Malamandr

Malamandr https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453460/bmid_malamandr-tcn-453460.jpg 5 35 10

Malamandr série

1. díl >

První část úžasné trilogie (nejen) o bájné mořské obludě. Herbert Citrón, zaměstnanec oddělení ztrát a nálezů v hotelu Grand Nautilus, dobře ví, že vrátit ztracené věci jejich skutečným majitelům není jednoduché – zvlášť když se neztratí nějaká věc, ale holčička. Nikdo netuší, kam se před dvanácti lety poděli rodiče Violety Parmové. Violeta poprosí Herberta o pomoc v pátrání a společně zjistí, že stopy vedou k bájné mořské obludě, malamandrovi.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Malamander , 2019


více info...

Přidat komentář

lucakuca
17.02.2023 4 z 5

Líbilo :-) moc. Hlavně ty jména a divnonázvy - Kapitán Kraken, Herbert Citrón, pan Měkkýš, Violeta Parmová, paní Fosiliová, lady Krakenová, Jenny Rejnoková, Sebastian Úhoř, Knihlékárna, Večeřadlo...
Nevím proč (vím, vím proč!), ale pořád jsem tam viděla poletovat filmovou verzi ducha Tima Burtona... Pokud by to dostalo šanci na film/seriál, tak to to je pro něj jak vyšité!

Marta1996
08.11.2022 5 z 5

Knihu jsem četla dětem před spaním, musím říct že i mě moc bavil příběh a vřele doporučuji, zábavné, napínavé, milé.


Ahmose
11.08.2022 4 z 5

Toto bola veľmi milá jednohubka pre mladších čitateľov z pera ilustrátora Thomasa Taylora (ilustroval prvého Harryho Pottera). Dej je jednoduchý, ľahký, rýchly. Skvelo graduje. Obe hlavné postavy veľmi sympatické. Nechýbajú vtipné situácie a hlášky. Trošku ma mrzí, že hlavný záporák je dosť povrchne vykreslený a tak nejak som od neho čakal viac. Inak je to veľmi príjemné, oddychové čítanie, ktoré si dokáže užiť aj starší čitateľ. Tá atmosféra hmlistého pobrežia, zapadnutých uličiek a tajomných maličkých obchodov je skvelá. Prečítate za jedno poobedie.

broskev28
19.06.2022 4 z 5

Zajímavý příběh, skvělá jména postav, nová a neznámá slůvka (kameraluna, knihlékárna a samozřejmě malamandr!). Lady Krakenová mě překvapila, kocour Erwin je taky skvělý a večeřadlo pana Racka bych tuze ráda navštívila. Ovšem naprosto úchvatná je úvodní mapa Zlomoří a především 1.kapitola, Zlomoří!!!
Jedinou kaňkou na kráse pro mě byla hned na s.18 zmínka "máchá oběma obrovskýma rukama", to mi prostě k muži s hákem místo ruky nesedlo. A naopak tenhle odstavec se mi moc líbil:
"Exkrement," vysvětluje paní Fosiliová a znovu na Violetu mrkne. "Dinosauří lejno. Zkamenělé hovínko! Sto třicet pět milionů let staré, plus minus den nebo dva. Jsem zřejmě vůbec první osoba, která ho od éry spodní křídy zvedla. Jen si to představ!"
P.S. Kdykoli se na scéně objevil hlavní padouch, okamžitě mi naskočil hrabě Olaf z Řady neuvěřitelných příhod! Nechápu proč - že by ta blízkost moře?

Vědmed
12.04.2022 5 z 5

Jak klubko se odvíjející příběh plný napětí. Pln naznaků nutí k pokusům předvídat, jak to bude dál. Barvy autorových slov zvou naši vlastní představivost k malbě společného dobrodružství. Srdce hladící zážitek!

nicandra
28.03.2022 5 z 5

Tak to se mi líbilo vážně hodně! Napětí, tajemství, podivné postavy... Původně je to pro děti, ale byla jsem s touto knihou ráda dítětem - ale ona vlastně ani nevyžadovala, abych se nutně stala dítětem, prostě je to takový ten příběh, který chytne všecky.

mrabla
01.07.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla za 2 dny a moc se těším na pokračování!

IvetKl
11.04.2021 3 z 5

Bohužel mě kniha nijak zvlášť neoslovila. Ale moc pěkně a nápaditě pojmenované osoby.

brundibara17
17.03.2021 5 z 5

Tahle kniha vás chytne a nepustí! Dychtivě budete číst dál a držet palce Herbertovi a Violetě, kteří prokáží neuvěřitelnou odvahu a důvtip v každém okamžiku (a že jim často jde o život). Každá z postav skrývá nějaké tajemství a všichni touží získat jednu jedinou věc (ale každý ze zcela jiných důvodů). Pokud máte rádi vůni moře, procházky po plážích a hledání vyplavených věcí, legendy o starých námořnících, tajuplné uličky s podivnými krámky, začtěte se. Je úplně jedno, jestli jste děti nebo dospělí, příběh je tak dobře vyprávěný, že bude bavit malé i velké. A pokud se chcete ponořit do atmosféry ještě více, navštivte webové stránky knihy (v angličtině), hledejte eerie-on-sea.

Podlavicí
31.01.2021 5 z 5

Kniha Malamandr opravdu skvělá je! Děj je originální, plný záhad, napětí a stupňující se akce. Výborně vystavěná je i celá atmosféra knihy - místy budete mít pocit, že mráz a hustá mlha vystupuje z knihy a zahaluje nejen přímořské město Zlomoří, ale i vás samotné. Obzvláště vyvedení jsou hrdinové příběhu. A tím nemyslím jen vtipného a pohotového Herbieho či odvážnou Violetu, skvělé jsou i vedlejší postavy. Některé působí podivínsky, jiné děsivě, další zase přátelsky, ovšem důležité je, že všechny dohromady tvoří úžasné panoptikum a dodávají knize s už tak skvělou atmosférou ještě něco navíc.

Autorovy další knížky

Thomas Taylor
anglická, 1973
2021  93%Malamandr
2020  93%Gargantis

Kniha Malamandr je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce57x
Chystám se číst68x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x