Slyšet jeleny zpívat

Slyšet jeleny zpívat https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460373/bmid_slyset-jeleny-zpivat-tjj-460373.jpg 4 491 174

V horské osadě v Beskydech byla nalezena brutálně zavražděná dívka. Vše nasvědčuje tomu, že se stala obětí sexuálního maniaka. Šéf ostravské mordparty Miroslav Lada rychle dojde k přesvědčení, že vrahem musí být někdo z místních. Jeho tým i s novým operativcem Romanem Nitkou rozplétá vztahy mezi sousedy a souvislost s drogovým byznysem. Postupně se seznamují se všemi obyvateli osady, zneuznaným hudebníkem, věčně nemytým pasákem koz nebo váženým, ale nerudným architektem a jeho slabomyslným synem. Do vyšetřování se brzy začnou promítat osobní životy kriminalistů. Všichni mají stejný cíl, ale každý jinou motivaci k dopadení vraha. Dokáží se sjednotit a zbavit odlehlý kraj monstra? A stihnou to dřív, než vrah udeří znovu?... celý text

Přidat komentář

Kopretinka784
22.04.2024 5 z 5

Moje druhá kniha tohoto autora.
To byla jízda ! Aneb - kdo by to byl do nich řekl (myšleno hlavně na obyvatele osady, ale sedělo by to i na vyšetřovatele).
Předtím jsem četla jeho rozsáhlou knihu Šelma. Zaujala mě a tak jsem si sehnala i tuto knihu. Plusy mluvící v její hodnocení - menší počet stránek a méně postav. Nechybělo napětí a spád. Mám už načteno dost detektivek, takže člověk „trochu otupí" při popisu znetvořených mrtvol apod., ale tentokrát mi určité místo udělalo zle. Jsem ráda, že to bylo pouze jednou a nebylo více rozpitváváno. Proto asi na čas vhodně upravím jídelníček.
Celkové hodnocení – 5 hvězdiček je málo.
Fandím mladému autorovi a těším se na další jeho knihy.

nicolettkaa
18.04.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem dala šanci českému autorovi a ono to vůbec nebylo špatné. Kniha mě bavila, vraha jsem neuhodla, nechala jsem zmást a autorovy jsem sedla na lep. Závěr mi přišel trochu kostrbatý. Ráda si od pana Šmehlíka ještě něco přečtu.


alca-212
16.04.2024 5 z 5

Bezva kniha, která zaujme už svým názvem. Ani chvíli jsem se při čtení nenudila.
Občas tady ubírám hvězdy za konce, ale tentokrát musím pochválit... Pan spisovatel se toho fakt nebál :-).

sarka0505
01.04.2024 4 z 5

Po delší době jsem sáhla po české detektivce. Někteří policisté mi tedy připadaly jako mix Jamese Bonda a operativců z Případů 1. oddělení. Autor navíc zaplnil už tak malou beskydskou osadu překvapivým množstvím zvláštních, někdy až vyšinutých postav. Na druhou stranu, knihu jsem četla jedním dechem, na chatě. Sice nestojí v Beskydech, ale i tak jsem večer, s nastupující tmou, za každým stromem viděla Netvora. A když šel manžel ven pro dřevo, musel mě vzít s sebou. ;-)To je ta síla přečteného.

Aranel15
25.02.2024 5 z 5

Dobře napsaný příběh, který mě držel neustále ve střehu. Vrah brutální až jsem se doma bála. Akorát myslím, že je trochu divné, když v takové malé osadě pomalu půlka lidí jede v drogách a koncetrace homosexuálů je teda také větší než bych čekala.

kurama45
19.02.2024 5 z 5

Som nadšená a sklamaná. Nadšená, lebo to bolo napínavé, zaujímavé a také „naše česko-slovenské“. A sklamaná, lebo som bola presvedčená, že je o ostravákoch celá knižná séria :(. Tak hádam ešte bude.

IVANA0123
04.02.2024 4 z 5

Napínavé a drsné. V první půlce jsem trochu plachtila mezi křestními jmény, příjmeními a hodnostmi vyšetřovatelů, ale zvykla jsem si a v druhé půlce už mě tyto drobnosti nerušily. Sem tam byly některé náhody sice méně uvěřitelné, ale zajímavý námět i skvělé vykreslení prostředí a postav mi vše vynahradilo. Autor rozhodně píše čtivě, jeho styl mi trochu připomíná mého oblíbeného DD a po jeho další knize se určitě podívám. 90%
(2/24)

lucakuca
03.02.2024 4 z 5

Nováček, který zažije svých prvních 14 pekelných dní v nové práci.
Je to čtivé, spletité, napínavé. Časté střídání jmen a příjmení u početné mordparty bylo na škodu. Zorientovala jsem se pořádně aaaaaž takřka na konci...

Květ
03.02.2024 4 z 5

Tak se mi dostala do ruky česká detektivka z ostravského kraje, je to autorova krimi prvotina. Zpočátku jsem měla potíže s množstvím postav v "mordpartě," potom už se ale děj začal pěkně odvíjet. Knížka se mi četla lehce, obsahuje trošku více "omáčky," ale ne tak, že by to vadilo. Zápletka mi ale přišla trochu přitažená za vlasy, poslední dobou mám radši reálnější a méně "psycho" příběhy. Celkově jsem spokojená, knížka patří k těm lepším. (3,75*)

brabofka
28.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mě to trochu zklamání. Kniha má zde na DK vysoké, červené hodnocení. Možná trochu nekorespondující. Moc postav, moc omáčky, moc textu. Někde jsem dokonce četla přirovnání k Případům 1. oddělení. No ano, při troše fantazie. Spíš se o to autor snaží, moc mu to ale nejde. Kniha ke konci inklinovala k americkému krváku, kde vymře téměř půl vesnice. Za mě autor musí ještě o trošku víc načíst policajty jako takové a dát o trochu méně mrtvých.

Kanylka
11.01.2024 3 z 5

Plus dávám za prostředí ve kterém se děj odehrává...Postavy, tedy spíše jejich jména mi přišly prostě srandovní. Chvíli má děj naprosto úžasný spád a pak prostě "umře." To "pojídání" lidského masa už si autor mohl nechat do dalšího příběhu. Přesto bylo fajn si přečíst českou detektivku, autor je mladý a já věřím, že mě v budoucnu ještě něčím překvapí. Díky

Neo1tex
27.12.2023 4 z 5

V českém prostředí rozhodně nadprůměrná detektivka. Pokud bych měl říct, čím trpí, tak především vykreslením velitele mordparty jako nerudného debila, co v jednom kuse všechny kolem sebe uráží, řve na ně a je nepříjemný. To opravdu čeští autoři neznají jiný typ osobnosti? Už je to úmorné, otravné a do nekonečna se opakující. Druhá věc jsou otravná jména lidí, jako Nitka nebo Cesta a ještě jedno, co jsem zapomněl, jsem tam viděl (o veliteli jménem Lada nemluvě). Tohle zvláštní pojmenovávání postav mi u některých autorů přijde jako zvláštní obsedantní potřeba, která je tak maximálně otravná.

Nicméně: příběh je moc fajn, místy je to trochu kostrbaté, ale rozhodně zábavné. Má to spád, zápletka je zajímavá. Určitě nelituji času na čtení a knihu mohu doporučit.

Tída
04.12.2023 1 z 5

Autor není vypsaný a je to znát. Postavy podobných jmen (takže se pletou), zmatečně vykreslené osudy i pohnutky, snaha o rádoby psychologickou studii malého společenství. Navíc chabá čeština, často se opakující výrazy, slova. Těšila jsem se na nového zajímavého autora, který má rád Hrabala a Fukse, a dostala jsem rozplizlou podřadnou detektivku.

čtenářka76
06.11.2023 5 z 5

Detektivka - super. Nevěřila bych, že je to první kniha autora. Četla jsem, že to někomu připomíná seriál Případy prvního oddělení. Skvělý postřeh, dosadila jsem si obličeje k postavám a detektiv Plíšek mi tam dokonale sedl. Prostředí Beskyd znám, Bílá je moje srdcovka. A zápletka? Do poslední chvíle jsem nevěděla kdo je vrah. Takže dávám 5*

Len2očka
05.10.2023 5 z 5

Suprové čtení a doporučuji svým blízkým čtenářům,co jsou naladění na stejné vlně jako já.

lucie8407
22.09.2023 5 z 5

Po Šelmě druhá kniha tohoto ostravského autora a opět přečtena jedním dechem. Ocenila jsem navíc výběr lokalit, které jako ostravačka velmi dobře znám. Děj byl poutavý, napínavý do posledního řádku a s dojemným závěrem. Co víc si může čtenář přát? Autorovi gratuluji, takto bych chtěla také umět psát.

hana1039
19.09.2023 5 z 5

Audiokniha :
Moje druhá kniha od tohoto autora a musím říct, že mi takové české detektivky moc,, pasují,, čím dál více... interpretace je výborná, která vyjadřuje pocity zrovna čteného účastníka děje...jsem z okolí Ostravy, takže mi byla některá místa dobře známá a tím pádem jsem to ,, prožívala jakoby naživo,, :-))) jen ten konec mě moc mrzí,sice něco dopadlo špatně, ale rovnováhy se vyrovnaly...jdu se pídit po dalších českých krimi :-))

martini.ce
16.09.2023 4 z 5

Povedená knížka. V knihovně jsem si ji vybrala podle obálky a toho, že je od nás, z Beskyd. A byla jsem spokojená. Líbila se mi hned od začátku, popis z pohledu malého kluka byl super. A ostravská mordparta taky, bavili mě asi všichni kolegové. Zápletka, motiv a časová posloupnost na některých místech skřípala, ale stejně jsem byla napjatá, jak to dopadne.

Martule44
05.09.2023 5 z 5

Výborná detektivka, kterou jsem zhltla jedním dechem! K tomu pěkná obálka, zápletka, české prostředí....a že tam bylo více postav, jmen, ...a kde není? A to nemám na mysli jen knihy. :-)
Tahle rozhodně stojí za přečtení a autor svým stylem psaní zaujal mou pozornost, tudíž se budu těšit na jeho další dílo :-)

BaPe895
02.09.2023 4 z 5

Solidní tuzemská detektivka. Musím pochválit také obálku.

Štítky knihy

vraždy thrillery Beskydy krimi české detektivky rodinná tajemství Ostravsko Cena Jiřího Marka

Autorovy další knížky

2021  82%Slyšet jeleny zpívat
2015  77%Temné znamení
2022  83%Šelma

Kniha Slyšet jeleny zpívat je v

Právě čtených7x
Přečtených589x
Čtenářské výzvě130x
Doporučených31x
Knihotéce183x
Chystám se číst339x
Chci si koupit70x
dalších seznamech5x