i.stefany i.stefany komentáře u knih

☰ menu

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Knihy Roberta Bryndzy mají neskutečně čtivý styl, tento díl jsem slupla za dva večery. Musím ale přiznat, že od počátku celé této série s Kate a Tristanem mám takový nejasný pocit, že tomu něco chybí. Série s Erikou mě bavila víc, hltala jsem každé slovo. V žádném případě to ale neznamená, že nebudu číst další díly. Jsem zvědavá, kam se budou osudy obou vyšetřovatelů ubírat a jaké s nimi má autor další plány.

28.03.2022 4 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Míša Klevisová tentokrát vypráví příběh, v němž nefiguruje Josef Bergman, jakožto hlavní vyšetřovatel, ale i tak lehké mrazení vystupuje z každé stránky. Tak jako všechny její příběhy, je i tento postaven na pochroumaných mezilidských vztazích a nechybí mu kriminální zápletka. Rozplétáme zde zamotaný příběh jedné generace žen, který sahá hluboko do minulosti malé šumavské vesnice jménem Jelení Hora. Moc příjemné čtení.

25.03.2022 5 z 5


Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Přiznávám, že tahle kniha od Markéty Lukáškové je mou třetí a bohužel mě moc nebavila. Téma mezilidských vztahů je vždy čtivé a zajímavé, ala pitvání toho, co je vlastně láska, mi v podání dospělé dívky nějak nesedělo. Ema byla prostě ve všem jiná a mě neokouzlila. Trochu zklamání, ale ještě mi do sbírky chybí Vlaštovka. Losos a Panda zatím vedou.

21.03.2022 3 z 5


Rande s tchyní Rande s tchyní Eva Hrašková

Ani nevím, jak se mi podařilo číst hned po sobě dvě obdobné knihy. A to ještě tak, že jednu jsem četla cestou do Itálie a druhou cestou zpět. :-) I tento příběh vypráví o ženě, jež pro svou lásku hory přenáší, ale jaksi jí není přáno, nebo spíše opětováno. Tenhle příběh je chvílemi opravdu strašně přehnaný a nereálný, až mě to rozčilovalo, ale chcete prostě vědět, jak to dopadne. I když, to bylo také předem jasné... :-)

21.03.2022 3 z 5


Nakresli mi vítr Nakresli mi vítr Eva Urbaníková

Rychlovka v podobě skutečného příběhu Slovenky Marcely, kterou touha po lásce dostala až do vězení. Příběh začíná nástupem do věznice a postupně odhaluje příčiny, které vedly až na samé dno. Je velmi smutné, že některé ženy jsou schopny kvůli "lásce" ztratit rozum a ruku v ruce s vlastní naivitou se dostat až na okraj společnosti. O to hůř, že do výsledného průšvihu je zatažena celá rodina. Nicméně, výborně se to četlo.

21.03.2022 3 z 5


Utrhnout se ze řetězu Utrhnout se ze řetězu Simona Monyová (p)

Jak již název a obálka napovídá, jde opět o vztahový příběh z pera Simony Monyové. Tentokrát se jedná o jednohubku v podobě nevěry a manželské krize. Je to nenáročné a rychlé čtení a zajímalo by mě, do jaké míry čerpala Simona náměty ke knihám z vlastní zkušenosti.

06.03.2022 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Z počátku se zdá, že jde o romantický příběh plný nečekaných náhod a splněných přání. Jenže jak už to tak bývá, nic není takové, jaké se na první pohled zdá, a i když jsem od Colleen četla teprve druhou knížku, vnímám, že i v této ukrývá další rozměr příběhu, a tím je závažné téma domácího násilí. Moc mě baví autorčin styl vyprávění, kterým dokáže obyčejné věci povznést na jinou, hlubší úroveň. Třeba taková "nahá pravda"...

03.03.2022 5 z 5


Rok Patrika Rok Patrika Klára Bártová

Přečetla jsem jedním dechem a musím uznat, že autorka v líčení Patrika nijak nepřeháněla. I v mém okolí se kdysi jeden takový "Patrik" vyskytoval a ty popsané pasáže jsou jako přes kopírák. Je až k nevíře, co všechno jsou ženy a dívky schopny nevidět, přecházet či omlouvat. Tuhle knížku by si měla přečíst každá dospívající dívka jako varování, protože i dospělé, inteligentní ženy jsou schopny kvůli "lásce" zahodit svou hrdost a úctu k sobě samé.

03.03.2022 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Nevím, jak co nejvěrněji popsat co cítím, po přečtení téhle tenké, nýbrž silné knihy. Ta bezmoc, nespravedlnost a beznaděj čiší z každé stránky. A já zuřím. A proč vlastně ??? Neshledala jsem ani jeden jediný maličký důvod k trestům, bití a psychickému ponižování. Nedokážu pochopit, jak můžou vlastní rodiče takhle zprznit dětskou dušičku, navíc tak nadanou a oddanou. Nezbývá než doufat, že boží mlýny melou !!!

14.02.2022 5 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Patříte mezi ty, kteří po návštěvě kartářky uvěří jejímu výkladu budoucnosti? Nepatříte. Nevěříte... Ale co když se přesto její proroctví začne plíživě promítat do vašeho života? Jak se s tím vypořádat? Výborný příběh o tom, kam až může jedna taková nevinná návštěva kartářky zajít. Fajn čtení.

