Bez viny

Bez viny https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463798/bmid_bez-viny-yj6-463798.jpg 5 167 58

Kate Linville a Caleb Hale série

< 3. díl >

Další případ pro Kate Linvillovou a Caleba Halea. Ve vlaku z Londýna do Yorku střílí neznámý muž na ženu. Ta unikne v poslední vteřině. Dva dny nato se mladá cyklistka zřítí z kola, protože někdo natáhl přes cestu lanko. Upadne do bezvědomí a následující výstřel už neslyší. Zůstává navždy ochrnutá po celém těle. Obě ženy vůbec nic nespojuje, ale na obě se střílelo ze stejné zbraně. Kate Linvillová je okamžitě přidělena k vyšetřování tohoto případu. Přijde na stopu strašlivého tajemství a sama se ocitne ve smrtelném nebezpečí. Protože pachatel, který se mstí za údajnou vinu, se nikdy nevzdává...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ohne Schuld , 2020


více info...

Přidat komentář

konicekbily
31.03.2024 4 z 5

Pečlivě promyšlená zápletka. pěkným stylem propracovaná a dopodrobna realizovaná přináší moc hezké odpočinkové čtení od mé oblíbené autorky. Ale, abych byl spravedlivý, jak hodnotím ostatní knihy tohoto žánru: příběh je těžko uvěřitelný, je tam hodně náhodných obratů a těžce vysvětlitelných jednání klíčových osob. Závěr je také nelogický. Podle mne autorka dává více důrazu na akčnost než reálnost.

SilvieSisinka
24.02.2024 5 z 5

Když tě strach pronásleduje celý život,protože víš příliš mnoho.
Napínavá kniha....od začátků až do konce.
A kdo je bez viny?


mirunda
12.02.2024 4 z 5

Přišlo mi tam zbytečně moc mrtvol a ten konec byl zvláštní. Některé části knihy byly těžko uvěřitelné, ale jinak byla knížka celkem napínavá.

Tída
10.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Připadalo mi to poněkud překombinované a na můj vkus tam bylo až moc náhodných setkání - např. Kate a Xenie ve vlaku. Měla jsem i problém uvěřit tomu, že by se v závěru knihy Alice takhle zachovala. Četlo se to dobře, postavy policistů jsou vykreslené zajímavě, ale za tu neuvěřitelnost jen 3*

MiskaMa
12.08.2023 5 z 5

K další knížce ze série Kate Linville a Caleb Halle nemám opět co vytknout. Napínavé od začátku až do konce. Dvě dějové linky, které se protnou. Oba vyšetřovatelé jsou mi sympatičtí, každý svým způsobem jinak. Charlotte Link opět nezklamala, patří mezi mé nejoblíbenější autory.

Už se těším na 4. díl - Osamělá noc, ale do prosince daleko :)

pearlness
07.08.2023 5 z 5

Knihu Bez viny, 3. díl série Kate Linville a Caleb Hale, hodnotím jako nejlepší díl série. Nedalo se od ní odtrhnout. Námět i zpracování jsou originální. Autorka použila opět formu promluvy vloženou do jednotlivých kapitol, tentokrát ale nenechala promlouvat pachatele, jak tomu bylo ve 2. dílu.

Kate Linvillová přechází do Scarborough do týmu inspektora Caleba Halea, ale bez Caleba. Ten je suspendován kvůli své závislosti na alkoholu, když se prokáže, že byl pod jeho vlivem při vyjednávání s ozbrojeným pachatelem v jednom svém případu. Řeší se, zda mohl tento stav ovlivnit jeho úsudek. Kate se setká se zločinem na dovolené při cestě vlakem, kdy na poslední chvíli zachrání ženu před neznámým střelcem. Při výpovědi si je jistá, že tato žena něco skrývá. Mezitím dojde v okrsku Scarborough ke zvláštnímu zločinu: mladá učitelka Sofie, sportovkyně - cyklistka, je nalezena těžce zraněná po pádu z kola, který zapříčinilo natažené lanko přes cestu. Dokonce se pachatel chtěl pojistit ránou z pistole, ale vypadá to tak, že se buď nestrefil nebo na to neměl žaludek. Sofie je po pádu ochrnutá a nedokáže mluvit, ale všechno vnímá.

Kate je povolaná novým vedoucím týmu, který Caleba udal, aby pomohla odhalit pachatele. Složité vyšetřování, které v podstatě vede Kate, nakonec odhalí souvislost mezi oběma případy. Jenže jde o čas, obě ženy jsou v nebezpečí, Sofii někdo unese při převozu do rehabilitačního ústav a ženu z vlaku očividně někdo pronásleduje a necítí se v bezpečí ani u Kate doma ve Scarborough.

Bez viny je kniha o děsivém tajemství, tajemství, které stálo život několika lidí.

Doporučuji všemi deseti. Kniha se četla jedním dechem. Možná je to tím, že Kate dostala šanci ukázat se v "normálním" světle, bez mindráků a sebepochybování. Neskutečně jsem fandila Sofii.

