Tíživé ticho

Tíživé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524666/bmid_tizive-ticho-6531667dbb8ce.jpg 4 945 945

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám. Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala. Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství. Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti... S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Fear the Silence , 2023


více info...

Přidat komentář

Žanek_Hantec
včera 5 z 5

Hustopeč jaxviňa! Betálná bichla, doporučuju!

Siege03
24.07.2024 5 z 5

Za mě celkem slušný psychothriler,ale série Eriky,Kate lepší, čtivější.


iveetka
23.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Velká spokojenost. Tohle čtení jsem si užila. Do strany 260 jsem zažila spoustu "cože" momentů. Hodně zvratů, napětí opět poutavé čtení.
Mám dvě mínus.
1) odjet do Francie, a až tam zavolat Georgovi, který vzápětí dle rychlosti asi přiletěl na raketě
2) do Francie přijela úplně dobytá všechno ji bolelo a byla totálně ko, ovšem díky raketovému Georgovi, jeho kobliham a panákum náhle vše ok a na psycharne po pár dnech zhojená, sorry ne. Tohle tam fakt nesedelo.
Konec nebyl, jak bych si ho přála, ale to knihu nedělá špatnou.

Kyri
22.07.2024 4 z 5

Je to něco úplně jiného, než autor dosud psal. Jestli v posledních dvou knihách docela držel na uzdě své zběsilé emoce, kterým občas propadá, tak tady je pustil naplno. Musela jsem se smát hrdince, která se docela sama dokáže přizabít sama v domě, a technická místnost jí přijde hrozivá :). Spousta absurdních, občas dost směšných situací (což autor zřejmě nezamýšlel). Nicméně příběh drží pohromadě, je napínavý, docela pěkně napsaný. Moc se mi líbila atmosféra bouře na ostrově. Závěr mi přijde smutný, nicméně reálný.

Dudlík08
15.07.2024 3 z 5

Nebylo to jako čtení případů Eriky a Kate, ale i tahle knížka měla něco do sebe. Možná mě trošku mrzelo, že nebyl více propracovaný závěr knihy a všechno tak nějak "rychle" skončilo, ale děj to byl zajímavý :)

Nuttelka
14.07.2024 4 z 5

Jelikož je to samostatná kniha, musíme se odprostit od Eriky a od Kate, které jsou prostě skvělé :-) Kniha je opět velmi čtivá, což už vlastně od Roberta očekávám a ještě nikdy nezklamal.. Námět mě upoutal, ale některé věci - události byly už i na mě moc, které se mi zdály těžko uvěřitelné, dost přitažené za vlasy. Ale budiž, stále to jsou knihy, fikce, takže dost věcí odpouštím :-)

hrubec:
14.07.2024 4 z 5

Tato kniha byla moje první setkání se spisovatelem Robertem Bryndzou. Od knížky jsem neměl moc velká očekávání, nicméně pro mne byla příjemným překvapením. Příběh se točí okolo údajné sebevraždy manžela hlavní hrdinky Maggie. Děj zde podrobně rozepisovat nebudu, nicméně mi přišel poměrně poutavý a do jisté míry originální. Bohužel se mi místy zdál trochu moc fantaskní, to je z mého pohledu jediné mínus. Na druhou stranu se mi velice líbilo zapojení neobvyklé lokace pro detektivky, a to Chorvatska. Celkově autor přichází s relativně originálními nápady, což dokážu vždy ocenit. Knihu bych ohodnotil jak skvělý nadprůměr a těším se až si přečtu další autorovy publikace.

marion111
12.07.2024 3 z 5

No nevím...za mě slabší kniha od Roberta Bryndzy. Ze začátku dobré, pak jsem se nemohla začíst, místy úplně nerealné, až jsem si říkala, že snad knihu nedočtu.
Dočetla jsem, ale ani ne tak ze zvědavosti, spíš abych se ujistila, že můj předpoklad, jak to dopadne, je správný

Luulu
03.07.2024 2 z 5

Neurazí, nenadchne..

Dajine
29.06.2024 4 z 5

Ano, i toto se dalo číst.

PetraBery
29.06.2024 3 z 5

Samostatný román oblíbeného autora o tajemství zemřelého manžela hlavní hrdinky Maggie. Spousta věcí až neuvěřitelných, ale na zážitku ze čtení mi to neubralo.

Laura99
26.06.2024 5 z 5

Výborně! Moc se mi líbila. Je to zas něco jiného, ale super. Dobře, že jsem nekoukla dříve na komentáře, možná bych zaváhala. Ale vlastně spíš ne, R. B. nezklame. Děkuji

Hella
24.06.2024 3 z 5

Připustím-li, že mi nebude vadit, jak je celá konstrukce s nevěrohodným ukrýváním důkazů a následnou štvanicí přehnaná a neuvěřitelná, pak si čtení docela užívám. Bryndza umí psát poutavě a ani tenhle příběh není výjimkou.

Kacased
21.06.2024 5 z 5

Za mě dobrá detektivka. Hodnocení si zaslouží určitě větší. Četlo se to moc dobře. Bylo to napínavé, nemám co vytknout.

Katie46
15.06.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá, svižná a zajímavá. Sice to není série s Erikou nebo Kate, které mají přeci jenom více prostoru tak to bylo fajn počtení. Je to taková napínavá oddechovka, která vás podle mého i tak bude bavit.

GaleW
12.06.2024 4 z 5

První knížka od pana Bryndzy, kterou jsem četla a nepatřila do série s Erikou Forestrovou. Bylo to svižné, napínavé, mnohokrát jsem měla o hlavní hrdinku strach a někdy jsem měla i já sama strach. Určitě doporučuji, knížka je velmi čtivá.

Eleanor-ka
07.06.2024 3 z 5

Trochu něco jiného, než na co jsme od Roberta Bryndzy zvyklí. Trvá trochu déle, než vás kniha pohltí a místama to může připadat zdlouhavé. Ale to je i tím, že je to thriller, který je vyprávěný z pohledu hlavní hrdinky ve středním věku a ne další případ Kate a Tristana nebo Eriky, kde je děj a styl psaní svižnější.
Ve finále se mi ale kniha líbila, je sice slabší než předešlé autorovy knihy, ale tohle má zaručeně taky potenciál. Posledních 100 stran jsem nebyla schopna knihu odložit.

Venny345
04.06.2024 3 z 5

Kniha začala velmi slibně a začetla jsem se do ní poměrně rychle. Řekla jsem si: “Skvěle! Další promakaný kousek od Bryndzy, to bude jízda na horské dráze!
Jízda na horské dráze to opravdu byla, ale bylo mi spíše špatně, než že by se mi vyplavil adrenalin. Jak se příběh rozvíjel, vše mi připadalo méně a méně reálné a uvěřitelné, nechci tady uvádět spoilery, takže každý musí posoudit sám, možná jsem jen velmi náročná poté, co jsem přečetla autorovu geniální sérii s Erikou.

oleg
02.06.2024 5 z 5

Tak toto čtení jsem si velice užila,přečteno za dva dni,takže super,to se povedlo....

prochajda
01.06.2024 4 z 5

Za mě dobrý, skvělý psychothriller. Dobře se četlo, napínavé a přitom nenáročné čtení.

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny