itsnotgab itsnotgab komentáře u knih

☰ menu

13 děsivých těstovin 13 děsivých těstovin * antologie

Naprostá pecka! Pro milovníky creepypast tou správnou volbou:)

26.10.2023 5 z 5


Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

Roadtripové příběhy jsou svou autentičností, ve většině případech, naprosto unikátní a ani tento nebyl výjimkou. Poutavý, poučný a místy vtipný děj, při kterém nejedna slza ukápla se dozajista stal jedním z mých nejoblíbenějších:)

11.09.2022 5 z 5


Škola snů Škola snů Sara Bergmark Elfgren

Ani ve snu by mě nenapadlo, že knížka z knihobudky mi natolik přiroste k srdci:) Ačkoliv se děj zpočátku poněkud táhne, netrvá dlouho, než vás zcela pohltí a donutí si dvě hlavní postavy naprosto zamilovat. Autorka, možná až s děsivou přesností, vystihla temnou tvář života mé generace, který silně kontrastuje s prostředím školy a dává tak příběhu svou zvláštní, avšak zajímavou atmosféru. Rozhodně stojí za přečtení!

25.08.2022 5 z 5


Deník pražského studenta Deník pražského studenta Pavel Kos

S těžkým srdcem musím, jako pražský student, potvrdit, že podobná prokrastinační kalamita, je na denním pořádku. Většina z nás se při čtení určitě pozná :)

05.05.2022 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

O Vránách bych měla tolik, co říct, ale v tu samou chvíli nemám slov. Třesu se ještě půl hodiny po dočtení a vrací se mi myšlenky na pocity beznaděje z mládí. Taková síla a tolik emocí v tak krátké knížce, velký respekt autorce.

09.02.2022 5 z 5


Moje sestra Jodie Moje sestra Jodie Jacqueline Wilson

Jedna z nejlepších knížek od paní Wilsonové. Musím přiznat, že ani po téměř deseti letech, kdy se k této knížce pravidelně vracím, nedokážu na konci nebrečet.

15.07.2021 5 z 5


Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Po dlouhé době jsem narazila na úžasnou českou knížku! Čitelná, nostalgická, částmi pobaví a především odkrývá krutou realitu všedních dní každého z nás.

02.06.2021 5 z 5


Memento Memento Radek John

Ačkoliv knih s drogovou tématikou existuje nespočet, jen málo z nich se kvalitou přibližuje Mementu. Michal, který nás provází svým životem a snaží se nám přiblížit mysl feťáka, je postava, která vám dozajista přiroste k srdci.

13.02.2021


Toxický squat Toxický squat Hana Kavurová

Jak bylo již nespočetněkrát zmíněno, Toxický squat nelze ani zdaleka přirovnat k literárním skvostům drogové tématiky. O žádný, dechberoucí, příběh v tomto případě nejde, postavy jsou nesympatické a ke konci jste zmatenější, než když jste začali.

13.02.2021 1 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Velmi silný příběh, občas mi ztuhla krev v žilách. Deníkové zápisky a styl vyjadřování mi ovšem nebyly příliš sympatické.

17.01.2021 4 z 5


Intr Intr Ladislav Karpianus

Ačkoliv jsem neměla tu čest, trávit své studijní dny na intru, během čtení se mi vracely nostalgické vzpomínky na střední školu a zážitky s ní spojené. Velice povedená a vtipná knížka!

11.01.2021 4 z 5


Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Neexistuje knížka, která by mě svou atmosférou a příběhem natolik vtáhla do děje, jako právě Na cestě. Veškerá díla, napsána představiteli Beat generation jsou působivé unikáty, ale Kerouac dal své práci úplně jiný rozměr.

24.08.2020 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Se Dnem trifidů jsem se poprvé setkala u maturitní četby a ani trochu nelituji jejího výběru. Jenže tento skvost nabírá úplně jinou atmosféru, pokud v reálném světě zrovna vypukla celosvětová pandemie!

24.08.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

V případě Hany se zřejmě nedopustím žádného originálního komentáře, jelikož vše bylo řečeno. Úžasný, silný příběh, u kterého každému slza ukápne.

23.08.2020 5 z 5


Anděl Anděl Jáchym Topol

Anděl je má prvotina od Topola a zřejmě nebude poslední. Ačkoliv styl, kterým je autor jedinečný, zřejmě nebude šálkem čaje pro každého, určitě stojí za přečtení!

23.08.2020 4 z 5


Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Jakožto pro člověka, který neměl tu "čest" zažít období totality, bylo čtení Občanského průkazu naprostým skvostem. Pan Šabach dokázal své zážitky popsat takovým způsobem, že pro čtenáře není možné se od příběhu odtrhnout do posledního slova!

23.08.2020 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Pro mě byla kniha po zhlédnutí původního filmu velkým zklamáním. Čtenář se prakticky nedozví nic, co ve filmu nezaznělo. Největší úlet byla ovšem reklama na Moniku L., které je věnována celá kapitola, zřejmě ze soucitu. Jedním slovem - bída

02.08.2020 1 z 5