Kdo chytá v síti přehled
Marika Pecháčková
Internet je jediné místo, které neodděluje svět dětí a dospělých. Režiséři Vít Klusák a Barbora Chalupová založili na internetové seznamce fiktivní profily tří dvanáctiletých dívek jako výchozí bod výbušného dokumentu o internetových predátorech V síti. Do pěti hodin se jim ozvalo přes osmdesát mužů. V navazujícím souboru rozhovorů najdete hlubší rozbor postav z filmu, který vyvolal obrovský rozruch ještě před vlastním odvysíláním.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo chytá v síti. Přihlašte se a napište ho.

Jeden můj kamarád se v recenzi k filmu V síti zeptal, zda je šokující. Pak si rovnou i odpověděl, že snad jen pro rodiče, kteří měli dvacet let hlavu v prd*li.
Jako takhle, podle mě můžeš být zorientovaný jak chceš, můžeš znát veškeré nástrahy, které na internetu číhají, ale když je ti to pak naservírováno v takovém množství a tak otevřeně, tak tě to prostě dostane.
Knížka Kdo chytá v síti je doprovodným materiálem ke zmíněnému filmovému dokumentu. Rozšiřuje ho o rozhovory nad pocity hereček a jejich následným vnímáním toho, co se jim (byť pouze v roli) dělo, o rozhovor s jedním z agresorů o jeho motivacích, najdete tady mj. přepisy některých internetových konverzací mezi obětmi a lovci a taky přepisy soudních rozsudků, které se přímo týkaly zneužívání dětí… Je toho hodně a na pár dní mě to k sobě úplně připoutalo, zároveň podnítilo několik našich rodinných diskuzí.
Já knížku nechám kolovat po svém okolí a k pořízení ji moc doporučuju vám všem.
A klidně si ji můžete přečíst, aniž byste viděli film. Já jsem nejdřív sáhla právě po knížce.

Také internet má samozřejmě kromě spousty kladných stránek i svoji stinnou podobu. Knížka vlastně na autentických příbězích dokresluje dokumentární film V síti. Byla to opravdu těžká a děsivá, ale zároveň poučná a varující četba. Dokumentuje jaké hrozné nástrahy a všehoschopní predátoři mohou na děti na netu číhat. Vhodná četba pro všechny rodiče, aby mohli své děti náležitým způsobem poučit a varovat.
10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)
15.03.2020
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Kdo chytá v síti v seznamech
v Mé knihovně | 203x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Hnus, šokující, hnus. Ale počin je to skvělý, odvážný a rozhodně by se to mělo pouštět dětem ve školách.