Intr

Intr https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159482/bmid_intr-159482.jpg 3 74 15

Nečekej na vrátnou, než dostaneš klíče od svého pokoje! Otevři první stránku knihy a užij si naplno čtyři nespoutané roky svobodného studentského života. Staň se na chvíli stydlivou studentkou, poprvé zamilovaným druhákem, co se se po večerce dobývá na holčičí pavilon, nedávno vyhozeným dredařem, nadějným profesionálním hráčem počítačových her, svědomitým šprtem nebo pečlivou vychnou, aby ti brzy při čtení tohoto povídkového románu došlo, že hlavní postavou je tu úplně někdo jiný.... celý text

Přidat komentář

Janča1532
18.05.2023 5 z 5

Vzpomínka na studentská léta.Bezstarostné mládí.

lucky4ever
21.11.2022 2 z 5

Velmi nenáročné povídky, které byly navzájem provázané, jen mi na konci chybělo nějaké zajímavé vysvětlení některých událostí. Dalo se z toho vytřískat víc. Navíc mě neuvěřitelně rušily červené poznámky, které mi často přišly naprosto zbytečné.


Malíček
08.03.2021 2 z 5

Tak já nevím, co si o téhle knížečce myslet. Přečetla jsem ji poměrně rychle, ale občas jsem se hodně ztrácela v tom, o kom zrovna mluvíme, nebo kde v "ději" zrovna jsme. Styl psaní mi asi taky úplně nesedl. Zase bych to neviděla jako úplný propadák, ale asi bych ji spíš nedoporučila.
Možná už nejsem cílová skupina a navíc jsem na intru nikdy nebydlela, takže to v tom hraje asi taky roli.

itsnotgab
11.01.2021 4 z 5

Ačkoliv jsem neměla tu čest, trávit své studijní dny na intru, během čtení se mi vracely nostalgické vzpomínky na střední školu a zážitky s ní spojené. Velice povedená a vtipná knížka!

Lumine
14.06.2019 4 z 5

Velmi vtipná sbírka povídek z intru. Mamka mi tuhle knížku darovala před nástupem na internát a já ji dnes předávám svojí sestře, kterou to za pár měsíců také napoprvé čeká.

Doufám, že ji knížka nadchne, vystraší, navdadí a poučí tak jako mě. :D Houbičkám zdar.

Vendula39
05.06.2019 3 z 5

Zajímavá knížka z prostředí domova mládeže, vlastně nevím jak ji ohodnotit, ale říkám si že průměrně. Někdy byla kniha až nepřehledná, nebylo jasné o kom daná kapitola pojednava. A ještě byl zvláštní konec knížky, když autor promlouval sám k sobě.

sar.janurova
04.05.2019 3 z 5

(SPOILER) Tuhle knihu jsem si koupila o prázdninách, po kterých jsem měla vůbec poprvé nastupovat na internát na střední škole. Viděla jsem ji a řekla si - jo, tu musím mít, abych se připravila, co mě čeká. Musím uznat, že mě mile překvapila a tak trochu i uvedla do rozpaků, co mám asi tak od internátu očekávat. Teď, když se na to koukám s téměř půlročním odstupem poté, co jsem po dvou letech z internátu odešla, musím uznat, že je ta kniha velmi pravdivá. I náš internát na tom byl podobným způsobem stejně. Co ale musím hodně vytknout, je konec knihy, kdy sám autor promlouvá k sobě samému za pomoci toho, že je jiná osoba. Nevím, čekala jsem ten konec trochu jiný, než to, co nám bylo předloženo. A také se mi nelíbily červené vpisky, rádoby opravy od učitele. Ale to už je jenom menší detail.

karolina0346
06.02.2019 4 z 5

Není to úplně dokonalá kniha, ale četla se mi dobře a pobavila mě.
Podává obraz intru - doufám, že trochu přehnaný. :D
Kniha má zajímavou, útržkovitou kompozici. Postupně se dává dohromady celkový příběh, postupně se odhalují různé souvislosti.
Jednou se k Intru určitě vrátím.

Alethea_k
11.08.2016 4 z 5

Upřímně, po dočtení jsem nevěděla, jak knihu ohodnotit. Obsahově je to průměr... Ale pokud příběhy dávkujete a uděláte si ze čtení Intru zvyk, na který se těšíte, stane se z celé knihy více, než pouhý průměr. Za mě super!

cisa
22.06.2016 5 z 5

Zajímavá kniha, něco podobného jsem asi v ruce ještě neměla. Nutila mě zavzpomínat na moje vlastní léta na intru. A velmi mě bavilo, že každá povídka byla psaná jiným stylem a měla jiného vypravěče. Obávám se ale, že pro neintráky to asi úplně nebude.

Odehnalka
15.02.2014 4 z 5

Tahle knížka a její povídky mě prostě bavily! Je fajn vědět, že v hodně věcech se intry vlastně ani moc neliší a že je evidentně ani moc nezměnila doba. Příjemné počtení.

noo.n.i.c.k
02.01.2014 5 z 5

Opravdu pěkná knížka, i když některé povídky byly trošku slabší. Nicméně i tak se mi kniha líbila nejen kvůli tomu, že se jedná o intr na kterém jsem strávila čtyři roky, ale také protože skvěle popisuje intrácký život.

magnolia
13.10.2013 2 z 5

Nedočteno, jako dospělou ženu mě to moc nebavilo. Na intru jsem nebyla, není to knížka pro mne - ale pro někoho jiného to bude dobré čtení, možná.

mautina7
10.10.2013 3 z 5

Tahle knížka mě moc nenadchla. Je to sice pohodová oddychovka, ale štvaly mě tam ty korekce. Často mi totiž často přišlo, že text zhoršovaly spíš než vylepšovaly. Kapitolu, kterou vypráví Ukrajinec jsem přeskočila úplně, nebavilo mě to luštit :D

cori
22.07.2013 3 z 5

Zajímavé téma - život na intru autor podává pomocí drobných skic a útržků, z nichž pak čtenář poskládá celý příběh několika studentů, kteří strávili 4 roky na intru. Nesedla mě postava tajemného staršího chlápka, který se po intru potuluje. Jinak příjemná oddechovka, tak na jedno odpoledne. V textu jsou nechány červené vpisky korektora a poslední kapitola je psána ručně červenou propiskou. Knihu doplňují fotografie z "místa činu" - plzeňského intru.

Autorovy další knížky

Ladislav Karpianus
česká, 1985
2013  58%Intr
2010  78%Kryštofův Vzdušný zámek
2009  84%Velká kniha neobyčejných zvířat

Kniha Intr je v

Přečtených98x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst27x
Chci si koupit4x