V údolí lišek

V údolí lišek https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222585/bmid_v-udoli-lisek-JTK-222585.jpg 4 515 156

Co když tvůj únosce beze stopy zmizí a nikdo neví, kde jsi? Nádherný letní den, osamělé parkoviště uprostřed polí a luk. Vanessa Willardová čeká na svého muže, který se šel projít se psem. Ponořená do myšlenek si nevšimne auta, které se blíží. Když se jí zmocní nepříjemný pocit, je už pozdě. Objeví se neznámý člověk, přemůže ji, omámí a odvleče. Zavřenou v bedně, v níž je jen voda a jídlo na týden, ji ukryje v jeskyni. Avšak dřív, než pachatel stačí požadovat po jejím manželovi výkupné, je zatčen za jiný delikt. A unesenou ženu ponechá jejímu osudu...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Im Tal des Fuchses , 2014


více info...

Přidat komentář

Bara52
04.03.2024 3 z 5

Ja nevim, anotace asi o dost lepsi, nez finalni pribeh. Nebyla to uplne nejhorsi knizka, ale vubec jsem se nemohla zacist, dokonce i ke konci, kdyz se to zacinalo rozuzlovat, jsem preskakovala odstavce, abych to urychlila. Nektere cele stranky uvah treba Ryana jsem proste prelitla cele a podle vseho jsem o nic neprisla. Namet skvely, ale v knize zbytecne natahovany obsah o nicem.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Túto knihu som si chcela prečítať už pár rokov, hlavne kvôli tej vetičke na obálke. Čakala som thriller z pohľadu uväznenej osoby, ale toho som sa nedočkala. Kapitola z pohľadu unesenej Vanessy tam nebola ani jedna jediná. Už to bolo veľké sklamanie, ale hovorila som si, že to predsa nie je až tak zlé a snáď sa mi príbeh nakoniec bude páčiť. Ale mala som pocit, že je to horšie a horšie. Myslela som, že to bude taký priemer a že autorke ešte dám šancu, ale čím viac som čítala, tým viac som bola z toho celého frustrovaná. Miesto očakávaných Vanessiných kapitol je tam snáď polovica kapitol z pohľadu páchateľa, ktorý síce nebol chladnokrvný, ale tak snáď ho nebudem ľutovať... Dosť mi vadilo, že bol štylizovaný do role obeti, mne ho teda ľúto nebolo. Ani ostatné postavy neboli žiadna výhra - Jenna, ktorá si začala s Vanessiným manželom mi bola spočiatku sympatická, ale potom sa mi už zdala príliš naivná. Taktiež jej myšlienkové pochody boli niekedy dosť rozvláčne a o ničom a v podstate sa mi rozťahaná zdala celá kniha. Postavy sa niekedy správali strašne hlúpo a vôbec som im nechápala a len som nad ich správaním krútila hlavou. Ale na druhú stranu bolo to čtivé, zápletka, aj keď nesplnila to, čo sľubovala bola tiež celkom zaujímavá, takže až taká strata času to nebola. Ale myslím, že táto jedna kniha od autorky mi bohato stačila.


aishimizu
24.09.2023 3 z 5

Souhlasím s Arwen777.
Nápad skvělý, dalo se rychle začíst, ale během čtení jakoby všechna touha knihu dočíst vyšuměla. Vyústění jsem předpokládala, žádné extra překvapení se nekonalo.

Arwen777
10.07.2023 4 z 5

Na další knihu Charlotte Linkové jsem se těšila, ale nesplnila zcela mé očekávání, dlouho jsem myslela, že dám jen 3 *, až konec to trochu vylepšil.
Přitom začátek a nápad skvělý, nic podobného jsem ještě nečetla. Ale potenciál podle mého názoru vyšuměl, prostředek knihy se vlekl, navazující zápletka byla nepřesvědčivá. To, jak se tolik různých událostí náhodně motalo kolem stejné skupiny lidí, mi přišlo nepravděpodobné.
Až konec byl napínavý a i když jsem tušila pachatele, alespoň důvod byl pro mě překvapivý.
Tuto knihu považuji za průměrnou.

Nofar197
23.03.2023 4 z 5

Konci nádherný den ve Walesu - a pomalu také zivot Vanessy. Než se její manžel vrátí z procházky se psem zpět na parkoviště, žena beze stopy zmizí.
Kdo stojí za záhadným zmizením Vanessy, se dozvídáme poměrně brzy. Ale proc o dva roky později se slehne zem po sefredaktorce Alexii? Mají tyto dva případy něco společného? Napínavé psychologické a kriminální drama.

MiskaMa
17.03.2023 5 z 5

Skvělé čtení. Knížka mě zaujala, od začátku až do konce mě udržovala v napětí. Námět byl zajímavý, přesto jsem možná podle anotace čekala, že se děj bude více týkat Vanessy. Více postav v knize mi nevadilo, každá sehrála svoji roli. Co jsem úplně moc nepochopila, tak Noru a její oddanost k Ryanovi. Autorku jsem si přidala mezi mé oblíbené a ráda si od ní přečtu její další knížky.

martina.culik
19.12.2022 4 z 5

Podle anotace jsem čekala psychologické drama, které budeme prožívat s uvězněnou ženou. No, trochu mě překvapilo, že byl vlastně hned na začátku poměrně velký časový skok a celý příběh se odehrával až o dost později. Každopádně kniha byla zajímavá, i když teda o něčem úplně jiném, než jsem předpokládala. Autorku si píši na svůj seznam a určitě se k ní ještě vrátím.
"Člověk může lhát i tím, že mlčí."

martina2540
10.11.2022 5 z 5

Měla jsem vlastní představu o ději, ale kniha mi nabídla něco úplně odlišného a moc se mi líbila.

Dandy1
24.07.2022 5 z 5

Tak to byla jízda. Postava Ryana mi připomněla knihu Zločin a trest od Dostojevského.

Babo
26.05.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila. Nejedná se o klasickou detektivku,spíš psychologický román a to mám ráda.

bekule
05.04.2022 odpad!

Přesně v polovině jsem to vzdala jako naprosto nudné a nezáživné čtení.Jediné plus je obálka která mě k četbě zlákala.

Ála41
25.02.2022 5 z 5

Tak to bylo skvělé čtení....od první až do poslední stránky SUPER. Moc mě to bavilo. Kniha je fakt plná děje a napětí. Určitě doporučuji.

Johanka1956
22.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak takový příběh jsem podle názvu knihy opravdu nečekala. Od počátku napětí a neuvěřitelná situace, kdy se musite zamyslet nad slabochem a kriminálníkem Ryanem, který rozjel celý neuvěřitelný příběh. Autorka postupně do děje přisouvá další postavy , popisuje jejich dosavadní životy a poutavě je zapojí do příběhu ve kterém je obětí Vanessa Willardová. Její manžel Matthew a jeho nová přítelkyně Jenna, kteří se seznámili u společných přátel Alexie a Kena, na první pohled báječného páru, byli postavy, kterým jsem fandila. Vůbec jsem nechápala Noru, která se upnula na propuštěného kriminálníka a do posleních okamžiků hájila jeho příšerný zločin. A bylo až neuvěřitelné chování Kena, který po několika letech sehrál únos Alexii. Kniha mi poskytla spoustu momentů k zamyšlení. Za mne skvělé čtení a určitě vyhledám další knihy této autorky.

m_martina
30.11.2021 5 z 5

Kniha se čte dobře, protože je čtivě napsaná. A já mám ráda napínavé příběhy této paní spisovatelky.

hzd
17.11.2021 5 z 5

Knížka se mi líbila. Na začátku mě úplně strhla, prostředek se trošku vlekl. Ale ten konec stál za to. Napětí až do poslední stránky. Doporučuji.

sgjoli
29.05.2021 3 z 5

Tahle kniha mi bohužel nesedla tolik, jak jsem doufala. A přitom ten námět je fakt zajímavý a lákavý!
V tomto románu vystupuje na můj vkus až příliš mnoho postav, z nichž ale téměř žádná nedostane dostatek prostoru na to, aby ji autorka pořádně vykreslila. Skoro všichni hrdinové mi přišli děsně ploší, povrchní a já k postavám neměla moc jak přilnout. Během čtení jsem sice s postavami prožívala intenzivní příběh, ale brzy pro mne budou všichni snadno zapomenutelní, což je škoda.
Úplně mi nesedl ani styl psaní. Většinu knihy jsem měla pocit těžkopádnosti, kvůli níž jsem se nedokázala pořádně začíst a cítila jsem potřebu přeskakovat, což jsem nakonec dost často dělala. A přitom nemám pocit, že bych o něco přicházela, když jsem tu a tam vynechala nějaké slovo či celou větu. Kniha ve mně bohužel vyvolávala dojem, že se v ní vlastně skoro nic neděje, ač autorka rozehrává vícero dějových linií. Možná to zní zvláštně, ale takhle ta kniha na mne prostě působila.
Až cca poslední třetina konečně přišla s vygradovaným závěrem, kde to konečně všechno začalo zapadat do sebe. Bohužel mne autorka ale nedokázala příliš překvapit, protože zápletku se mi podařilo rozplést ještě před tím, než s rozuzlením přišla autorka samotná.
Výsledkem tak je pro mne slabší průměr. Námět skvělý, závěr napínavý, vygradovaný, ale celkově má pro mne kniha určité nedostatky...

Astonius
21.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Za mě tedy zklamání... Začátek byl nadějný, ale zhruba v polovině to upadlo a už to bylo jen horší a horší. Bez rychločtení se to ke konci už neobešlo, autorka to strašně natahovala. Čtvrtina knihy by se dala jako nepotřebná vyškrtat, hlavně to rádoby vyšetřování policie, kde se na x stranách opakuje děj při zjišťování souvislostí... Nejlepší část a zároveň hned nato největší zklamání byl návrat do jeskyně - přece jen jsem doufala v promyšlenou pomstu unesené ženy...

petraj30
14.05.2021 4 z 5

Uff... Ten začátek byl skvělý, velmi napínavý a dobře vymyšlený. Všechno se odehrálo strašně rychle a najednou jsem se ocitla v jiném roce. Páni...Jenže jak to nakonec dopadlo? Tuto otázku jsem si kladla až do konečného odhalení. Ten střed byl takový táhlý, ale udržoval mě jistém napětí. Pořád jsem čekala na to hlavní.
Po tom klidnějším středu, to opět začalo všechno houstnout. Něco se vyřešilo, ale stalo se mnoho nového.
Jen matně přemýšlím, která postava mi byla sympatická. Spíš mi většiny z nich bylo líto. Byli to smolaři.
Ten konec byl pro mě překvapením. Skončilo to tak, jak zřejmě mělo, přesto mám kvůli tomu takový divný a stísněný pocit a kvůli celkovému příběhu ponurou a depresivní náladu.
Četlo se to dobře, bylo to napínavé, ale už se ke knize nevrátím. Myslím, že 4 hvězdičky si ta kniha přesto zaslouží.

Elapheg
09.04.2021 5 z 5

Třetí kniha od mojí oblíbené autorky a opět pět hvězd. Wanessa Willardová je unesena a uzavřena do bedny, kde má jen jídlo na týden. Její únosce je však ještě v den únosu zatčen policií za jiný delikt a jde za něj i do vězení. Co se však stane s Vanessou, když jediný, kdo o ní ví, je v base? Kniha se mi velmi líbila, byla dost tajemná a čekal jsem netrpělivě na to, jak to dopadne. Autorka mě opět převezla, protože kromě únosce je zde ještě jeden pachatel/ka a toho/tuto jsem neuhodnul. Osobně musím přiznat, že charakter únosce mi nebyl sympatický, ale tohle je detektivka a etika u zločinců moc nefunguje, neříkám, že vůbec. S knihou mi bylo příjemně a doporučuji všem milovníkům detektivek. S chutí si od autorky přečtu další knihy.

sioux
16.03.2021 3 z 5

Nedočteno, naprostý souhlas s komentářem právě přede mnou od Katerina Gabrie. Dobrý začátek, zajímavá zápletka, kvalitní psaní, ale napětí se brzy kdesi ztratilo a celé se to motalo v kruzích, pořád někdo o někom říkal, že je hrozný, ale nebyla tam žádná situace, která by tu hrůzu demonstrovala. Navíc mi přijde, že je to hodně "ženská" autorka , kde muži jsou tací, jak si je představují ženy a ne tací, jací opravdu jsou. Aspoň tedy z mého "mužského" pohledu. Ženy mě tam přišly mnohem uvěřitelnější než mužští hrdinové. Ó, jak mnohem lepší jsou v tomto směru některé české autorky, jako Petra Soukupová nebo Petra Dvořáková nebo Jakuba Katalpa nebo Hana Mornštajnová. Howgh.