13 děsivých těstovin

13 děsivých těstovin https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349328/bmid_13-desivych-testovin-Upw-349328.jpg 4 41 11

Kniha 13 DĚSIVÝCH TĚSTOVIN přináší třináct více či méně známých světových creepypast, doplněných o stejný počet českých. Mezi tuzemskými se můžete těšit na známá jména tohoto žánru - Catamurloc, Eyeless Jackie, Creepy Pasťák, Creepypasta Original CZ, Wizzory, Birke a mnoho dalších. Tak co, už dáváte vařit vodu?

Žánr:
Horory , Povídky

Vydáno: , vlastním nákladem
více info...

Přidat komentář

itsnotgab
26.10.2023 5 z 5

Naprostá pecka! Pro milovníky creepypast tou správnou volbou:)

eraserhead
03.06.2023 3 z 5

Jako mnoho novinek, i creepypasta šla zcela mimo mě. Narazil jsem na to až před čtyřmi lety na CreepyConu, organizovaném sestavovatelem a vydavatelem této knihy. I pak jsme se ale míjeli, až doteď, kdy jsem se začetl do prvního svazku z celkem tří knih. Zajímavé je už úvodní slovo, zmiňující v podstatě rozetření, rozpití současné creepypasty. Vlastně bez informačních technologií se z creepypasty stávají jen další obyčejné povídky. Jako autor se občas nebráním myšlenkám, že technologický postup, elektronika a informační technologie ztěžují psaní horrorových příběhů, protože s nimi musí autor počítat (proto tak rád v příbězích zacházím do historie). Na creepypastě se mi ale líbí, že ona naopak s tímhle pracuje a technicky vzato na tom stojí (několik příběhů vychází z tzv ARG či Dark webu). Nejen co se týče formy, ale i obsahu. V knize se nachází třináct zahraničních a třináct českých příběhů. Možná nepřekvapí, že ty zahraniční jsou kvalitnější (obzvláště hned dvě úvodní ČERVENÁ A BÍLÁ a hlavně BEZDOMOVEC jsou fakt pecky z nichž mrazí). Creepypasta nejednou operuje s ARG, tedy hrou na alternativní realitu. Tohle jde zcela mimo mě, popravdě, aniž bych měl v plánu se někoho dotknout, dodnes nechápu, jak si mohl někdo myslet, že The Blair Witch Project je skutečný. Abych to shrnul, jak vychází i ze závěru úvodního slova, některé z příběhů se vlastně transformovaly do klasických horrorových povídek. Knize nechybí a je třeba ocenit zápal vydavatelů, zpracována je fakt hezky, od obálky, přes ilustrace až po členění textu a doplňkové informace. Co by kniha potřebovala je důslednější editorská práce, některé věci až bijí do očí. K nějakému zápalu pro creepypastu asi všechny čtenáře ta kniha nenadchne, poskytne alespoň hned několik zajímavých a v jistých oblastech nápaditých strašidelných příběhů.


marrie5227
04.07.2021 4 z 5

Nikdy jsem nebyla fanynka hororů nebo podobných kousků, ale postupem času jsem jim začala přicházet na chuť. Musím souhlasit s některými komentáři, že čím kratší a údernější povídka, tím lépe, delší creepypasty mne bohužel tolik nechytly.
Samozřejmě se těším, až si pořídím další dva díly a uvidím, co tato skupinka talentovaných hororopisců vykouzlí.

blackoutzuzi
04.02.2021 3 z 5

3,5 hvězdičky
Ze začátku jsem byla vyloženě nadšená! Miluju hororové povídky, čím kratší a údernější, tím lepší. Ovšem po čase postupně přibývalo víc a víc těch, které mě až tak nebavily - tudíž nemohu udělit plný počet bodů :( Ale i tak moc doporučuji, bylo to zase něco jiného, osvěžujícího, u čeho si výborně zarelaxujete :)

VeruMalfoy
26.11.2020 5 z 5

Moje první zkušenost s "creepypastou" a woow! Dostala mě! Úžasná kniha plná děsivých krátkých i delších příběhů! A pár milých pouček navíc!

Lady.Lucrezia
26.09.2019 3 z 5

13 těstovin jsem si už dlouho chtěla přečíst a osobně si myslím, že kniha přesně naplnila má očekávání. Najdeme tu hrůzu a děs v mnoha podobách a mnohé kvality, nicméně jsem rozhodnutá dát šanci druhému chodu a možná podle hladu po hrůze i třetímu.
TOP 3 Creepypasty: 1. Koukej se kukátkem, 2. Ve zdech, 3. Když i pes začne štěkat

Poznámka k závěrečnému pokrmu tuzemské kuchyně, creepypastě S vřelými díky. Oceňuji velkou snahu o lovecravtovskou povídku, stylisticky to odpovídá, ale téma už je to tolikrát omílané, že celkový dojem z ní upadá.

EvaL
18.02.2019 2 z 5

Nejsem fanoušek tohoto žánru, ale název mě zaujal mezi "dnes vrácenými" knihami v knihovně, a tak jsem si ji půjčila jako čtení do MHD. Bohužel, styl vyprávění většiny povídek mi nic neříká. Nedokážu přesně říct proč, ale děsivé mi až asi na dvě rozhodně nepřišly. Tímto se s creepypastami loučím.

Allia
21.08.2018 3 z 5

Kniha velice zajímavá se zajímavým tématem. Za mne je vhodná spíše pro ty, kteří do světa creepypast ještě moc nepronikli, popřípadě pro velké skalní fanoušky. Pro mne tam bylo celkem dost povídek, které jsem znala již ze scény českých youtuberů, takže za mne opravdu nic nového pod sluncem, ale tím neříkám, že kniha je špatná. Je to dobrý nápad pro nepolíbené, kteří se s touto tvorbou ještě moc nesetkali a v tomhle knize fandím. Co se týče povídek, některé velice povedené, některé méně, prostě od každého trochu. Své čtenáře a nadšence si jistě najde ;-)

LadyCharlene
29.08.2017 4 z 5

Opravdu skvělý nápad. Lidi se rádi bojí, mají rádi youtubery a rádi věří, že se nadpřirozené věci dějí. Kniha je přehledně a vtipně rozdělena. Samozřejmě se zde našly bravurní povídky ale i slabší, každopádně ty dobré převládají. Nejvíc se mi ale na knize líbilo, že se zde neomílají ty nejprovařenější creepypasty. Také bylo fajn, dozvědět se, co je to ARG a zjistit, že jsem Birkemu naletěla. Díky tomu budu opatrnější a ne tak důvěřivá. :D

cumulus
23.07.2017 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Rozhodně doporučuji, příběhy se sami nabízejí dokud je nepřečtete. A když máte přečteno, hledáte, jestli tam ještě nezbyla k jídlu nějaká další těstovina.

Ricmont
23.07.2017 5 z 5

Pokud máte rádi strašidelné příběhy tak je tato kniha právě pro vás. 26 povídek které se liší stylem vyprávění i pojetím vás nenechají vydechnout a budete chtít další a další.