HH77 HH77 komentáře u knih

☰ menu

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Velmi ctiva kniha, kterou jsem zhltla za jeden večer. I když chovani hrdinů bylo pro mne dost nepochopitelné a v životě i neodpustitelne.

26.04.2024 5 z 5


Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Mi se kniha líbila. Je to něco uplně jiného než předešlé autorovy knihy, ale stejně tak dobře propracovane a velmi čtivé.

26.04.2024 5 z 5


Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Mi se kniha líbila moc a dávám ji plný počet hvězdiček. Pravda je že i jsem se ze začátku ztrácela v množství postav,ale to se nakonec ustálilo.

24.04.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Kniha byla ctiva a zajímavá. Čtenáři píšou, že místy byla přehnaná
Ano, pár takových míst by se našlo. Avšak ve srovnání s knihami R. Sklare o realitní makléřce Bo, které jsem četla nedávno, je to pohoda. :-). Dávám plný počet hvězdiček.

19.04.2024 5 z 5


Vosí hnízda Vosí hnízda Lenka Chalupová

Opět velmi napínavá knihy autorky, od které jsem se nemohla odtrhnout. Ano, vůdce sekty se dal tušit, knize to však na na ctivosti ani napinavosti neubírá. Líbí se mi rozdeleni knihy na dvě zdánlivě nesouvisející části, které se na konci spojí.

17.04.2024 5 z 5


Ztracená dívka z Berlína Ztracená dívka z Berlína Ella Carey

Za mne nádherná kniha u níž na konci i slzicky tekly. Pravda je,že dle anotace bych cekala více stránek ohledne obvinění z komunismu, než postavení žen za a po válce, ale mi to ani nijak zvlášť nevadilo. Pribeh je hodně propracovany a o dost zajímavější než předchozí důl série Stalo se v New Yorku. I když i ten se mi líbil.

14.04.2024 5 z 5


Stalo se v New Yorku Stalo se v New Yorku Ella Carey

Velmi pohodová a pěkná kniha.cte se velmi rychle. Hezky pribeh na pozadí 2.sv. války.

13.04.2024 5 z 5


Krátký proces Krátký proces Richard Sklář

I tento díl je dosti napínavý . Teď už možná až moc prekombinovany a zbytečně dlouhý. Musím teď sáhnout po něčem jiném, už toho bylo na mne moc a nemohla jsem se dočkat konce

12.04.2024 4 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Richard Sklář

Stejně jako Vila na Sadove je i tato kniha ctiva a napínavá. Je ještě o dost brutalnejsi. Z některých scén je člověku až zle. Nedoporučuji citlivým povaham.

05.04.2024 4 z 5


Vila na Sadové Vila na Sadové Richard Sklář

Knize se rozhodne nedá upřít ctivost a napinavost. Po pomalejším začátku jsem se nemohla od knihy odtrhnout a vědět, jak vše dopadlo. Take střídání dvou dejovych linek a jejich závěrečné propojení je skvělé. Souhlasím však s autorovou učitelkou češtiny, ze tě fantazie je az příliš moc a dej je v něčem až přehnaný a nereálný. Ve skutečnosti by Bo musela být superhrdina, aby to vše přežila. Za toto tedy strhavam jednu hvezdicku.

30.03.2024 4 z 5


Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Kniha byla zajímavá a ctiva. Jelikož však cestovani časem není úplně můj šálek kávy, ubiram jednu hvězdičku. Nicméně je zde krásne popsano, jak moc se svět za těch téměř 200 let které od sebe jednotlivé dejove linky dělí,změnil.

25.03.2024 4 z 5


Bouře na Labi Bouře na Labi Miriam Georg

(SPOILER) I druhý díl této ságy nam dává možnost nahlédnout do konce 19. století a uvědomit si tak, že se nyní máme mnohem lépe. Kniha byla opět velmi čtivá a napínává, četla se velmi snadno. Konec bohužel smutný, ale jinak to asi nemohlo dopadnout. Skončit příběh dobře, nebyl by moc uvěřitelný, tato doba lásce mezi bohatými a chudými nepřála.

25.03.2024 5 z 5


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Začátek se mi trochu táhl, ale pak me kniha naprosto pohltila a mohu ji tak dat plný počet hvězdiček. Velmi ctiva a napínavá. Chování hlavni hrdinky bylo tedy opravdu přes čáru, jak už tady někdo psal. Chtěla chránit sebe a své nejbližší, ale způsob, který zvolila, byl tedy hodně špatný.

24.03.2024 5 z 5


Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Oproti jinym knihám autorky byl dej trochu zdlouhavý, neškodilo by mu méně stran. Ale i tak se četla dobře a pribeh byl zajímavý.

22.03.2024 5 z 5


Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

Velmi smutný pribeh o nelegálních adopcich v Africe. Kniha je poutavá, vše nakonec dopadlo vcelku dobře. Bohužel, jak sama autorka uvádí v doslovu, reálne by se život hlavních postav vyvíjel mnohem hůř. Kéž by takovéto adopce vůbec neexistovaly.

18.03.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velmi silný pribeh. Stejne téma jak kniha Za zavřenými dveřmi od B.A.Paris. Za mne však o něco malo lépe propracovany. I když se dalo brzy tušit,kdo je ten zlý,nic pribeh neztratil na napínavosti a byl velmi zajímavý

16.03.2024 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Silný a mrazivý pribeh. Jeste teď z něj mám husí kůži. Nocméně po přečtení Pomocnice od M. McFadden musím jednu hvězdičku ubrat - ta byla ještě o dost zajímavější.

15.03.2024 4 z 5


Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Kniha byla pro mne docela zklamání. Na rozdíl od Zapomeňte na neděli mne moc nebavila. Docela jsem se do čtení nutila. Pribeh byl zajímavý, ale nelíbilo se mi zpracování. Bylo tam plno zbytečných, až nudných momentu, bez kterých by se kniha obešla. Také jsem se ztrácela v ději a musela přemýšlet o jaké době a o kom se zrovna mluví.

13.03.2024 2 z 5


Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Opět velmi napínavá kniha autorky, kterou si řadím mezi své oblíbené. Obdivuji, jak je příběh rozehran a jak se napětí stupňuje a jak je konec nečekaný.

10.03.2024 5 z 5


Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

I o této knihy jsem se nemohla odtrhnout. Opět velmi napínavá. I mi nedošlo na co odkazuje název knihy. :-).

09.03.2024 5 z 5