Těším se na 4. díl.

m_martina
22.07.2023 5 z 5

Určitě nejlepší případ z této řady. Napínavý a nedá se od něj odtrhnout. Tahle paní spisovatelka píše výborně a její knihy se dobře čtou. Za sebe doporučuji.

soukroma
08.04.2023 3 z 5

Začátek čtivý a místo zajímavé - Scarborough, z něhož se ale spíš odjíždělo stále do Manchesteru, Leedsu nebo Birminghamu. Tentokráte na Anglii velmi malý a ještě navíc rozpadlý "tým" vyšetřovatelů, takže to nakonec táhla policistka jediná ... a taky si s pachatelem dost užila. A policisté, stejně jako všechny další osoby, svědkové, byli vesměs vylíčeni jako naprosto vyčerpaní, vyhořelí, na pokraji sil, chronicky nevyspalí, na zhroucení, podivně jednotně.
Zprvu to pomalé a kostrbaté (mnohde s několikerým opakováním) čtení bylo napínavé, ale když se zhruba v polovině objasnilo, co byla ta hrozná věc v minulosti, stojící na pozadí současných zločinů, autorce to nestačilo a nešťastně přidala. A to už bylo za hranice uvěřitelnosti i čitelnosti, se vší šmodrchaností.
Nakonec tedy jen 55%.

Moudd
01.04.2023 3 z 5

Autorka patří mezi mé oblíbené spisovatele,ale takhle kniha se mi líbila o dost méně než jiné. Vůbec jsem se nemohla začíst a nějak mě to nechytlo.
V prosinci má vyjít nová kniha Osamělá noc,tak doufám, že se mé nadšení vrátí.

veronika4001
28.02.2023 5 z 5

Úvod mi připomíná knihy Lisy Jackson ze série Alvarezová & Pescoliová. Charlotte Link pokračuje ve své tradici linie dvou a více případů, dvou a více obětí a linie dvou a více vyšetřovatelů. Přestože jsou knihy ze série Kate Linville a Caleb Hale postaveny na stejné konstrukci, byla jsem zvědavá, jak se cesty všech vyšetřujících a obětí na straně jedné a vyšetřování na straně druhé, spojí. Autorka vždycky začne poznenáhlu, od každé strany kousek a pak konce všech nití začne spletitě dávat dohromady. Na začátku jiní lidé, jiné situace a v průběhu četby se objevují další a další lidé, kteří "napomáhají" dramatičnosti příběhu a spojují jej dohromady tak, aby z toho nakonec "vykrystalizoval" pachatel. Vždycky si říkám, jak tyhle dá dohromady? Prostřednictvím koho a čeho je dá dohromady? Není čeho se chytit, začíná se ne od nuly, ale od mínusového čísla, protože okolnosti případu nehrají do karet. Kniha má spád, nedá vám pokoj, dokud se v četbě neposunete dál. Kromě toho se mi líbí "procitnutí" Caleba Halea ke Kate. Knize dávám plný počet hvězd.

čef
23.01.2023 5 z 5

Autorka se s postavami příliš nemazlila, nechala jich nespravedlivě umřít docela hodně. Inovací oproti standardnímu příběhu je také dost a dost, čtenáři této literatury si na nedostatek tragédií a rovněž i usilovného pátrání určitě stěžovat nemohou. Také moje pozornost zůstala po celou dobu čtení plně zapnuta a nakonec mám hodně co chválit.

Ilsa2
12.01.2023 5 z 5

Nejlepší kniha této série, a nejhorší je konec, ta nejistota....

ivoiro
31.12.2022 5 z 5

Tenhle přiběh se mi hodně líbil. Napětí až do konce.

Leniiis
20.10.2022 4 z 5

Pro tuto autorku mám slabost a většinou dávám plný počet hvězd. Tentokrát mi ale přijde celý příběh až moc nereálný a přibarvený. Ale jinak čtivá knížka jako vždycky. Jen za mě ten děj no..ale to je čistě jen můj názor.

berila
28.09.2022 5 z 5

Jako vždy od této autorky výborná detektivka, ta snad ani neumí psát špatné knihy. Určitě doporučuji k přečtení.

zdendula31
14.09.2022 5 z 5

Autorka je prostě borec...ještě žádná z jejích knih mě nezklamala.

genduna
07.07.2022 3 z 5

Již jsem četla od autorky lepší knihu, ale budiž. Tato nebyla tak dobrá, dlouho mi trvalo než jsem se do ní začetla. Na závěr musím uznat, že to byl celkem dobře propracovaný děj.

jasmína
26.06.2022 2 z 5

Mě po dlouhé době snad první kniha autorky zklamala, možná se k ní zkusím časem vrátit....

knihomolkadorfa
01.06.2022 5 z 5

Autorku mám ráda. A tohle je, dle mého názoru, její nejlepší počin. Promyšlené a napínavé. Doporučuji.

Dajine
29.05.2022 5 z 5

Parádní čtení, zajímavá zápletka, napínavé, promyšlené, postupné propojování děje na jedničku. Musím myslet na Sofii.

Autorovy další knížky

Charlotte Link
německá, 1963
2013  83%Zapomenuté dítě
2013  82%Šmírák
2014  83%V údolí lišek
2017  85%Podvedená
2020  84%Zmizení

Kniha Bez viny je v

Právě čtených4x
Přečtených209x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených13x
Knihotéce142x
Chystám se číst127x
Chci si koupit37x
dalších seznamech2x