Komentáře knihy Tíživé ticho

veronikaKlGy
26.04.2026

Hlavní hrdinka Maggie přijde za dramatických okolností o manžela Willa. Policie tvrdí, že šlo o sebevraždu, ale Maggie tomu nevěří. Postupně odhaluje, že Will skrýval temné tajemství z minulosti, které ji zavede až na odlehlý chorvatský ostrov.

Bediczek
15.04.2026

(SPOILER) Knihu bych rozdělil do 4 částí:
1. Londýn - smrt Willa. Tahle část čtenáře dobře uvede do děje a vzbudí zvědavost
2. Tišina - strašidelný dům. Na téhle části je skvělá atmosféra a pocit paranoii
3. Úprk z Chorvatska - i tahle část je napínavá a má dobrou atmosféru, jen už začíná být zdlouhavá.
4. Zpět v Londýně - nejhorší a překombinovaný závěr

Alinke
05.04.2026

naprosto úžasná kniha, už dlouho jsem si tak nepočetla jako u této knihy, ale pár řádek slepých míst, vše věruhodné, napínavé, nádhera,

janastok
26.03.2026

Velmi čtivá kniha, ale pan spisovatel měl asi zůstat u svých skvělých sérií. Příběh byl hodně přitažený za vlasy, místy až nesmyslný, hlavní hrdinka nesmrtelný James Bond v sukni a konec odbytý a moc melodramatický.

Prudence
27.02.2026

Kniha se celkem rychle četla, ale příběh mě nechytl, byl nereálný, neuvěřitelný, postavy málo propracované. Kniha na mě dělá dojem, že je psaná horkou jehlou na efekt napínavého thrilleru, ale záměr se u mě minul účinkem, nebavilo mě to. Moje první kniha tohoto autora, snad jiné jsou lepší. Díky dobrým recenzím mu ještě jednu šanci dám.

helcab
16.02.2026

Zajímavá kniha, psaná trochu jinak než knihy v sérii. Psáno v "ich" formě, což byla pro mne trochu novinka, ale byl to zajímavý a napsaný příběh. Doporučuji... Teď se vrhnu na pro mě zcela nového autora.

Keyna
10.02.2026

Souhlasím s recenzemi...začátek byl za mě fajn, rozjelo se to hezky, bylo to napínavé, vyvolávalo to spoustu otázek, jaký bude další vývoj. Ještě chvíli na ostrově jsem se dokonce u knihy bála, bylo to mrazivé a četla jsem dál a dál. Ovšem jak kniha postupovala, začalo to být absolutně nereálné nejen co se týče děje, ale i technických a fyzických možností hlavní hrdinky, až nakonec jsem z toho měla pocit zmařeného díla. Dávám 3*, nebylo to úplně zlé, ale Bryndza umí rozhodně líp.

Ladis777
27.01.2026

Tak to byla tragédie. Když jsem knihu dostal, měl jsem velkou radost, že se k autorovi, o kterém jsem dost slyšel, konečně dostanu. Měl jsem možná příliš velké očekávání. Ten příběh je příšerně banální, neuvěřitelný, zbytečně natahovaný, na dvou místech jsem textu vůbec nerozuměl, asi chyba v překladu, nesrovnalosti v reáliích. Postavy jsou ploché, poměrně předvídatelné. Je fakt, že jsem to přečetl rychle, takže toho času jsem neztratil až tolik, ale od dalšího čtení autora mě to dost odradilo. Dávám půl hvězdičky a mám dojem, že je to až moc.

AlbionFoxyFox
19.01.2026

Miluji obě Bryndzovy série, takže na tuhle knihu mimo ně jsem se těšila a teda zklamání bylo značné. Příběh byl čtivý, avšak velmi těžko uvěřitelný, od poloviny je se naprosto jasné a zbývá jen potahat hrdinku přes dobrodružství ve stylu Bonda a pak rychlým happyendem.

yuyka
17.01.2026

(SPOILER) Knihy tohoto autora se dobře čtou, tedy i tuto jsem měla přečtenou za chvíli. Problém je, že je opravdu velmi málo uvěřitelná. To, co se stane hlavní hrdince během krátké doby, by měl problém přežít i agent 007. A po té, co se jí padouch snaží intenzivně odstranit, tak najednou střih a ona si vesele odkráčí domů. Tedy ne úplně vesele, nicméně v rozporu s předchozím vývojem. Občas se k dobrým detektivkám vracím, tahle u mě v knihovně ale asi nezůstane.

dominika9982
16.01.2026

Kniha mě velmi bavila, proto jsem překvapená poměrně nízkým hodnocením (oproti sériím). Bavilo mě postupně budované napětí, psychologie postav i hlavní zápletka. Čtenář podezíral všechny včetně sebe, a tak to má být.

hatuli
09.01.2026

Skvěle napsáno ,moc dobrá kniha

tereza_p
28.12.2025

(SPOILER) Já vám nevím, začalo to celkem slibně, bavilo mě to, říkala jsem si ok, třeba i kniha mimo série bude fajn. No ale to co přišlo potom, to teda pardon - to bylo, jak kdybych četla ani ne béčkový, ale céčkový filmový thriller, do kterého bylo narváno snad všechno, na co si vzpomenete v souvislosti s akčními filmy. Jasně, i ty detektivky bývají přitažené za vlasy, ale tohle bylo prostě na můj vkus moc.

IvcaIva
08.12.2025

Četlo se úplně samo. Perfektně vykreslená scenérie na zimu opuštěného chorvatského ostrova. Zima a chlad se úplně zarývala do kůže. Člověk si běžně ani neuvědomí, že Chorvatsko vlastně nemusí být jen slunný dovolenkový ráj... Bála jsem se i za Meggie.
Hodnocení u mě trošku strhává ten skoro až melodramatický závěr. Nějak mi do tohoto ponurého příběhu neseděl. tam jsem si až říkala: "...ale no tak, copak jsme v telenovele?"

martin9929
19.11.2025

Jiné ale napínavé čtení než je čtenář u autora zvyklý. Líbilo se.

janina66
01.11.2025 audiokniha

Velmi zvláštní, zamotaný, napínavý příběh vdovy lékařky. V ději knihy jsou samé zvraty. Líbilo se mi potápění a hledání jeskyně.
Zpočátku mi Maggie přišla moc ukňouraná, ale asi to bylo způsobeno četbou V. Cibulkové.

Niki2158
29.10.2025

"Béčkový" film v knižní podobě. Neurazilo...

tabaluga
26.10.2025

Myslela jsem, že se jedná o detektivku a nakonec z toho vznikl thriler. Zápletka byla zajímavá, jenom kdyby se do toho netahala politika, ale konec se mi nakonec líbil, jenom nevím, jestli by 20 let stará nahrávka měla takový dopad. To se mi zdálo až dost přitažené, ale kdo ví. Třeba někdy nastane příležitost si toto ověřit ve skutečném světě:-D

Happy8
20.10.2025

Na začátku mě kniha fakt bavila, vážně skvělý a poutavý start! To trvalo zhruba do půlky, pak už jsem se docela nudila.
Robert Bryndza nepíše špatně, to vůbec ne. Naprosto chápu jeho fanoušky, protože jeho styl psaní je jednoduchý, poutavý, čte se opravdu dobře.
V příběhu mi ale něco chybělo. Námět se mi líbil, ale byl pro mě nějak bez šťávy.
Hlavní hrdinku Maggie jsem si moc neoblíbila. Hlavně mě štvalo její chování na chorvatském ostrově, které bych připodobnila k chování postav v béčkovém hororovém filmu (když vleze do domu vrah, utíkají nahoru do patra).
Protože moc nemusím série s jedním vyšetřovatelem, sáhla jsem po tomto solitéru a bohužel to bude asi moje poslední kniha od autora, pokud mi to v hlavě nepřepne.

ela1972
20.10.2025

Nestává se mi často, že bych se u knihy bála. U této se mi to přihodilo.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi