Deník pražského studenta přehled

Deník pražského studenta https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387388/bmid_denik-prazskeho-studenta-Lle-387388.jpg 3 204 204

„O důležitosti knih mi toho nikdy žádný učitel neřekl tolik, jako student, který se mi je snažil prodat.“ Autor úspěšné facebookové stránky Deník pražského studenta vydává stejnojmennou knihu, která s humorem glosuje, co znamená být jedním ze skoro sto třiceti tisíc pražských studentů. Kromě přednášek je třeba chodit na brigády, vydělané peníze utrácet po hospodách a mít dlouhodobý vztah, jak vám s chutí připomíná vaše babička. Přečtěte si tuhle knihu, pokud jste na tom stejně jako pražský student. Nebo jste byli a teď si to rádi připomenete, protože studenti potřebují peníze a koupí téhle knihy jednomu z nich přispějete na kebab…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník pražského studenta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Koka
23.01.2024 3 z 5

Zajímavé, místy vtipné. Psaní jde (šlo) tomu studentovi podstatně lépe, než žití. Možná, až bude mít "nažito" i něco více, než jen chlastání, záškoláctví a tápání, snad napíše i nějaký zajímavější příběh - stylistické schopnosti na to má.

Venneto
08.05.2023 3 z 5

Krátká oddechovka na jeden večer. Autor nám zde popisuje život jednoho vysokoškoláka, který se snaží nějak protlouct svým akademickým životem. Jelikož jsem to sama zažila, vrhla se na mne trochu vlna nostalgie a někdy jsem se i s chutí zasmála. Líbilo se mi, jak se autor snaží brát "katastrofální" situace s vtipem a nadhledem. Pokud bych ale měla mít stejný přístup ke studiu jako hlavní hrdina, nevím, zda bych školu dodělala.


vlkcz
21.04.2023 4 z 5

Od studií to už mám řadu let a za minulého režimu bylo leccos jinak, i tak se dostavovala mírná nostalgie. A napsané je to hodně dobře.
Já jsem se docela bavil. Není to žádná velká literatura, ale když člověk potřebuje odreagování a zvednout náladu, je tato kniha dobrá volba.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (6)

Zjišťuji, že odloučení od rodičů je vlastně odloučení od jídla. Jídlo mi chybí.


Taky nechápu, k čemu jsou lidem dva měsíce na seminárku, když ji zvládnete napsat za tři dny.


V životě je nejdůležitější to, aby vám šla škola lépe než dětem matčiných kamarádek.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Deník pražského studenta v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených273x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených11x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Praha deníky studenti studium vysoká škola studentská kolej

Autorovy knížky

Pavel Kos
česká, 1995
2018  66%Deník pražského studenta