14.02.2022 4 z 5


Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Povedený start do nové série. Urputná Maddie Ivesová a bručoun Harry Blake se potkávají při vyšetřování poněkud nechutného případu, a přestože povahy obou vyšetřovatelů jsou natolik odlišné, právě to je dělá tak skvělým týmem. Příběh je vyprávěn jak z pohledu vraha, tak i oběti a je příjemnou změnou oproti jednosměrným thrillerům.

01.02.2022 4 z 5


Bez viny Bez viny Charlotte Link

Skvělá, skvělá a zase skvělá. Třetí v sérii s Kate Linvilovou a Calebem Halem, ale troufám si říct, že zatím nejlepší. Autorka je mistryní psychologických románů a laťka stoupá stále výš. Třetí díl této série je precizně propracovaný, zápletka tak nečekaná, že jenom třeštíte oči a celkové zpracování tak napínavé, že neodložíte knihu z ruky. Já si ji nesmírně užila a doporučím i ostatním.

16.01.2022 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Pravda nebo lež? Pár dní po přečtení a já stále nevím, co si o tom mám myslet. Toto byla moje první Colleen a musím říct, že nasadila laťku hodně vysoko. Takto rafinovaně zpracovat zápletku, i když celou dobu víte, že je jasné, co se stalo a pak přijde šok a všechno je jinak. A vy se musíte rozhodnout sami, jak to vlastně bylo. Myslím, že to bylo nekonečně dobré.

12.01.2022 5 z 5


Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Spokojenost. Přidávám se ke čtenářům, které tento příběh z beskydských luhů a hájů potěšil. Sice určité pasáže byly poněkud vyšinuté, ale když je odmyslím, tak jako celek slušná detektivka. Navíc jsem cítila podobnost s postavami policistů z televizního 1. oddělení a nejvíc mě bavil Josef Korejs alias Miroslav Lada :-)))

03.01.2022 4 z 5


Měli jsme štěstí Měli jsme štěstí Georgia Hunter

Velmi poutavý a precizně zpracovaný skutečný příběh rozvětvené židovské rodiny Kurcových, kterou válka rozmetala do nejrůznějších koutů světa. Zdráhám se napsat, že to byl krásný příběh, ale i při té válečné hrůze jsem se snažila vnímat jen tu rodinou sounáležitost, sílu ducha a obrovskou odvahu všech členů rodiny, které držela při životě právě víra a vzájemná láska. Co vše vytrpěli a čím si prošli, aby se nakonec přece jen setkali? Určitě doporučuji a autorce děkuji za ten dojemný doslov.

03.01.2022 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Tak jsem si na adventní čas naplánovala něco pohodového, aby se ten předvánoční stres trochu rozptýlil, ale byla to špatná volba. Je mi líto, že nesdílím s ostatními to nadšení, ale vůbec mě to nebavilo. Ani mi to nepřipadalo nijak extra vtipné a těch zbytečných vulgarit bych se také klidně ušetřila. Je to již druhá kniha od Patrika Hartla, první jsem nedočetla vůbec a to vlastně ze stejného důvodu. Nebavila mě. Takže teď konečně nastal ten správný čas na vánoční dárky a doufám, že to bude lepší volba :-)

27.12.2021 2 z 5


Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Složitý psychologický příběh, ve kterém se opět potvrdí, že minulost vás vždycky dožene. Autorka otvírá morální téma, kdy jedno chybné rozhodnutí převrátí váš život naruby, i když uděláte vše pro to, aby nikdy nevyplulo na povrch. Příběh je neskutečně čtivý, hltala jsem každou stránku. Když se oprostím od toho, že u nás by asi něco takového nebylo možné, Amerika je země neomezených možností a odlišných zákonů...

11.12.2021 5 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Co říct... Těžké téma, které podle mě bylo zpracováno spíše jen přímočaře po povrchu, žádná hloubka, rozpracování širších skutečností. Popravdě si neumím představit, že by si žena sama adoptovala dítě, natož romské. Julie se jako matka nechovala a Agnes to odnesla, bylo mi jí líto. Předem prohraný boj, ale čtivé to tedy bylo.

11.12.2021 4 z 5


Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Moc hezký příběh staré dámy, jež pozvolna odkrývá svůj život vnučce Nině. Mám tyhle dvouvrstvé historicko-současné příběhy ráda, ale v tomto případě jsem se přistihla, že Nina a její osud mě vůbec nebavil, zato vyprávění babičky Alžběty jsem si opravdu moc užívala. Její život byl již od mládí velmi bohatý a krásně barevný... Jen velmi nerada jsem se s Alžbětou loučila.

22.11.2021 4 z 5


Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Připadá mi až fascinující, kolik knih s válečnou tématikou jsem již sama přečetla a se mnou i spousta dalších čtenářů. Je to téma, které i přes všechny hrůzy a zvěrstva stále táhne a je dobře, že se dostává do povědomí ohromného množství čtenářů, a i když jde v podstatě pořád o to samé, každý příběh je jiný. Pan Vavřík vypsal velmi čtivý, syrově bolestný příběh poskládaný z vyprávění své babičky... Beznaděj, hrůzy, děsy, zvěrstva a bolest. Zavírám knihu a ptám se: "...A kde byl Bůh"???

08.11.2021 5 z 5