závěr jsem opravdu nečekala a příjemně překvapil.

18.05.2021 4 z 5


Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Asi půjdu proti proudu, ale mě kniha vůbec nezaujala. Měla jsem co dělat, abych ji vůbec dočetla. 3/4 knihy se nic nedělo, pořád jen omílaná kaše. V poslední 1/4 už se začalo něco dít, ale byla jsem z knihy tak otrávená, že jsem ani děj nijak nevstřebala. Škoda, že nejlepší na celé knize byl epilog o dvou stranách.

14.05.2021 1 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Proč ten konec? Proč to filosofování? Kniha mohla být velice zajímavá, i když místy zdlouhavá, ale ten konec mně naprosto znechutil náladu....Poslední dobou se toto u Karikových knih objevuje čím dál častěji a ve větší míře. Věčná škoda...

01.05.2021 4 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Kniha mě naprosto pohltila. O KLDR jsem měla nějaké potuchy, ale toto předčilo vše. To je jako fakt možné v dnešní době?! To se nejedná o scifi, ale o realitu?! A pořád si říkám, že toto fakt není možné...hrůza!

20.04.2021 5 z 5


Žena v temnotě Žena v temnotě Vanessa Savage

Ze začátku mi připadal děj hrozně vleklý, ale potom se vše začalo rozjíždět. Sarah je pro mě i po přečtení hrozně nesympatická a naivní osoba.

20.04.2021 4 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Žánrově bych knihu zařadila především pod scifi. Je velká škoda, že kniha není detailněji popsána, např. co jsou zač věznitelé, proč to vše dělají, kdo to vše vede.....ale nejspíš se to dozvíme v dalším díle.

17.04.2021 3 z 5


Malamandr Malamandr Thomas Taylor

Bohužel mě kniha nijak zvlášť neoslovila. Ale moc pěkně a nápaditě pojmenované osoby.

11.04.2021 3 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Druhý díl se mi líbil asi víc jak první, byl více propracovaný a detailnější.

28.02.2021 4 z 5


Zatímco spíš Zatímco spíš Alberto Marini

V knize se objevují místa, kdy jsem si říkala: Ježiši, fakt?, Panebože,..Ale zároveň se objevují místa, kde bych čekala, že Cillian udělá více. Každopádně jako celek povedené. Ne nadarmo se říká, tichá voda břehy mele.

23.02.2021 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Příběh je místy podobný Harrymu Potterovi, ale HP je top. Toto bylo milé, ale rozhodně méně propracovanější. Uvidím v druhém díle, který si rozhodně nenechám ujít.

21.02.2021 4 z 5


Zpověď Jonatána Papírníka - Memoár nadiktovaný Michelle Cuevasové Zpověď Jonatána Papírníka - Memoár nadiktovaný Michelle Cuevasové Michelle Cuevas

Moc krásný příběh o imaginárním kamarádovi. Vtipné, milé a někdy velmi dojímavé.

17.02.2021 5 z 5